Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Η αντίληψη του αστρολόγου για τα ζώδια

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/03/η-αντίληψη-του-αστρολόγου-για-τα-ζώδια-Φαίδρα-Θεολόγη-Αρχέτυπα-Αστρολογικό-Καπέλο-1280x800.jpg

Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την αστρολογία διαπίστωσα πως ήμουν αρκετά υποκειμενική, έχοντας αρκετές προκαταλήψεις για τα 12 ζώδια. Όπως οι περισσότεροι άλλωστε. Διατηρούν μια προτίμηση συνήθως για το δικό τους ζώδιο και ωροσκόπο, ίσως ενός κοντινού τους φίλου ακόμα, και έχουν να πουν τα χειρότερα για κάποιον αντιπρόσωπο του ζωδίου που παλαιότερα τους πλήγωσε (πχ «δεν εμπιστεύομαι τους Δίδυμους, λένε ψέματα»).

 

Σίγουρα προχωρώντας, εμβαθύνοντας και στη συνέχεια γράφοντας κι εξασκώντας την αστρολογία διαπίστωσα πως τα ζώδια δεν διαθέτουν κάποια «ιδιότητα» με την αυστηρή έννοια της λέξης. (Όλοι καταλαβαίνουμε το πώς δεν γίνεται όλοι οι Καρκίνοι να είναι υπερευαίσθητοι.) Ό,τι αρχικά πίστευα για τα ζώδια τελικά εκκινούσε από εκείνα για τα οποία εγώ η ίδια τους έκρινα. Κάτι το οποίο αντικατόπτριζε τον δικό μου εσωτερικό κόσμο, την δική μου προσωπική σκιά. Είναι γεγονός πως μπορούμε να αντιληφθούμε το περιβάλλον μέσα από το δικό μας πρίσμα, κι έτσι προβάλλουμε αντίστοιχα πάνω στα 12 ζώδια τα δικά μας χαρακτηριστικά. Δεν μπορεί κάποιος να δει κάτι που ο ίδιος δεν έχει. Ξεκίνησα λοιπόν να αντιμετωπίζω τα ζώδια και τους πλανήτες διαφορετικά, με ανοιχτό μυαλό αναρωτιόμουν τι ενέργεια μπορεί να έχει ο κάθε ένας όταν αφαιρέσω τους δικούς μου περιορισμούς αντίληψης;

 

 

Έτσι έκανα αυτό που κάθε αστρολόγος οφείλει, να συνδεθεί με όλα τα ζωδιακά Αρχέτυπα, την ρίζα τους. Να δει την ζωή από την κάθε οπτική ξεχωριστά, να συμπονέσει και να τα αγαπήσει όλα το ίδιο. Επειδή – όπως όλοι – είχα κι εγώ αρνητικές εμπειρίες με ορισμένα Αρχέτυπα, κατανόησα το πώς το πρόβλημα δεν βρισκόταν στο ζώδιο. Εκκινούσε από μέσα μου, έλεγε πολλά για εμένα και σίγουρα θα μπορούσα να διδαχτώ από εκείνο κατανοώντας το καλύτερα. Όταν έχουμε πρόβλημα με το χαρακτηριστικό κάποιου ανθρώπου ή ζωδίου, είναι γιατί αντιλαμβανόμαστε την ποιότητα αυτή μέσα μας και ουσιαστικά βλέπουμε την «ασχήμια» της να προβάλλεται στο πρόσωπο κάποιου άλλου. Όπως είπε και ο λογοτέχνης Έρμαν Έσσε (1877 –1962): «Δεν μας ενοχλεί ό,τι δεν είναι κομμάτι μας».

“If you hate a person, you hate something in him that is part of yourself. What isn’t part of ourselves doesn’t disturb us.”
― Hermann Hesse, Demian. Die Geschichte von Emil Sinclairs Jugend

(το βιβλίο κυκλοφορεί και στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη)

 

Έτσι όταν ερμηνεύω έναν χάρτη (που θυμίζω διαθέτει τις ενέργειες όλων των ζωδίων και πλανητών σε διαφορετικές εντάσεις και πολικότητες), επεξεργάζομαι τα πάντα μέσα από ένα φίλτρο αγάπης, συμπόνιας και αντικειμενικής πιθανότητας. Άλλωστε το ταξίδι γνωριμίας στα ίδια τα Αρχέτυπα είναι ανεξάντλητο και όταν κανείς πιέζει τα πνευματικά όρια, επιτυγχάνει μια μορφή αστρολογικής θεραπείας. Τόσο για το άτομο του οποίου ο χάρτης εξετάζεται, όσο και για τον ίδιο τον αστρολόγο. Αυτό συμβαίνει καθώς μαθαίνοντας τις σκιές και τις δυσκολίες του κάθε αρχετύπου το οποίο κυριαρχεί τον κάθε χάρτη, ανοίγουμε τον δρόμο προς τη θεραπεία του. Πρώτα έρχεται η συνειδητοποίηση της σκιάς και στη συνέχεια η συνειδητοποίηση πως αυτή μπορεί να διαλυθεί δίνοντας χώρο στο Φως. Η σκιά δεν είναι κάτι μόνιμο. Το κάθε «πρόβλημα» που εμφανίζει ο χάρτης δεν είναι τρόπος ζωής παρά μόνο μια τάση. Ένα παράδειγμα μέσα από έναν χάρτη που ανέλυσα πρόσφατα: Αν υπερτερεί μια σύνοδος του Ήλιου με τον Κρόνο στον χάρτη, δε σημαίνει πως το άτομο θα ζει μέσα στη κατάθλιψη. Σημαίνει πως υπάρχουν τρόποι να υπερβεί αυτό το πλάκωμα, ο αστρολόγος οφείλει να παρουσιάσει τρόπους διεξόδου μέσα από τεχνικές αξιοποιώντας άλλες θέσεις και όψεις.

 

 

Οπότε όχι, δεν αντιλαμβάνομαι τα ζώδια τόσο ξεχωριστά μεταξύ τους παρά ως ένα σύνολο Αρχετύπων, σαν υλικά που αναμιγνύονται σε διαφορετικές ποσότητες για να μας δώσουν ένα πάντα γευστικό πιάτο. Ναι, μερικές φορές χρειάζεται να προσθέσουμε εμείς λίγο αλάτι για να το νοστιμέψουμε κι εκεί μπορεί ο αστρολόγος να βοηθήσει. Μας εξηγεί ποιες γεύσεις υπερτερούν και πως μπορούμε να φέρουμε το αποτέλεσμα πιο κοντά στα «γούστα μας».

 

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στη προσωπική ερμηνεία του αστρολογικού χάρτη. Έχω και η ίδια διδαχτεί πολλά από την μοναδικότητά τους. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το τι περιλαμβάνει η γενέθλια ανάλυση μπορείς να διαβάσεις ΕΔΩ.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.