Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Έκλειψη Ηλίου Ιούνιος 2020

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/06/eklipsi-iliou-karkinos-έκλειψη-Ηλίου-Καρκίνος-Ηλιακή-Φαίδρα-Θεολόγη-αστρολογία-προβλέψεις-νέα-Σελήνη.jpg

Μερικές σκέψεις σχετικά με την Ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο:

🔷Νέα Σελήνη και έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο πραγματοποιείται στις 21 Ιουνίου 2020 στις 09:41 το πρωί και θα είναι μερικώς ορατή από την Ελλάδα και την Κύπρο 8-9 το πρωί της Κυριακής.

🔷Ο Ήλιος έχει ΜΟΛΙΣ περάσει τότε στον Καρκίνο, και ακόμα βρίσκεται στην μηδενική μοίρα. Αυτό σημαίνει πως έχει συμβεί λίγες ώρες νωρίτερα το Θερινό Ηλιοστάσιο, η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου!

🔷Οι δεσμοί της Σελήνης άλλαξαν ζώδιο τον προηγούμενο μήνα (μετά από 2 περίπου χρόνια), και τώρα ο Βόρειο Δεσμό της Σελήνης από τους Δίδυμους, βρίσκεται μόνο μία μοίρα μακριά από την έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο. Η μετακίνηση των Δεσμών οριοθετεί μια νέα εποχή 2 περίπου χρόνων και έχω δημοσιεύσει άρθρο σχετικά:

Οι Δεσμοί της Σελήνης αλλάζουν ζώδια και πως να προετοιμαστούμε

🔷Στον Καρκίνο βρίσκεται επίσης ο ανάδρομος Ερμής, οπότε ο “παλιός” τρόπος να κάνουμε το οτιδήποτε μας προσφέρει την γνώριμη άνεση. Το οικείο είναι τώρα το επιθυμητό. Ταυτόχρονα όμως, ο Βόρειος Δεσμός στους Δίδυμους και η έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο, δείχνουν πως ανακαλύπτουμε νέους τρόπους να κάνουμε τα πράγματα, νέους ορίζοντες μακριά από το σπίτι, από το γνώριμο, από την ζώνη άνεσης. Κοινώς, η νέα Σελήνη/Ηλιακή έκλειψη μας μιλά για μια νέα αρχή. Δεν είναι μια έκλειψη που έχει κάτι να φοβόμαστε – όχι πως έχει και καμία κάτι το τρομακτικό. Απλώς ας πούμε πως συχνά οι εκλείψεις Σελήνης είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμες. Ενώ τώρα, η έκλειψη Ηλίου αν και απαιτεί από εμάς τσαγανό και αποφασιστικότητα να πάμε ενάντια σε παλιούς τρόπους συμπεριφοράς, δίνει περιθώριο αλλαγής. Μας τροφοδοτεί με θάρρος να καταφέρουμε την πολυπόθητη αλλαγή.

Οποιαδήποτε εξερεύνηση του νέου είναι υπέροχη για όποιον είναι έτοιμος. Αλλά για εκείνον που έχει αμφιβολίες (ποιος δεν έχει όμως και με ανάδρομο τον Ερμή, ε;) και ίσως φοβάται, η αίσθηση της ασφάλειας κλονίζεται με την έκλειψη αυτή προκειμένου να επισπεύσει την διαδικασία της αλλαγής. Δηλαδή οποιοδήποτε συναίσθημα ίσως κάπως… τρομακτικό μέσα μας, θέλει να γίνει κινητήριος δύναμη προκειμένου να μας παρακινήσει να προχωρήσουμε. Σίγουρα το να κάνουμε το ίδιο και το ίδιο, το να πέσουμε σε γνώριμα μοτίβα συμπεριφοράς και σχέσεων είναι η εύκολη λύση. Που όμως δεν μας έχει βγάλει έως τώρα πουθενά αν είναι να έχουμε φτάσει στην κατάσταση που βρισκόμαστε.

