Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Αστρολογία και Γιόγκα

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/09/Αστρολογία-γιόγκα-yoga-στάσεις-ζώδια-Αστρολόγος-vedic-Βεδική2-1014x487-1.jpg

Η γιόγκα και η αστρολογία είναι δυο από τα παλαιότερα συστήματα γνώσης που αναπτύχθηκαν από τον άνθρωπο με σκοπό να ευθυγραμμίσουν το πνεύμα του με το Θείο.

 

Στην Ινδία, η πρακτική της γιόγκα χωρίς αστρολογία ή εκείνη της αστρολογίας δίχως εξάσκηση γιόγκα θεωρούταν ακατανόητη για τους διδασκάλους της Βεδικής σκέψης. Αν και σήμερα στον δυτικό πολιτισμό δεν εξασκείται εκτενώς το σύστημα της Βεδικής, ο σκοπός της αστρολογίας παραμένει ο ίδιος. Να κατανοήσει μέσα από τις κινήσεις των πλανητικών σωμάτων το ταξίδι της ψυχής, παρέχοντας ταυτόχρονα τη γνώση έτσι ώστε να κυριαρχήσουμε στο πεπρωμένο μας ξεκλειδώνοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Η γιόγκα διατηρεί τεχνικές οι οποίες κυριαρχούν στο μυαλό, θεραπεύουν το σώμα και μας καθιστούν ικανούς να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που η ενσαρκωμένη ψυχή μας καλεί να ξεπεράσει μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό ευδαιμονίας, υπέρβασης και αφθονίας.

 

Η στιγμή να ξεκινήσεις yoga είναι τώρα ιδανική! Έχουμε από την μία αυτές τις μέρες τον Άρη (συμβολίζει το σώμα) στην Παρθένο (που συμβολίζει τη νόηση και την υγεία). Μαζί η θέση αυτή του Άρη ευνοεί οποιαδήποτε πρακτική συνδυάζει τη σωματική άσκηση και την ισορροπία του πνεύματος όπως πχ. μια πολεμική τέχνη. Όμως ταυτόχρονα, ο Άρης σχηματίζει όψη αντίθεσης με τον Ποσειδώνα (πνευματικές εμπειρίες) στους Ιχθύες (αφοσίωση, ίαση).  Η όψη αντίθεσης μπορεί να χαρακτηρίζεται παραδοσιακά ως αρνητική, αλλά όπως έχω γράψει και σε άλλο άρθρο, οι λεγόμενες αρνητικές όψεις, δίνουν απλώς ένα επιπλέον έναυσμα, προσφέρουν το κίνητρο ώστε να ισορροπήσουν δυο ενέργειες. Και όταν η σωματική άσκηση συναντά την ίαση και τον πνευματισμό, τότε αναφερόμαστε στη Yoga.

Κι επειδή ο ίδιος ο ζωδιακός κύκλος αντιπροσωπεύει τα διάφορα μέρη του ανθρώπινου σώματος, μπορούμε να δούμε πως το κάθε ζώδιο κυριαρχεί πάνω του με τον τρόπο που διακρίνεται και στην παραπάνω εικόνα. Έτσι υπάρχουν και ορισμένες ασκήσεις της yoga οι οποίες ταιριάζουν περισσότερο στο κάθε ζώδιο. Προτείνω να μην επικεντρωθείτε μόνο στο ζώδιό σας (εκεί που βρίσκεται ο Ήλιος δηλαδή) αλλά και στο ζώδιο της Σελήνης. Εάν αναρωτιέστε για το που μπορείτε να ξεκινήσετε την πρακτική της yoga, παρακάτω υπάρχουν 4 δάσκαλοι που εμπιστεύομαι. Διαβάστε και δείτε γιατί.

