Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο 2020

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/06/ανάδρομος-Ερμής-Καρκίνος-ζώδια-επανασύνδεση-γονείς-οικογένεια-παρελθόν-αστρολογία-ζώδια-Φαίδρα-Θεολόγη-Αστρολογικό-Καπέλο.jpg

Ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στις 17 Ιουνίου παραμένοντας στάσιμος και ανάδρομος κινείται από τις 19.06. Η ανάδρομη πορεία του ολοκληρώνεται στις 13 Ιουλίου.

 

Τώρα ειδικά, ο ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο μας κάνει νοσταλγικούς, αναπολούμε το παρελθόν το οποίο μας τραβά κοντά του κι εμείς επιθυμούμε να γυρίσουμε σε αυτό. Στην ασφάλεια της μήτρας, της οικογένειας. Αυτό μπορεί να εκφραστεί κυρίως με δύο τρόπους.

α. Είτε πως θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μας, επισκεπτόμαστε το πατρικό μας, τους σκεφτόμαστε έντονα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με άλλους ανθρώπους με τους οποίους αισθανθήκαμε στο παρελθόν οικειότητα.

β. Είτε πως ο τρόπος συμπεριφοράς καθρεφτίζει όσα έχουμε μάθει από τα γονεϊκά πρότυπα, σε μια προσπάθειά μας να έρθουμε πιο κοντά τους.

 

Όλο αυτό το αίσθημα πως το παρελθόν μας καλεί είναι εντονότερο τώρα επειδή και η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη έως τις 25 Ιουνίου. Οπότε εκείνο το 10ήμερο που είναι και οι δύο μαζί ανάδρομοι, σχεδόν μας βαραίνει αυτή η ανάγκη να αναπτύξουμε επαφή με κάτι που αφήσαμε πίσω αλλά δεν τελείωσε το κεφάλαιο για εμάς. Συχνά αυτό σχετίζεται με ερωτικές σχέσεις και άρα μιλάμε για επανασυνδέσεις. Αυτό ισχύει για κάποιους, αλλά τώρα εντονότερη είναι ακριβώς αυτή η ανάγκη να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, εκεί που βιώνουμε ασφάλεια. Μπορεί να βιώναμε ασφάλεια μέσα σε μια συντροφική σχέση. Μπορεί και μακριά από αυτή. Πάντως, οι επανασυνδέσεις ευνοούνται αυτό το δεκαήμερο ειδικά. Το αν θα ενεργοποιήσει ο Ερμής μια επανασύνδεση, εξαρτάται από τον γενέθλιο χάρτη του καθένα. Αν επιθυμείς μια μελέτη επανασύνδεσης, επικοινώνησε μαζί μου. Είναι οικονομικό και δείχνει ξεκάθαρα το πως μπορεί αυτό να συμβεί σε κάθε περίπτωση.

 

Ας μην ξεχνάμε πως ανάδρομοι είναι ταυτόχρονα επίσης ο Δίας, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας. Οπότε με 5 ανάδρομα πλανητικά σώματα, αυτή η έλξη προς τα πίσω είναι δυνατή. Και θεωρώ πως υπάρχουν τρόποι να την αξιοποιήσουμε:

  1. Να παραδεχτούμε πως κάναμε λάθος και να σπεύσουμε να το διορθώσουμε.
  2. Να δεθούμε ξανά με οικογενειακά πρόσωπα με τα οποία απομακρυνθήκαμε στο παρελθόν. Η έννοια της συγχώρεσης είναι επίσης παρούσα εδώ.
  3. Να λάβουμε μηνύματα από το παρελθόν. Είτε επειδή καταφέρνουμε να μάθουμε από τα λάθη μας, είτε για όσους εξασκούν διαλογιστικές μεθόδους, να λάβουν μηνύματα από ενέργεια των προγόνων, από την ενέργεια του οικογενειακού κάρματος.
  4. Να πάρουμε 3 βαθιές ανάσες και να το ξανασκεφτούμε όταν κινδυνεύουμε να μας κυριεύσει ο θυμός (ειδικά όλο τον Ιούλιο που ο Ερμής θα σχηματίζει τετράγωνο με τον Άρη)

 

Λίγο άσχετο, αλλά είναι αστείο. Πήγα στην ενότητα Τελευταία Αστρολογικά Νέα της ιστοσελίδας, και εμφανίζονται με την σειρά τα 5 άρθρα με τους ανάδρομους το ένα κάτω απ’ το άλλο. Νομίζω είναι η πρώτη φορά από όταν ξεκίνησα να λειτουργώ την ιστοσελίδα που συμβαίνει αυτό.

 

Ο Ερμής θα κινηθεί ανάδρομος από την 14η έως την 5η μοίρα του Καρκίνου. Κινείται αντίθετα, καθότι ανάδρομος. Θα μας επηρεάσει όλους, αλλά λίγο περισσότερο όσους έχουν Ήλιο, Ωροσκόπο, Σελήνη ή άλλους προσωπικούς πλανήτες, στις μοίρες εκείνες των Παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως).

