Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Οι «αρνητικές» όψεις στον γενέθλιο χάρτη

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/07/γενέθλιος-όψεις-αρνητικές-δυσμενείς-αντίθεση-τετράγωνο-τρίγωνο-εξάγωνο-αστρολογία-χάρτης-Αστρολόγος-1014x487-1.jpg

Έχεις κι εσύ δυσμενείς όψεις στον γενέθλιο χάρτη σου;

 

Οι πλανήτες στο προσωπικό μας ωροσκόπιο (τον γενέθλιο χάρτη) σχηματίζουν μεταξύ τους όψεις. Η ερμηνεία της όψης που δημιουργείται δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα διοχετευτεί ο συνδυασμός αυτών των δυο πλανητικών ενεργειών ή τάσεων πιο σωστά. Δυσμενείς μείζονες όψεις θεωρούνται το τετράγωνο και η αντίθεση καθώς χρειάζονται μεγαλύτερη ένταση κι επιμέλεια από τη μεριά μας σε σύγκριση με τις παραδοσιακά ευνοϊκές όψεις, όπως το τρίγωνο και το εξάγωνο. Ωστόσο, οι όψεις που κρύβουν περισσότερη ένταση μέσα τους, περικλείουν ταυτόχρονα την ενέργεια που χρειαζόμαστε έτσι ώστε να απελευθερώσουμε αυτή την ένταση ή για να ενσωματωθούν οι διαφορετικοί συγκρουόμενοι παράγοντες στο ψυχικό μας σύνολο.

Δε μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για «καλές» ή «κακές» όψεις. Η τάση και η αντίσταση που προκαλείται από τη κάθε λεγόμενη «κακή» όψη, μας αναγκάζει να αναγνωρίσουμε συνειδητά τον εαυτό μας και γι’ αυτό το λόγο μπορεί να το οδηγήσει σε βαθύτερη ενδοσκόπηση. Η ευκαιρία που δίνει μια αρνητική όψη για ανάπτυξη είναι αυτό που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως τη θετική της πλευρά. Μια δυσμενής όψη δεν είναι απαραίτητο να δημιουργεί προβλήματα, παρέχει εξίσου απελευθερωτικές ευκαιρίες. Αντίθετα, οι «καλές όψεις» καταλήγουν συχνά χαμένες ευκαιρίες γιατί δε προσφέρουν εκείνο το απαραίτητο έναυσμα, την απαιτούμενη διέγερση. Χωρίς κάποια πίεση, ίσως να μην καταφέρουμε να συνειδητοποιήσουμε όλο το δυναμικό της ανάμειξης των πλανητικών ενεργειών κι έτσι αυτό να παραμένει ανεκμετάλλευτο. Γι’ αυτό οι παραδοσιακές έννοιες των όψεων πρέπει να εξετάζονται σε σχέση με τις αντίθετές τους και όσοι έχουν δυσμενείς όψεις στον γενέθλιο χάρτη τους, ίσως τελικά να μην υστερούν με εκείνους που δεν έχουν. Άλλωστε όπως έχει γράψει η Elizabeth Haich: «δεν υπάρχουν κακές ενέργειες, αλλά ενέργειες που χρησιμοποιήθηκαν με άσχημο τρόπο».

Ας το δούμε διαφορετικά. Ομολογουμένως, η ασθένεια είναι η αρνητική έκφραση της υγείας. Όμως, μόνο όποιος αρρωσταίνει μαθαίνει να δίνει μεγαλύτερη αξία στην υγεία του και συνειδητοποιεί ότι δε μπορεί να τη θεωρεί σαν κάτι δεδομένο. Βλέποντας κανείς τις δυο όψεις ενός νομίσματος είναι ικανός να καταλάβει καλύτερα, πιο εμπεριστατωμένα την έννοια που κρύβει το ίδιο το νόμισμα – το Όλον. Μπορούμε να αξιολογήσουμε ορθότερα τη φυσική μας κατάσταση όταν έχουμε βιώσει τα δυο άκρα, δηλαδή την ασθένεια και την υγεία. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κατανοήσουμε τις τάσεις που δημιουργεί μια λεγόμενη δυσμενής όψη αλλά και τις εξελικτικές ενέργειες που αυτή απελευθερώνει.

 

Ας δούμε ένα παράδειγμα: Το τετράγωνο Ερμή με τον Ποσειδώνα.

Επιλέγω αυτή τη συγκεκριμένη όψη διότι ο αστρολογικός τσελεμεντές που αναμασάνε εκείνοι που στην καφετέρια εμφανίζονται ειδήμονες αστρολόγοι, λέει ότι μια τέτοια όψη στον γενέθλιο χάρτη κάνει το άτομο αναξιόπιστο και με τάση να λέει ψέματα. Με μια λέξη: Μπαρούφες! Αν και χρειάζεται να εξετάσουμε και τις θέσεις των δυο πλανητών με βάση άλλων όψεων, το ζώδιο αλλά και τον οίκο μέσα στον οποίον βρίσκονται, θα προσπαθήσω να δώσω μια σύντομη γενική κατεύθυνση.

Ο Ερμής συμβολίζει την σκέψη και την έκφραση. Ο Ποσειδώνας την έμπνευση και τα όνειρα. (Ασφαλώς οι πλανήτες αυτοί έχουν πολλά επιπλέον νοήματα, απλώς για χάριν συντομίας αναφέρω ενδεικτικά μόνο δύο). Τα όνειρα είναι κάτι αποκομμένο από τη πραγματικότητα, οπότε ο Ποσειδώνας ζει μέσα σε έναν κόσμο ψεύτικο. Το ότι η ενέργεια της επικοινωνίας συγκρούεται με το ψεύτικο του Ποσειδώνα όμως, δεν κάνει το άτομο αναξιόπιστο. Το κάνει ικανό να διακρίνει το πραγματικό από το φανταστικό. Έτσι έχει την ικανότητα να «διαβάζει» ανθρώπους και καταστάσεις. Είναι ένα άτομο που δεν το ξεγελάς εύκολα. Έλκεται από τη μεταφυσική και το μυστήριο. Το μυαλό είναι δημιουργικό και γεμάτο φαντασία. Το άτομο πρέπει να δουλέψει στο να προφυλάσσει τον εαυτό του διότι είναι πιο ευαίσθητο στα τοξικά περιβάλλοντα και στη περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Επίσης, σε αντίθεση με μια θετική όψη Ερμή -Ποσειδώνα, χρειάζεται να δουλέψει την επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω του, η οποία αργεί λίγο ηλικιακά να επιτευχθεί με τις λέξεις. Γι’ αυτό και συχνά παρεξηγείται. Τέλος, η όψη αυτή εκφράζει κάποιες φορές (ανάλογα και τους οίκους που συναντάμε τους πλανήτες) τάση να πέσει το άτομο θύμα συκοφαντίας (σίγουρα όχι στο να την δημιουργήσει).

 

Οπότε αν έχεις κι εσύ (όπως έχουμε οι περισσότεροι) όψεις τετραγώνου ή αντιθέσεις στον γενέθλιο χάρτη σου, τότε μάλλον είσαι από τους τυχερούς που τους δίνεται μια επιπλέον ευκαιρία στην αυτογνωσία. Είσαι εκείνος που πάλεψες για ορισμένες ποιότητες και άρα τις έκανες πραγματικά δικές σου. Είσαι εκείνος που κατάφερε να πάει ενάντια στις αρνητικές τάσεις για να επιφέρει μια ποσότητα αρμονίας στη ζώη του.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.