Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Δίας τετράγωνο Ουρανός

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/04/τετράγωνο-Δίας-Ουρανός-προβλέψεις-Αστρολογικό-Καπέλο-Φαίδρα-Θεολόγη-Ταύρος-Υδροχόος-ζώδια-1014x487-1.jpg

Το τετράγωνο που έρχεται την κατάλληλη στιγμή!

Γιατί το λέω αυτό; Το τελευταίο διάστημα έχουμε “πέσει” αρκετά. Με την μεγάλη κινητικότητα του Κρόνου και του Ουρανού και την παρουσία του Πλούτωνα που μας δίνουν όλα αυτά έτσι μια σεισμική ενέργεια ιστορικών γεγονότων, σίγουρα θέλουμε μια δόση χαράς στον χάρτη και στη ζωή μας.

Για να είμαι ειλικρινής είναι εύκολο να αμελήσουμε αυτή την “αναβάθμιση” της συνειδητότητας που το τετράγωνο Δία – Ουρανού αντιπροσωπεύει. Είναι ευκολότερο να επικεντρωθούμε στις δυσκολίες, στον περιορισμό, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων, στην όλη τρέλα και αστάθεια που υπάρχει γύρω μας – κανείς δεν το αρνείται. Όμως το τετράγωνο του Δία με τον Ουρανό συμβολίζει άλματα στις εφευρέσεις της επιστήμης, του πολιτισμού, στην πνευματική τεχνολογία, στην δική μας εξέλιξη.

Είναι μια άριστη έκφραση του Δία στον Υδροχόο και σε αυτό συμβάλει και η σύνοδος Άρη – Ουρανού που κορυφώνεται την Τετάρτη 20.01. Είναι σαν να περιστρέφονται γύρω μας άπειρες ιδέες στο σύμπαν. Συνέχεια σωματίδια ιδεών και έμπνευσης να πετάνε και να τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός. Τώρα λοιπόν, αυτές οι φορτισμένες ιδέες προσκρούουν πάνω μας ευκολότερα. Φυσικά χρειάζεται να είμαστε κι εμείς έτοιμοι να τις δεχτούμε. Διαφορετικά το “ρεύμα”, το φορτίο που οι ιδέες κουβαλάνε, θα μας κάψει ή απλά θα μας προσπεράσει αν δεν μπορέσουμε να γίνουμε καλοί αγωγοί του.

 

Οπότε συνολικά στον κόσμο κάτι αλλάζει τώρα. Μια μεταβολή του τρόπου ζωής, μια ξεπερασμένη ιδέα που πετιέται στα σκουπίδια αφού μας κράταγε περιορισμένους σε έναν μικρόκοσμο. Ο κόσμος είναι μεγάλος και το τετράγωνο μας βοηθά να ελευθερωθούμε από ιστορίες που περιορίζουν την συνείδηση και το νευρικό μας σύστημα.

Προσωπικά για τον κάθε έναν από εμάς, το τετράγωνο αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά ανάλογα και τους οίκους που περιπλέκονται, τι συμβολίζουν τα πλανητικά σώματα αυτά στον κάθε γενέθλιο χάρτη κλπ. Αλλά έτσι γενικά να πούμε πως δείχνει ότι τα συναισθήματά μας γίνονται πιο αληθινά, και μπορούμε εντονότερα να συνδεθούμε με την συγχρονικότητα του περιβάλλοντος και των άλλων. Αυτό σημαίνει πως ο κάθε ένας από εμάς, εφόσον είναι έτοιμος, μπορεί να κάνει μια σημαντική ανακάλυψη σε κάτι που σχετίζεται με την προσωπική του ζωή. Για παράδειγμα: να αποσυνδεθώ από το παρελθόν γιατί αντιλαμβάνομαι πως δεν μου δίνει ευτυχία. Ή να ξεκινήσω να εκφράζομαι δημιουργικά μέσω μιας τέχνης. Ή και να επιλέξω να βιώσω ξανά μια εμπειρία με την οποία είχα αποσυνδεθεί, για παράδειγμα, την γυμναστική.