 

Το θέμα τώρα με το παρελθόν, είναι πως όχι απλώς το σκεφτόμαστε, αλλά υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες να επιστρέψουμε σε αυτό. Γενικά λέμε το παρελθόν ανήκει εκεί, πίσω μας και να μην επιστρέφουμε σε κάτι που έχει τελειώσει. Όμως πολλές φορές βλέπουμε πως κάναμε λάθος. Είμαστε άνθρωποι και δεν υπολογίσαμε σωστά το ρίσκο. Δεν μπορούσαμε να ξέρουμε το αποτέλεσμα και τον ψυχολογικό πόνο. Ο βασικότερος λόγος που μια επιστροφή τώρα μπορεί να δουλέψει, είναι επειδή στις 21.06 πραγματοποιείται νέα Σελήνη/έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο. Δηλαδή μαζί με τον ανάδρομο Ερμή, έρχεται και η ενέργεια της έκλειψης στο ίδιο ζώδιο ώστε να καθιερώσει κάτι νέο.

Στην μουσική, οι δύο αυτές νότες παράγουν τον ίδιο ήχο

Πάντα προσέχουμε για τις ίδιες καταστάσεις μασκαρεμένες με άλλη φορεσιά. Για παράδειγμα, μπορεί να αλλάξω δουλειά, αλλά να φτάσω να ζω τα ίδιες συμπεριφορές και τις ίδιες υποχρεώσεις. Οπότε τι άλλαξε; Η απόσταση που κάνω να φτάσω το πρωί με το αυτοκίνητο; Με τον ίδιο τρόπο προσέχουμε και τον τύπο ανθρώπων που προσπαθούμε να αποφύγουμε. Σίγουρα υπάρχει κάτι που μας κέντρισε το ενδιαφέρον εξ’αρχής και έτσι είναι εύκολο να μας ξανακεντρίσει… Κανείς δεν λέει πως είναι εύκολο να το αποφύγουμε (ειδικά με τόσους ανάδρομους). Είναι όμως λυτρωτικό.

 

Ο Ερμής στον Καρκίνο (γενικά) σχετίζεται με την έκφραση μέσω των συναισθημάτων και ειδικότερα του κλάματος. Κοινώς, ναι, είναι ευκολότερο τώρα να κλάψουμε. Δεν λέω πως θα πονέσουμε περισσότερο όμως. Λέω απλώς πως η έκφραση των συναισθημάτων γίνεται με πιο ακραίο αλλά και απελευθερωτικό τρόπο που ταιριάζει και στο υγρό στοιχείο του παρορμητικού νερού (Καρκίνος). Το νερό μοιάζει ακίνητο όσο ο Ερμής είναι στάσιμος, αλλά όταν ξεκινήσει την ανάδρομή του πορεία γίνεται απότομο και κάπως επικίνδυνο. Βασικά το ποτάμι είναι ακριβώς το ίδιο. Αλλά ο καιρός αγρίεψε. Τα συναισθήματά μας είναι τα ίδια. Αλλά οι εξωτερικές περιστάσεις “αγριεύουν”.

 

Ένα τραγούδι που μου έρχεται στο μυαλό για την συγκεκριμένη αναδρόμηση του Ερμή στον Καρκίνο είναι το Boat on the River από Styx.

 

Τόσο η μουσική, οι στίχοι, η αίσθηση όλη που μου γεννά… Παρά την κάπως μελαγχολική διάθεση του τραγουδιού, ας θυμόμαστε πως αρκεί η δική μας θέληση για να αλλάξουμε τις περιστάσεις μέσα στις οποίες ζούμε. Ίσως με μικρά βήματα, ίσως με μεγάλα πηδήματα και τρέξιμο, όσο μας επιτρέπει η ζωή κάθε φορά, σκοπός ακόμα και μιας οποιαδήποτε ανάδρομης κίνησης είναι να προχωράμε μπροστά. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως κάνουμε ένα βήμα πίσω για να μπορέσουμε να πάρουμε μια στροφή που χάσαμε.

 

ΥΓ. Και πέρυσι ήταν ανάδρομος ο Ερμής στον Καρκίνο για ένα διάστημα και μάλιστα διαβάζοντας το άρθρο που είχα γράψει περίπου έναν χρόνο πριν, βρίσκω αρκετά κοινά με αυτή την αναδρόμηση, παρά τις πολλές διαφορές που βιώνουμε όλοι συγκριτικά με πέρυσι. Το πιο χαρακτηριστικό είναι η τελευταία παράγραφος που θα την μεταφέρω αυτούσια:

Σε καλά νέα, ο ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο τώρα είναι ευκαιρία να αλλάξουμε μοτίβα σκέψης. Ένα κλασσικό παράδειγμα με την ενεργοποίησή του τώρα, είναι αντί να κουράζουμε το μυαλό μας με το να σκέφτεται το χειρότερο πιθανό σενάριο, να αξιοποιήσουμε την ίδια αυτή ενέργεια σε κάτι πιο υποστηρικτικό, κάτι που γεννά θετικά συναισθήματα, όπως το να επικροτούμε τον εαυτό μας όταν κάτι καταφέρνει. Ή όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία πρόκληση, να μας παρακινεί να γίνουμε καλύτεροι, αντί να σκεφτόμαστε πως θα αποτύχουμε και τι έχουμε να χάσουμε. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν διάφορα μέσα, θα σας προτείνω την αστρολογία που βοήθησε κι εμένα την ίδια. Η αστρολογία είναι μία γλώσσα και μέσα από τον γενέθλιο χάρτη μπορώ να μεταφράσω τα σημεία εκείνα που μας κάνουν να γεμίζουμε συναισθηματικά άγχη και ανασφάλειες, ενώ ταυτόχρονα εξετάζουμε πως μπορεί ο καθένας πιο γρήγορα και αποτελεσματικά να τα κάνει να εκφραστούν διαφορετικά, πιο δυναμικά.

Ανάδρομος Ερμής Ιούλιος 2019

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι by Givaga

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.