 

Ποια στάση ταιριάζει περισσότερο στο κάθε ζώδιο;

 

Κριός – Warrior pose

Ο Κριός κυβερνάται από τον πολεμιστή Άρη, οπότε η warrior pose είναι σίγουρα εκείνη που του ταιριάζει καλύτερα. Το πύρινο αυτό ζώδιο έχει μεν την αντοχή και το σώμα για άσκηση αλλά υστερεί στην πειθαρχεία. Η άσκηση αυτή δυναμώνει τα πόδια, τη μέση, τους γοφούς και τα χέρια, ενώ αυξάνει ακόμα περισσότερο την αντοχή. Ταυτόχρονα ενεργοποιείται το ενεργειακό κέντρο στη κορυφή της κεφαλής «Σαχασράρα»

 

Ταύρος – Bridge pose

Αυτή η στάση ενεργοποιεί τον λαιμό καθώς και το ενεργειακό κέντρο του λαιμού, το τσάκρα Βισούντα. Ταυτόχρονα γειώνει, κι έτσι ο Ταύρος ως ζώδιο της Γης, μπορεί να την επιτύχει ευκολότερα αλλά και να αποκομίσει τα πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει.

 

 

Δίδυμοι – Plow pose

Η κυριαρχία των Διδύμων καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του σώματος που περικλείει τα χέρια, τα μπράτσα, τους ώμους, τα πνευμόνια, κυβερνά ακόμα και το νευρικό σύστημα! Έτσι, μια ταιριαστή στάση στη yoga είναι η λεγόμενη Plow pose καθώς στοχεύει εκείνα ακριβώς τα σημεία, ενώ ενεργοποιεί τα 3 ανώτερα ενεργειακά κέντρα μαζί. Ναι, ο Δίδυμος παντρεύει την αρσενική ενέργεια του Κριού, τη θηλυκή του Ταύρου, ενώ ενσωματώνει ταυτόχρονα και την δική του προσωπική σφραγίδα.

 

Καρκίνος – Camel pose

Μια άσκηση η οποία στοχεύει την εκγύμναση των κοιλιακών όσο και του στήθους, καλύπτοντας ακριβώς τα σημεία του σώματος που το ζώδιο του Καρκίνου κυβερνά κι έτσι μπορούν να ωφεληθούν τα μέγιστα μένοντας σε αυτή την στάση, νιώθοντας ταυτόχρονα την αναπνοή τους.

 

Λέων – Reverse prayer pose

Ο Λέων κυβερνά την καρδιά και την πλάτη, ενώ αντίστοιχα το τσάκρα που χρειάζεται να ενισχύσει είναι το 4ο, εκείνο της καρδιάς. Με την στάση reverse pose, το άνω μέρος της πλάτης ανοίγει, ενώ μαζί του ενεργοποιείται ευκολότερα το εν λόγω ενεργειακό κέντρο. Η στάση βοηθά επίσης τη χαλάρωση, την βελτίωση της στάσης και επιτρέπει την βαθύτερη αναπνοή. Εναλλακτικά, υπάρχει πάντα και η επιλογή της lion pose, εάν ζητάτε κάτι ευκολότερο.

 

Παρθένος – Legs Up the wall pose

Λόγω της ίδιας της φύσης του ζωδίου και του ευαίσθητου νευρικού συστήματος που σχετίζεται με την Παρθένο, οι καλύτερες στάσεις είναι αυτές που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση. Είναι αναζωογονητικό για τους χαρακτήρες που είναι πολύ απαιτητικοί με τον εαυτό τους να τους δίνεται μια άσκηση η οποία ναι μεν ευνοεί τα σημεία της κάτω κοιλίας που κυβερνούν, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να την κάνουν με ευκολία.

 

Ζυγός – Hands and Knees Balance

Εκτός του ότι η στάση αυτή διαθέτει μέσα της την λέξη αλλά και την έννοια της ισορροπίας (balance – η λέξη κλειδί του Ζυγού), ενδυναμώνει τους πλάγιους κοιλιακούς και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος – άρα ευνοεί και τα νεφρά τα οποία το ζώδιο του ζυγού κυβερνά. Σε συνδυασμό και με μια αναπνευστική τεχνική, το σώμα και το πνεύμα ισορροπούν, ενώ η χαλάρωση επιτυγχάνεται την ίδια στιγμή.

