Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Η Δήμητρα στον γενέθλιο χάρτη

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/01/Ceres-Δήμητρα-Αστροειδής-νανοπλανήτης-Αστρολογία-Γενέθλιος-χάρτης-ζώδια-οίκοι-Αρχέτυπο.jpg

Ο Αστεροειδής αυτός είναι ο πρώτος που ανακαλύφθηκε την πρωτοχρονιά του 1801 και είναι μάλιστα ο μεγαλύτερος στη ζώνη των αστεροειδών. Τόσο μεγάλος είναι που πλέον θεωρείται νανοπλανήτης όπως ο Πλούτωνας! Σαφώς πιο κοντά στη Γη, ανάμεσα στον Άρη και τον Δία είναι ένας από τους 4 σημαντικούς αστεροειδείς που έχουν πάρει τα ονόματα των τεσσάρων αδελφών του Δία, με τις υπόλοιπες να είναι η Ήρα, η ➡Αθηνά και η ➡Εστία. Το επίσημο όνομά του πάρθηκε από την αντίστοιχη θεά της καλλιέργειας των Ρωμαίων, Ceres. Κι επειδή είναι ο πρώτος που ανακαλύφθηκε, το ολοκληρωμένο όνομα αστρονομικά είναι Ceres 1.

 

Ένα τόσο μεγάλο πλανητικό σώμα μας επηρεάζει έντονα, σε αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Καθώς η Δήμητρα φρόντιζε τη Γη, ήταν υπεύθυνη για τις εποχές, την καλλιέργεια και είναι η μητέρα της Περσεφόνης, έχει ιδιότητες που σχετίζονται με την στοργή, τη θρέψη, τη φροντίδα, τη καλλιέργεια και την ανάπτυξη των παιδιών. Σε έναν γενέθλιο χάρτη μπορούμε να διακρίνουμε έννοιες της μητρότητας και της στοργής γι’ αυτό θεωρείται συχνά συγκυβερνήτης του Καρκίνου (μαζί με τη Σελήνη). Στη μελέτη του γενέθλιου χάρτη προσφέρει πληροφορίες για τη σχέση μεταξύ γονέων/παιδιών ή ακόμα και την ανάγκη ανιδιοτελούς προσφοράς και φροντίδας ακόμα και όταν τα παιδιά δεν υπάρχουν. Είναι επίσης το αρχέτυπο των γυναικών που επιλέγουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους μόνες και αν είναι τονισμένη στον γενέθλιο (πάνω σε κάποια γωνία του χάρτη για παράδειγμα), είναι πιθανό να μην υπάρξει γάμος στη ζωή του ατόμου από δική του επιλογή.

 

Θέλω εδώ να ανοίξω μία μεγάλη παρένθεση για να ξεκαθαρίσω πως η έννοια του μεγάλου αυτού Αρχέτυπου δεν βασίζεται μόνο στα παιδιά. Μάλιστα λίγο βασίζεται σε αυτά όταν γίνονται για οποιονδήποτε άλλο λόγο πέραν της Αγάπης. Η Δήμητρα θρέφει και επιθυμεί να αναπτύξει εκείνο το οποίο είναι υπό τη φροντίδα της. Ξέρει πως δεν τον ελέγχει όπως δεν ελέγχει πραγματικά και τη φύση, όπως κανένας δε μπορεί να ελέγξει πραγματικά τα παιδιά του. Νοιάζεται και προσέχει, αυτά κάνει ως έννοια μητρότητας κι έτσι διαδραματίζει πολύ σπουδαίο ρόλο ακόμα και σε ωροσκόπια ανθρώπων που ενδιαφέρονται με ανιδιοτέλεια για κάποια έννοια ή σκοπό. Για παράδειγμα ο Μαρξ (1ος), ο Ένγκελς (4ος), ο Νίτσε (1ος) και η Σιμόν ντε Μποβουάρ (10ος), άνθρωποι με ισχυρές πεποιθήσεις, η Δήμητρα τους βοήθησε όντας σε γωνιακό οίκο να αφιερώσουν τη ζωή τους σε κάτι ανώτερο από τους ίδιους. Κάτι που δεν δημιούργησαν αλλά έπρεπε να θρέψουν.

