Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Η Μεταβλητή Ποιότητα

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/09/Μεταβλητή-Ποιότητα-ζώδια-Δίδυμος-Παρθένος-Τοξότης-Ιχθύς-Αστρολογία-μαθήματα-Δίδυμοι-Ιχθύες-1014x487-1.jpg

Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης & Ιχθύες

 

Μόλις ολοκληρωθεί η Σταθερή Ποιότητα, η Μεταβλητή ξεκινά. Έχουμε πλέον ξεπεράσει τη μέση και κατευθυνόμαστε προς το τέρμα, έχοντας μπει στην τελική ευθεία. Τότε που είμαστε περισσότερο ώριμοι, παραγωγικοί και τα προβλήματα λύνονται. Όλα τα κεφάλαια φτάνουν στο τέλος τους και το τέλος των Ποιοτήτων είναι η Μεταβλητή.

 

Το συναίσθημα της Μεταβλητής Ποιότητας είναι εκείνο της ολοκλήρωσης. Έχουμε ήδη χτίσει μια ολόκληρη ζωή τη καριέρα, έχουμε αποταμιεύσει και τώρα αποσυρόμαστε απολαμβάνοντας τα κεκτημένα. Έχουμε ολοκληρώσει το σπουδαστικό έτος και βρισκόμαστε στο Καλοκαίρι. Έχουμε διαβάζει και την τελευταία σελίδα του βιβλίου, το κλείνουμε και το τοποθετούμε πίσω στο ράφι. Το λουλούδι έχει ανθίσει, έχει ρίξει ήδη τον επόμενο σπόρο και ετοιμάζεται να ξαναγεννηθεί. Η Μεταβλητή ποιότητα είναι το τέλος ενός κεφαλαίου τότε που έρχεται η κενότητα και η περισυλλογή. Είναι η στιγμή που συνειδητοποιούμε όλες τις πιθανότητες που ανοίγονται μπροστά μας, τελειοποιούμε τις λεπτομέρειες, επεξεργαζόμαστε και οργανώνουμε το κάθε τι. Και φυσικά… διασκεδάζουμε!

 

Τα 4 Μεταβλητά ζώδια βρίσκονται στο τέλος των 4 εποχών, εκεί στο μεταίχμιο πριν εκκινήσει η επόμενη. Οι Δίδυμοι είναι το τελευταίο ζώδιο της Άνοιξης τότε που ο Ήλιος ολοένα και ζεσταίνει οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. Ο Παρθένος ορίζει το τέλος του Καλοκαιριού όταν η φύση ξεκινά να ωριμάζει αλλά ταυτόχρονα φυτεύουμε τους σπόρους αφήνοντας τη βροχή να τα ξαναγεννήσει. Ο Τοξότης είναι ο επίλογος του Φθινοπώρου όταν το κρύο έχει πλέον εδραιωθεί και το χιόνι ετοιμάζεται να κατέβει χαμηλότερα από τις βουνοκορφές. Τέλος, οι Ιχθύες είναι το τελευταίο ζώδιο του Χειμώνα (ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα και τον ζωδιακό κύκλο) πριν την Άνοιξη. Συμβολίζει επίσης την κατάσταση της μήτρας, του εμβρύου, οπότε αρκετοί ίσως διαφωνήσουν πως κατά μία έννοια ο Ιχθύς στο μεταίχμιο καθώς βρίσκεται, είναι το πρώτο τελικά ζώδιο και όχι το τελευταίο.

 

Έτσι είναι τα Μεταβλητά. Δεν ξέρεις που ακριβώς να τα κατατάξεις. Δεν είναι τυχαίο που τους Δίδυμους και την Παρθένο κυβερνά ο ερμαφρόδιτος Ερμής. Πώς να τον ορίσεις; Ούτε τυχαίο είναι πως εδώ ανήκουν τα μόνα διπλά, δίσωμα ζώδια: Οι Δίδυμοι και οι Ιχθύες. Είναι η φύση της ποιότητας τέτοιας. Πολύπλοκη που συνεχώς αλλάζει. Όπως τα μεταβλητά αλλάζουν την εποχή, συνδέονται με την μετατροπή, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα. Αν η Σταθερή ποιότητα είναι μια βελανιδιά που αντέχει στους ανέμους της αλλαγής με τη δύναμη της θέλησης, η Μεταβλητή είναι το χορτάρι που κάμπτεται και προσαρμόζεται κινούμενο μαζί με τον αέρα. Προσοχή: Αυτό κάνει συχνά τις άλλες ποιότητες να τους χαρακτηρίζουν ως «ψεύτικους» αφού αισθάνονται μια αστάθεια χαρακτήρα. Γι’ αυτό είναι τα 4 πιο παρεξηγημένα (ή και μισητά συχνά) ζώδια του ζωδιακού. Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν: Τα μεταβλητά ζώδια πηγαίνουν με τα νερά του ανθρώπου που έχουν δίπλα τους, γίνονται εκείνο που ο άλλος έχει ανάγκη όπως ο πηλός παίρνουν την κατάλληλη μορφή που τους δίνουν ή όπως ο αέρας εκτείνεται στο δοχείο που έχει διαθέσιμο. Θέλουν να ικανοποιούν τους ανθρώπους γύρω τους γι’ αυτό γίνονται πρώτης τάξεως θεραπευτές, βοηθοί και δάσκαλοι.

