Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Πανσέληνος στον Σκορπιό

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/05/μπλε-Πανσέληνος-στον-Σκορπιό-προβλέψεις-Γιν-αστρολογία-αυτογνωσία-ψυχή-Ταύρος-Πλούτωνας.jpg

Η φετινή Πανσέληνος στον Σκορπιό πραγματοποιείται το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου! Κορυφώνεται μάλιστα στις 10:12μμ, κάτι που σημαίνει πως το Σαββατόβραδο μπορούμε να την απολαύσουμε σε όλο της το μεγαλείο. Παραδοσιακά, η ετήσια πανσέληνος στον Σκορπιό είναι από τις πιο ισχυρές, έχει μια ενέργεια αρκετά διεισδυτική και έντονη. Αυτή τη φορά επηρεάζει φυσικά όλα τα ζώδια, λίγο παραπάνω όσους έχουν Ήλιο, Σελήνη, Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις τελευταίες μοίρες των Σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος).

 

Το χαρακτηριστική αυτής της Πανσελήνου όπως παρατηρώ τον χάρτη, είναι η έντονη παρουσία της Γιν – θηλυκής ενέργειας. Όλα τα πλανητικά σώματα και ο ωροσκόπος από την οπτική της Ελλάδας και της Κύπρου, βρίσκονται σε ζώδια της Γης και του Νερού, που αντιπροσωπεύουν την πολικότητα αυτή. Αντίθετα, στα αρσενικά ζώδια δεν συναντάμε κανένα πλανητικό σώμα, με εξαίρεση τον ανάδρομο Δία στον Τοξότη. Αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια. Η Γιν ενέργεια ξεχειλίζει στον χάρτη. Δεν υπάρχει ισορροπία εδώ, είναι απλά η γυναικεία δύναμη σε όλο της το μεγαλείο.

 

Άλλο αξιοσημείωτο γεγονός αυτής της Πανσελήνου, είναι πως πρόκειται για ένα εποχιακό μπλε φεγγάρι όπως ονομάζεται. Αυτό το φαινόμενο είναι σχετικά σπάνιο, συμβαίνει περίπου μια φορά στα 3 χρόνια. Το εποχιακό μπλε φεγγάρι σημαίνει πως μέσα σε μια αστρονομική εποχή (της Άνοιξης στην προκειμένη περίπτωση που ξεκίνησε με την Εαρινή Ισημερία 2019), συναντάμε συνήθως 3 Πανσελήνους. Όμως φέτος θα υπάρχει ακόμα μία Πανσέληνος πριν το Θερινό Ηλιοστάσιο, στις 17 Ιουνίου. Σε αυτή την σπάνια περίπτωση, η τρίτη Πανσέληνος από τις 4 ονομάζεται εποχιακή μπλε Σελήνη.

 

Παρατηρώντας τον χάρτη σχετικά με το πως εκδηλώνεται αυτή η ενέργεια λοιπόν, αυτή η Πανσέληνος στον Σκορπιό έχει να κάνει με την αλλαγή συνηθειών που έχουν ριζωθεί στην προσωπικότητά μας. Ας δώσω ένα παράδειγμα: Κάποιος έχει “συνηθίσει” να αισθάνεται άσχημα για τον εαυτό του, να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση. Κι όμως ξέρει συνειδητά πως αυτή η στάση ζωής δεν τον βοηθά, αντίθετα τον εμποδίζει να ζήσει, να αξιοποιήσει ευκαιρίες, να λάβει αγάπη κλπ. Κάθε κακή συνήθεια φρενάρει την εξέλιξή μας με κάποιο τρόπο. Και η συγκεκριμένη Πανσέληνος στον Σκορπιό βοηθά να ξεριζώσει τέτοιες συνήθειες. Πως; Αρχικά μας κάνει πιο συνειδητούς ως προς αυτήν. Να αναγνωρίσουμε την ύπαρξή της. Και την βλάβη που μας προξενεί. Ο Σκορπιός αρχετυπικά διαθέτει μια μεταμορφωτική ενέργεια, κι έτσι μας είναι ευκολότερο να μεταμορφώσουμε την κακή συνήθεια σε κάτι θετικό. Οπότε στο ίδιο παράδειγμα που ήμασταν προηγουμένως, θα βοηθήσει το να ξεκινήσει το άτομο να εκτιμά τον εαυτό σου, να αναγνωρίζει τρόπους μέσα από τους οποίους θα αισθάνεται πλήρης και γεμάτος δυναμισμό που πηγάζει από τον ίδιο του τον εαυτό. Η Πανσέληνος δίνει ευκαιρίες να ξεπεράσουμε συνήθειες που έχουν γίνει πλέον μέρος της προσωπικότητάς μας. Σκεφτείτε τι θέλετε να αλλάξετε και βάλτε ένα πλάνο να το αντιμετωπίσετε μέχρι την επόμενη Πανσέληνο στις 17 Ιουνίου. Η λέξη κλειδί εδώ είναι το “μεταμορφώνω” ή το “αλλάζω”. Αυτό σημαίνει πως πρέπει κανείς να σκεφτεί και την εναλλακτική προσέγγιση που θέλει να αντικαταστήσει τη συνήθεια.