Όπως και όλα τα υπόλοιπα πλανητικά σώματα σε έναν χάρτη, χρειάζεται να τα μελετάμε συνδυαστικά. Έτσι συχνά ο αστεροειδής νο.1 μπορεί να είναι αρκετά σημαντικός σε έναν χάρτη ακόμα κι αν δε βρίσκεται σε κάποιον από τους 4 γωνιακούς οίκους (1ος/4ος/7ος/10ος) αλλά σχηματίζει όψεις με προσωπικούς πλανήτες.

Για να μάθεις που σε ποιόν οίκο βρίσκεται η Δήμητρα στον γενέθλιο χάρτη σου, μπορείς να στείλεις την ημερομηνία, ώρα και μέρος γέννησής σου στο mailfedra@astrologyhat.gr μαζί με το αίτημα «που βρίσκεται o Ceres;» θα σου απαντήσω το συντομότερο δυνατόν στο mail σου με τον οίκο που συναντάται! Αυτή η διαδικασία είναι δωρεάν και επιπλέον στο mail θα λαμβάνεις και τις μηνιαίες προβλέψεις!

Η Δήμητρα στους οίκους…

1ος οίκος

Εδώ διακρίνονται ισχυρές προσωπικότητες, η Δήμητρα ζητά γενικά τη δημιουργία. Κάποιοι το λένε δημιουργία ζωής, άλλοι ζητάνε να εκφράσουν απλώς ένα μεγάλο ιδανικό ή τη τέχνη τους (πολύ συνηθισμένη θέση σε καλλιτέχνες της μουσικής ή του κινηματογράφου οι οποίοι διαπρέπουν για την αληθινή ανάγκη τους να εκφραστούν.

Διάσημοι με την Δήμητρα στον 1ο οίκο: Marx, Νίτσε, Paul McCartney, David Bowie, Marilyn Monroe, Bono, J. K. Rowling, F. Scott Fitzgerald

 

2ος οίκος

Τη θέση αυτή έχουν άτομα τα οποία επιθυμούν να καλλιεργήσουν τα χαρίσματά τους και να τα προσφέρουν στους άλλους. Την Δήμητρα εδώ έχουν διάσημοι συνθέτες, συγγραφείς και ηθοποιοί οι οποίοι έχοντας επίγνωση του χαρίσματος που τους δόθηκε, επιθυμούν να αναδείξουν την όμορφη πλευρά του ώστε να εμπνεύσουν τους άλλους. Είναι πραγματικοί υπηρέτες εκείνου που κάνουν.

Διάσημοι με Δήμητρα στον 2ο οίκο: Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Michelle Pfeiffer, Luciano Pavarotti, Alice Bailey

 

3ος οίκος

Στον οίκο της γνώσης και των ταξιδιών έχουν τη Δήμητρα άνθρωποι που ασκούν ιδιαίτερο μαγνητισμό και επιρροή μεταδίδοντας κάτι με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Είναι σύμβουλοι και έχουν την ικανότητα να μεταδίδουν τα πιστεύω τους ευκολότερα από άλλους. Καλλιεργούν τις ιδέες τους και μετά αυτές ταξιδεύουν και διαμοιράζονται σχεδόν φυσικά.

Διάσημοι με Δήμητρα στον 3ο οίκο: 14th Dalai Lama, Joseph Stalin, Nikola Tesla, Woody Allen, Maria Callas, Aleister Crowley, Silvio Berlusconi

 

4ος οίκος

Αντιπροσωπευτές της χώρας τους και με πολύ αγάπη για τα παιδιά ή τον λαό, άνθρωποι που γεννιούνται με τη Δήμητρα στον οίκο που κυβερνά η Σελήνη, αναδεικνύουν ευκολότερα τα χαρακτηριστικά της φροντίδας και της δημιουργίας. Υπάρχει γενικά η τάση εδώ να καλλιεργούν το καλό σε όλους, να μεταφέρουν ένα θετικό παράδειγμα και να παρακινούν τους άλλους στη δημιουργία και την γαλούχηση.

