Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Η Σταθερή Ποιότητα

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/09/Σταθερή-Ποιότητα-Ταύρος-Λέων-Σκορπιός-Υδροχόος-Αστρολογία-μαθήματα-Φαίδρα-ζώδια.jpg

Ταύρος, Λέων, Σκορπιός & Υδροχόος

 

Μετά την Παρορμητική ποιότητα έρχεται η Σταθερή με τον ίδιο τρόπο που κάθε αρχή ακολουθείται από τη μέση, όπως κάθε ξεκίνημα ακολουθεί το ίδιο το ταξίδι. Είμαστε τώρα στα βαθιά… εκεί που συναντάμε όλη τη μαγεία!

 

Η εποχή πλέον έχει επισήμως αλλάξει, οπότε έχουμε ξεπεράσει τον αρχικό ενθουσιασμό, τη νευρικότητα και την ανησυχία. Αν η Παρορμητική ποιότητα είναι η αρχή μιας ερωτικής γνωριμίας και ο έρωτας, τότε η Σταθερή είναι η αγάπη. Και είναι γεγονός πως το σώμα μας δεν αντέχει για πολύ να παραμένει στην κατάσταση του έρωτα – είναι εξαντλητικό. Όμως η αγάπη, όπως και η σταθερή ποιότητα, μπορούν να προσφέρουν άνεση, μένουμε πλέον στη θέση μας γνωρίζοντας τι είναι αυτά που θέλουμε. Είμαστε μέσα στη σχέση, εγκατασταθήκαμε στο νέο μας σπίτι, μάθαμε τη νέα μας δουλειά. Το αυγό έχει τώρα εκκολαφτεί και το πουλί είναι ολοένα και ισχυρότερο. Ο σπόρος έχει βλαστήσει και ήδη μεγαλώνει.

Κάθε Σταθερό Ζώδιο σηματοδοτεί την μέση της κάθε εποχής. Ο Ταύρος στέκεται στη καρδιά της Άνοιξης, όταν ο καιρός είναι ζεστός δίχως να καίει, είναι μια ισορροπία και η ομορφιά της φύσης με τα άνθη, μας πλημμυρίζει. Ο Λέων είναι ο πυρήνας του Καλοκαιριού, η πιο ζεστή, ξηρή και ηλιόλουστη εποχή του χρόνου! Ο Σκορπιός ακολουθεί καθώς είναι η μέση του Φθινοπώρου με τα λίγο πιο παγερά πρωινά και την ατμόσφαιρα γύρω να αγριεύει διατηρώντας όμως μια ρομαντική χροιά. Τέλος, ο Υδροχόος βρίσκεται στο κέντρο του Χειμώνα καθώς έχει τις πιο ψυχρές και σκοτεινές μέρες. Είναι το χιόνι και η καθαρότητα καθώς όλα διακρίνονται με μεγαλύτερη διαύγεια.

 

Αν η Παρορμητική ποιότητα είναι η ασταμάτητη δύναμη, η Σταθερή είναι αυτή που δεν κινείται. Πρόκειται για ασάλευτη και στιβαρή ενέργεια, συνεχόμενη, η επιτομή της δύναμης και της αντοχής. Αυτά τα ζώδια είναι τα οποία χτίζουν πάνω στις βάσεις που έχουν ήδη θεσπιστεί, διατηρώντας, δημιουργώντας και τελειοποιώντας. Είναι αξιόπιστοι, πιστοί, υπομονετικοί και επίμονοι έχοντας τα μάτια εστιασμένα στο αποτέλεσμα. Μπορεί ανά διαστήματα να γίνουν κτητικοί, άκαμπτοι και σίγουρα θα υπερασπιστούν/αγωνιστούν για εκείνο που τους ανήκει. Δεν δέχονται εύκολα τη κριτική αλλά από την άλλη δεν θα υποκύψουν και στη πίεση. Κάτι που σημαίνει πως δεν υποκύπτουν στο να αλλάξουν εύκολα και τις απόψεις τους όταν αυτές διαμορφωθούν. Φυσικά όλα αυτά είναι… παρενέργειες της αποφασιστικότητας που χρειάζεται να έχουν ώστε να φτάσουν ως το τέλος. Τα Παρορμητικά ζώδια έχουν γεννηθεί για να γεννήσουν και να οδηγήσουν, ενώ τα Σταθερά για να χτίσουν και να διατηρήσουν. Και αυτό ακριβώς είναι που κάνουν.