 

Ο Δίδυμος είναι το Μεταβλητό ζώδιο του Αέρα. Συνδέεται με τη γνώση και την επικοινωνία (η επικοινωνία καθόλου τυχαία μοιράζεται μέσω του αέρα άλλωστε) και ο Δίδυμος μαζεύει με το εύπλαστο μυαλό του τεράστιες ποσότητες πληροφοριών τις οποίες θέλει να μοιράζεται. Ξέρουν λίγα πράγματα για πολλούς τομείς και μπορούν να συμμετέχουν και να εμπλουτίσουν μια συναρπαστική συζήτηση! Προσαρμόζονται εύκολα κοινωνικά παίρνοντας μέρος σε οποιαδήποτε ομάδα. Αυτό είναι χαρακτηριστικό όλων των Μεταβλητών ζωδίων αλλά ο Δίδυμος έχει το χαρακτηριστικό πως μπορεί να μην αναγνωρίσεις καν τις «προσωπικότητες» που χωράει μέσα του. Δεν είναι στη πραγματικότητα διαφορετικός, απλώς είναι τόσο πολύπλοκος και θέλει να εκφράζεται στο 100%. Και ας είμαστε ειλικρινής. Μόνο ένα σενάριο τον περιορίζει.

Διάβασε περισσότερα για τον Δίδυμο:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Ο Παρθένος είναι το Μεταβλητό ζώδιο της Γης. Προσοχή στη λεπτομέρεια, οργάνωση, υγεία, τελειοποίηση και διατήρηση του κόσμου γύρω του. Είναι ζώδιο της υπευθυνότητας, δεν αμελούν τις υποχρεώσεις τους και μπορείς να εμπιστευτείς την τυπικότητά τους. Έχουν αρκετές περιέργειες αλλά μπορούν εύκολα να «μεταβληθούν» ταιριάζοντας με την προσωπικότητα των άλλων όπως κάθε Μεταβλητό ζώδιο που σέβεται τον εαυτό του. Ο Παρθένος όμως το νιώθει στον πυρήνα του, στις αξίες και στις επιθυμίες εξυμνώντας πραγματικά την Ποιότητα που αντιπροσωπεύει. Θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να βοηθήσει αφοσιώνοντας τον εαυτό του στην επιτυχία των άλλων. Είναι τόσο αθώοι όσο και σαγηνευτικοί, γοητευτικοί και πονηροί με την καλή έννοια.

Διάβασε περισσότερα για την Παρθένο:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Ο Τοξότης είναι το Μεταβλητό ζώδιο της Φωτιάς. Είναι άνθρωποι που εμψυχώνουν, προσαρμόζουν την κολακεία και την συμπεριφορά τους στην ανάγκη των υπολοίπων. Εμπνέουν τους άλλους να αγαπάνε τον αυθεντικό, ειλικρινή εαυτό τους και να επιδιώκουν τα μέγιστα από τη ζωή, γιατί βλέπουν όσα αξίζουν. Το ζώδιο του Τοξότη συνδέεται με την φώτιση, την πνευματικότητα και την φιλοσοφία γιατί η μεταβλητή ποιότητα εκφράζεται μέσα από τις αλλαγές που διανύουμε στο προσωπικό μας ταξίδι μέσα στη ζωή. Είναι τα ψυχικά ταξίδια, οι ανησυχίες, οι περιπέτειες, η σοφία που αποκομίζουμε. Ο Τοξότης είναι ο δάσκαλος του ζωδιακού. Ξέρει να εμπνέει και να κατευθύνει. Δέχεται την αλλαγή και μάλιστα συχνά την επιδιώκει. Ξέρει πως μόνο όποιος προσαρμόζεται, επιβιώνει.

Διάβασε περισσότερα για τον Τοξότη:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Ο Ιχθύς είναι το Μεταβλητό ζώδιο του Νερού. Οι Ιχθύες όπως και όλα τα ζώδια του Μεταβλητού σταυρού εμπνέουν αλλά το κάνουν μέσω της συμπόνιας και της ενσυναίσθησης. Έχουν μια φυσική διαίσθηση που καταρρίπτει τα όρια μεταξύ εκείνων και των άλλων και γίνονται συναισθηματικοί θεραπευτές (σε αντίθεση με τον Παρθένο που είναι σωματικός θεραπευτής). Οι Ιχθύες δανείζονται στοιχεία από όλα τα προηγούμενα ζώδια, συνδυάζουν τις ενέργειες που κάθε φορά χρειάζονται. Έτσι βελτιώνουν τη ζωή, τόσο τη δική τους όσο και των άλλων. Μπορούν να καθρεφτίσουν οποιαδήποτε συμπεριφορά, όπως το νερό αντικατοπτρίζει εμάς τους ίδιους. Είναι ίσως το πιο μεταβλητό από τα μεταβλητά. Είναι ο ωκεανός της συνείδησης, είναι το ωμέγα που γίνεται άλφα και συχνά χάνονται ανάμεσα στα κενά εκείνα της διαδικασίας βελτίωσης. Είναι αυτό που κάνουν. Από αγάπη και ευαισθησία.

