Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Τα 12 πρόσωπα του Άρη στον 12ο οίκο

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/06/Άρης-δωδέκατος-οίκος-διελεύσεις-γνώσεις-αστρολογία-αυτογνωσία-Ωροσκόπος-οίκοι-ενέργεια.jpg

Άρης στον 12ο οίκο  – Μια Δύσκολη Περίοδος

 

Προσοχή: Στο άρθρο αυτό αναφέρεται η διέλευση του Άρη από τον 12ο οίκο του γενέθλιου χάρτη – όχι η γενέθλια θέση του. Η διέλευση αυτή διαρκεί περίπου ενάμιση μήνα, αλλά μπορεί να διαρκέσει αρκετά περισσότερο όταν ο Άρης κινείται ανάδρομος (κάθε 26 μήνες περίπου). Έτσι λοιπόν, όλοι μας βιώνουμε την διέλευση του Άρη από τον 12ο οίκο περίπου για ενάμιση μήνα κάθε 2 χρόνια.

 

Ο Άρης είναι ο πλανήτης που μας τροφοδοτεί με ενέργεια και δύναμη, έτσι αισθανόμαστε τις διελεύσεις του περισσότερο από κάθε άλλον πλανήτη. Είναι υπέροχο λοιπόν (τις περισσότερες φορές) όταν ο Άρης διελαύνει τον 1ο ή τον 5ο μας προσωπικό οίκο καθώς αυξάνεται το σθένος, η αντοχή και έχουμε αστείρευτη ενεργητικότητα, θάρρος και δυναμισμό. Τι γίνεται όμως όταν βρίσκεται στον πιο σκοτεινό οίκο, τον 12ο; Τι συμβαίνει όταν διελαύνει το σημείο εκείνο του ωροσκοπίου μας που συμβολίζει την απομόνωση, τους φόβους και το ασυνείδητο; Τότε ο Άρης εκφράζει μια δύναμη σχεδόν καταστροφική και αυτό φυσικά εντείνεται όταν σχηματίζει δυνατές όψεις (ειδικά τετράγωνα και αντιθέσεις) με άλλους προσωπικούς πλανήτες όπως ο Ήλιος, ο Ουρανός ή ο Πλούτωνας.

 

Αυτές είναι οι 12 βασικές εκφράσεις – τα 12 πρόσωπα του Άρη στον 12ο οίκο:

