Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/Χείρωνας-Κριός-διέλευση-ζώδια-αστρολογία-Φαίδρα-Άρης-επιρροή-συμβουλές-Αστρολόγος.jpg

Ίσως το σημαντικότερο γεγονός του Απρίλη είναι το πέρασμα του αστεροειδή Χείρωνα στον Κριό στις 17.04.2018. Αν και για να είμαστε ακριβείς, δεν έχει ολοκληρώσει με τη διέλευσή του στους Ιχθύες, αφού θα επιστρέψει ανάδρομος τέλος Σεπτέμβρη, παρόλα αυτά καθώς θα γυροφέρνει και πάλι τη κρίσιμη μοίρα της μηδενικής του Κριού, ο Κένταυρος θα υπολογίζεται ως επί το πλείστον πλέον στον Κριό. Ένα από τα αγαπημένα μου πλανητικά σώματα, ο Χείρωνας, αλλάζει ζώδιο ξεκινώντας να διελαύνει τον ορμητικό, φλογερό Κριό και θα παραμείνει έως το 2026. Αρκετά μεγάλο διάστημα σίγουρα. Είναι γεγονός πως λόγω της κίνησης του Χείρωνα τείνει να περνά μεγαλύτερο χρόνο στα ζώδια του Ιχθύ και του Κριού και λιγότερο στην Παρθένο και στον Ζυγό αντίστοιχα.

 

Η πιο απλή έκφραση του Κένταυρου Χείρωνα από τον Κριό είναι θεωρώ η αυξημένη αίσθηση της εσωτερικής μας δύναμης. Ο Χείρωνας μας παρακινεί ως διδάσκαλος να αξιοποιήσουμε κάθε θυμό ή καταπίεση ως κίνητρο να δράσουμε. Είναι τα πιο ωμά συναισθήματα τα οποία ανοίγουν την πύλη προς νέες αντιλήψεις. Ξεκινώντας από την πραγματική ισοτιμία των πιο ευπαθών ομάδων. Γιατί η γυναίκα ακόμα ονομάζεται το «αδύναμο» φύλο; γιατί οι άνθρωποι κατηγοριοποιούνται λόγω της σεξουαλικής τους προτίμησης ή του κατά πόσο άνετα αισθάνονται στο ίδιο τους το σώμα; Γενικά οτιδήποτε πηγαίνει ενάντια στο κατεστημένο, γνώριμο ανδρικό πρότυπο, τα επόμενα χρόνια θα έχει την ευκαιρία να ξεχωρίσει. Παίρνουμε όλοι τη ζωή στα χέρια μας και εξυμνούμε την ισοτιμία.

 

Μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται αρκετά γενικά μιας που πρόκειται για μια διαδικασία εξέλιξης η οποία θα λάβει μέρος στα επόμενα χρόνια. Δεν μοιάζει κάτι το οποίο μας αφορά άμεσα ή τον κάθε έναν ξεχωριστά. Κι όμως, ο Χείρωνας στον Κριό διαθέτει και μια πιο εσωτερική, προσωπική έκφραση. Και αυτή αφορά την ενθάρρυνση του Άρη. Ο Άρης είναι ο κυβερνήτης του Κριού και το αρχέτυπο του θεού του πολέμου προσπαθεί ουσιαστικά τώρα ο Χείρωνας να εκφράσει, μέσα πάντα από το δικό του μοναδικό πρίσμα. Έγραψα σε προηγούμενο άρθρο για το ⏩πώς να φροντίσουμε τον Ήλιο και τη Σελήνη, πόσο κρίσιμο είναι αυτό για τον κάθε έναν ξεχωριστά. Όμως διαθέτουμε επίσης τις ενέργειες και από άλλα πλανητικά σώματα και ο Χείρωνας τώρα τονίζει εκείνο του Άρη. Πως μπορούμε λοιπόν να ικανοποιήσουμε τον Άρη;

 

Το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρούμε μια φυσική δραστηριότητα ή άσκηση μέσα από την οποία μπορούμε να συνδεόμαστε ενώ ταυτόχρονα παίρνουμε τα σωματικά οφέλη που έχει να προσφέρει. Μέσω ενός αθλήματος συγχρονιζόμαστε εύκολα με τον Άρη ο οποίος μας γεμίζει με ενέργεια, ζωτικότητα και ενθουσιασμό. Ο Άρης σχετίζεται πάντα με κάποιον οίκο, με κάποιο ζώδιο και με άλλους πλανήτες στον γενέθλιο χάρτη. Όταν ο Άρης είναι ικανοποιημένος, ενισχύει θετικά όλα τα παραπάνω! Και με την διέλευση του Χείρωνα από τον Κριό, ο Άρης μπορεί και χρειάζεται να ενισχυθεί. Το πώς σχετίζονται οι διάφοροι τομείς της ζωής κάποιου με βάση την απεικόνιση του γενέθλιου χάρτη, είναι κάτι το οποίο αναλύεται στην ⏩γενέθλια ανάλυση. Αν μου το ζητήσετε μπορώ να εμβαθύνω περισσότερο και σε ένα συγκεκριμένο Αρχέτυπο όπως αυτό το Χείρωνα ή του Άρη.

 

 

 

Εάν πάλι είσαι από τους ανθρώπους που δεν του αρέσει η γυμναστική, δεν είναι καλός ή απλώς δεν μπορείς να ασχοληθείς με τον αθλητισμό, η εύρεση μια πρακτικής που ενεργοποιεί τον Άρη μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα θεραπευτική και να δώσει αισιοδοξία, νέα ώθηση για τη ζωή. Για εκείνους λοιπόν που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να εκφράσουν σωματικά τον Άρη, είτε μέσα από ένα άθλημα, μια πολεμική τέχνη ή ⏩την πρακτική της γιόγκα, μια άλλη ενεργοποίηση του Άρη είναι μέσα από το θάρρος, την ταχύτητα, τον ανταγωνισμό ή την επιμονή που συχνά αφιερώνουμε σε διάφορες προσπάθειες. Όλα αυτά αφορούν κυρίως νοητική άσκηση που πάλι μπορεί να κρατήσει τον Άρη ικανοποιημένο ώστε να εκδηλώνει τα θετικά του χαρακτηριστικά.

 

Ο Χείρωνας είναι ένα από τα ισχυρότερα Αρχέτυπα κατά τη γνώμη μου, αφού παρατηρώ πως όταν ενεργοποιείται έντονα σε έναν γενέθλιο χάρτη καταφέρνει να επηρεάζει σχεδόν ολόκληρη τη προσωπικότητα του ατόμου. Όπως κάνουν πλανητικά σώματα σαν τον Κρόνο ή τον Ουρανό. Επειδή η παραμονή του στον Κριό είναι μεγάλη σε διάρκεια όπως αναφέραμε, επιστροφή του αστεροειδή θα βιώσουν όσοι γεννήθηκαν από το 1967-1976. Θα φροντίσω λοιπόν στους επόμενους μήνες να δημοσιεύσω άρθρο για την επιστροφή του Χείρωνα – είμαι σίγουρη πως θα φανεί χρήσιμο σε αρκετούς.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.