Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ανάδρομος Κρόνος 2018

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/Κρόνος-Ανάδρομος-Αιγόκερως-προβλέψεις-ζώδια-συμβουλές-αστρολογία-Φαίδρα-Αστρολόγος.jpg

Ένα από τα πιο «τρομακτικά» αρχέτυπα για πολλούς, ο Τιτάνας Κρόνος λέγεται πως συνοδεύεται από δυσκολίες, περιορισμούς και κάθε είδους χρόνιων προβλημάτων. Ακούγεται πράγματι τρομακτικό, ε; Ειδικότερα αν σκεφτεί κανείς πως σχετίζεται επίσης με τον Καρμικό νόμο και την τιμωρία. Και ανάδρομος; η πρώτη σκέψη πολλών είναι να τρέξουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

 

Τελευταία φορά που ο Κρόνος ήταν ανάδρομος 07/04 – 18/08/2017 βρισκόταν στο ζώδιο του Τοξότη και το άρθρο που τότε είχα γράψει μπορείς να βρεις ΕΔΩ. Όπως και τότε θα πω ότι ο ανάδρομος Κρόνος ουσιαστικά στρέφει την ενέργειά του εσωτερικά και δεν είναι κάτι για το οποίο αξίζει να φοβόμαστε. Όμως υπάρχουν ορισμένα σημεία που χρήζουν την προσοχή μας. Φέτος ο ανάδρομος Κρόνος στον Αιγόκερω δεν ενδιαφέρεται τόσο για την έννοια της δικαιοσύνης όπως όταν βρισκόταν στον Τοξότη. Τώρα ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά και μην γελιέσαι – είναι παντοδύναμος. Δεν είναι όμως ο Τιτάνας που έτρωγε τα παιδιά του, παρά ένας σοφός που εκθρονίστηκε από τον ίδιο του τον γιό, που τον γέλασε η ίδια του η γυναίκα. Η δύναμη του Κρόνου όμως παραμένει. Εξακολουθεί να συμβουλεύει καθώς διαθέτει εμπειρία. Ο Κρόνος ξέρει πως τα λάθη του παρελθόντος είναι καταδικασμένα να επαναληφθούν και ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν, είναι ισχυρή θέληση και αξιοσημείωτη ψυχική προσπάθεια. Και ανάδρομος επικεντρώνεται πράγματι στο παρελθόν. Επαναφέρει ο ίδιος λάθη που στιγμάτισαν ώστε να φανεί αν έχουν τελικά επιλυθεί. Εσύ έχεις κάποιο μοτίβο το οποίο επαναλαμβάνεται στη ζωή σου και μοιάζει σα να υποπέφτεις συνεχώς στα ίδια λάθη; Ο Κρόνος είναι μαθήματα κι εμπειρία. Και πρέπει ο καθένας να μάθει από τα λάθη του, αποδεικνύοντας στη πράξη πως δεν θα τα επαναλάβει.

 

Ο Αιγόκερως είναι ένα αρκετά πρακτικό και λογικό ζώδιο, όπως και ο κυβερνήτης του, Κρόνος. Η θεωρία είναι ενδιαφέρουσα ως εκκίνηση μιας ιδέας και ως έμπνευση διατήρηση ηθικής – προσπάθειας – δικαιοσύνης, όμως τι γίνεται επί της ουσίας; Όταν ο ίδιος πειρασμός αναδυθεί και πάλι, θα καταφέρουμε να συγκρατηθούμε; Όταν ένας εξίσου λάθος άνθρωπος εμφανιστεί στη ζωή μας, θα μπορέσουμε να τον αναγνωρίσουμε αμέσως επιλέγοντας να τον κρατήσουμε μακριά; Ο ανάδρομος Κρόνος ζητά να κάνουμε πράξη την εμπειρία μας, αποδεικνύοντας στον εαυτό μας και στο μεγάλο αυτό αρχέτυπο του Χρόνου, ότι πράγματι διδαχτήκαμε από τα παρελθοντικά μας μαθήματα. Ο ανάδρομος Κρόνος είναι ένα προσωπικό τεστ, εξατομικευμένο για τον κάθε έναν βάση του γενέθλιου χάρτη, των εμπειριών και της κοινωνίας στην οποία ανήκουμε.

