Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ερμής τετράγωνο ανάδρομος Πλούτωνας

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/09/Ερμής-τετράγωνο-ανάδρομος-Πλούτωνας-Φαίδρα-Θεολόγη-Άρης-Κριός-Ζυγός-Αιγόκερως-αστρολογία-ζώδια-ωροσκόπος-προβλέψεις.jpg

Όλες οι όψεις του Πλούτωνα έχουν μια δυναμική, η οποία αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη για την ζωή μας. Πόσο μάλλον τώρα με τον Ερμή. Πόσο μάλλον με την αιφνίδια ενέργεια που χαρακτηρίζουν τα παρορμητικά ζώδια στα οποία τώρα το τετράγωνο συμβαίνει.

Ο Ερμής από την 22η μοίρα του Ζυγού είναι από μόνος του γεμάτος Φως, μια ήρεμη και γοητευτική δύναμη. Όμως το τετράγωνο με τον Πλούτωνα που ξεκινά να γίνεται αισθητό από τις 18 Σεπτέμβρη (και έως 23.09) βγάζει στην επιφάνεια μια διαφορετική ποιότητα του Ερμή.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Ερμής ταυτόχρονα δέχεται όψη αντίθεσης από τον ανάδρομο Άρη. Άρα μιλάμε για ένα στρίμωγμα του Ερμή από τους δύο κυβερνήτες του Σκορπιού (ο Σκορπιός κυβερνάται από τον Πλούτωνα και τον Άρη). Άρα ο Ερμής στον Ζυγό, εκεί που ήταν μέσα στην χάρη και την διπλωματία, τώρα δείχνει τα δόντια του και γίνεται πιο… επιθετικούλης.

 

Άρα έχουμε τον Ερμή από τον Ζυγό και τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Όταν Ζυγός και Πλούτωνας έρχονται σε επαφή, το αποτέλεσμα συνήθως είναι η Κρίση. Από κοινού είναι σαν να κρατάνε σκορ σχετικά με το ποιος έκανε περισσότερα, το ποιος έδωσε εκείνα που έπρεπε κλπ. Ας είμαστε προσεκτικοί γιατί το κάνουμε εύκολα και με άλλους ανθρώπους αυτές τις μέρες. Δηλαδή κατά πόσο έφτασαν τις προσδοκίες μας. Από την μία αυτό μπορεί να δυσκολέψει τις σχέσεις, από την άλλη μπορεί να διευκολύνει την αμοιβαιότητα και την ισορροπία της σχέσης, παρέχοντας μια διακριτική συνειδητοποίηση της ενέργειας που ανταλλάσσεται.

 

Όμως ο Πλούτωνας συνδέεται με το ασυνείδητο και όσα παραμένουν κρυμμένα βαθιά μέσα μας (μεταξύ άλλων). Οπότε δεν έχουμε απαραίτητα καλή αντίληψη σχετικά με το τι προσφέρουμε και τι λαμβάνουμε. Αξίζει να έχουμε στο νου μας το απλό παράδειγμα πως όλοι αισθανόμαστε πως κάνουμε περισσότερες δουλειές στο σπίτι από τον συγκάτοικό μας. Αυτό δεν είναι απαραίτητα η πραγματικότητα, αλλά μας δημιουργείται η αντίληψη αυτή καθώς όταν κάνουμε εμείς κάτι, είμαστε μάρτυρες, το βλέπουμε να συμβαίνει. Ενώ όταν δουλεύει ο άλλος, δεν καθόμαστε από πάνω του να το παρατηρήσουμε. Δεν λέω απαραίτητα πως πάντα υπάρχει ισορροπία σε όσα κάνει ο ένας και ο άλλος σε οποιαδήποτε περίπτωση. Λέω όμως πως η αντίληψή μας περί αυτού είναι εντελώς υποκειμενική.

Πάντως οι όψεις αυτές διευρύνουν λίγο την αντίληψη, όσο γίνεται, στο να παρατηρήσουμε όσα κάνουν και οι άλλοι και ίσως παίρνουμε ως δεδομένα. Αυτό σχετίζεται και με ανταλλαγές οι οποίες δεν έχουν όμορφη αίσθηση (για τον έναν ή και για τα δύο μέρη) και μπορούν να οδηγήσουν σε σύγκρουση η οποία όμως τρεμοπαίζει κάτω από την επιφάνεια, υπόγεια (Πλούτωνας), και μπορεί να φτάσει κάποια στιγμή να εκδηλωθεί με έναν τσακωμό ή με πληγωμένα αισθήματα.

Σε μια κατώτερη έκφραση, το τετράγωνο αυτό (σε συνδυασμό και με την αντίθεση Ερμής – Άρη) μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δυναμικές θύματος/θύτη και το ποιος έχει περισσότερο δίκιο ή έλεγχο. Σε ένα ακόμα βαθύτερο επίπεδο όμως, εκεί που κρύβεται θεωρώ και η βάση της όψης, μιλά για προσωπική ευθύνη και το κατά πόσο λαμβάνουμε υπόψιν μας τι πιστεύουμε πως “ανταλλάσσουμε” ή αποκομίζουμε από καταστάσεις στις οποίες δεν αισθανόμαστε ασφαλείς. Η ασφάλεια κλονίζεται συχνά με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Και προκειμένου να την εξασφαλίσουμε, ίσως βάλουμε τον εαυτό μας σε καταστάσεις κατά τις οποίες έχουμε κρυφά κίνητρα για τα οποία δεν είμαστε και τόσο περήφανοι (ίσως ντρεπόμαστε και να τα πούμε). Σκοπός που το λέω αυτό δεν είναι για να νιώσουμε άσχημα ή να αισθανθούμε ένα βάρος μιας ενδεχομένως ανευθυνότητας. Το ζήτημα νομίζω είναι να καταλάβουμε τις δυναμικές που κρύβονται πίσω από τις σκέψεις και τα κίνητρά μας. Τι κρύβεται από πίσω; Γιατί σκέφτομαι να πάρω αυτόν τον δρόμο; Σκοπός είναι τελικά να είμαστε πιο συνειδητοί σχετικά με τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας.

 

Ένας ακόμα τρόπος που μπορούμε να αξιοποιήσουμε το τετράγωνο αυτό είναι με το να συνειδητοποιήσουμε λοιπόν τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας και να μάθουμε να τις ζητάμε από το περιβάλλον μας. Η διεκδίκηση των επιθυμιών είναι ένα άκρως δυναμικό εργαλείο προς την αυτοεκτίμηση, αλλά και την ισχυρότερη επικοινωνία μέσα στις σχέσεις. Κανείς δεν μπορεί να μαντεύει τι σκεφτόμαστε και τι θέλουμε. Χρειάζεται να το εκδηλώνουμε με όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρο τρόπο. Η διεκδίκηση των επιθυμιών τελικά, δείχνει μια κατεύθυνση προς την δική μας ατομική εξέλιξη.

 

Εύχομαι να αξιοποιήσουμε μια ακόμα δυναμική όψη που κάνει ο Πλούτωνας αυτό το διάστημα, που όπως είναι τώρα πολύ προσωπική. Δηλαδή μας επηρεάζει με έναν τρόπο που μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις καταστάσεις, τις σχέσεις, τα θέλω μας.

 

Περισσότερα για:

τον ανάδρομο Άρη

Ανάδρομος Πλούτωνας 2020 (βίντεο)

Τετράγωνο Άρη – Πλούτωνα (βίντεο)

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.