Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Αντίθεση Ήλιου με ανάδρομο Δία

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/05/Αντίθεση-Ήλιος-Ταύρος-ανάδρομος-Δίας-Σκορπιός-προβλέψεις-διελεύσεις-αστρολογία.jpg

Στις 8 Μάϊου θα βρίσκεται στην αποκορύφωσή της η αντίθεση του Ήλιου από τον Ταύρο με τον ανάδρομο Δία από τον Σκορπιό. Μια όψη η οποία χτίζεται ήδη και μας επηρεάζει από τώρα. Η αντίθεση σχηματίζεται στην 18η μοίρα των ζωδίων αυτών και μας επηρεάζει όλους – ανεξαρτήτως ζωδίου. Συνήθως όταν συμβαίνει μια αντίθεση προκύπτει μια ρήξη και εξισορρόπηση των αρχετύπων, όμως εδώ τα πράγματα είναι κάπως… διαφορετικά.

 

Διάβασε περισσότερα για τη διέλευση του Ήλιου από τον Ταύρο
Διάβασε περισσότερα για τον Ανάδρομο Δία στον Σκορπιό

 

Η αντίθεση της 8ης Μαΐου προσφέρει τη δυνατότητα να βιώσουμε ουσιαστική ευτυχία αφού ο Δίας καταφέρνει να μεγεθύνει την Ηλιακή αρχή. Αλλά καθώς πρόκειται για αντίθεση, χρειάζεται να αναφέρουμε και την αντίθεση πλευρά του ίδιου νομίσματος. Η εμπειρία της ευτυχίας/δυστυχίας που ενεργοποιείται έχει να κάνει με τις προσκολλήσεις μας στις βαθιές προσωπικές μας δονήσεις και το κατά πόσο είμαστε προσκολλημένη τελικά με την άνεση των ξεπερασμένων ψυχικών δομών και σχέσεων. Είναι σα να χρησιμοποιούμε την αντίθεση για να κάνουμε μια γρήγορη αξιολόγηση του περιβάλλοντος που ζούμε για σφάλματα αλλά να γνωρίζουμε πως πρόκειται μόνο για την υποκειμενική μας οπτική η οποία μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξει.

 

Για να δώσω έμφαση εκεί που πραγματικά έχει αξία, η αντίθεση αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί υπέρ μας υπό όρους. Υπάρχει μια τάση στο να ανακαλύψουμε την αιτία που αισθανόμαστε εμείς μέσα μας ευχαρίστηση και χαρά – δίχως την ανάγκη εξωτερικών παραγόντων. Υπάρχει συχνά ένα μαγνητικό πεδίο που κάθεται πάνω μας, εμποδίζοντας τελικά την εσωτερική δύναμη της ψυχής μας να εκφραστεί. Η πραγματική δύναμη που κρύβει ο άξονας του Ταύρου/Σκορπιού είναι η υποκειμενικότητα της ύπαρξης και η αλλαγή, η διαμόρφωση της πραγματικότητας μέσα από αυτήν. Ο ιδανικότερος τρόπος να ξεκινήσει κάποιος να εκφράζει θετικά την αντίθεση αυτήν είναι με την αγάπη του εαυτού και την ύπαρξη μιας υγιούς αυτοεκτίμησης. Αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαδικασία, καθώς γινόμαστε το κέντρο μέσα από το οποίο ερμηνεύουμε και επηρεάζουμε την πραγματικότητά μας.

 

Με άλλα λόγια, η ένταση με την οποία η αυτοεκτίμησή μας συνδέεται με τις απολαύσεις ή την έλλειψη αυτών, αλλοιώνει την εμπειρία της πραγματικότητας. Παίρνω όσα αξίζω; Γιατί δεν διεκδικώ περισσότερα; Γιατί υπομένω καταστάσεις που στέκονται εμπόδιo στην ευτυχία μου; Η αντίθεση δημιουργεί μια μεταμόρφωση καθώς διαμορφώνει τις πηγές ευτυχίας και αυτοεκτίμησης ώστε να αφήσουμε πίσω μας εμπόδια και προσκολλήσεις που δημιουργούν δυστυχία.

 

Αυτό τελικά δεν σημαίνει πως προκαλείται κάποια δραστική αλλαγή, παρά ανοίγεται ο δρόμος στην ικανότητά μας να αποχωρήσουμε και να προχωρήσουμε. Με το να περιτριγυριζόμαστε από γαλήνη και ομορφιά γύρω μας ή και στη σκέψη (Ταύρος), οι εμπειρίες μας αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα και είναι πιο ουσιαστικές (Σκορπιός).

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.