Διάβασε περισσότερα για τους Ιχθύες:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

 

Υψηλή Μεταβλητή Ποιότητα στον γενέθλιο

Κοίτα τον γενέθλιο χάρτη σου και μέτρα πόσους πλανήτες έχεις σε αυτά τα 4 ζώδια. Αν έχεις πάνω από 6, η Μεταβλητή ποιότητα είναι αυτή που λογικά υπερτερεί στον χάρτη σου ακόμα κι αν το ζώδιό σου (ο Ήλιος) δεν ανήκει σε κάποιο από τα 4 αυτά ζώδια. Τι σημαίνει αυτό;

 

Αν υπερτερεί η Μεταβλητή ποιότητα στον χάρτη σου σημαίνει πως μπορείς να προσαρμόζεσαι εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Απολαμβάνεις πραγματικά όπου κι αν βρίσκεσαι αν υπάρχει καλή παρέα, κι ακόμα κι αν δεν υπάρχει εσύ θα βρεις κάτι να σε “γεμίσει”. Η αρνητική έκφραση του Μεταβλητού είναι όταν ανοίγεις πολλά μέτωπα ταυτόχρονα και έτσι σου είναι δύσκολο να ευθυγραμμιστείς με όλες τις υποχρεώσεις σου ή να ξεχωρίσεις σε έναν ειδικό τομέα. Δεν είναι πως τα Μεταβλητά ξεκινάνε διάφορες άσχετες ασχολίες όπως τα Παρορμητικά ζώδια και στη συνέχεια βαριούνται οπότε τα παρατάνε. Είναι περισσότερο σα να θέλουν να τα κάνουν όλα επιστρέφοντας ξανά και ξανά μέχρι κάποια στιγμή να τα ολοκληρώσουν. Είναι τελικά η μεγάλη τους περιέργεια και δίψα για γνώση συνδυασμένη με τη βραχυπρόθεσμη μόνο προσοχή τους.

 

Όλα τα Μεταβλητά ζώδια έχουν ριζωμένη βαθιά μέσα τους την ανάγκη να ικανοποιήσουν τους άλλους. Αυτό εκκινεί με τις καλύτερες των προθέσεων αλλά μπορεί να καταλήξουν εύκολα θύματα ή ακόλουθοι. Το να μετατραπούν κατ’ εικόνα των επιθυμιών των άλλων δεν είναι μια ψεύτικη εικόνα, πάντα εκφράζουν κομμάτια του χαρακτήρα τους. Απλώς αυτός είναι τόσο πολύπλοκος που δεν τους αρκεί συχνά να τον εκφράσουν μόνο σε ένα άτομο ή μέσα σε περιορισμένες περιστάσεις. Γι’αυτό τους βγαίνει η φήμη των άπιστων ή πως λένε ψέματα. Είναι εύκολο για κάποιον στον οποίον υπερτερεί η Μεταβλητή ποιότητα να χάσει επαφή με τον ίδιο του τον πυρήνα προσπαθώντας να μιμηθεί τη μάσκα που οι άλλοι θέλουν να του φορέσουν. Χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη ποιότητα να παλέψουν για να βρουν τον εαυτό τους, να αποκτήσουν την απαραίτητη αυτογνωσία που οδηγεί τελικά στην ευτυχία τους.

 

Ο μετασχηματισμός του Μεταβλητού

Η Μεταβλητή είναι η τελευταία από τις 3 ποιότητες του κύκλου και άρα ακολουθείται από την πρώτη, την Παρορμητική. Οι Δίδυμοι γίνονται Καρκίνος, ο Παρθένος δίνει τη σκυτάλη στον Ζυγό, ο Τοξότης γίνεται Αιγόκερως και τέλος, οι Ιχθύες γεννούν ολόκληρο τον Ζωδιακό με τη μορφή αρχικά του Κριού. Η διάσπαρτη ενέργεια καταφέρνει να επικεντρωθεί σε ένα μόνο σημείο και μια έντονη αποφασιστικότητα αναλαμβάνει τα ηνία. Η ανήσυχη φύση εστιάζεται ευκολότερα. Το Ωμέγα γίνεται Άλφα αφήνοντας πίσω την επιθυμία να ευχαριστήσει, διεκδικώντας όσα θέλει. Η Μεταβλητή ποιότητα δεν φοβάται το τέλος γιατί ξέρει πως ακόμα κι αν το φυτό ολοκληρώσει τον κύκλο του, έχει δώσει σπόρους που θα φυτρώσουν πάλι. Δεν φοβάται το τέλος γιατί ξέρουν πώς να ολοκληρώνουν με θεαματικότητα. Δεν φοβάται το τέλος γιατί θα δώσει άμεσα τη σκυτάλη ώστε να σχηματιστεί μια νέα εποχή και όλα θα εκκινήσουν ξανά!

 

Διάβασε για τις άλλες 2 Ποιότητες:
την Παρορμητική
την Σταθερή

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.