 

Ο Ταύρος είναι το Σταθερό ζώδιο της Γης. Αξιοποιεί δηλαδή την αργή ανάπτυξη και τη στοχευμένη ηθική, ο Ταύρος επικεντρώνεται στις Γήινες απολαύσεις. Τον έρωτα, τα χρήματα, την περιουσία και ότι τους προσφέρει το πολυπόθητο αίσθημα της ασφάλειας.  Η προσεκτική καλλιέργεια και διατήρηση των αποκτημάτων ξέρουν πως θα μετριάσουν τη πτώση τους σε περίπτωση που αυτή κάποια στιγμή έρθει οπότε αγωνίζονται συνεχώς προς μια τελειότητα ενώ είναι αρκετά προνοητικοί αν κάτι πάει στραβά. Ο Ταύρος μπορεί να φαίνεται ήρεμος και εύκολος να ταιριάζει με τους άλλους, όμως οι ίδιοι τρέφουν έναν φόβο πως κάτι θα συμβεί σε όσα έχουν ήδη κερδίσει – κάτι που τους γεμίζει με διαρκές άγχος μην έρθει απρόσμενη αλλαγή.

Διάβασε περισσότερα για τους Ταύρους:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Ο Λέων είναι το Σταθερό ζώδιο της Φωτιάς. Είναι το ζώδιο που συχνότερα συνδέεται με την δημιουργικότητα και αυτό συμβαίνει για έναν πολύ καλό λόγο! Ο Λέων είναι καλλιτεχνικός χαρακτήρας (όλα τα Σταθερά Ζώδια διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό, απλώς ο Λέων το έχει σε υπερθετικό βαθμό). Έχει ταλέντο και δημιουργική φαντασία με έναν δικό του πολύχρωμο και ξεχωριστό τρόπο. Η σταθερή Φωτιά είναι μια συμπυκνωμένη, μαγνητική εστία ζωτικής ενέργειας ή πνεύματος και άρα ο Λέων μπορεί να μετατρέπει τα πάθη του σε σκοπούς. Λέγεται πως ο Λέων είναι εγωκεντρικός (επειδή κυβερνάται από τον Ήλιο κιόλας, τη Σταθερή Φωτιά του ουρανού και κέντρο του Ηλιακού μας συστήματος), όμως η φήμη αυτή πηγάζει από την αισιόδοξη και διασκεδαστική τους φύση που κάποιους τους… κομπλάρει. Το θέμα είναι πως αν ο Λέων χάσει την αυτοπεποίθησή του, χάνει μαζί και την δημιουργικότητά του και κάτι τέτοιο είναι πραγματικό κρίμα.

Διάβασε περισσότερα για τον Λέοντα:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Ο Σκορπιός είναι το Σταθερό ζώδιο του Νερού. Το Νερό είναι συναίσθημα και τα σταθερά συναισθήματα είναι κάτι το… άτοπο. Πόσο μπορεί να διαρκέσει ένα συναίσθημα όταν υπάρχουν τόσα πολλά εκεί έξω κανείς να ζήσει; Αυτό σημαίνει πως ο Σκορπιός μπορεί να σταθεροποιήσει μέσα του βαριούς συναισθηματικούς δεσμούς με άλλους αλλά κάποια στιγμή η έκρηξη αυτών είναι αναμενόμενη. Ο Σκορπιός ως σταθερό ζώδιο (και μάλιστα του Νερού) έχει ανάγκη από μια αίσθηση ασφάλειας στις σχέσεις που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και τη κατανόηση. Όμως όταν τα συναισθήματα λίγο παρεκκλίνουν, τότε μπορεί να γίνει κτητικός, αμυντικός ή ζηλιάρης ως προς εκείνα που θεωρεί «δικά του». Ορισμένοι συγγραφείς χαρακτηρίζουν το ζώδιο του Σκορπιού με ένα πηγάδι. Σταθερό νερό που φτάνει μέχρι πολύ βαθιά, εκεί που είναι πιο σκούρα και σκοτεινά απ’ ότι μπορείς να φανταστείς κοιτάζοντας από την επιφάνεια. Έτσι είναι και τα συναισθήματά τους.

Διάβασε περισσότερα για τον Σκορπιό:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Ο Υδροχόος είναι το Σταθερό ζώδιο του Αέρα. Ίσως για κάποιον που γνωρίζει έναν Υδροχόο να του φανεί παράδοξο πως γίνεται αυτός ο πρωτοπόρος και ανοιχτόμυαλος τύπος που πράττει συχνά με τόσο απροσδόκητο τρόπο να ανήκει στη Σταθερή ποιότητα. Όμως εδώ η σταθερότητα εκφράζεται ως ακλόνητη αποφασιστικότητα  και απόλυτη συγκέντρωση. Φυσικά κι ένας Υδροχόος έχει παγιωμένες ιδέες για την ύπαρξη και την κοινωνική πρόοδο. Κι αν κάπου είναι κτητικός ως Σταθερό ζώδιο, είναι στις ιδέες και το μοναδικό του στυλ. Ο Υδροχόος προσπαθεί συνεχώς να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό, μια ατέρμονη προσπάθεια με σκοπό να αλλάξει τελικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε εμείς οι υπόλοιποι. Είναι οι εφευρέτες και οι επιστήμονες του ζωδιακού. Πατούν πάνω σε γερές (σταθερές) βάσεις τις οποίες έχουν ως δεδομένες, προκειμένου να προχωρήσουν εξελικτικά.

