Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ο Ήλιος στον Σκορπιό 2021

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/10/Ήλιος-στον-Σκορπιό-προβλέψεις-ζώδια-Άρης-Ερμής-σκορπιος-Οκτώβριος-Νοέμβριος-σχέσεις-συναίσθημα-εσωτερισμός-1280x800.jpg

Ο Σκορπιός είναι Σταθερό ζώδιο του Νερού. Άρα έχει να κάνει με τις πιο βαθιά ριζωμένες συναισθηματικές προσκολλήσεις. Αλλά και τις βαθιά ριζωμένες συναισθηματικές σχέσεις, και τα περιστατικά που έχουν ήδη συμβεί αλλά έχουν φτάσει να μας “καθορίζουν”. Και το βάζω σε εισαγωγικά καθώς τίποτα δεν μπορεί να μας καθορίσει αν δεν του το επιτρέψουμε εμείς.

Η Σταθερή Ποιότητα

Τώρα που ο Ήλιος θα βρίσκεται στον Σκορπιό (έως 22 Νοεμβρίου), βρίσκουμε πως είναι πιο απαραίτητη από ποτέ η συναισθηματική ειλικρίνεια. Λένε για τους Σκορπιούς πως συνδέονται με την ζήλια. Οποιαδήποτε όμως ζήλια πηγάζει από την ανασφάλεια. Που είτε μας την γεννούν οι καταστάσεις, είτε συχνά την τροφοδοτούμε κι εμείς μέσω του φόβου. Όταν όμως είμαστε ειλικρινείς με τα συναισθήματά μας και μπορούμε να τα εκφράσουμε ατόφια, τότε δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε.

 

Ο Σκορπιός επίσης μας προσκαλεί να αναπτύξουμε μια υγιή “σχέση” με τον θάνατο. Είναι κάτι αναπόφευκτο, όμως συνηθίζουμε να το περιτριγυρίζουμε δίχως να ακουμπάμε πραγματικά στο νόημά του. Και ο θάνατος δεν είναι μόνο το τέλος της ζωής. Είναι οτιδήποτε χάνουμε. Όσο ζούμε, βιώνουμε αρκετούς θανάτους. Το να μένουμε προσκολλημένοι όμως σε κάτι που πλέον έχει φθαρεί, τελικά μας καταστρέφει. Είναι σαν να στρέφει τότε ο δυναμικός και τρομακτικός σκορπιός, το κεντρί προς τον εαυτό του. Πολλά πράγματα χρειάζεται να πεθάνουν για να ανοίξουν νέοι δρόμοι.

 

Όσο εξελισσόμαστε (ο Σκορπιός σχετίζεται επίσης με την ψυχική μας εξέλιξη) μαθαίνουμε να αναλαμβάνουμε ευθύνες. Δεν είμαστε τα μικρά ευθυνόφοβα παιδιά. Και όσο εξελισσόμαστε εμείς, μεταπηδάμε σε ένα πιο εξελικτικό μονοπάτι. Προσελκύουμε τότε δίπλα μας ανθρώπους παρόμοιας δόνησης. Όσο ο Ήλιος τώρα θα βρίσκεται στον Σκορπιό, η σύνδεση με παρόμοιες δονήσεις είναι εντονότατη. Το αρχέτυπο του Σκορπιού συνδέεται με την ενδυνάμωση, και συχνά όταν δυναμώνουμε, γινόμαστε οδηγοί για άλλους, κυριολεκτικά ή συμβολικά.

 

Προσωπικά θεωρώ το μεγαλύτερο μάθημα του Σκορπιού είναι το να αναπτύξουμε σχέση με την επιθυμία. Αφού κιόλας οι επιθυμίες είναι ο καταλύτης της ψυχικής εξέλιξης. Οπότε ας σκεφτούμε κατά πόσο εγκρίνεις τις επιθυμίες σου; Ή και κατά πόσο τις κατακρίνεις; Είναι γεγονός πως πολεμάμε τον ίδιο μας τον εαυτό ακόμα και σε όσα θέλει, προβάλλοντας μπροστά ζητήματα ψευτοηθικής του κατά πόσο είναι “σωστό”. Όμως από την στιγμή που δεν βλάπτουμε κάποιον, γιατί κάτι να θεωρείτε λάθος; Είναι μια καλή ευκαιρία οι επόμενες εβδομάδες να αποδεχτούμε την μοναδική μας φύση.

Συνηθίσαμε τόσο πολύ να μας κατηγοριοποιούμε, είμαι Κριός, είμαι ομοφυλόφιλος, είμαι Αθηναίος κλπ, που ξεχνάμε συχνά το πόσο μοναδικοί είμαστε. Ξεχνάμε πως όπως και ο προσωπικός μας γενέθλιος χάρτης, είμαστε τόσο ξεχωριστοί όσο και το δακτυλικό μας αποτύπωμα. Και συχνά η κατηγοριοποίηση περισσότερο βλάπτει, όταν φτάνει να μας περιορίζει και να μας απομακρύνει από τις πραγματικές επιθυμίες. Αντίθετα, όσο περισσότερο αποδεχόμαστε τις επιθυμίες, τόσο ευκολότερα βρίσκουμε ειλικρινείς τρόπους να τις ικανοποιήσουμε.

 

Άρης και Ερμής ετοιμάζονται επίσης να περάσουν στον Σκορπιό τις επόμενες μέρες, και άρα η Σκορπίσια ενέργεια θα δυναμώσει περισσότερο.

Ήλιος στον Σκορπιό 2018

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.