 1. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις όταν ο Άρης περάσει στον 12ο οίκο σου είναι πως αισθάνεσαι κουρασμένος. Οι 8 ώρες ύπνου δεν είναι αρκετές, το σώμα φωνάζει πως ζητά ξεκούραση και το πνεύμα την έχει ανάγκη ακόμα περισσότερο.
 2. Οι φόβοι παίρνουν τεράστιες διαστάσεις. Αυτό φυσικά είναι μια άριστη ευκαιρία να αναγνωρίσεις του φόβους και να τους δουλέψεις. Το αρνητικό είναι πως οι πολλές ανησυχίες, κόβουν την φόρα της δράσης. Το ασυνείδητο ζητά να αναγνωριστεί και να “καθαρίσει”. Όμως συχνά προτιμούμε να αφήνουμε τα πράγματα ως έχει, να μην κουραζόμαστε με ευκαιρίες αυτοεξέλιξης. Αξίζει να θυμάσαι όπως και να ‘χει, πως ο Άρης εδώ αυτό το διάστημα είναι μια άριστη ευκαιρία να δουλέψεις άσχημες συνήθειες, αρνητικά μοτίβα συμπεριφοράς. Η αναγνώριση συμβαίνει ευκολότερα – κάτι που αυτόματα σημαίνει πως έχει συμβεί το πρώτο βήμα στο να ξεπεράσεις όσα σε ενοχλούν.
 3. Δεν είναι καλή περίοδος για νέα ξεκινήματα. Η ενεργητικότητα του σου δίνει ο Άρης βρίσκεται σε έλλειψη, και χρειάζεται να ξεκουραστείς. Η έλλειψη θάρρους άλλωστε θα σε εμποδίσει από το να κάνεις μια νέα αρχή όπως την θέλεις και με τρόπο να διαρκέσει. Η δράση έχει περάσει στον αυτόματο πιλότο, οπότε μόνο όσα είναι θέμα συνήθειας λειτουργούν άψογα.
 4. Ο Άρης από εδώ ενεργοποιεί προβλήματα υγείας. Αυτό συμβαίνει εντονότερα αν σχηματίζει αντιθέσεις με γενέθλιους πλανήτες στον 6ο οίκο, ο Άρης εδώ ενεργοποιεί μικρά και ενοχλητικά θεματάκια. Μας κάνει πιο επιρρεπείς σε ιώσεις, μικροατυχήματα (αχ αυτές οι γωνίες στοχεύουν πάντα το μικρό δάχτυλο του ποδιού) και γενικά επειδή το ανοσοποιητικό είναι χαμηλό, μας ταλαιπωρούν διάφορα μικρά που συνήθως σχετίζονται με τον αντιδιαμετρικό 6ο οίκο. Για παράδειγμα, αν ο 6ος οίκος είναι στον Κριό, προκαλούνται πονοκέφαλοι και αν ο 6ος οίκος είναι στον Αιγόκερω, προβλήματα με το δέρμα και τα οστά. Μια καλή συμβουλή με την διέλευση του Άρη από τον 12ο είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για ό,τι συμβαίνει στο σώμα μας, να μην τρομάζουμε με το κάθε τι μικρό (και σίγουρα μην γκουγκλάρεις τα συμπτώματα αμέσως!) και να επισκεπτόμαστε τον ιατρό (ίσως και μια δεύτερη γνώμη για να σιγουρευτούμε). Το χαρακτηριστικό των προβλημάτων που φέρνει στην επιφάνεια ο Άρης εδώ, είναι πως είναι μεν έντονα και μας ταλαιπωρούν, αλλά έχουν περιορισμένη διάρκεια – τίποτα σοβαρό.
 5. Είναι αλήθεια πως όταν ο Άρης διελαύνει τον 12ο οίκο, συμβαίνουν αρκετά πράγματα πίσω από την πλάτη σου. Φήμες παίρνουν τα πάνω τους, σε κατηγορούν, σε κουτσομπολεύουν και σε συκοφαντούν. Συχνά όλα αυτά σχετίζονται με πράξεις από το παρελθόν που φαίνεται πως ξαφνικά και με ύπουλο τρόπο, βγαίνουν στην επιφάνεια ώστε να σχολιαστούν με αρνητικό τρόπο.
 6. Αυξάνεται η γκρίνια. Και δεν εννοώ πως έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους που γκρινιάζουν, η μουρμούρα προέρχεται από εσένα. Όλα σου φταίνε και συχνά δεν το καταλαβαίνεις καν πως ασχολείσαι με μικρά πράγματα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο 12ος οίκος κυβερνά την ψυχική υγεία και ο Άρης από εδώ την υπερδιεγείρει, σε κάνει ανυπόμονο, ενώ ταυτόχρονα σε τραβά προς την ακινησία. Θες να ασχοληθείς με διάφορα, αλλά οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Το καλύτερο είναι να προετοιμαστείς για το διάστημα γεμάτο ενέργεια που θα ακολουθήσει – όταν ο Άρης θα βρεθεί στον 1ο οίκο!
 7. Υπάρχει ανάγκη να κλειστείς στον εαυτό σου. Δεν θέλεις πολλά πάρε δώσε με φίλους, πράγμα που είναι κρίμα, μιας που πολύ συχνά συμβαίνει ταυτόχρονα να διελαύνουν αρκετοί πλανήτες τον 11ο οίκο των συναναστροφών, των φίλων και της κοινωνικότητας. Έτσι καταλήγεις να βρίσκεσαι με κόσμο αλλά μέσα σου να αισθάνεσαι μόνος, να ζητάς την απομόνωση.
 8. Υποκύπτεις ευκολότερα σε εξαρτήσεις. Είτε καπνίζεις περισσότερο, τρως πιο πολύ ή οτιδήποτε κι αν είναι εκείνο στο οποίο είσαι πιο επιρρεπής, είναι δυσκολότερο να το παλέψεις με τον Άρη στον 12ο οίκο. Το γεγονός πως η διάθεση, η αισιοδοξία μειώνεται, σίγουρα δεν βοηθά.
