Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u881127237/domains/astrologyhat.gr/public_html/wp-content/themes/stellarium/single.php on line 33

Ο Άρης περνά την Παρασκευή 16.11 στους Ιχθύες για να παραμείνει έως 1.1.19, να ολοκληρώσει το έτος ώστε να ξεκινήσει μετά με τον δυναμικό Άρη στο σπίτι του, στον Κριό! Όσο όμως μέχρι τότε θα παραμένει στους Ιχθύες θα έρθει σε επαφή με τον Δία (από τετράγωνο) και τον Ποσειδώνα (από σύνοδο). Αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού οι δύο αυτοί πλανήτες – ο Δίας και ο Ποσειδώνας – είναι οι δύο κυβερνήτες του Ιχθύ, ο παραδοσιακός και ο σύγχρονος αντίστοιχα. Άρα η όλη ενέργεια του αρχετύπου του Ιχθύ θα υπερισχύσει μέχρι τέλος του χρόνου. Ας δούμε λίγα περισσότερα για το πώς θα εκδηλωθεί…

Διάβασε περισσότερα για τον ανάδρομο Ποσειδώνα στους Ιχθύες έως 24.11.18 ΕΔΩ
  • Πολλοί με πλησιάζουν έχοντας ερωτήσεις για τον δικό τους Άρης στους Ιχθύες ή στον 12ο οίκο, τα περισσότερα πράγματα που έχουν διαβάσει στο internet ή τους έχουν πει ερασιτέχνες αστρολόγοι είναι κάπως… τρομακτικά. Έτσι κυριαρχεί μια εσφαλμένη εντύπωση πως η θέση αυτή του Άρη είναι «αρνητική», είτε ως διέλευση (όπως συμβαίνει τώρα), είτε και κυρίως αν την έχει κάποιος ως θέση στον γενέθλιο χάρτη του. Φυσικά έχω ξαναπεί πολλές φορές πως δεν υπάρχουν αρνητικές θέσεις και όψεις στον γενέθλιο, ο Άρης από εδώ όμως διατηρεί ακόμα αυτή την εσφαλμένη αντίληψη. Γιατί; γιατί ο Άρης είναι πλανήτης της δράσης και της κίνησης, ενώ οι Ιχθύες και ο 12ος οίκος κυβερνούν τους φόβους και άρα ο συνδυασμός τους συμβολίζει εν μέρει τους αγώνες που χρειάζεται να δώσουμε για τα όνειρά μας ή ακόμα και την αντίληψη της πραγματικότητας. Έτσι λένε πως ο Άρης εδώ είναι αδύναμος. Όμως στη πραγματικότητα – και αυτό είναι σημαντικό – η θέση αυτή σημαίνει απλώς πως η θέληση είναι ευθυγραμμισμένη (ή χρειάζεται να ευθυγραμμιστεί) με το Πνεύμα ή το Σύμπαν. Το αρχέτυπο του πνεύματος και της πνευματικότητας στην αστρολογία σχετίζεται με όλα όσα μας ενώνουν όλους κοσμικά, είναι το αίσθημα πως προερχόμαστε από την ίδια πηγή και στη πραγματικότητα ελάχιστα μας χωρίζουν. Έτσι εκφράζεται και ο Άρης εδώ άψογα. Όταν γνωρίζει πως δρα για ένα κοινωνικό σκοπό, πως οι πράξεις του πηγάζουν από την καλοσύνη και έστω σε έναν μικρό βαθμό, προσφέρουν βοήθεια, κατανόηση, αγάπη.

 

  • Ας θυμόμαστε πως η ενέργεια του Άρη στους Ιχθύες τώρα με τη διέλευση μπορεί να γίνει αρκετά… υγρή, εντείνοντας τα συναισθήματα της απώλειας, της μοναξιάς ή της απελπισίας. Γενικά όλα τα αρνητικά συναισθήματα που λίγο ή πολύ αισθανόμαστε είναι ευκολότερο τώρα να πάρουν μεγάλες διαστάσεις, να εκφραστούν με τη ισχυρή δύναμη του Άρη. Αν αυτό συμβεί είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως χρειαζόμαστε αλλαγή πλεύσης (στο πέλαγος του Ιχθύ). Να οδηγηθούμε προς τα εκεί που τα ρεύματα και οι άνεμοι δημιουργούν αρμονία και ενδυναμώνουν την ορμή και την εξέλιξή μας. Αν αισθανθούμε μεγάλο κύμα αρνητικών συναισθημάτων, χρειάζεται να θυμηθούμε πως οι Ιχθύες είναι ζώδιο Μεταβλητό – θέλει να προσαρμοζόμαστε – και άρα να ανακατευθύνουμε τη ζωή μας, να αποφύγουμε το κύμα προς πιο ήρεμα ύδατα.

 

  • Μία από τις φαντασιώσεις που διατηρείται στη πραγματικότητα του Ιχθύ και ισχυροποιείται με τον Άρη εδώ είναι πως ένα συγκεκριμένο πράγμα, γεγονός ή πρόσωπο μπορεί να μας προσφέρει παντοτινή ικανοποίηση. Ας θυμηθούμε πάλι πως οι Ιχθύες είναι ζώδιο με ποιότητα Μεταβλητή, είναι όλα καταδικασμένα να αλλάξουν. Εάν επενδύσουμε συναισθηματική και ψυχική ενέργεια σε κάτι ή κάποιον και χάσουμε επαφή με την πηγή, είναι πολύ πιθανό να χάσουμε επίσης και την κατεύθυνσή μας, ή τη πυξίδα μας για τη ζωή, να βρεθούμε να πλέουμε μόνοι μας εκεί έξω… Το κλειδί εδώ είναι να αποδεχτούμε την ρευστότητα όλων των καταστάσεων. Τίποτα δεν μένει «για πάντα». Ας απολαμβάνουμε «για όσο». Για όσο κρατήσει να το ζούμε στο παρόν.

 

  • Ο Άρης στους Ιχθύες εκδηλώνεται ως μια ενέργεια του να ζει κανείς ταυτόχρονα στη στεριά και στη θάλασσα, με το ένα πόδι στην πραγματικότητα και το άλλο στη φαντασία. Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο του ονειροπόλου, ο Άρης ο πλανήτης της δράσης. Καταφέρνουμε να υλοποιούμε τα όνειρά μας έχοντας τόσο την ικανότητα να ονειρευόμαστε εξ’αρχής, όσο και το θάρρος να τα αγκυροβολήσουμε στην πεζή ανθρώπινη πραγματικότητα. Η πρόκληση αλλά και η ευκαιρία με τον Άρη στους Ιχθύες είναι να ζούμε ταυτόχρονα και στις δύο σφαίρες, γεφυρώνοντας ουσιαστικά τους δύο κόσμους. Όχι μόνο να νιώθουμε, αλλά και να κάνουμε πράξη την βαθιά, ανιδιοτελή και υπερβατική αγάπη.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.