Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Αστεροειδής Ίκαρος

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/11/Αστεροειδής-Ίκαρος-1566-αστρολογία-αστεροειδείς-Ήλιος-μυθολογία-ζώδια-Κρόνος-Δίας-Ωροσκόπος.jpg

Στοιχεία και η θέση του στο κάθε ζώδιο

 

Ο αστεροειδής Νο.1566 ονομάστηκε Ίκαρος καθόλου τυχαία! Ο Ίκαρος είναι ένα λαμπρό παράδειγμα -ή ίσως και εξαίρεση κάποιοι θα διαφωνήσουν- του κατά πόσο η μυθολογία, ο αστεροειδής και η αστρολογική ερμηνεία δένουν αρμονικά.

 

Η μυθολογία του Ίκαρου είναι λίγο – πολύ γνωστή, ο νέος ήταν γιός του γνωστού αρχιτέκτονα Δαίδαλου που κατασκεύασε τον Λαβύρινθο στη Κρήτη ώστε να φυλακίσει μέσα του τον Μινώταυρο. Ο πολύτεχνος Δαίδαλος μετά από αρκετές δυσκολίες στη Κρήτη, ξέφυγε μαζί με τον γιό του από τη φυλακή και προκειμένου να αποδράσουν κατασκεύασε κέρινα φτερά για εκείνον και τον γιό του Ίκαρο. Όμως ο Ίκαρος, παρά τις συμβουλές του πατέρα του ο οποίος του έλεγε να μην πλησιάζει κοντά στον ήλιο, πέταξε σε μεγάλο ύψος. Έτσι τα κέρινα φτερά του έλιωσαν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Ίκαρος να πέσει στη θάλασσα χάνοντας έτσι τη ζωή του.

 

Αστρονομικά, ο Ίκαρος απ’ όσο γνωρίζω ήταν μέχρι πρόσφατα και ίσως ακόμα είναι, ο αστεροειδής που πλησιάζει πιο κοντά στον Ήλιο! Η τροχιά του πλησιάζει επίσης και τη Γη, σε σημείο μάλιστα που το 1967 υπήρξε ένας φόβος πως μπορεί ο αστεροειδής να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας. Αυτό ήταν η αιτία να δημιουργηθεί τότε το γνωστό «project Icarus».

 

Αστρολογικά ο αστεροειδής αντιπροσωπεύει αυτή την απερισκεψία, την τάση κανείς να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί τις συνέπειες, συχνά απορρίπτοντας ακόμα και συμβουλές που θα μπορούσαν να αποτρέψουν κάποια μελλοντική καταστροφή. Ακόμα και στη ψυχολογία το σύμπλεγμα Ίκαρος σχετίζεται με την υπερβολική φιλοδοξία. Ο τύπος χαρακτήρα με έντονο την Ίκαρο λατρεύει τα ύψη και οτιδήποτε του προσφέρει έξαψη πως τον ανεβάζει «ψηλά». Γοητευμένος τόσο από τη φωτιά όσο και από το νερό, υπάρχει μια έλξη προς τον κίνδυνο και μια επιθυμία να ξεφύγει από τους περιορισμούς και τα όρια που του θέτουν.

 

Θεωρείται λίγο πιο… σκοτεινός αστεροειδής, όπως ο Σίσυφος, o Attila ή η Χίμαιρα. Παραδείγματα αστεροειδών που σχετίζονται με τη δύναμη, την καταπίεση, τον θάνατο, τη θλίψη κλπ. υπάρχουν αρκετά, απλώς ο Ίκαρος έχει το χαρακτηριστικό της απελευθέρωσης επίσης. Μας δείχνει τις ποιότητες που μπορούμε να αναπτύξουμε όσον αφορά τα ρίσκα που παίρνουμε αλλά και που σε ποιους τομείς είναι πιθανότερο να «καούμε» αν δεν ισορροπήσουμε την τάση για ελευθερία με τον υγιή σεβασμό για υπακοή σε συμβουλές και αυτοπειθαρχία.

