Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/12/Ηλιακή-έκλειψη-Ηλίου-στον-Αιγόκερω-ανώτερος-εαυτός-Κρόνος-Δίας-Πλούτωνας-νότιος-Δεσμός-Ελλάδα-Κύπρος-Φαίδρα-Θεολόγη.jpg

Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όλους! Έχουμε έκλειψη την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ολική Ηλίου και στο ζώδιο του Αιγόκερου. Ο Ήλιος σχηματίζει σύνοδο με την Σελήνη, τον Δία και τον Νότιο Δεσμό. Τρίγωνο με τον Ουρανό από το Ταύρο και τετράγωνο με τον Χείρωνα.

Δυστυχώς δεν είναι ορατή από την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Πάντα όταν συμβαίνει έκλειψη Ηλίου, συμβαίνει σε στιγμή Νέας Σελήνης. Και κάθε νέα Σελήνη σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα, την έναρξη ενός νέου κύκλου. Αυτή η νέα Σελήνη συμβαίνει όμως πάνω στον Νότιο Δεσμό της Σελήνης (που σχετίζεται με το καρμικό παρελθόν μας) και το ζώδιο του Αιγόκερου σχετίζεται επίσης με το παρελθόν και την ιστορία. Άρα αυτό σημαίνει πως οποιαδήποτε νέα αρχή σηματοδοτεί στον κάθε γενέθλιο (ανάλογα και το που βρίσκεται) σχετίζεται και με το παρελθόν. Είτε έπρεπε να έχει ήδη συμβεί, είτε τα θεμέλιά της έχουν χτιστεί από την ιστορία μας. Είτε την δική μας προσωπική ιστορία, είτε ακόμα και το οικογενειακό κάρμα. Επειδή χτίζεται η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα (διαβάσατε το άρθρο;) δείχνει πως πιθανόν η ιστορία να σχετίζεται ακόμα και με τους προγόνους μας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η έκλειψη αυτή μας βοηθά να γίνουμε πιο συνειδητοί ως προς τις επιπτώσεις που αφήνουμε για τις μελλοντικές γεννές. Το πως ο δικό μας ρόλος στην ιστορία σε αυτή την στιγμή και τοποθεσία, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο.

 

Με κάποιους από εσάς κάναμε ραντεβού και μιλήσαμε πως θα επηρεάσει αυτός ο κύκλος εκλείψεων αλλά και η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα τον κάθε γενέθλιο. Αλλά ως γενικότερη συμβουλή να πω ότι καλό είναι να μην πιέσει κανείς τις καταστάσεις σε αυτή την νέα Σελήνη. Είναι έκλειψη πάνω στον νότιο δεσμό της Σελήνης και αυτό δείχνει πως υπάρχει υποστήριξη και μια δύναμη που μας παρακινεί να αφήσουμε το σκοινί που μας κρατάει από την μία ασφαλείς, από την άλλη φυλακισμένους.

 

Κατά την περίοδο τώρα των εκλείψεων είναι σαν το πέπλο μεταξύ του κατώτερου εαυτού και του ανώτερου να λεπταίνει. Πολλές φορές αυτό μας ξαφνιάζει αν ο κατώτερος με τον ανώτερο εαυτό δεν είναι ευθυγραμμισμένοι και δεν αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Οπότε ας είμαστε υπομονετικοί. Η παρατήρηση του τρόπου που δρούμε και αντιδρούμε μας βοηθά πολύ. Δεν χρειάζεται να θέσουμε εκ των προτέρων τις επιθυμίες μας σχετικά με το τι θέλουμε να επιτύχουμε το 2020. Ας αφήσουμε την διαίσθηση που προσφέρει ο ανώτερος εαυτός να μας εκπλήξει με το που θέλει να οδηγηθεί.

 

Είναι πιο πιθανό να είμαστε αρκετά συναισθηματικοί αυτές τις μέρες των εκλείψεων (είναι και γιορτές που σε αρκετούς φέρουν θύμηση του παρελθόντος). Τα γεγονότα της ζωής όμως τώρα βρίσκονται σε ευθυγράμμιση με την μνήμη της ίδιας μας της ψυχής οπότε είναι πιθανότερο κάτι να μας ενοχλήσει ή να μας ξυπνήσει μνήμες που έχουμε επιλέξει να αφήσουμε στην άκρη. Όμως αυτό σημαίνει πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνουμε πιο συνειδητοί. Αν και επειδή αυτό μπορεί όπως ανέφερα να το νιώσουμε λίγο ξαφνικά, ας είμαστε απλά παρατηρητικοί ως προς την συνειδητοποίηση αυτή. Έτσι θα μπορέσουμε να δούμε τι είναι πράγματι σε αρμονία με όσα η ψυχή και ο ανώτερος ευατός επιθυμεί και που είμαστε απλώς αντιδραστικοί ω σαν τους έφηβους που έχουμε (ή και συχνά παραμένουμε) μέσα μας.

 

Για όσους βρίσκονται στην Ελλάδα η έκλειψη έχει ωροσκόπο Τοξότη μιλάει για αφθονία, βελτίωση της επικοινωνίας – μέρες που είναι κιόλας ας επιδιώξουμε να έρθουμε σε επαφή με όσους είναι πραγματικά κοντά μας, μας βλέπουν και μας αποδέχονται και αυτό που είμαστε.

Για όσους βρίσκονται Κύπρο, η έκλειψη έχει ωροσκόπο Αιγόκερω και μας επηρεάζει λίγο περισσότερο. Υπάρχει μια ενέργεια να κλειστούμε στον εαυτό μας. Ναι, μπορεί να βγαίνουμε με φίλους, να βρεθούμε με την οικογένεια, αλλά είναι πιο έντονος ο φόβος και η ανασφάλεια.

 

Δεν θεωρώ πως οι εκλείψεις είναι κάτι “κακό”. Είναι απλώς διαφορετικές από την απλή εκδήλωση της νέας σελήνης μιας που η πρόθεση του νέου ξεκινήματος δεν είναι τόσο ανθεκτική. Και αυτό επειδή οι εκλείψεις ζητούν και από εμάς κάτι να “εκλείψει” μέσα μας ώστε να εκδηλωθούν. Συχνά επίσης χρειάζεται χρόνος ώστε να γίνει αντιληπτή μια έκλειψη. Υπάρχουν ενέργειες που θα φανούν σε λίγες εβδομάδες ή και μήνες. Αλλά όσο λιγότερο αντιδραστικοί είμαστε, όσο ακούμε τον ανώτερο εαυτό και μειώνουμε συνειδητά το “δράμα” από την ζωή μας, τότε η ενέργεια αυτής της έκλειψης θα γίνει πιο άμεσα αντιληπτή. Και ναι – φυσικά και έχει δώρα να προσφέρει. Το δώρο της απελευθέρωσης, της συνειδητοποίησης και της αποκοπής από το αρνητικό κάρμα που φορτώσαμε οι ίδιοι στον εαυτό μας. Με το να σταματήσουμε να τιμωρούμε τον εαυτό μας για το παρελθόν, παρατηρούμε πως ανοίγονται νέοι δρόμοι γεμάτοι επιλογές!

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένη έκλειψη Ηλίου!

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.