Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Θερινό Ηλιοστάσιο 2019

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/06/Josephine-Wall-Θερινό-Ηλιοστάσιο-ανάδρομος-Ποσειδώνας-Καρκίνος-Καλοκαίρι-Αστρολογία-προβλέψεις.jpg

Ο Ήλιος περνά στον Καρκίνο την 21η του Ιουνίου, εγκαινιάζοντας επίσημα το Καλοκαίρι! Πρόκειται για την μεγαλύτερη ημέρα ολόκληρου του έτους! Ο Ήλιος μας φωτίζει για την περισσότερη ώρα εκείνη την ημέρα, μας ζεσταίνει, μας θρέφει, μας τροφοδοτεί με την λαμπερή ενέργειά του. Στο Θερινό Ηλιοστάσιο ο Ήλιος “στέκεται” για λίγο, σαν να μας καλεί να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του.

 

Τώρα που ο Ήλιος θα βρίσκεται στον αστερισμό του Καρκίνου (έως 23 Ιουλίου 2019), παρασύρει την διάθεσή μας έτσι ώστε να συνδεθούμε στενότερα με το σπίτι και την οικογένεια. Αυτό μπορεί από την μία να μεταφραστεί με την κυριολεκτική έννοια – να έρθουμε σε επαφή με τους γονείς μας, να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας, να κάνουμε επιδιορθώσεις στο σπίτι κλπ – ή και με μεταφορική έννοια, να συνδεθούμε με το εσωτερικό μας σπίτι, θρέφοντας τις σχέσεις, τα νήματα που συνδέουν τον εαυτό μας με τους άλλους. Είτε πρόκειται για την οικογένεια καταγωγής, είτε για την οικογένεια από συνειδητή επιλογή, όπως σύντροφοι ή φίλοι.

 

Ο Καρκίνος υπερτερεί αυτήν την εποχή, που σημαίνει πως το να αισθανόμαστε “άνετα” και χαλαρά, καταφέρνει να μας κάνει ευτυχισμένους! Επίσης, το να είμαστε άνετοι θέτει τώρα τα θεμέλια για να προσκαλέσει στο προσκήνιο βαθύτερα συναισθήματα. Ο Ήλιος αναπόφευκτα θα σχηματίσει όψεις αντιθέσεων με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο από τον Αιγόκερω, συνδυασμοί που μιλούν για απελευθέρωση παρελθοντικών ψυχικών δομών που πλέον έχουν καταλήξει να μοιάζουν με ασήκωτες αποσκευές που σέρνουμε πίσω μας. Δεν εξυπηρετούν πουθενά και μας καθυστερούν. Ένα παράδειγμα που μου έρχεται έντονα στον νου μελετώντας τον χάρτη, είναι η ντροπή. Να απελευθερωθούμε από την ντροπή που μας βαραίνει και μας εμποδίζει να απολαύσουμε και να νιώσουμε κάτι έξω από αυτήν.

Έτσι, αισθανόμαστε την πολικότητα αυτή, την αντίθεση Καρκίνου – Αιγόκερου, και αντιλαμβανόμαστε πως η ζωή δεν είναι μόνο χαλάρωση και ξεγνοιασιά. Μάλιστα, είναι συχνά τότε, στο σημείο εκείνο που αφηνόμαστε και χαλαρώνουμε που έχουμε την ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να εξελιχθούμε πνευματικά και συναισθηματικά. Όπως ένας σπόρος που μπορεί να βλαστήσει εξαιτίας συγκεκριμένων και κατάλληλων συνθηκών, υπάρχουν μέρη της ψυχής μας τα οποία μπορούν να αυξηθούν και να ωριμάσουν μέσα στις κατάλληλες συνθήκες – σε ένα κατάλληλο δοχείο. Οπότε ας παρατηρήσουμε το πως αυτή η εποχή που ο Ήλιος θα βρίσκεται στον Καρκίνο, η άνεση μπορεί να γίνει ένας δυναμικός τόπος πρόσκλησης που μας διευκολύνει στην ανάπτυξη της σύνδεσής μας με την ψυχή. Τι παραπάνω χρειαζόμαστε από την χαλάρωση;

 

Μια ακόμα έκφραση του Ήλιου στον Καρκίνο είναι η ασφάλεια. Κι εδώ αναφέρομαι κυρίως στην συναισθηματική ασφάλεια, αλλά και στην ασφάλεια εκείνη που μας παρέχει η μονιμότητα και η σιγουριά. Οπότε έχουμε περισσότερο ανάγκη να αισθανόμαστε εμπιστοσύνη στην σχέση, πως μας αγαπάνε, πως λαμβάνουμε αγάπη τόσο από τους Άλλους, ενώ επιτρέπουμε ταυτόχρονα στον ίδιο μας τον εαυτό να μας αγαπάει. Χρειαζόμαστε τώρα λίγο παραπάνω απ’ ότι συνήθως ένα σταθερό σπίτι, μια στιβαρή δουλειά, την αίσθηση πως έχουμε εδραιώσει ορισμένα πράγματα και είμαστε έτοιμη να διεκδικήσουμε περισσότερα.

 

Κάτι ακόμα: κατά την διάρκεια του Θερινού Ηλιοστασίου, ο Ποσειδώνας ξεκινά να κινείται ανάδρομος στην 18η μοίρα του Ιχθύ και συνδυαστικά τώρα με τον Ήλιο στον Καρκίνο, θυμίζει την προσευχή του Reinhold NiebuhrΘεέ, δώσε μου την ηρεμία να αποδεχτώ όσα δεν μπορώ να αλλάξω, το θάρρος να αλλάξω όσα μπορώ, και την σοφία να αναγνωρίζω την διαφορά”. Η μετάφραση από το πρωτότυπο “God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom to know the difference”. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας στους Ιχθύες φέρνει μια πολύτιμη καθαρότητα αντίληψης. Ο Ήλιος στον Καρκίνο ισχυροποιεί εξίσου την ηρεμία και το θάρρος, δίνοντας ισόποση βαρύτητα και στα δύο. Είναι υπέροχο! Είναι εποχή πνευματικής ανύψωσης, αξιοποίηση της σοφίας και της εμπειρίας, εποχή απαντήσεων, ένας μήνας κατά τον οποίον η αγάπη στρέφεται πρωτίστως εσωτερικά, στον εαυτό μας!

 

Περισσότερα για τον ανάδρομο Ποσειδώνα μπορείς να διαβάσεις στα άρθρα για τις δύο προηγούμενες αναδρομίσεις του στο ζώδιο των Ιχθύων.

Ανάδρομος Ποσειδώνας 2018

Ανάδρομος Ποσειδώνας 2017

ΥΓ. Το Θερινό Ηλιοστάσιο φέτος πραγματοποιείται την Παρασκευή 21.06.19 στις 6:54μμ. Οι ώρες (ακόμα και η ημέρα), δεν είναι ίδιες κάθε χρόνο. Γι’αυτό υπάρχει συχνά το μπέρδεμα σχετικά με το τι ζώδιο είναι ο καθένας τις ημέρες που το ζώδιο αλλάζει. Αν γεννήθηκες κι εσύ πάνω στην αλλαγή ενός ζωδίου, προτείνω το άρθρο από τις συχνές ερωτήσεις: “Αν γεννήθηκα την ημέρα που αλλάζει το ζώδιο, είμαι και τα δύο;”

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου, καθώς και η πρώτη μέσα στο άρθρο, είναι έργα της Josephine Wall

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.