Διάσημοι με Δήμητρα στον 4ο οίκο: Μητέρα Τερέζα, Isaac Newton, Marie Antoinette, Alfred Hitchcock, Edgar Allan Poe, Fidel Castro, Agatha Christie, Neil Armstrong, Hugo Chávez, πριγκίπισσα Νταϊάνα

 

5ος οίκος

Τι κάνει η Δήμητρα της μητρικής φροντίδας στον οίκο που κυβερνά την δημιουργία και τα παιδιά; Έχει μια τάση να μεγεθύνει την ανάγκη για παροχή στοργής και δημιουργία ζωής ειδικά στις γυναίκες. Οι γυναίκες με την Δήμητρα εδώ είναι ευκολότερο αν συμφωνούν και άλλα χαρακτηριστικά του χάρτη να θελήσουν να αφοσιωθούν στη μητρότητα ή στην φροντίδα ευπαθών ομάδων. Φυσικά καθώς ο οίκος αυτός κυβερνά τη δημιουργία, βρίσκουμε επίσης καταξιωμένους καλλιτέχνες οι οποίοι μάλιστα φαίνεται να έχουν το χάρισμα να συστήνουν νέα είδη. Η δημιουργία δηλαδή εδώ δεν έχει να κάνει με την τελειοποίηση όπως τη βλέπουμε στον 2ο οίκο, αλλά με την έναρξη κάτι καινούργιου.

Διάσημοι με Δήμητρα στον 5ο οίκο: Pablo Picasso, Vincent van Gogh, Oscar Wilde, Freddie Mercury, Sarah Silverman, Holly Marie Combs, Yoko Ono

 

6ος οίκος

Σκληρή δουλειά χαρακτηρίζει τον 6ο οίκο και άνθρωποι με τον αστεροειδή Ceres εδώ δείχνουν πως δεν τη φοβούνται αν είναι να αναδείξουν εκείνα για τα οποία πραγματικά θεωρούν σημαντικά. Η φροντίδα είναι επίσης χαρακτηριστικό του 6ου οίκου και παρατηρώ πως άτομα εδώ (αν συμφωνούν και άλλα στοιχεία του χάρτη) είναι έτοιμα να θυσιάσουν τις δικές τους προσωπικές ανάγκες αν είναι να ευχαριστήσουν άλλους.

Διάσημοι με Δήμητρα στον 6ο οίκο: Hillary Clinton, Shakira, Bill Gates, Juliette Binoche, Muhammad Ali, Edith Piaf, Ιωάννα της Λωραίνης.

 

7ος οίκος

Ως γωνιακός οίκος, η Δήμητρα σε αυτή τη θέση είναι τονισμένη και δίνει μια τάση προς τη διασημότητα αλλά με μία έννοια η οποία φαίνεται πως υπηρετεί κάτι ανώτερο. Καθώς ο οίκος αυτός κυβερνάται από την Αφροδίτη διακρίνεται έντονα η κλίση προς τις τέχνες, κάτι που οι εκπρόσωποι του νανοπλανήτη εδώ υπηρετούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα μια αγνότητα και μία τάση μητρικής προστασίας απέναντι στους άλλους.

Διάσημοι με Δήμητρα στον 7ο οίκο: John Lennon, Whitney Houston, Carl Jung, Sean Connery, Elizabeth II, Frank Sinatra, Pope John Paul II, Michael Jackson

 

8ος οίκος

Εδώ στον πιο βαθύ οίκο που κυβερνά ο Πλούτωνας, στον οίκο των μυστικιστών συναντάμε ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν το σκοτάδι τους γιατί εκφράζοντάς το θα δημιουργηθεί κάτι φωτεινό. Η Δήμητρα εδώ φέρεται η ίδια ως μητέρα, κάτι που αρχετυπικά έχουν ανάγκη οι εκπρόσωποί της. Ίσως διαβάσετε αλλού πως ο αστεροειδής εδώ χρειάζεται το σεξ σε τέτοιο βαθμό ώστε να αισθανθεί πλήρης και ικανοποιημένος στη καθημερινότητά του. Και ενώ είναι αλήθεια πως ο Φρόιντ ανήκει σε αυτή τη κατηγορία και το σεξ ήταν σημείο κλειδί στην έρευνά του, μία απλή ματιά στον χάρτη του αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως ο λόγος δεν είναι η Δήμητρα. Εκφράζοντας κάτι αρνητικό, μία δύσκολη εμπειρία με τρόπο που το μεταμορφώνει σε θετικό (Walt Disney) είναι το χαρακτηριστικό της θέσης αυτής.