 9. Η παρορμητικότητα που διαθέτει από την φύση του ο Άρης, όταν διελαύνει τον 12ο οίκο εξελίσσεται σε απροσεξία και ανυπομονησία. Το ένστικτο αυτοσυντήρησης που αρχετυπικά διαθέτει, μεταφράζεται στην ανάγκη υπερίσχυσης έναντι των περιορισμών που όμως αντιλαμβάνεται πως θέτει στον ίδιο του τον εαυτό. Για παράδειγμα: δεν έχω όρεξη να δουλέψω αλλά θέλω εδώ και τώρα να ξεμπερδεύω με αυτήν την εργασία έτσι ώστε να πάρω το bonus που την συνοδεύει. Έτσι αναβάλω συνέχεια τις υποχρεώσεις μου και μετά γκρινιάζω που δεν τα κατάφερα να αποδείξω την αξία μου. Αυτή η κατάσταση είναι φυσικά ένας φαύλος κύκλος που ευτυχώς ξεμπλοκάρει ευκολότερα όταν ο Άρης σχηματίσει σύνοδο με τον Ωροσκόπο και περάσει στον 1ο οίκο. Ασφαλώς γίνεται να περιοριστεί αρκετά και νωρίτερα με το να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο απ’ότι συνήθως. Ναι, είναι κουραστικό, αλλά στο τέλος μας κάνει να αισθανθούμε πολύ καλύτερα γιατί τώρα είναι που το έχουμε πραγματικά πολύ μεγάλη ανάγκη να βιώσουμε προσωπική νίκη.
 10. Η διέλευση αυτή επηρεάζει και τις σχέσεις μας. Όταν βρισκόμαστε μέσα σε μία συντροφική σχέση, ο Άλλος αντιλαμβάνεται πως δεν είμαστε εντελώς καλά, κάτι μας κρατάει πίσω και αυτό έχει συχνά ως αντίδραση να μεταφέρουμε ενοχές στον Άλλον. Η γκρίνια και η διάθεση για απομόνωση σαφώς δεν βοηθάνε στην κατάσταση αυτή. Συχνά η διέλευση του Άρη από τον 12ο οίκο συνοδεύεται και από μια έλλειψη σεξουαλικής λίμπιντο, εκτός και αν διαθέτει κάποιος στον γενέθλίο σου ισχυρούς δυναμικούς πλανήτες στον 8ο οίκο, που σε αυτή την περίπτωση θα σχηματίσει κάποια στιγμή όψη τριγώνου ο Άρης από εδώ, ενεργοποιώντας περισσότερο την ανάγκη σεξουαλικής έκφρασης και ικανοποίησης.
 11. Εκτός του μότο “Άκου το σώμα σου”, εδώ ο Άρης φωνάζει “Άκου την διάθεσή σου”. Ναι, θες να μείνεις μέσα, να χαλαρώσεις αλλά δεν έχεις ιδιαίτερη όρεξη για οτιδήποτε. Σε αυτήν την περίπτωση βοηθά – ανάλογα και του ζωδίου που βρίσκεται ο Άρης – διάφορες τεχνικές που βελτιώνουν την διάθεση. Να τακτοποιήσεις το σπίτι (λίγο βαρετό, αλλά έχει την δύναμη να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα μετά), να ακούς μουσική, να χορέψεις, να τραγουδήσεις, να γυμναστείς, να διαβάσεις ένα χιουμοριστικό βιβλίο, να δεις μια ευχάριστη ταινία. Έλα σε επαφή με την τέχνη κάθε είδους. Πολλοί σνομπάρουν τον 12ο οίκο, αλλά δεν παύει να είναι οίκος εκτίμησης. Και η μεγαλύτερη εκτίμηση για την ψυχή είναι η ομορφιά της τέχνης.
 12. Συγχώρεσε τον εαυτό σου. Ο 12ος οίκος είναι ο οίκος της συγχώρεσης και όταν διελαύνει ο Άρης από εδώ συνήθως δυσκολευόμαστε να συγχωρέσουμε τους άλλους (ο εγωισμός του Άρη παραμένει σε συνδυασμό με τα νεύρα), αλλά είναι άριστη ευκαιρία να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας έτσι ώστε να μπορέσουμε μετά να απελευθερωθούμε και από εκείνα που κρατάμε εις βάρος Άλλων. Εντάξει, θες να κοιμηθείς λίγο παραπάνω – το αξίζεις! Θέλεις να μείνεις μόνος σου – είναι δικαίωμά σου! Έχεις ανάγκη να ξεσπάσεις καταπιεσμένα συναισθήματα – συχώρεσε τον εαυτό σου αφού το κάνει. Είναι κάτι φυσικό. Το δύσκολο τελικά της διέλευσης αυτής είναι να καταφέρουμε να απελευθερωθούμε δίχως τύψεις για την συμπεριφορά μας όσα διήρκεσε. Είναι ευτυχές το γεγονός πως ο Άρης από εδώ προάγει την συγχώρεση, αλλά δεν πρόκειται για ένα παθητικό γεγονός. Ο Άρης από εδώ συγχωρεί (γι’αυτό και είναι πιο πιθανό να κυλήσουμε σε αρνητικές συνήθειες και καταχρήσεις), αλλά είμαστε εμείς συχνά που στην συνέχεια αδυνατούμε να δικαιολογήσουμε τον εαυτό μας. Ας δείξουμε εμείς οι ίδιοι κατανόηση και συγχώρεση για όσα κάνουμε σε μία περίοδο άγχους, στεναχώριας και δυσκολιών.

 

Αν είναι να κρατήσεις κάτι από το άρθρο είναι πως παρά την δύσκολη περίοδο που χαρακτηρίζει η διέλευση του Άρη από τον προσωπικό 12ο οίκο σου, όλα όσα φέρνει είναι προσωρινά και πως έχεις μεγάλη δύναμη σχετικά με το πως θα αξιοποιήσεις όλα όσα αναδύονται από το ασυνείδητο. Άλλωστε είναι εβδομάδες κάθαρσης και ξεκούρασης. Ακόμα και το ισχυρό αρχέτυπο του πολεμιστή Άρη χρειάζεται και τα δύο. Έτσι κι εμείς περνάμε από αυτό το στάδιο προκειμένου στη συνέχεια καθαροί και ατόφιοι να επιτρέψουμε στην μοναδικότητά μας να λάμψει, με θάρρος και αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε τα θέλω μας όταν ο Άρης θα περάσει στη συνέχεια στον 1ο οίκο.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.