Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Έκλειψη Σελήνης στον Ταύρο

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/11/έκλειψη-Σελήνης-στον-Ταύρο-Νοεμβρίου-ζώδια-προβλέψεις-αστρολογία-astrologia-zwdia-ekleipsi-tauros-tavros-selinis-1280x800.jpg

Η πρώτη έκλειψη στον Ταύρο από το 2014, που εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εκλείψεων που θα ξεδιπλωθεί τα επόμενα 2 χρόνια.

Οι εκλείψεις σηματοδοτούν πύλες αφύπνισης στην ζωή μας και συχνά συνοδεύονται από σημαντικά γεγονότα. Φυσικά δεν γίνεται κάθε φορά που έχουμε έκλειψη (έχουμε περίπου 4 κάθε χρόνο, κάποιες φορές και 5) να συμβαίνει κάτι σημαντικό που να μας στιγματίζει. Αυτό εξαρτάται από τον γενέθλιο χάρτη του καθένα, πως “κάθεται” η κάθε έκλειψη, αλλά και το επίπεδο συνειδητότητας και τις επιλογές μας.

Η έκλειψη συμβαίνει στην 27η μοίρα του Ταύρου, με τον Ήλιο να βρίσκεται στην 27η μοίρα του Σκορπιού (ακριβώς απέναντι). Δηλαδή είναι έκλειψη Σελήνης – άρα πανσέληνος. Το ιδιαίτερό της είναι το τετράγωνο που σχηματίζει με τον πλανήτη Δία.

Ήλιος στον Σκορπιό 2021

Έκλειψη στον Ταύρο λοιπόν, κυβερνήτης του Ταύρου είναι η Αφροδίτη και αξίζει να δούμε τι κάνει την στιγμή της έκλειψης. Βρίσκεται στον Αιγόκερω σε εξάγωνο με τον Άρη και τρίγωνο με τον Ουρανό. Η ενέργεια του Ουρανού έπαιξε σημαντικό ρόλο όλο τον Νοέμβρη, ήδη από την νέα Σελήνη του μήνα που έθεσε τον παλμό για την έκλειψη αυτή τώρα. Και μας δείχνει το πως ακριβώς χρειάζεται να ξεκολλήσουμε από ξεπερασμένες αντιλήψεις που έπαψαν να μας εξυπηρετούν πλέον. Σταματήσαμε να τις πιστεύουμε. Μας βαραίνουν περισσότερο, παρά ενθαρρύνουν την εξέλιξή μας.

Περιμένω να δω πράξεις για τις οποίες κάποτε είχε ακουστεί “εγώ αυτό ποτέ δεν θα το κάνω”. Τέτοιες απόλυτες δηλώσεις μου ακούγονται λίγο σαν προκλήσεις προς το Σύμπαν ώστε να μας φέρει αντιμέτωπους με αυτό που ποτέ δεν θα κάναμε. Λέξεις όπως “πάντα” και “ποτέ”, αυτή την ενέργεια είναι που η έκλειψη επιθυμεί να διαλύσει.

 

Επειδή οι εκλείψεις γίνονται ανά ζεύγη (και έτσι χρειάζεται να εξετάζονται), να αναφέρω πως η επόμενη θα είναι ολική έκλειψη Ηλίου στις 04.12 στον Τοξότη. Και πως η Αφροδίτη (που κυβερνά αυτή την έκλειψη τώρα του Νοέμβρη) ετοιμάζεται να ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία της τον Δεκέμβρη. Η αναδρόμηση της Αφροδίτης σηματοδοτεί μια περίοδο 2 μηνών κατά την οποία οι σχέσεις κλονίζονται. Βασικά οι σχέσεις που κρατάνε παράπονα και τραύματα κυρίως.

Βρίσκω λοιπόν την έκλειψη τώρα, μια άριστη ευκαιρία για ξεκαθαρίσματα πριν φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Πριν τα πράγματα βρεθούν στο απροχώρητο, με ψυχραιμία και στόχο την βελτίωση του τρόπου ζωής, να λήξουν προβληματικές καταστάσεις με φυσικό τρόπο. Με απλή απομάκρυνση και κατανόηση. Σε αντίθεση με όταν θα είναι η Αφροδίτη ανάδρομη μετά, τώρα μπορούμε με ηρεμία να επικεντρωθούμε στο καλύτερο για εμάς.

Ασφαλώς (και ευτυχώς) δεν είναι όλες οι σχέσεις προβληματικές. Σε αυτή την περίπτωση, η έκλειψη και πάλι μπορεί να φέρει μια δοκιμασία (σε αρκετούς ίσως την έφερε κιόλας μέσα στον Νοέμβρη). Όμως η έκλειψη επιθυμεί να ενώσει, πατώντας πάνω σε κοινά πιστεύω. Δηλαδή, αν προκληθεί κάποια ανισορροπία στην σχέση τώρα, βοηθά να επικεντρωθούμε σε κοινούς στόχους ζωής που μας ενώνουν. Για παράδειγμα: Συχνά μπορεί να μην αντέχω τον συνεργάτη μου, αλλά ο κοινός μας στόχος είναι η επιτυχία της εταιρίας που χτίσαμε. Ας επικεντρωθούμε εκεί.