Διάσημοι με Δήμητρα στον 8ο οίκο: Mahatma Gandhi, Elvis Presley, Helena Blavatsky, Sigmund Freud, William Shakespeare, Walt Disney, Steven Spielberg, Al Capone

 

9ος οίκος

Ο οίκος της ανώτερης γνώσης και της βελτίωσης θρύβει από ανθρώπους που (έστω από προσωπική τους γνώμη) επιθυμούν να βελτιώσουν τον κόσμο, εκφράζοντας το Αρχέτυπο της μητέρας Δήμητρας. Η πληρότητα έρχεται μέσα από την προστασία που παρέχουν στους γύρω τους, η έννοια της μητρότητας συνδυάζει τη γαλούχηση και την ωρίμανση της σκέψης. Εδώ ο Ceres είναι προστατευτικός απέναντι σε μια ομάδα ανθρώπων, είτε αυτή λέγεται οικογένεια, είτε κάποιο υψηλό ιδανικό.

Διάσημοι με Δήμητρα στον 9ο οίκο: Adolf Hitler, Angela Merkel,  Leonardo da Vinci, Prince, Oprah Winfrey, Charlie Chaplin, Margaret Thatcher

 

10ος οίκος

Καθώς ο 10ος οίκος είναι γωνιακός, η Δήμητρα εδώ μπορεί να εκφραστεί αρκετά έντονα, αναπτύσσοντας οτιδήποτε έρχεται σε επαφή. Είτε όμορφο, είτε άσχημο, το άτομο θα χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες του ως πρώτη ύλη για να πλάσει στη συνέχεια και να επεκτείνει την ενέργεια που κρατά. Ο νανοπλανήτης της μητρότητας στον οίκο του πατέρα, υποδηλώνει συχνά προβλήματα με τη πατρική φιγούρα.

Διάσημοι με Δήμητρα στον 10ο οίκο: Napoleon I, Prince William, Adele, Leonard Cohen, Angelina Jolie, Franz Kafka, Amy Winehouse

 

11ος οίκος

Η Δήμητρα εδώ γίνεται κατά κάποιο τρόπο προστάτιδα της φύσης, η ίδια η μητέρα φύση που ελέγχει τις εποχές έχοντας μεγάλες γνώσεις και διατηρώντας τις ισορροπίες. Είναι η Δήμητρα η οποία προς τιμήν της γινόντουσαν τα Ελευσίνια μυστήρια, η Δήμητρα που εκφράζει τη διάνοια και την αγάπη της για κάθε τι που η δημιουργία μας προσφέρει. Οι άνθρωποι με τη θέση αυτοί επιθυμούν να ζουν αρμονικά με το περιβάλλον τους και να αναπτύσσονται πνευματικά και διανοητικά.

Διάσημοι με Δήμητρα στον 11ο οίκο: Albert Einstein, Bob Marley, Audrey Tautou, Alyssa Milano, Martin Luther King, Marie Curie, Jiddu Krishnamurti

 

12ος οίκος

Καθώς εκτός από τη Σελήνη, δείκτης μητρότητας στον γενέθλιο είναι επίσης και η Δήμητρα, όταν έρχονται σε μία συμφωνία και η δεύτερη βρίσκεται στον 12ο οίκο, τότε είναι περισσότερο πιθανό το άτομο να μην θέλει να αποκτήσει δικά του παιδιά αλλά να φροντίσει παιδιά άλλων, να υιοθετήσει ή απλώς να αφοσιωθεί στην δική του προσωπική εξέλιξη, στρέφοντας τη στοργή προπάντων στον ίδιο του τον εαυτό – κάτι που τόσο έχει ανάγκη. Μόνο αφού νιώσουν οι ίδιοι πλήρεις μπορούν να εκφράσουν τα μητρικά τους ένστικτα προς τα έξω με τον πιο ανιδιοτελή μάλιστα τρόπο.

Διάσημοι με Δήμητρα στον 12ο οίκο: Αριστοτέλης Ωνάσης, Βολταίρος, Che Guevara, Frida Kahlo, Barbra Streisand, Sathya Sai Baba, Paulo Coelho

 

Δες περισσότερους αστεροειδείς στο tag του Αστρολογικού Καπέλου ➡ΕΔΩ (συνεχώς προστίθενται περισσότεροι)

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.