 

Ο Κρόνος κινείται (φαινομενικά) ανάδρομος το διάστημα 19.04 – 05.09.2018. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, συγκεκριμένα στις 23.04, θα ξεκινήσει να κινείται επίσης ανάδρομος ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, ενώ το Καλοκαίρι θα γίνει ιδιαίτερα απαιτητικό λόγω και της ταυτόχρονης αναδρόμησης του Άρη στο ίδιο ζώδιο. Φυσικά αυτή η συσπείρωση των 3 κακόφημων πλανητών και μάλιστα ανάδρομων στο ίδιο ζώδιο δεν επηρεάζει μόνο τους Αιγόκερους αλλά όλα τα ζώδια. Αλήθεια, δεν έχει σημασία το ζώδιο, ο Ωροσκόπος ή το πού έχει κάποιος τη Σελήνη. Είναι σίγουρο πως οι ανάδρομοι του Αιγόκερου γίνονται αισθητοί. Τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο.

 

Τι μπορούμε να κάνουμε στη πράξη;

Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του Κρόνου είναι η προνόηση, με τον ίδιο τρόπο που συχνά η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Επειδή όμως είμαστε ατελή όντα που προσπαθούν συνεχώς να εξελιχθούν μέσα από τη καλοσύνη, είναι φυσικό να παρουσιαστούν προβλήματα που χρειάζεται να επιλύσουμε κατά τους μήνες της αναδρόμησης του Κρόνου. Στις προσωπικές προβλέψεις αναλύονται αυτά τα ζητήματα πιο συγκεκριμένα για τον κάθε έναν, αλλά έτσι σαν γενική κατεύθυνση να αναφέρω πως όταν μιλάμε για Κρόνο στον Αιγόκερω, η προσωπική ωρίμανση έρχεται συχνά μέσα από την εξέταση του παρελθόντος των άλλων. Η ζωή μας είναι πολύ μικρή κι όμως διδασκόμαστε πολλά. Γνώσεις που βασίζονται σε διάνοιες του παρελθόντος, στη φιλοσοφία, στη θρησκεία ή σε σοφία συνανθρώπων. Η επίκληση στην εμπειρία είναι ένας γρήγορος τρόπος να αποφασίσουμε μετριάζοντας τα αποτελέσματα από άλλους που τα έχουν ήδη ζήσει. Αυτό το κάνουμε ούτως ή άλλως στη καθημερινότητά μας, αλλά προκειμένου να ελευθερωθούμε από τον ατέρμονα βρόγχο της επανάληψης, χρειάζεται μια μεγαλύτερη δύναμη από εκείνη της συνήθειας να μας ταρακουνήσει. Τέτοιες δυνάμεις είναι:

α. η δύναμη της μίμησης (προσπαθώντας να μιμηθώ έναν αγαθό άνθρωπο, γίνομαι μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου)

β. η δύναμη του μυαλού (ένας σκεπτόμενος άνθρωπος είναι γνωστό πως δεν φοβάται αλλά διδάσκεται από τα λάθη του)

γ. η δύναμη της επιβίωσης (το ισχυρό αυτό ένστικτο συχνά έρχεται στην επιφάνεια να μας σώσει προκειμένου να γλυτώσουμε τον πόνο και να προχωρήσουμε στο εξελικτικό μας μονοπάτι –  ειδικά όταν είναι ανάδρομος ο Πλούτωνας).

 

Ας μην ξεχνάμε πως όσο κανείς έχει προνοήσει, ο ανάδρομος Κρόνος ξέρει να ανταμείβει. Το Κάρμα δεν είναι τιμωρία αλλά μια συμπαντική ισορροπία που στην πιο αγνή της μορφή σημαίνει πως το καλό που στέλνουμε προς τα έξω, επιστρέφεται σε εμάς μεγεθυμένο. Όταν οι προθέσεις πηγάζουν από τη καλοσύνη, τότε τα θαύματα ξεκινάνε να συμβαίνουν.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.