 

Δες που βρίσκεται στον γενέθλιο χάρτη σου ο Ίκαρος μέσα από μια ιστοσελίδα όπως ΕΔΩ αναζητώντας τον αστεροειδή Νο.1566(Icarus) ή αν δυσκολεύεσαι στείλε μου μήνυμα με τα στοιχεία γέννησής σου να σε βοηθήσω

 

Ο Ίκαρος σε όψεις με προσωπικούς πλανήτες στον γενέθλιο χάρτη…

Αυτός είναι ο λόγος που ο αστεροειδής δεν συνεργάζεται καλά με τον πλανήτη Κρόνο. Όταν το Αρχέτυπο του Κρόνου που μιλά για κανόνες, ο Ίκαρος επαναστατεί. Άνθρωποι που διαθέτουν την ανάμειξη των δύο αυτών αρχετύπων στον χάρτη τους, θα χρειαστεί συνήθως να ακολουθήσουν τον Κρόνο καθώς είναι πολύ ισχυρότερο Αρχέτυπο από τη φύση του.

 

Όταν αναμιγνύει την ενέργειά του με την Αφροδίτη, η απερισκεψία εμφανίζεται εντονότερα στον έρωτα και στις απολαύσεις. Όμως διαθέτει επίσης και κάτι απελευθερωτικό. Ο έρωτας στο άτομο αυτό δίνει φτερά και διεξόδους. Φυσικά ένα άτομο με στενή σχέση Αφροδίτης – Ίκαρου (όπως ας πούμε σύνοδο), από απροσεξία και παρά τις συμβουλές θα «καεί» αρκετές φορές στη ζωή του μέχρι να μάθει να διατηρεί το υψόμετρο εκείνο που δεν τον καίει αλλά του επιτρέπει να απολαμβάνει τη θερμότητα.

 

Ο συνδυασμός Ίκαρος – Ωροσκόπος εντείνει τα χαρακτηριστικά του αστεροειδή στην ψυχοσύνθεση του ατόμου. Δίνει επίσης μια τάση για συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, όπως ακριβώς και τα νεαρά άτομα πιστεύουν πως μπορούν να καταφέρουν πολλά όμως συχνά αποτυγχάνουν. Για το πώς θα εκφραστεί ο Ίκαρος εδώ χρειάζεται να δούμε και τις τάσεις που επικρατούν από τον Δία και τον Ήλιο.

 

Αν ο Ίκαρος κάποιου έρχεται σε επαφή με τον Ήλιο, τότε ο αστεροειδής παραμένει «ευτυχισμένος» κι εκφράζεται πολύ αρμονικά. Το άτομο δεν κινδυνεύει τόσο να «καεί», μιας που συνήθως τα δύο αυτά αρχέτυπα συνεργάζονται. Στη σπάνια περίπτωση που δεν το κάνουν όμως, το πιο πιθανό είναι να ασκεί κάποια καταπίεση ο Ήλιος, η έντονη προσωπικότητα του ατόμου δηλαδή να καταντά συχνά αυτοκαταστροφική και κυριαρχική πάνω στον εαυτό της.

 

Μια όψη και ειδικά η σύνοδος Ίκαρου – Δία σχετίζεται με μια απερισκεψία και τα ρίσκα. Συνήθως αυτά τα άτομα έχουν αισθανθεί κάποια μορφή καταπίεσης στο παρελθόν (όπως ο Ίκαρος είχε φυλακιστεί) και αναζητάνε γι’ αυτόν τον λόγο περισσότερη ελευθερία, ενώ είναι έτοιμοι να απαρνηθούν, να μην υποκύψουν σε όσα η εξουσία τους ορίζει.

Δες που βρίσκεται στον γενέθλιο χάρτη σου ο Ίκαρος μέσα από μια ιστοσελίδα όπως ΕΔΩ αναζητώντας τον αστεροειδή Νο.1566(Icarus) ή αν δυσκολεύεσαι στείλε μου μήνυμα με τα στοιχεία γέννησής σου να σε βοηθήσω 💛

Ας δούμε που είναι πιο πιθανό να πάρει κάποιος ρίσκα ανάλογα το ζώδιο στο οποίο συναντάμε τον Ίκαρο στον γενέθλιο χάρτη και τι χρειάζεται να προσέξει:

 

Ίκαρος στον Κριό

Ρίσκα που σχετίζονται με το θάρρος, να είναι ο πρώτος που θα δοκιμάσει κάτι νέο. Είναι επικίνδυνο να καεί και να καταρρεύσει αν γίνει αρκετά εγωκεντρικός στην διεκδίκηση των ονείρων του.

