Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Φθινοπωρινή Ισημερία 2020

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/09/Φθινοπωρινή-Ισημερία-2020-Φαίδρα-Θεολόγη-Ζυγός-Ήλιος-ζώδια-ωροσκόπος-προβλέψεις-ανάδρομος-Άρης-Αφροδίτη-σχέσεις.jpg

5 τρόποι να αξιοποιήσουμε την παραμονή του Ήλιου στον Ζυγό:

 

Μέρα και Νύχτα είναι ίσες στην Φθινοπωρινή Ισημερία, την επίσημη έναρξη του Φθινοπώρου! Και καθώς μιλάμε για ισορροπία και ισότητα, είναι ταιριαστό το ζώδιο που εκκινεί την Φθινοπωρινή Ισημερία να είναι ο Ζυγός. Από σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2020 και για έναν μήνα, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού. Διάφορα θα συμβούν το διάστημα αυτό, αλλά ας κοιτάξουμε την βασική ενέργεια που θα επικρατεί, να δούμε πως μπορούμε να την αξιοποιήσουμε.

 

  1. Ο Ζυγός είναι ένα ζώδιο ήρεμο, γεμάτο γοητεία και χάρη. Χαρακτηριστικά νομίζω απαραίτητα, ώστε να αντεπεξέλθουμε στους δύσκολους αυτούς μήνες που διανύουμε. Όπως το βλέπω, ο Ζυγός είναι σαν μια ανάσα. Δεν θα αναπνεύσουμε πραγματικά, ο Άρης θα συνεχίσει να πιέζει ανάδρομος, τα 3 πλανητικά σώματα στον Αιγόκερω θα εξακολουθούν να μας στριμώχνουν. Έτσι περιορίζεται και η πολιτιστική χάρη του Ζυγού, η τέχνη. Έτσι καταπιέζεται ο κινηματογράφος, η μουσική και όλα όσα θα θέλαμε να έχουμε περισσότερο ώστε να “ξεχαστούμε” ή και να ομορφύνει η ζωή μας. Ο Ζυγός φέρνει ομορφιά. Γαλήνη. Ισορροπία. Και το κάνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό μέσα από την τέχνη. Ευτυχώς ο τέχνη δεν μπορεί πραγματικά να περιοριστεί από κανέναν. Πάντα βρίσκει τρόπους να ξεπηδάει, να δημιουργείται και να εκφράζεται. Σε πείσμα κιόλας των δύσκολων καιρών, τείνει να ανθίζει ακόμα περισσότερο τότε.
  2. Στο ίδιο μοτίβο, ένας τρόπος να αξιοποιήσουμε τις επόμενες εβδομάδες, είναι με το να περάσουμε ποιοτικό χρόνο (μόνοι μας ή με άλλους) ώστε να απολαύσουμε την τέχνη. Η ομορφιά της τέχνης ενεργοποιεί τα όμορφα συναισθήματα και μας εμπνέει να κοιτάζουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο με νέο τρόπο. Μάλιστα, αν θα ήταν να ξεχώριζα κάτι με όλη την πλανητική ενέργεια που επικρατεί τώρα, θα έλεγα να επιλέξουμε κάτι διαφορετικό ή αντισυμβατικό όσον αφορά την τέχνη, κάτι πρωτοπόρο. Κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί ή που δεν υπήρχε μέχρι χθες. Ένα είδους βιβλίου που δεν επιλέγαμε συνήθως. Μια διαδικτυακή παρακολούθηση θεάματος που δεν έχουμε ξαναδεί ή έχουμε χρόνια, μια σύγχρονη μορφή τέχνης ίσως; Το θέμα με την τέχνη είναι πως, όπως ακριβώς ανάμεσα στον ύπνο και στον ξύπνιο (το υπέροχο εκείνο μεταίχμιο), και στις δύο περιπτώσεις το μυαλό αντιλαμβάνεται αφηρημένες έννοιες. Έτσι και η Φθινοπωρινή Ισημερία βρίσκεται ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια του ζωδιακού και ενεργοποιεί τώρα ευκολότερα την εκτίμηση για όσα ακροβατούν κάπου ανάμεσα στην άνεση του γνώριμου και στην ομορφιά του νέου που ανακαλύπτουμε.
