Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/05/chromataclysm_by_cosmicspark-Ουρανός-Ταύρος-μετάλλαξη-συνείδηση-προβλέψεις-Φαίδρα.jpg

Ο θεός Ουρανός, από τον οποίον το όνομά του πήρε ο πλανήτης, είναι το Σύμπαν, ο απόλυτος θεός του στερεώματος. Κάτι εκτός από την δική μας αντίληψη, το οποίο καθώς όμως είμαστε κομμάτι του, μπορούμε να ξεκινήσουμε να το κατανοούμε μέσω της ευφυΐας, του διαλογισμού και του ενστίκτου. Ο πλανήτης συμβολίζει την ξαφνική αλλαγή ή μετάλλαξη σε μεγάλη κλίματα και τον ερχομό μιας τελείως πρωτοποριακής αλλαγής στη σκέψη, την τεχνολογία, την ανακάλυψη και την εξερεύνηση. Μετά από 8 χρόνια παραμονής του στον Κριό, περνά τώρα στις 15.05.18 στον Ταύρο για να παραμείνει έως το 2026 και να… μας ταρακουνήσει. (Και όχι, οι μικροσεισμοί που πολλοί του αποδίδουν καθόλου δεν έχουν να κάνουν με τον Ουρανό – ας σοβαρευτούμε!)

 

Το βρίσκω σχεδόν ποιητικό το πώς την ώρα που εισέρχεται ο Χείρωνας στον Κριό, αποχωρεί ο Ουρανός και το φαντάζομαι σα να παραδίδει μια συμπαντική σκυτάλη που την μεταφέρει άμεσα στον Ταύρο. Η ενεργειακή αυτή σκυτάλη σχετίζεται με την συλλογική ψυχική μετάλλαξη, την μεταλλαγή τον πιο πρωτόγονων τάσεων, σε ανώτερες, πιο εκλεπτυσμένες. Για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει καλλιεργήσει την ενέργεια του Ουρανού στον γενέθλιο χάρτη του, ο πλανήτης μπορεί να αποδειχθεί άκρως απελευθερωτικός. Αναλαμπές διαίσθησης και ευφυίας μαζί με όρεξη για πειραματισμούς που είναι σε θέση να αυξήσουν την ατομική δημιουργικότητα και να οδηγήσουν σε νέες μορφές ζωής. Στην αντίπερα όχθη, η καταπιεσμένη λειτουργία του Ουρανού εμφανίζεται σαν υπερεκκεντρικότητα, διαστροφή, αναρχία, υποκειμενικότητα εκεί που βασίλευε η αποδοχή του τρόπου ζωής των άλλων, ανεξάρτητα από το αν οι ιδέες τους δεν έχουν πολλά κοινά με τις δικές μας. Δηλαδή σε μια ιδανική κατάσταση, η διέλευση του Ουρανού από τον Ταύρο μπορεί να ενώσει θρησκείες, κράτη, να σταματήσει τους πολέμους και να αυξήσει την καλοσύνη προς κάθε οργανισμό – ακόμα και του ίδιου του πλανήτη. Όμως καθώς καταλαβαίνουμε πως ζούμε σε έναν ακόμα ατελή κόσμο, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκφράσουμε τον δικό μας γενέθλιο Ουρανό και με το πέρασμά του από τον Ταύρο, αυτός να εμπνεύσει με το παράδειγμά μας ακόμα περισσότερους.

 

Ο Ουρανός στον Ταύρο με έκανε να αναζητήσω ένα απόσπασμα που είχα κάποτε ξεχωρίσει από βιβλίο της ψυχαναλύτριας Μάρι Έσθερ Χάρντινγκ:

«Καθώς πλησιάζει η εφηβεία, η εγωική μορφή διαιρείται σε δύο ρεύματα. Το πρώτο συνεχίζει προς την κατεύθυνση της αύξησης της δύναμης και του γοήτρου· αυτό συνήθως εμφανίζεται σαν ισχυρή τάση κυριαρχίας σε άλλους. Η αίσθηση του να είναι κάποιος, συνδέεται σαφώς με τη λαχτάρα για δύναμη. Τώρα εμφανίζεται το δεύτερο ρεύμα. Εδώ, αδυνατίζει το προσωπικό Εγώ για χάρη της ομάδας.»