Όμως η “αστρολογία του καφενείου” λέει πως δεν μπορούμε να κάνουμε αλλαγές με ανάδρομο Ερμή, ε; Το θέμα με τον ανάδρομο Ερμή είναι πως μας καλεί να επανεξετάσουμε τις καταστάσεις. Αυτό σημαίνει συχνά λοιπόν να τολμήσουμε εκείνο που δεν καταφέραμε την προηγούμενη φορά. Είναι αλήθεια πως ο Ερμής θα περάσει ξανά, μια τρίτη φορά από τις ίδιες αυτές μοίρες (τον επόμενο μήνα) και αυτό θα μας κάνει και πάλι να αναλογιστούμε αν βρισκόμαστε σε αρμονία με τις επιθυμίες μας, αν αισθανόμαστε ευτυχισμένοι και ασφαλείς. Όμως αν έχουμε καταφέρει να είμαστε έως τότε ασφαλείς μέσα μας, ο Ερμής δεν μας παρακινήσει ξανά προς κάποια αλλαγή. Αυτό που θέλω να πω, με απλά λόγια, είναι πως ανάδρομος Ερμής ή όχι, ορισμένες φορές χρειάζεται να προχωράμε μπροστά παρά τις δυσκολίες που εμφανίζονται (δυσκολία συνεννόησης, καταπιεσμένα συναισθήματα που έρχονται στην επιφάνεια, ατυχίες με ηλεκτρικές συσκευές/οικονομικά κλπ). Ό,τι κι αν συμβαίνει που μας εμποδίζει, υπάρχουν άλλα τόσα επιβοηθητικά στηρίγματα. Για παράδειγμα: Φίλοι από το παρελθόν που σπεύδουν να σταθούν δίπλα μας. Η υποστήριξη των φίλων είναι μεγάλο κομμάτι της Ηλιακής έκλειψης, είτε βρίσκεται κανείς στην Ελλάδα, είτε στην Κύπρο.

Περισσότερα για τον Ανάδρομο Ερμή στον Καρκίνο

🔷Όταν συμβαίνει έκλειψη (και ειδικά Ηλίου όπως τώρα) σε μηδενική μοίρα οποιουδήποτε ζωδίου, δείχνει πως εκείνο το οποίο τώρα ξεκινά είναι πολύ δυνατό και άρα έχει την τάση να ανθίσει, να καρποφορήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέλλον. Τώρα ειδικά στον Παρορμητικό Καρκίνο αυτό δείχνει την τάση εκκίνησης σε θέματα του Καρκίνου. Τα θέματα λοιπόν που τονίζονται επιπλέον τώρα είναι το σπίτι, η οικογένεια, η ιδιωτική ζωή, η Γη που μου ανήκει, κτηματομεσιτικά ζητήματα επίσης. Έχει να κάνει και με την πατρίδα. Ακόμα, μαζί με τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού ή των κτημάτων, σχετίζεται με τον εσωτερικό χώρο των συναισθημάτων, το σώμα και οτιδήποτε που χαρακτηρίζουμε σε εμάς “εύθραυστο”. Ο Καρκίνος είναι επίσης ιδιαίτερα ρομαντικός, νοσταλγικός και διαισθητικός. Κυβερνά θέματα ενδοσκόπησης, τρυφερότητας, μητρότητας, πατρότητας και το βασικό: αυτοπροστασία (δεν είναι τυχαίο πως ο κάβουρας Καρκίνος προφυλάσσεται συνεχώς από το καβούκι του).

Αυτά τα θέματα είναι παρόντα και ανθίζουν. Αλλά με τον Β. Δεσμό στους Δίδυμους, τα πρωταρχικά στοιχεία είναι να αναρωτηθούμε και να αναθεωρήσουμε τα πιστεύω μας και τις δεσμεύσεις μας στα θέματα αυτά. Δηλαδή όπως παρατηρώ τον χάρτη, αλλαγές συμβαίνουν αλλά εκκινούν από μέσα μας. Στο πω θέλουμε από εδώ και μπρος να κινηθούμε και να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που σχετίζονται με το σπίτι, την οικογένεια και το τι νιώθουμε. Δηλαδή δεν μιλάμε απλώς για μια παρορμητική αλλαγή, αλλά για μετάλλαξη του τρόπου σκέψης. Για αλλαγή που ξεκινά από μέσα μας μετά από λάθη που έγιναν. Είναι με απλά λόγια ένα πάντρεμα της ενέργειας των Δίδυμων με τον Καρκίνο έτσι ώστε να προκληθεί μια καλύτερη ζωή για εμάς.

Οπότε κοιτάξτε κι εσείς αν θέλετε στον δικό σας γενέθλιο, σε ποιόν οίκο συναντάμε τις μοίρες 29 των Δίδυμων και την μηδενική του Καρκίνου. Σε αυτόν τον τομέα έρχεται η έκλειψη κυρίως να προκαλέσει μια αλλαγή (αρκετά δυνατή μιας που η έκλειψη συμβαίνει στην μηδενική μοίρα!). Δείτε επίσης και αν ο ανάδρομος Ερμής βρίσκεται στον ίδιο οίκο της έκλειψης ή στον επόμενο για να διαμορφώσετε μια καλύτερη αντίληψη σχετικά με το πως θα γίνει αντιληπτή η έκλειψη. Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμα να λάβει κανείς υπόψιν του, πλανητικά σώματα σε όψεις με την έκλειψη ή με τον Άρη που σχηματίζει τετράγωνο από τους Ιχθύες. Όλα αυτά τα λαμβάνουμε υπόψιν μας σε ένα ραντεβού φυσικά δίνοντας ξεκάθαρη ερμηνεία αλλά και μοναδικούς τρόπους αξιοποίησης της ενέργειας, απλώς ήθελα να σας δώσω και τα βασικά εργαλεία να το κοιτάξετε μόνοι σας. Η αστρολογία είναι υπέροχο εργαλείο αυτογνωσίας άλλωστε!