  3. Ο Ζυγός κυβερνά επίσης τις σχέσεις. Βασικά κυβερνά το “Εμείς”, οποιαδήποτε ένωση. Είναι εκεί που σταματάει η ατομικότητα και ξεκινά η συλλογικότητα. Άρα οι επόμενες εβδομάδες επικεντρώνονται αρκετά στις σχέσεις. Τώρα και με ανάδρομο τον Άρη βοηθά να σκεφτούμε τι είδους σχέσεις επιθυμούμε και με ποιους, τι είδους ανθρώπους θέλουμε κοντά μας. Γνωρίζοντας που βρισκόμαστε και τι επιθυμούμε, μας βοηθά να “διαπραγματευτούμε” ανάλογα, να κυνηγάμε τα θέλω μας, αντί να αισθανόμαστε έρμαια στα σχέδια κάποιου άλλου (ή και στις παρορμήσεις της στιγμής). Με απλά λόγια, οι επόμενες εβδομάδες ενδείκνυνται στο να ευγραμματιστούμε με το τι ζητάμε από τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας, τι θέλουμε. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να πούμε “όχι” σε κάτι που είναι περίπου αυτό που θέλουμε, αλλά όχι ακριβώς.
  4. Ασφαλώς οποιαδήποτε απόφαση είναι δύσκολη τις επόμενες εβδομάδες, ειδικά αν υπάρχει μια ανάλογη προδιάθεση στον γενέθλιο χάρτη. Θέλουμε περισσότερο χρόνο να το σκεφτούμε, να το συζητήσουμε. Το να πάρει κανείς μια απόφαση συχνά προκαλεί άγχος. Όμως τώρα, με την ενεργοποίηση του Ζυγού (και του κυβερνήτη του, της Αφροδίτης), θα βοηθούσε αντί να σκεφτόμασταν πως μοιάζει η λήψη μιας απόφασης από φόβο ή ευκολία (τα πλανητικά σώματα στον Αιγόκερω), να σκεφτούμε πως μοιάζει αν παρθεί από αγάπη και εκτίμηση για εμάς και τους γύρω μας. Το ιδανικό είναι να καταφέρουμε να έρθουμε σε μια αρμονία με τις βασικές μας αξίες και την ακεραιότητα των επιλογών μας. Τότε ξέρουμε πως έχουμε λάβει την σωστή απόφαση.
  5. Η περίοδος που ο Ήλιος βρίσκεται στον Ζυγό μπορεί να είναι πολύ όμορφη, όλα δείχνουν να κυλάνε ομαλά. Όμως φέτος, προς το τέλος του ταξιδιού του στον Ζυγό, ο Ήλιος θα τετραγωνίσει τα 3 μεγάλα πλανητικά σώματα στον Αιγόκερω και τον ανάδρομο Άρη επίσης. Άρα από 09 Οκτώβρη και μετά ξεκινούν αρκετές προκλήσεις οι οποίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως και τις 23 Οκτώβρη. Τα απανωτά τετράγωνα του Ήλιου με τους Δία, Άρη, Πλούτωνα και Κρόνο, θα φέρουν ρήξεις, αστάθεια, μια πιο απαισιόδοξη διάθεση, παρορμητικότητα, εμπόδια και φτωχό υπολογισμό των δυσκολιών. Είναι στο χέρι μας, γνωρίζοντάς το, να μην επιτρέψουμε στην τάση αυτή να επικρατήσει μέσα μας. Θα το ξαναπώ: Η Αστρολογία είναι ύμνος προς την ελεύθερη βούληση. Τίποτα που είναι προκαθορισμένο για το μέλλον. Σίγουρα υπάρχουν τάσεις να μας συμβούν καταστάσεις και μέσα από την γλώσσα της αστρολογίας μπορούμε να τις ερμηνεύσουμε. Να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να αποφύγουμε τις δυσκολίες και να αξιοποιήσουμε τα θετικά!

 

Αυτά ήταν τα 5 βασικά που ξεχώρισα για την διέλευση του Ήλιου από τον Ζυγό. Εύχομαι να έχετε μια υπέροχη Φθινοπωρινή Ισημερία και ένα ακόμα καλύτερο Φθινόπωρο. Παρά τις συμπτωματικές δυσκολίες που φέτος έχει, παραμένει μια εποχή παραγωγική, ιδανική για χουχούλιασμα με τσάι και ένα καλό βιβλίο, και πάντα εποχή ερωτική, με έναν τρόπο μάλιστα πιο βαθύ από εκείνον του Καλοκαιριού.

Δείτε επίσης το άρθρο για τον Ανάδρομο Άρη

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.