 

Ο Ουρανός στον Ταύρο σχετίζεται με την ευδαιμονία, την απόλαυση, την οξυδέρκεια, την παρότρυνση και το λαχτάρα. Όμως, αν και ο Ταύρος είναι ζώδιο νότιο (ανήκει στο νότιο ημισφαίριο του ζωδιακού) που κυβερνάται από εσωτερικό πλανήτη, εδώ ο μεγάλος «παπούς» Ουρανός έρχεται να αυξήσει την ενέργειά του, να την ωθήσει προς το συλλογικό. Έτσι παρατηρούμε μια αλυσιδωτή αντίδραση η οποία ταιριάζει με την σκυτάλη που νωρίτερα ανέφερα. Όλα εκκινούν από τη ρίζα όλων, τα ένστικτα, τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Μετά προχωράνε στο μεταίχμιο της ανθρωπιστικής εξέλιξης και την ανάπτυξη της συνείδησης – στον Κρόνο που θα περάσει στο αμέσως επόμενο ζώδιο τον Υδροχόο. Η ενέργεια του Κρόνου μετά θα συνδέεται από τον Ποσειδώνα ακόμα στους Ιχθύες, τον εξευγενισμό των ψυχικών περιεχομένων. Μετά ακολουθεί ο Χείρωνας στον Κριό, η νέα αντίληψη, η θεραπεία. Και τέλος φτάνουμε στον εναπομένοντα εξωτερικό πλανήτη, τον Ουρανό στον Ταύρο – την μεγάλη αλλαγή εδραιωμένη πάνω στο παλιό. Για να το δώσω να γίνει αντιληπτό με πιο απλά λόγια, το διάστημα από 2020 – 2023, και τα 5 συλλογικά πλανητικά σώματα θα βρίσκονται σε 5 συνεχόμενα ζώδια. Τις θέσεις τους έχουν ξεκινήσει ήδη να παίρνουν και αυτό σημαίνει πως θα προκύψει μεγάλη συσσώρευση ενέργειας σε μη επίγεια ζητήματα. Θα μας απασχολήσουν όλους θέματα συντήρησης και προστασίας του πλανήτη, της ιστορίας και της ψυχής. Ο Ουρανός στον Ταύρο θα γίνει το τελευταίο βαρίδιο, μια λειτουργία κατασταλτική για όσους σε τέτοιες συνθήκες εστιάζονται στη δημιουργία περιστάσεων για να γίνει ένα νέο καλύτερο ξεκίνημα, θα παρατηρήσουν πως ο Ουρανός έχει την έννοια της απολύτρωσης από τους παλιούς δεσμούς και υποχρεώσεις. Η αλλαγή θα έρθει αλλά όχι σαρωτική. Θα έρθει με την έννοια της μεταμόρφωσης της υποκειμενικής μας γνώμης με σκοπό να αποδιώξει όσο μπορέσει την εγωική εικόνα που έχει εγκαθιδρυθεί.

 

 

Πως μπορούμε ατομικά να αξιοποιήσουμε την διέλευση του Ουρανού από τον Ταύρο;

Αν και όπως είπαμε ο Ουρανός δεν στοχεύει σε κάποια ατομικότητα, μπορούμε να επιτρέψουμε να ρέει από μέσα μας η ενέργειά του με σκοπό να επιφέρει ένα σοκ -κατά κάποιο τρόπο- το οποίο καταφέρνει να μετατοπίσει την συνείδησή μας προς το ασυνείδητο. Τότε είναι πιο πιθανό να πετύχουμε μια καλύτερη αλληλεπίδραση καθώς και μια πληρέστερη ενοποίηση ανάμεσα στα δύο ψυχικά τμήματα. Ας υμνήσουμε την μοναδικότητα και την καινοτομία, τον πειραματισμό και την φιλαλήθεια. Έτσι συνδεόμαστε ευκολότερα με το αρχέτυπο του Ουρανού και επιτρέπουμε στην συμπαντική αλλαγή να δράσει από μέσα μας.

  • Με το να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι και να σεβόμαστε κάθε μορφή ζωής.
  • Με το να δεχόμαστε τα δώρα της ζωής ως ευλογίες – δίχως να αισθανόμαστε τύψεις, αρνούμενοι πως τα αξίζουμε.
  • Με το να υμνούμε την μοναξιά όχι γιατί αντιλαμβανόμαστε πως δεν μπορούμε να της ξεφύγουμε αλλά επειδή μέσα από αυτήν βρίσκουμε τον εαυτό μας.
  • Με οδηγό μας την αλήθεια, απελευθερωμένοι από ψέματα που εγκλωβίζουν την ψυχή και εμποδίζουν την ψυχική ανάπτυξή μας.
  • Με το εξασκήσουμε την αταραξία ως ένα είδος μυστηρίου προς την ψυχική μας εξέλιξη. Το απρόβλεπτο δεν μπορεί πραγματικά να μας κλονίσει – αυτό μόνο η αστείρευτη Αγάπη καταφέρνει να το κάνει.

 

Εύχομαι σε όλους να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε την αγνή ενέργεια του Ουρανού από το Ταύρο, να μην φοβηθούμε τις αλλαγές που φέρνει, να ενωθούμε με την συμπαντική ουσία – την κοινή συνειδητότητα, να μπορέσουμε να βελτιωθούμε τόσο προσωπικά, όσο και ομαδικά ως «κόσμος».

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.