Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Πρώτη νέα Σελήνη του ’21

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/04/νέα-Σελήνη-στον-Αιγόκερω-πρώτη-Ιανουάριος-2021-Φαίδρα-Θεολόγη-προβλέψεις-ζώδια-αρχέτυπο-Παρθένος-Εστία-1014x487-1.jpg

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω που συμβαίνει σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και σε τρίγωνο με τον αστεροειδή της Εστίας, την αρχιέρια και προστάτιδα της ιερής φλόγας.

Η νέα Σελήνη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα λοιπόν στον Αιγόκερω, η πρώτη νέα Σελήνη του έτους είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά όχι απαραίτητα ευχάριστη. Μια νέα Σελήνη δηλώνει νέα ξεκινήματα αλλά τώρα η ενέργεια μας καλεί να αναζητήσουμε τα αληθινά μας συναισθήματα. Και έτσι αρκετοί θα δυσκολευτούν. Ποιοι; όσοι δεν βρίσκονται σε αρμονία με τα αληθινά συναισθήματα της απώλειας, της κενότητας, του θυμού, της ζήλιας και διάφορα τα οποία γενικά παρατηρούμε πως οι άνθρωποι τείνουμε να κρύβουμε, να κρίνουμε ή να καλύπτουμε ως κάτι μη κοινώς αποδεκτό. Και είναι κάπως περίεργο καθώς τα συναισθήματά μας είναι τόσο αληθινά και όμοια σε όλους. Όλοι αισθανόμαστε αυτό το κενό στις ζωές μας τώρα – γιατί να το αρνηθούμε; Και ξαναλέω, η νέα αυτή Σελήνη μπορεί να είναι αρκετά απαιτητική, δύσκολη, για εκείνους που δεν αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους. Ποτέ δεν είναι όμως αργά. Μια μεγάλη αλλαγή συμβαίνει όταν καταφέρουμε να λειτουργήσουμε μέσα από αυτά τα “άσχημα” συναισθήματα αντί να τους πάμε κόντρα, να τα κρίνουμε, να τους αντιστεκόμαστε ή να προσπαθούμε απλά να τα αγνοούμε. Βλέπουμε πως όσο τα αναγνωρίζουμε, χάνουν την μεγάλη δύναμή τους και μπορούν μάλιστα να φτάσουν να λειτουργήσουν υπερ μας. Ίσως τελικά τα δυσβάσταχτα αυτά συναισθήματα να είναι κάτι που μας ενώνουν, μια αφορμή να έρθουμε κοντά.

Για πολλούς (ειδικά αν η νέα Σελήνη ενεργοποιεί τον Ήλιο, την Σελήνη ή στέκεται σε γωνία του χάρτη) οι επόμενες μέρες θα είναι μια μεγάλη αλλαγή στην προοπτική, μια ψυχική απόφαση θα μπορέσει να παρθεί η οποία θα βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον προορισμό της ψυχής. Ουσιαστικά, εδώ μιλάμε τώρα για συναισθήματα τα οποία πηγάζουν μέσα από την ψυχή μας την ίδια και δεν είχαμε βρει την ευκαιρία να τα εκφράσουμε ή να τα αναγνωρίσουμε. Το συναίσθημα προκαλεί έναν νέο τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης και έτσι η εναρμόνιση αυτών είναι τώρα για αρκετούς (αν όχι για όλους) αναγκαία.

 