 

Ίκαρος στον Ταύρο

Ρίσκα που έχουν να κάνουν με την υπόθεση πως τα πράγματα έχουν μια μονιμότητα. Είναι τότε επικίνδυνο να μην υπάρχει ανάλογη εκτίμηση γι’αυτά ή η επιμονή στον ίδιο τρόπο αντιμετώπισής τους, να οδηγήσει στην απώλειά τους.

 

Ίκαρος στους Διδύμους

Ρίσκα που προέρχονται από την υπερβολική σκέψη και ανάλυση. Εδώ υπάρχει κίνδυνος η αρκετή πνευματική συγκέντρωση να αποπροσανατολίσει και να κάνει το άτομο να χάσει την αρχική του προσοχή στον στόχο.

 

Ίκαρος στον Καρκίνο

Εδώ το άτομο μπορεί να ρισκάρει τα πάντα με το να δείξει πόσο νοιάζεται, εκφράζοντας τις ευαισθησίες του. Είναι επικίνδυνο να καταρρεύσει όταν εκφράζει μπερδεμένα συναισθήματα που εναλλάσσονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

 

Ίκαρος στον Λέοντα

Ρίσκα που προέρχονται από μια σχεδόν δραματική αυτοέκφραση. Είναι επικίνδυνο να καταρρεύσει και να χάσει λόγω της ματαιοδοξίας ή ενός είδους αλαζονείας – εξαρτάται και από το πώς είναι τοποθετημένος πάντα.

 

Ίκαρος στην Παρθένο

Εδώ το άτομο μπορεί να πάρει πολλά ρίσκα προκειμένου να παραμείνει πιστό σε ένα συγκεκριμένο όραμα. Αλλά μπορεί να καταρρεύσει μέσα από την εμμονή για μικρά πράγματα και την αναζήτηση μιας ουτοπικής τελειότητας.

 

Ίκαρος στον Ζυγό

Το άτομο με Ίκαρο στον Ζυγό ρισκάρει προκειμένου να κερδίζει τις εντυπώσεις, να είναι γοητευτικό και χαριτωμένο, να τραβά την προσοχή. Μπορεί να καταρρεύσει όταν μπερδεύει τη γλυκύτητα με την χειραγώγηση.

 

Ίκαρος στον Σκορπιό

Ρίσκα που προέρχονται από την αποδοχή τόσο του ύψους όσο και του βάθους. Η κατάρρευση έρχεται όταν η αναζήτηση για να ξεπεράσει τα όριά του τον οδηγεί σε μια καταστροφική συμπεριφορά.

 

Ίκαρος στον Τοξότη

Εδώ το άτομο μπορεί να πάρει πολλά ρίσκα καθώς είναι αρκετά αισιόδοξο πως όλα θα γίνουν όπως υπολογίζει. Όμως αυτό μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση καθώς το να πετά κανείς τόσο κοντά στον Ήλιο, υπονοεί μια ανευθυνότητα και μια έλλειψη σφαιρικής αντίληψης.

 

Ίκαρος στον Αιγόκερω

Τα ρίσκα παίρνονται προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του. Υπέροχο αυτό, αλλά η κατάρρευση έρχεται όταν κανείς γίνεται άκαμπτος καθώς μόνιμα υπολογίζει.

 

Ίκαρος στον Υδροχόο

Τα ρίσκα σχετίζονται με την ανάγκη του ανθρώπου για ανεξαρτησία και τις ανθρωπιστικές τάσεις. Μπορούν όμως όλα να συντριβούν αν η επαναστατική φύση γίνει μανία και δεν αντιμετωπίζεται ως προσωπική απελευθέρωση και αυτοέκφραση αλλά ως ασυνέπεια και αναρχία.

 

Ίκαρος στους Ιχθύες

Εδώ το άτομο ρισκάρει τα πάντα για να διατηρήσει την φαντασία του, την ενσυναίσθηση, μια πιο ποιητική κι ευαίσθητη στάση ζωής. Η κατάρρευση συμβαίνει όταν γίνεται ασαφής, αόριστος και τελικά ξεφεύγει από τα όρια του ρεαλισμού.

 

Δες περισσότερους αστεροειδείς στο tag του Αστρολογικού Καπέλου ➡ΕΔΩ (συνεχώς προστίθενται περισσότεροι)

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.