 

Σκορπιός – Devotion Scorpion

Εντάξει, αυτή είναι μάλλον η πιο δύσκολη από τις 12 ασκήσεις που επιλέχτηκαν για το άρθρο αλλά εκτός του ότι έχει το όνομα και η στάση μιμείται πράγματι τον σκορπιό, ενεργοποιεί το τσάκρα της βάσης, το «Μουλαντάρα». Εάν ζητάτε κάτι λίγο ευκολότερο, μπορείτε να κάνετε το bird of paradise pose το οποίο παραπέμπει στον φοίνικα, το ιερό πουλί του Σκορπιού. Εάν κι αυτό είναι δύσκολο, το «Μουλαντάρα» ενεργοποιείται ακόμα και με την Cobbler pose.

 

Τοξότης – Bow pose

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την παραπομπή σε τόξο και το πώς όλο το σώμα διπλώνεται για να μιμηθεί ένα. Είναι επίσης και το γεγονός πως γυμνάζει τους μηρούς, το μέρος που ο Τοξότης κυριαρχεί στο σώμα. Οπότε η bow pose επιλέγεται για εσάς. Εάν ζητάτε κάτι ευκολότερο, μπορείτε πάντα να υμνήσετε το στοιχείο σας, τη φωτιά, δοκιμάζοντας μια απλή fire log pose.

 

Αιγόκερως – Tree pose

Αν και ο Κρόνος που κυβερνά τον Αιγόκερω συχνά χαρακτηρίζεται και ακλόνητος ως βουνό, θα μπορούσε να σας αποδοθεί η mountain pose. Αλλά εντάξει, λόγω της ευκολίας και των δυο, επιλέγεται εκείνη που απαιτεί ταυτόχρονα την ισορροπία που ο Αιγόκερως έχει ανάγκη. Έτσι η tree pose είναι ιδανική, καθώς ανήκει στο Γήινο στοιχείο και γυμνάζει ταυτόχρονα τα γόνατα. Ενεργοποιεί το τρίτο μάτι, το ενεργειακό κέντρο της βάσης αλλά κι εκείνο της κεφαλής, συνδυάζοντας έτσι όλα όσα ο Αιγόκερως χρειάζεται.

 

Υδροχόος – Eagle pose

Η στάση του «αετού» είναι αυτή που ταιριάζει περισσότερο στο ζώδιο του Υδροχόου αρχικά επειδή αντιστοιχεί στο στοιχείο του αέρα. Η νόηση του Υδροχόου πηγαίνει πιο ψηλά από όλες, όπως και ο αετός μπορεί να πετάξει υψηλότερα από όλα του πουλιά. Επιπλέον, η στάση αυτή γυμνάζει τα σημεία εκείνα της γάμπας και του αστραγάλου που το ζώδιο κυβερνά κι έτσι μπορούν να ωφεληθούν αρκετά αντλώντας από την ισορροπία και την εκγύμναση που αυτή προσφέρει.

 

Ιχθύες – Fish pose

Ποια άλλη στάση για τους Ιχθύες από την «στάση του ψαριού»; Θυμηθείτε να κρατάτε τα πέλματα ευθεία, ώστε τα δάχτυλα να κοιτάζουν ψηλά προκειμένου να ωφεληθείτε τα μέγιστα από την συγκεκριμένη άσκηση. Ενεργοποιεί το τρίτο μάτι έτσι ώστε να αυξήσει ακόμα περισσότερο την διαίσθηση των Ιχθύων ενώ είναι αρκετά ξεκούραστη και ιδανική να γίνει μέσα στο νερό, όπου θα σας επιτρέπει να επιπλέετε!

 

 

 

ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΓΙΟΓΚΑ

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.