Όλα τα αυτά τα παραδείγματα έχουν ως κοινό πως μας επιτρέπουν να βιώσουμε μια αίσθηση που έχουμε ανάγκη, κάτι εκφράζουμε και μας “ξυπνάνε” από τον λήθαργο που είχαμε επιτρέψει στον εαυτό μας να μουδιάσει. Και τώρα επιστρέφουμε στη σκηνή. Θα μπορούσα επίσης να το χαρακτηρίσω σαν να είχαμε στο σπίτι μας ίντερνετ αλλά να αρνούμασταν για καιρό να συνδεθούμε (ή για τον α ή β λόγο να μην μπορούσαμε) και τώρα μπορούμε και πάλι να σερφάρουμε στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδες γνώριμες αγαπημένες ή και νέες ανακαλύψεις μιας που τίποτα δεν μένει το ίδιο αν λείψουμε από αυτό για λίγο καιρό.

Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, θεωρώ, είναι να συγχρονιστούμε με τις απελευθερωτικές ευκαιρίες – ή απλά να τις ζητήσουμε να εμφανιστούν. Πως ζητάμε από μια απελευθερωτική ευκαιρία να εμφανιστεί στη ζωή μας; Πως καλούμε την συμπαντική ιδέα κατά πάνω μας; Με το να είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες, να τολμάμε να δοκιμάσουμε ακόμα κι αν πιστεύουμε πως θα αποτύχουμε. Συχνά αποπροσανατολιζόμαστε επειδή δεν ξέρουμε άλλο τρόπο να λειτουργήσουμε, έχουμε συνηθίσει σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Όμως ιδέες και συναισθήματα έρχονται συνέχεια. Και μαθαίνουμε να τα στριμώχνουμε λίγο στα δικά μας πλαίσια της καθημερινότητας, αλλά τι θα γινόταν άραγε αν απλά επιτρέπαμε στις νέες ιδέες να μας περιτυλίξουν και να τις εκφράσουμε ατόφιες αντί απλά να τις περιορίζουμε οι ίδιοι; Ίσως τότε καταφέρουμε να βιώσουμε την πολυπόθητη απελευθέρωση.

 

Και να πω εδώ πως κι εγώ προσπαθώ αυτό το διάστημα με μια παρόμοια εμπειρία αλλά γι’ αυτό λατρεύω την προσωπική εξέλιξη και αυτογνωσία τόσο πολύ. Και την αστρολογία φυσικά που μου δείχνει ξεκάθαρους τρόπους και εργαλεία να αξιοποιήσω το πλούσιο πεδίο των ιδεών, των τεχνικών και της έμπνευσης που όλοι έχουμε. Όσο γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας (ένα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει νομίζω) μπορούμε να είμαστε ολοένα και πιο συνδεδεμένοι με τον ανώτερο εαυτό αλλά και την εσωτερική μας μαγεία. Τη σοφία. Την αυθεντικότητα.

 

Δες περισσότερα για τον Δία στον Υδροχόο στο βίντεο για το πέρασμα που έκανε μαζί με τον Κρόνο ΕΔΩ

Το τετράγωνο συμβαίνει στην 6η μοίρα του Υδροχόου (Δίας) και Ταύρου (Ουρανός). Αλλά η ενέργεια του Ουρανού υπερισχύει εδώ καθώς ο πλανήτης Ουρανός είναι κυβερνήτης του Υδροχόου. Τονίζεται αυτή τη στιγμή επιπλέον καθώς μόλις επέστρεψε ορθόδρομος + πως συμβαίνει και η σύνοδός του με τον Άρη σε λίγες μέρες. Το τετράγωνο θα παραμείνει ενεργό έως τις 07 Φεβρουαρίου αν και σίγουρα όσο οι μέρες περνούν δεν θα παραμένει το ίδιο έντονο. Μας επηρεάζει όλους, λίγο περισσότερο όσους έχουν Ήλιο, Σελήνη, ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά στην 6η μοίρα των Σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος)

 

Η φωτογραφία του άρθρου είναι του DrSJS

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.