🔷Να αναφέρω πως η έκλειψη αυτή δεν μας επηρεάζει μόνο τώρα, αυτές τις μέρες. Δεν είναι μια απλή νέα Σελήνη που έχει διάρκεια επιρροής δηλαδή 2-3 μέρες πριν και μετά. Τώρα η ενέργεια θα είναι παρούσα για αρκετούς μήνες ακόμα (τουλάχιστον μέχρι τέλος του 2020) και θα ενεργοποιείται ξανά κάθε φορά που ένας πλανήτης αγγίζει την μηδενική μοίρα των Παρορμητικών ζωδίων (Κριός – Καρκίνος – Ζυγός – Αιγόκερως)

 

🔷Ο Sabian συμβολισμός της μηδενικής μοίρας του Καρκίνου είναι: (το μεταφράζω στα Ελληνικά για ευκολία) Σε ένα πλοίο, οι ναυτικοί κατεβάζουν την παλιά σημαία και σηκώνουν μια νέα.

Αυτό δείχνει πως ξεκινά μια νέα εποχή. Το ίδιο το πλοίο, η ζωή, παίρνει μια διαφορετική κατεύθυνση ζωής. Ακόμα κι αν δεν αλλάζει κατεύθυνση, αλλάζει ο τρόπος που προσδιορίζεται (η σημαία). Δείχνει ένα σημείο μεγάλης αλλαγής από το οποίο δύσκολα κανείς μπορεί να γυρίσει πίσω. Γιατί όταν αλλάξουμε την σημαία, μετά οι άλλοι μας αντικρίζουν διαφορετικά. Εμείς αρκεί να είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας. Καταλαβαίνω πως τώρα με ανάδρομο τον Ερμή είναι δύσκολο να πάρουμε μια τέτοια σοβαρή απόφαση, αλλά αν κανείς θέλει κάτι εδώ και αρκετό καιρό, νομίζω η απόφαση είναι σαν ήδη να έχει παρθεί. Αν κάποιος ονειρεύεται έντονα μια αλλαγή στην ζωή του, είναι ήδη σαν σε ένα επίπεδο να έχει πραγματοποιηθεί. Τώρα μένει απλώς να το εκδηλώσει και στο σήμερα.

Η αλλαγή της σημαίας έχει επίσης την έννοια της προσαρμοστικότητας. Δεν μας κάνει πλέον να μας κυβερνά οτιδήποτε συμβολίζει η κόκκινη, πλέον επιθυμούμε την μπλε (φυσικά τα χρώματα είναι εντελώς συμβολικά, χάριν παραδείγματος). Η έκλειψη στην μηδενική μοίρα του Καρκίνου δείχνει πως κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές, όσο δύσκολες κι αν είναι αφού μας ξεκουνούν από την ασφάλεια του γνώριμου. Όμως μόνο όταν παίρνουμε αποφάσεις αλλαγής και προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα μπορούμε να εξελιχθούμε.

🔷Κάτι άλλο που παρατηρώ καθώς κοιτάζω στον χάρτη της έκλειψης από την οπτική της Ελλάδας και της Κύπρου είναι το ήθος. Αλλά και το πως η δική μας ηθική δεν μειώνεται όταν αποφασίζουμε να αλλάξουμε γνώμη (να αλλάξουμε την σημαία). Το αντίθετο μάλιστα, νομίζω πως μόνο όταν εξελισσόμαστε, προσαρμοζόμαστε και κυνηγάμε τα θέλω μας τιμούμε πραγματικά την δική μας προσωπική ηθική. Μένοντας πιστοί σε όσα αισθανόμαστε. Ειδικά όταν αυτά προέρχονται από την ενσυναίσθηση και την Αγάπη.

 

Σας ευχαριστώ που βρήκατε τον δρόμο προς αυτές τις λέξεις, το εκτιμώ πολύ που είστε εδώ και βοηθάτε στην σταθερή ανύψωση της ιστοσελίδας! Το να βρίσκουμε ανθρώπους με παρόμοιο τρόπο σκέψης είναι πραγματικά ξεχωριστό! Σας ενθαρρύνω λοιπόν να κάνετε ένα σχόλιο στα social media (με βοηθά πολύ) ή και να μοιραστείτε το άρθρο με όποιον φίλο σας θεωρείτε πως μπορεί να συνδεθεί με τις λέξεις του άρθρου.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.