Διάβασε περισσότερα για τον Υδροχόο:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Υψηλή Σταθερή Ποιότητα στον γενέθλιο

Κοίτα τον γενέθλιο χάρτη σου και μέτρα πόσους πλανήτες έχεις σε αυτά τα 4 ζώδια. Αν έχεις πάνω από 6, η Σταθερή ποιότητα είναι αυτή που λογικά υπερτερεί στον χάρτη σου ακόμα κι αν το ζώδιό σου (ο Ήλιος) δεν ανήκει σε κάποιο από τα 4 αυτά ζώδια. Τι σημαίνει αυτό;

 

Αν υπερτερεί η Σταθερή ποιότητα στον χάρτη σου σημαίνει πως είσαι ακέραιος, τίμιος και αξιοπρεπές άνθρωπος. Από την άλλη μπορείς εύκολα να είσαι άκαμπτος στις ιδέες σου και σε κάθε αλλαγή επιμένοντας πως από τη στιγμή που γνωρίζεις εκείνα που σου αρέσουν, γιατί να δοκιμάσεις κάτι νέο; Προσοχή μην πέσεις σε αυτή τη παγίδα της στασιμότητας. Φυσικά και μπορεί να ξέρεις τι σου αρέσει αλλά το να τολμά κανείς να κάνει κάτι που δεν ήθελε και τόσο να κάνει ή να αλλάξει γνώμη δείχνει πως δεν εμμένει σε ένα αχρείαστο πείσμα και εξελίσσεται. Ναι, συχνά έχεις δίκιο και οι άλλοι δεν στο αναγνωρίζουν αλλά αυτό δεν πρέπει να φέρει απογοήτευση και μεγαλύτερη επιμονή στα ίδια, μα αύξηση της επιθυμίας και νέες γεύσεις. Μεγαλύτερη ποικιλία στη ζωή σημαίνει περισσότερα ερεθίσματα και είναι γεγονός πως κανείς δεν ξέρει να απολαμβάνει περισσότερο τη ζωή απ’ ότι τα Σταθερά ζώδια!

 

Πέρα από αυτά πάντως, εδώ έχουμε ανθρώπους οι οποίοι επιτυγχάνουν εκείνο που θέλουν μέσα από επιμονή και διαρκή προσπάθεια. Με το βλέμμα κολλημένο στο βραβείο και την επιθυμία να το αποκτήσουν, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια προς τον στόχο τους. Φροντίζουν και νοιάζονται τους δικούς τους ανθρώπους ενώ αγαπάνε πολύ βαθιά. Είναι ρομαντικοί (ναι, είναι!) και δεν βαριούνται εύκολα. Αναγνωρίζουν πως κάθε τι απαιτεί προσπάθεια, όπως η διατήρηση μιας δουλειάς ή μιας σχέσης. Και όπως είπαμε εξ’ αρχής, επιθυμούν να διατηρήσουν και να τελειοποιήσουν αυτό που έχουν. Γιατί η σταθερότητα τους κάνει να μην θέλουν και τόσο να ψάχνουν μετά κάτι από την αρχή. Δεν είναι λάτρεις των ξαφνικών αλλαγών ή της αμφιβολίας που διαθέτει μια αρχή. Είναι όμως ειδικοί στην άνθησή του. Ναι, αυτό σημαίνει επίσης πως αν κάτι δεν αξίζει δύσκολα να υποχωρήσουν. Όμως τελικά, μπορεί να είναι κάποιος πιο επιτυχημένος από τον επιμένων που (πάντα ή έστω τις περισσότερες φορές) νικά;

 

Ο μετασχηματισμός του Σταθερού

Αφού ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες μέσα από τη Σταθερή ποιότητα που μπορεί να φέρει τα πάντα εις πέρας και δεν υπάρχει πλέον τίποτα άλλο να γίνει, η Σταθερή ποιότητα δίνει τη σκυτάλη στην Μεταβλητή (η 3η και τελευταία ποιότητα). Ο Ταύρος γίνεται Δίδυμος, ο Λέων γίνεται Παρθένος, ο Σκορπιός γίνεται Τοξότης και ο Υδροχόος γίνεται Ιχθύς. Τελείωσες! Και τώρα τι; Τώρα μπορείς να αναθεωρήσεις, να οργανώσεις, να τακτοποιήσεις την κάθε λεπτομέρεια. Πλέον η ενέργεια γίνεται ευέλικτη, προσαρμοστική και ανήσυχη. Είναι σαν τη στιγμή εκείνη στο τέλος της ταινίας που οι πρωταγωνιστές απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα και πέφτουν οι τίτλοι του τέλους. Που πηγαίνουν μετά; Οπουδήποτε! Μπορούν τώρα να κάνουν ό,τι θέλουν!

 

Διάβασε για τις άλλες 2 Ποιότητες:
την Παρορμητική
την Μεταβλητή

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.