Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Φθινοπωρινή Ισημερία 2017

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/09/Φθινοπωρινή-Ισημερία-Ζυγός-Σκορπιός-Τοξότης-Ζώδια-Προβλέψεις-Συμβουλές-Ωροσκόπος.jpg

22 Σεπτεμβρίου 2017 ξεκινά επίσημα το Φθινόπωρο με την είσοδο του Ήλιου στον Ζυγό, για να κρατήσει τις διελεύσεις του έως και την τελευταία μοίρα του Τοξότη στις 21 Δεκεμβρίου που θα υποδεχτούμε τον Χειμώνα.

Αστρολογικά το Φθινόπωρο αντιστοιχεί στο τρίτο ζωδιακό τεταρτημόριο και εγκαινιάζει το ξεκίνημα του δεύτερου μισού του ζωδιακού κύκλου. Ξεκινώντας από τον Κριό με την Άνοιξη, ο ζωδιακός κύκλος εκκινεί και πλέον έχουμε διανύσει ακριβώς τη μισή διαδρομή! Το τρίτο τεταρτημόριο συμβολίζει τα μεταφυσικά επίπεδα της ύπαρξης – σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. Το τρίτο τεταρτημόριο (το Φθινόπωρο δηλαδή) είναι αυτό της διανοητικής αντίληψης, ειδικά σε σχέση με την ιδέα του τρόπου ζωής.

 

Όσο θα βρισκόμαστε στο ζώδιο του Ζυγού (έως και 23/10), η σημασία του τεταρτημορίου τονίζεται από την συνειδητή σκέψη και την προβολή των πειθαρχημένων μορφών της σκέψης στην κοινωνία. Μας ενδιαφέρει το πώς φαινόμαστε και δίνεται έμφαση στον κόσμο των εντυπώσεων. Ο Ζυγός, καθώς εκκινεί και το δεύτερο μισό του ζωδιακού που αναφέρεται στο «εμείς», εξωτερικεύει όλες τις ενέργειες, βγάζοντάς τες προς το Φως.

 

Από 23/10 έως 22/11 ο Ήλιος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού και τότε ο ασυνείδητος νους έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Τα μυστικά, οι κρυμμένες αλήθειες της ανεξιχνίαστης ψυχής. Ο Σκορπιός σχετίζεται με τα σκοτεινά άδυτα του υποσυνείδητου και την αντικειμενική εξερεύνηση του υποκειμενικού αυτού βασιλείου. Έχει σημασία αυτό. Η αλήθεια τώρα δεν βγαίνει στο Φως. Αυτό προηγήθηκε στον Ζυγό και τώρα σκάβουμε να ανακαλύψουμε όσα δεν κατάφεραν προηγουμένως να αναδυθούν. Στους άλλους αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό.

 

Τέλος, στον Τοξότη ο Ήλιος θα βρίσκεται από 22/11 έως και 21/12 και τώρα σημασία δίνεται στον υπερσυνειδητό νου και τη φαντασία. Επιδιώκουμε αυτό το «κάτι παραπάνω», την υπέρβαση, την διερεύνηση πέρα από την δυαδικότητα. Η έννοια της ύπαρξης αποκτά ευκολότερα νόημα και σε αυτό τώρα θα βοηθήσει και η παρουσία του Κρόνου στον Τοξότη. Μάλιστα, ο Κρόνος θα αφήσει το ζώδιο του Κενταύρου για να περάσει στον Αιγόκερω μόλις την τελευταία μέρα του Φθινοπώρου. Οπότε ναι, ο Κρόνος φέτος ορίζει επιπλέον τα όρια της κοκκινο-κίτρινης εποχής.

 

Κάτι τελευταίο:

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Φθινόπωρο εκκινεί με σύνοδο του Ήλιου και του αστεροειδή Vesta (Εστία). Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για την Εστία ΕΔΩ . Να πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα αυτή την ενέργεια:

  • Αρχικά σίγουρα βοηθά το να τιμήσουμε την αρμονία που έχουμε ήδη στη ζωή μας. Να είμαστε ευγνώμονες για τα δώρα της ζωής.
  • Να υμνήσουμε την αρμονία γύρω μας, την τέχνη. Το να συνδεθούμε με μια συμφωνία κλασσικής μουσικής ή με ένα γλυπτό για παράδειγμα, βοηθάει εμάς να αισθανθούμε φωτισμένοι από μέσα προς τα έξω καθώς ακτινοβολούμε την λάμψη και την ευτυχία που νιώθουμε.
  • Απλώς ακούγοντας.
  • Με το να συνεχίζουμε να συνειδητοποιούμε και να ερευνούμε τι πραγματικά σημαίνει «ισορροπία». Όπως μπορεί να αποκαλύψει μια άσκηση σωματικής ισορροπίας, η στάση αυτή είναι μια αυθόρμητη και παρορμητική πράξη που σχετίζεται με μεταβαλλόμενους παράγοντες και διαστάσεις εμπειρίας. Αντί να την χαρακτηρίσουμε ως ένα ιδεώδες ή ιδανικό, η ισορροπία μπορεί να γίνει μια άμεση εμπειρία συντονισμού. Σκέψου τον κούρδισμα ενός οργάνου ή όταν δυο τραγουδιστές βρίσκουν από κοινού μια αρμονία. Η πράξη ισορροπίας είναι ζωντανή και δημιουργική. Μπορεί κανείς να επιλέξει να ισορροπήσει την κοσμοθεωρία του με όσα οι εξωτερικοί παράγοντες του διδάσκουν όλη του τη ζωή ή μπορεί να επιλέξει να συντονιστεί και να την ισορροπήσει με ένα αναδυόμενο έργο κοινωνικής δικαιοσύνης, με μια ανώτερη ιδέα του Φωτός. Όταν σπαταλάμε όλο τον χρόνο μας για το τι πρέπει να κάνουμε, ξεχνάμε πως είμαστε και οι ίδιοι καλλιτέχνες που δημιουργούμε την απήχηση των επιλογών μας. Δε χρειάζεται τόσο θεωρώ να είμαστε «σωστοί» με την αφηρημένη έννοια της λέξης, όσο χρειάζεται να εκτιμούμε τη μουσική που οι ίδιοι συνθέτουμε και το πεδίο συντονισμού που αυτή δημιουργεί κι εκπέμπει.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.