 

Να συγχωρέσουμε τις κακές μας συνήθειες. Μια κακιά συνήθεια λέγεται συνήθεια για κάποιο λόγο και είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο για ένα διάστημα όταν προσπαθούμε να την μεταμορφώσουμε να επιστρέφουμε σε αυτήν από ευκολία. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν όταν κάτι είναι χαραγμένο πλέον στην προσωπικότητα. Ας μην είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας. Ας αναγνωρίσουμε τις ενέργειές μας και ας προχωρήσουμε συγχωρώντας πάντα μέσα σε αυτή την διαδικασία τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

Οι μέρες γύρω από την συγκεκριμένη Πανσέληνο στον Σκορπιό είναι ιδανικές για να υπερβούμε την αντίσταση που προβάλλει ο εαυτός μας ώστε να κοιτάξουμε εσωτερικά, στα άδυτα της ψυχής. Να υπερβούμε την αντίσταση που προβάλουμε οι ίδιοι και μας εμποδίζει από το να κάνουμε πράγματα, να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας, εμπόδια που βασίζονται συνήθως στον φόβο ή την τάση μας να μένουμε άπραγοι. Το ζήτημα τώρα είναι να φτάσουμε σε ένα συνειδησιακό σημείο στο οποίο αντιλαμβανόμαστε πως βρισκόμαστε στο σωστό μονοπάτι και να αντιληφθούμε όσα κάναμε για να παρακάμψουμε το μονοπάτι αυτό ή απλά να αποφύγουμε το κάλεσμα που αισθανόμαστε. Ας θυμόμαστε πως η ενέργεια της Πανσέληνου δεν έχει να κάνει τόσο με το ΤΙ κάνουμε, αλλά με το ΠΩΣ το κάνουμε.

 

Καθώς μεταφράζω σε λέξεις την εικόνα του χάρτη της Πανσελήνου από την οπτική της Ελλάδας και της Κύπρου, ο ωροσκόπος βρίσκεται στον θηλυκό Αιγόκερω από την οπτική της Ελλάδας, αλλά από την Κύπρο τον βρίσκουμε στην μηδενική μοίρα του Υδροχόου. Αυτό αλλάζει λίγο τα πράγματα για όσους βρίσκονται στη Κύπρο κατά τη στιγμή της Πανσελήνου, μιας που δείχνει πως ενώ μειώνεται ελάχιστα η Γιν ενέργεια, η Πανσέληνος βιώνεται εντονότερα, μιας που η Σελήνη σχηματίζει όψη εξαγώνου με τον ωροσκόπο. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως θα την βιώσουμε πιο έντονα την ενέργεια όσοι βρισκόμαστε εδώ, θα έχουμε πιο ισχυρή ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και δρούμε, έναν τρόπο που συχνά εκκινεί από το ασυνείδητο. Συναντάμε βλέπεται τον Πλούτωνα, που είναι ο κυβερνήτης της Πανσελήνου στον 12ο οίκο. Ενώ από την οπτική της Ελλάδα βρίσκεται στον 1ο οίκο.

Αριστερά: Πανσέληνος από την Αθήνα Δεξιά: Πανσέληνος από την Λευκωσία

 

Ένα μικρό απόσπασμα από το “the Way of Transformation: Daily Life and Spiritual Practice” του Κάρλφρηντ Γκραφ Ντυρκχάιμ. Το βιβλίο δεν νομίζω πως έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά και θεωρώ πως οποιαδήποτε απόπειρα δική μου να το μεταφράσω θα στερήσει από το Αγγλικό κείμενο που διαθέτω και μοιράζομαι καθώς ταιριάζει στο όλο θέμα της Πανσελήνου:

“The state of mind and body that blocks any awareness of the  presence of greater being inevitably produces a special kind of  suffering. It is this experiencing of this anguish that forces us to  take stock of our life attitudes. This taking stock, if honestly carried  out, brings us to so great a pitch of desolation that it forces us to  the point where we can perceive, sense, and heed the call of our true  essence towards which we now feel driven. If, in some propitious hour,  we have been given this experience of Being, and if, through the  failures of our world-ego and the suffering that results from them we  have been brought to the great turning point, then at that moment we can  find ourselves on the threshold of something new. Now without fail we  just open ourselves to the mysterious, numinous content of moods and  impulses which we can neither understand nor explain, still less  translate into concepts, but in which we can, nevertheless, unmistakably  sense something from beyond this world calling and beckoning to us.”

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.