Και το λέω αυτό τώρα επειδή προηγήθηκε μια εκρηκτική ενέργεια με νεύρα και τσακωμούς. Συχνά αυτοί μας δείχνουν σοβαρά θέματα. Αρκετά συχνά επίσης όμως, δείχνουν πως αναλωνόμαστε σε πράγματα μικρά. Πριν από 3 εβδομάδες είχε σχηματίσει η Αφροδίτη (κυβερνήτης της έκλειψης) μια όψη με τον Δία (όπως και η έκλειψη τώρα σχηματίζει όψη με τον Δία). Στο άρθρο είχα αναφερθεί στην σημασία του να εκτιμά κανείς όσα ήδη έχει. Έτσι και τώρα, είναι εύκολο να παρασυρθούμε σε νεύρα, στεναχώρια, επιφανειακά πράγματα. Και να χάσουμε την ουσία. Την χαρά και τις ευκαιρίες του να την εντάξουμε στην ζωή μας.

Αφροδίτη εξάγωνο Δίας

Οι εκλείψεις είναι μια δύσκολη περίοδος για αρκετούς. Ένας επιπλέον λόγος να είμαστε επιεικείς με τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Ας κάνουμε αυτό που μπορούμε, δεν χρειάζεται να υπερβάλουμε. Μόνο όσο μένουμε ήρεμοι και συνειδητοί θα μπορέσουμε να διακρίνουμε τον δρόμο που η έκλειψη μας δείχνει. Εκεί που βρίσκεται στο επόμενο εξελικτικό κεφάλαιο. Μίλησα λίγο για την έκλειψη και την ενέργειά της και στο τελευταίο βίντεο για την ενέργεια των ημερών:

Ήλιος τρίγωνο Ποσειδώνας & η ενέργεια των ημερών

Η έκλειψη αυτή έχει αρκετό ερωτισμό. Ο συμβολισμός της μοίρας στην οποία συμβαίνει (η 27-28 του Ταύρου) έχει την ερμηνεία: μια γυναίκα που δεν είναι νεαρή, βιώνει μια νέα αγάπη.

Υπάρχει στον αέρα κάτι αναζωογονητικό, νεανικό. Συχνά πρόκειται κυριολεκτικά για γνωριμία, έρωτα. Όμως θα μπορούσε εξίσου εύκολα να δείχνει και την φρέσκια ματιά που αντιμετωπίζω τον εαυτό μου. Η αγάπη προς τον εαυτό, η αυτοεκτίμηση. Μπορεί να δείχνει το πως προχωράμε σε έναν φρέσκο τρόπο ζωής. Υπάρχει αλλαγή εδώ πάντως. Είναι συχνά δύσκολη κι επώδυνη. Μα είναι απαραίτητη και τελικά, επιθυμητή. Κι όπως και στο αρχέτυπο της γυναίκας που δεν είναι νέα, αλλά βιώνει την αγάπη, αξίζει να θυμόμαστε πως δεν μπορούμε (και δεν γίνεται) να κλείνουμε τη πόρτα σε νέες εμπειρίες. Ούτε από φόβο μήπως πληγωθούμε, ούτε επειδή “αυτά δεν είναι για εμάς”.

 

H έκλειψη αυτή μας δίνει θάρρος, μας προσφέρει ευκαιρίες. Η Αφροδίτη από την οπτική της Ελλάδας βρίσκεται σε σύνοδο με τον ωροσκόπο, τονίζεται ακόμα περισσότερο ο έρωτας, οι ευμάρεια των σχέσεων.

Από την οπτική της Κύπρου πάνω στον ωροσκόπο βρίσκουμε τον Πλούτωνα. Που σημαίνει πως όσοι βρίσκονται στην Κύπρο κατά την στιγμή της Σεληνιακής έκλειψης (10:57πμ την Παρασκευή), την βιώνουν περισσότερο σαν ένα τέλος, κάτι που φτάνει στην γραμμή τερματισμού. Η ελπίδα παραμένει κι εδώ φυσικά, απλά παίρνει μια πιο μελαγχολική απόχρωση. Μην το αφήσετε να σας πάρει από κάτω. Ο πλούτος του Πλούτωνα είναι παρών.

 

Αυτές ήταν οι σκέψεις μου για την έκλειψη του Νοέμβρη! Αν συνδέθηκες με τα λόγια σε κάποιο επίπεδο, θα με βοηθήσει να αφήσεις ένα σχόλιο στο fb/intagram!! Ή και να το μοιραστείς με κάποιον που πιστεύεις πως θα τον αγγίξει – τα όμορφα πράγματα είναι να μοιράζονται γιατί έτσι ανυψώνουν την δόνησή τους ακόμα περισσότερο!

Με Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.