Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/05/Άρης-στον-Κακρίνο-αστρολογία-ζώδια-αρχέτυπο-Σελήνη-πολεμιστής-αυτογνωσία-ωροσκόπος.jpg

Σήμερα, 16 Μαΐου το πρωί, πέρασε ο Άρης στο ζώδιο του Καρκίνου – μία θέση η οποία λέγεται πως είναι η πτώση του Άρη – σαν να λέμε η χειρότερή του θέση από όλο τον ζωδιακό. Αυτό δεν ισχύει. Η έννοια της πτώσης δεν έχει πρακτική εφαρμογή στις διελεύσεις. Το αρχέτυπο του Άρη μπορεί να εκφραστεί μέσα από το πρίσμα όλων των ζωδίων. Απλώς εκφράζεται διαφορετικά. Και μπορεί εδώ ο Άρης να μην είναι ο πολεμιστής θεός που έχεις στο νου σου – είναι όμως εξίσου αποφασιστικός, παρορμητικός και έχει έντονο ταμπεραμέντο.

 

Εδώ ο Άρης εκφράζεται πιο ασυνείδητα με το να είναι συναισθηματικά έτοιμος, να επαγρυπνεί απέναντι σε κάθε τι που αισθάνεται. Αυτό έχει και την άσχημη πλευρά του φυσικά. Δείχνει πως τώρα είναι πιο πιθανό να εκφράσουμε ή να δεχτούμε συναισθηματική βία ή να είμαστε συναισθηματικά αμυντικοί απέναντι σε διάφορες καταστάσεις ή ανθρώπους που τους αντιλαμβανόμαστε περισσότερο εχθρικά απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Ο Άρης εδώ μας ξυπνά το “fight or flight”, την κατάσταση δηλαδή αυτή της έντονης αδρεναλίνης που αντιδρούμε είτε με το να πολεμήσουμε, είτε με το να ξεφύγουμε να γλιτώσουμε.

 

Ωστόσο, έχει κάτι πολύ σπουδαίο η διέλευση αυτή, αφού δείχνει πως κάποιος που εργάζεται πολύ σκληρά, βάζει ως στόχο τώρα να αγωνιστεί για τα συναισθήματά του. Είναι ένα νέο είδος πολεμιστή που δεν κυνηγά τη δόξα, το χρήμα ή τις επιφανειακές κατακτήσεις, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με τα ίδια του τα συναισθήματα, όσα φοβάται. Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή να έρθουμε σε επαφή με όσα νιώθουμε. Γιατί νιώθω έτσι; Πως μπορώ να ρυθμίσω τα συναισθήματά μου; Μπορούμε να μάθουμε να ζούμε δίχως να ασκούμε επικοινωνιακή βία και χωρίς να την ανεχόμαστε από τους άλλους. Γιατί αξίζει να θυμόμαστε πως καλοσύνη δεν σημαίνει πως επιτρέπουμε να μας φέρονται άσχημα. Σημαίνει πως εμείς εξακολουθούμε να δείχνουμε την ομορφιά της ψυχής μας σε όλους, ακόμα και τότε – ειδικά σε εκείνους που την έχουν πραγματικά ανάγκη. Αλλά ο Άρης δεν θα υπομείνει κάτι που τον κάνει να αισθάνεται περισσότερο άσχημα. Γι’αυτό θα αγωνιστεί να αντιμετωπίσει τα δικά του τραύματα άλλωστε.

Ο Άρης θα παραμείνει στον Καρκίνο έως 01 Ιουλίου 2019. Όλο αυτό το διάστημα, αυτόν τον ενάμιση μήνα δηλαδή, είναι μια ιδανική ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας μέσω από μια διαδικασία ψυχοθεραπείας, κάποια ομάδα ή ατομικά, ή ακόμα και διαβάζοντας κάποιο βιβλίο αυτοβοήθειας. Μπορούμε τώρα ευκολότερα δηλαδή να αντιμετωπίσουμε τα συναισθήματα που έχουν προκαλέσει στο παρελθόν αντιδράσεις μάχης ή παραίτησης (fight or flight) ή ακόμα και συναισθήματα που καταστείλαμε. Πάντα το πρώτο βήμα είναι εκείνο που απαιτεί το περισσότερο κουράγιο, αλλά οι καρποί ενός τέτοιου μονοπατιού λειτουργούν συσσωρευτικά και τελικά βελτιώνουν την ζωή μας. Ο Άρης χαρίζει το κουράγιο, το θάρρος να αναζητήσουμε καθοδήγηση. Εμείς τον αξιοποιούμε και με τη βοήθεια της ροής της ενέργειας, καταφέρνουμε να βγούμε στο τέλος της διαδρομής πιο δυνατοί ψυχικά, μέσα, εκεί που έχει τελικά αξία.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.