Αυτά που ανέφερα σχετίζονται ειδικότερα με τον Πλούτωνα αλλά αν είναι να ενσωματώσω και την ενέργεια της Εστίας (ενός μεγάλου αστεροειδή για τον οποίον δυστυχώς αρκετοί δεν γνωρίζουν και θα βρείτε link για το άρθρο στο τέλος του κειμένου), θα μιλούσα για την προσωπική πνευματική μας δύναμη, εκείνη την εσωτερική φλόγα που καίει μέσα και μας τροφοδοτεί με ζωή. Τη φαντάζομαι περισσότερο τώρα όχι ως φλόγα (εκεί παραπέμπει η Εστία καθώς ακόμα και η γλυφή του αστεροειδή είναι μια φλόγα) αλλά ως ρίζες που απορροφούν από το έδαφος τα απαραίτητα συστατικά της ζωής. Και τις στιγμές εκείνες που νιώθουμε μόνοι, άδειοι ή απλά “πέφτουμε” συναισθηματικά, έχουμε τώρα πρόσβαση στις ρίζες αυτές να “ρουφήξουμε” ενέργεια. Θα ήθελα όμως εδώ να τονίσω κάτι. Καθώς η ενέργεια είναι γενικά αρκετά πεσμένη. Πως δεν πάει κάτι λάθος με εμάς αν αισθανόμαστε μη παραγωγικοί, ή πως δεν έχουμε και τόσο διάθεση. Αισθανόμαστε παράξενα και άσχημα με μικρές εξάρσεις θετικότητας. Αυτό εκλαμβάνω από την ενέργεια των ημερών και του χάρτη της νέας Σελήνης συγκεκριμένα. Παρατηρώ επίσης μέσα μου και γύρω μου πως διανύουμε άδειες και κενές στιγμές. Ας μην ξεχνάμε την ρίζα που μας συνδέει με τη ζωή, με την ζωτική ενέργεια. Δεν λέω πως χρειάζεται απαραίτητα να την τραβήξουμε ώστε να τη διοχετεύσουμε στη ζωή μας. Απλά είναι καλό να γνωρίζουμε πως πάντα παραμένουμε συνδεδεμένοι μαζί της σε περίπτωση που αισθανθούμε την ανάγκη να την αξιοποιήσουμε.

 

Και ας θυμόμαστε πως πάντα μα πάντα κάθε περίοδος πτώσης, σκοταδιού ή θανάτου, ακολουθεί μια περίοδος ανανέωσης ή αναγέννησης. Θα αισθανθούμε αναζωογονημένοι, γεμάτοι έμπνευση λίαν συντόμως. Ορισμένοι θα το αισθανθούν τώρα ήδη με την νέα Σελήνη, εξαρτάται καθαρά από τον γενέθλιο χάρτη και την δουλειά που έχει προηγηθεί στον κάθε έναν από εμάς μέσα του.

Κάτι άλλο που παρατηρώ σε αυτή τη νέα Σελήνη είναι το πως τονίζει την εμπιστοσύνη που μπορούμε να δείξουμε στην ίδια μας την πνευματικότητα, στον ψυχισμό, στον ρυθμό που πάλλεται η ζωή μέσα μας, στη μοναδική δόνηση που εκπέμπουμε. Και πως τελικά βιώνουμε την τάση προς δράση ή αδράνεια; Πώς ενσαρκώνουμε την δύναμη της θέλησης που τώρα είναι τεράστια; Και κατά πόσο κι εμείς οι ίδιοι καταφέρνουμε να γίνουμε ένα με το περιβάλλον γύρω μας, να εναρμονιστούμε με την ίδια μας την φύση.

 

Πολύ Γη σε αυτή τη Νέα Σελήνη, μα αυτό δεν σημαίνει σταθερότητα. Πολλοί το μπερδεύουν αλλά δεν υπάρχει κάτι σταθερό εδώ. Αντίθετα υπάρχει μια ενέργεια άμεσης αλλαγής. Η Γη δεν μένει άλλωστε στάσιμη. Συνεχώς αναγεννάται.

 

Και αντί να πω περισσότερα, θα ήθελα να σας ζητήσω να ακούσετε την ηχηρή διαίσθηση που βροντοφωνάζει το ζώδιο του Αιγόκερου. Δημιουργεί σεισμικές δονήσεις και οι ρίζες μας λαμβάνουν τα σήματα. Στην πραγματικότητα ξέρουμε πως δεν είμαστε μόνοι. Ακόμα κι αν μόνοι τώρα αισθανόμαστε.

 

Τέλος, θα ήθελα να κλείσω με ένα απόσπασμα από τα ερωτικά του Γιάννη Ρίτσου – θα μου πείτε, μα δεν έχει κάτι ερωτικό αυτή η νέα Σελήνη Φαίδρα. Θα σας πω πως ο έρωτας είναι από τα ισχυρότερα σημάδια ανανέωσης και οι ανάγκες της σάρκας είναι ξεκάθαρα ζήτημα του στοιχείου της Γης:

Δυὸ μῆνες ποὺ δὲ σμίξαμε.
Ἕνας αἰῶνας
κι ἐννιὰ δευτερόλεπτα.

Τί νὰ τὰ κάνω τ᾿ ἄστρα
ἀφοῦ λείπεις;”

 

Περισσότερα για τον αστεορειδή της Εστίας ΕΔΩ.

ΥΓ. Η νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 07:00 το πρωί ώρα Ελλάδος, στην 23η μοίρα του Αιγόκερου.

 

Η εικόνα του άρθρου είναι από Stefan Keller

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.