Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u881127237/domains/astrologyhat.gr/public_html/wp-content/themes/stellarium/single.php on line 33

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω

Η πρώτη Νέα Σελήνη του 2018 πραγματοποιείται στο ζώδιο του Αιγόκερου και είναι αρκετά εντυπωσιακή – έτσι θα την χαρακτήριζα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 04:17  τα ξημερώματα της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου. Όταν έχουμε νέα Σελήνη, ο Ήλιος και η Σελήνη συναντιούνται στην ίδια μοίρα του ζωδιακού (από την προοπτική της Γης), τώρα η μοίρα αυτή είναι η 26η του Αιγόκερου. Όμως καθώς ο Ήλιος με τη Σελήνη αγκαλιάζονται, βρίσκονται ανάμεσα σε δύο άλλα πλανητικά σώματα. Τον Πλούτωνα και την Αφροδίτη. Έτσι, η νέα αυτή Σελήνη είναι μέρος της τριπλής συνόδου του Αιγόκερου η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες νωρίτερα, κάνοντάς την τελικά μία μεγάλη πλανητική συστάδα (που συμμετέχουν επίσης Κρόνος και Ερμής) η οποία εντείνει τα νοήματα της τριπλής συνόδου για την οποία μπορείς να διαβάσεις ⏩ΕΔΩ. Πάντως, με τόσο Αιγόκερω στον χάρτη να κυριαρχεί, τα νοήματα του ζωδίου έρχονται στην επιφάνεια ανεξάρτητα από το ζώδιο του καθενός.

 

Πολλοί οι τρόποι που μπορεί να εκφραστεί στον καθέναν μας η ενέργεια της Νέας Σελήνης, θα αναφέρω τα βασικά στοιχεία ώστε να μπορέσουμε να την αξιοποιήσουμε. Κάθε νέα Σελήνη δίνει το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα, την ανάγκη του οποίου έχουμε ούτως ή άλλως τώρα με τη σύνοδο Κρόνου – Ερμή, ακόμα και την έναρξη της νέας χρονιάς που μας προδιαθέτει να αλλάξουμε, να προχωρήσουμε. Οι επόμενες ημέρες ενδείκνυνται να επιχειρήσουμε το νέο εκείνο που έχουμε σκεφτεί καλά, εκμεταλλευόμενοι την σκληρή δουλειά που κάναμε στο παρελθόν. Ο Αιγόκερως συμβολίζεται από μία κατσίκα με ουρά ψαριού. Μία κατσίκα των βουνών η οποία μπορεί να σκαρφαλώνει ανενόχλητα τις πιο απότομες βουνοκορφές. Έτσι κι εμείς τώρα μπορούμε με την εμπειρία, τη σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα να σκαρφαλώσουμε στις υψηλές φιλοδοξίες και τα όνειρά μας. Αλλά να θυμάστε και την ψαρίσια του ουρά. Ο Αιγόκερως λικνίζεται, γλιστράει και ξεφεύγει από τους κινδύνους. Η ουρά τον στηρίζει κάνοντας απαλές κινήσεις. Έτσι κι εμείς είναι σοφό τώρα να αποφύγουμε τις ξαφνικές αλλαγές αλλά να επιδιώξουμε εκείνα που πραγματικά ξέρουμε πως θα αποδώσουν.

 

Αν αυτό που αναζητάς είναι είτε μία νέα σχέση (φιλική ή ερωτική), είτε μία νέα δουλειά, η νέα Σελήνη μπορεί να δημιουργήσει τις περιστάσεις να την εντοπίσεις. Βγες έξω, αναζήτησε τις ευκαιρίες  που τώρα προσφέρει το Σύμπαν αποκλειστικά για εσένα. Τόσο αρμονική είναι η νέα αυτή Σελήνη που μπορεί ο καθένας να την κατευθύνει εκεί που χρειάζεται. Εσύ τι έχεις ανάγκη να λάβεις;

 

Ανέφερα στην αρχή πως η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στην 26η μοίρα του Αιγόκερου. Καθόλου τυχαία λοιπόν, η ερμηνεία της μοίρας αυτής κατά τους sabian συμβολισμούς που αναλύουν και τις 360 του ζωδιακού, έχει την έννοια: «προσκυνητές αναρριχώνται την απότομη διαδρομή που οδηγεί σε ένα ιερό βωμό στην κορυφή του βουνού». Αυτό μας δείχνει δύο πράγματα: Πρώτον το πώς αυτό που χρειάζεται να ζητήσουμε αξίζει να είναι κάποιας ουσιαστικής σημασίας για εμάς. Κάτι «ιερό». Όταν λέμε ιερό δεν εννοούμε μόνο την θρησκευτική έννοια του όρου αλλά κάτι που επηρεάζει τελικά την ψυχή μας και μας φέρνει πιο κοντά προς το Φως. Αυτό μπορεί να είναι η εσωτερική γαλήνη, η Αγάπη, η Υγεία (ο Χείρωνας δημιουργεί εξάγωνο με την νέα Σελήνη), η δημιουργία, η αυτογνωσία… Όλες αυτές οι έννοιες εμπεριέχουν ένα μεγάλο επίτευγμα, την κορυφή του οποίου συνεχώς αναζητάμε. Δεύτερον, πως χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και πίστη για να τα καταφέρουμε. Πίστη στον στόχο, εμπιστοσύνη στης δυνατότητές μας και επιμονή παρά τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε. Έτσι είναι. Όσο πιο δύσκολο και ουσιαστικό είναι αυτό που κάποιος αναζητά, τόσο περισσότερο θα μοχθήσει ώστε να το κατακτήσει. Αλλά ας θυμόμαστε: μπορεί μια καλύτερη δουλειά να είναι ενδεχομένως δύσκολη να βρεθεί, όμως ακόμα δυσκολότερο είναι να βρεθεί η αυτοεκτίμηση και η εσωτερική ισορροπία – έστω κι αν στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά. Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο του οποίου η ενέργεια μας προδιαθέτει (⏩σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση) να αναζητήσουμε τις μεγάλες αξίες, την εξέλιξη της ψυχής. Εκεί ακριβώς προσπαθεί να μας οδηγήσει και η νέα αυτή Σελήνη.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.