Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u881127237/domains/astrologyhat.gr/public_html/wp-content/themes/stellarium/single.php on line 33

Ήλιος στον Αιγόκερω 2018

Η εποχή του Αιγόκερου ξεκινά!

Για την ακρίβεια ο Ήλιος περνά στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 0:22π.μ. στις 22.12, μετά τα μεσάνυχτα δηλαδή. Ο Αιγόκερως είναι επίσης το πρώτο ζώδιο του Χειμώνα, εγκαινιάζοντας την εποχή του χρόνου που ξεκινά τότε επίσημα με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, την μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Από εδώ και μπρος το Φως ολοένα και αυξάνεται, η μέρα ξεκινά να μεγαλώνει. Η ενέργεια μεταβάλλεται εκείνη τη στιγμή από τη Γιάνγκ του Τοξότη στη Γιν του Αιγόκερου – από τα νέα οράματα, τις ιδέες για το μέλλον, στην ουσιαστική πραγματοποίησή τους. Οι έννοιες γίνονται ουσία, οι ιδέες υλοποιούνται.

 

Καθώς ο Ήλιος εισέρχεται στο αρχέτυπο του Αιγόκερου, χρειάζεται να σκεφτούμε: είμαστε έτοιμοι να αντικρύσουμε το μονοπάτι που απλώνεται μπροστά μας; μπορούμε να σταθούμε άξιοι των επιλογών μας; Ακόμα κι αν χρειαστεί να σκαρφαλώσουμε ένα τεράστιο βουνό εμποδίων (η αίγας – κατσίκα –  του βουνού εμφανίζεται να ανεβαίνει τη σχεδόν ακατόρθωτη ανηφορική πλαγιά), είμαστε ικανοί να εξελιχθούμε μέσα από τα εμπόδια αυτά;

Όσο ο Ήλιος θα βρίσκεται στον Αιγόκερω, θα σχηματίσει συνόδους με τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, όλες απαιτητικές ενέργειες, υπάρχει μια βαρύτητα στις πράξεις και τις συνέπειές τους, η κάθε μία από τις συνόδους με τον δικό της τρόπο. Εδώ μου δημιουργείται η αίσθηση της επιτακτικής ανάγκης να αφήσει κανείς πίσω του παλιές αξίες και προσδοκίες που είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μας, οικείες αλλά πολύ πιθανό νεκρές, δεν εξυπηρετούν τίποτα πια. Ο Αιγόκερως είναι ένα πολύ εποικοδομητικό ζώδιο το οποίο έχει μια κλίση προς την παράδοση και την ιστορία. Όλες αυτές οι παραδόσεις και οι συνήθειες όμως, δημιουργήθηκαν σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούσαν κάποτε. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα αξίζει να εξετάζουμε τις δομές και τις ανάγκες της παρούσας ζωής μας. Οι συνήθειες και οι παραδόσεις άλλοτε υποστηρίζουν και άλλοτε περιορίζουν. Χρειάζεται μια προσωπική ενδοσκόπηση προκειμένου να εναρμονιστούμε με το τώρα και τις ανάγκες του σήμερα.

 

Η κατάσταση της ύπαρξής μας και οι πράξεις μας έχουν πάντα συνέπειες – ο Αιγόκερως και ο Κρόνος φροντίζουν να μας το υπενθυμίζουν αυτό. Σας θυμίζω πως είναι πάντα σοφό να φροντίζουμε όλες τις ενέργειες στον γενέθλιο χάρτη μας. Όπως κάνουμε με τον Ήλιο και η Σελήνη, έτσι χρειάζεται να κάνουμε και με τον Κρόνο. Και αυτό περιλαμβάνει το να παίρνουμε αποφάσεις με γνώμονα τα θετικά αποτελέσματα, να ανταποκρινόμαστε στις δυσκολίες ή ευκολίες της ζωής με τρόπο που αντανακλά τις προσπάθειες που κάνουμε. Να συνεχίζουμε και να αλλάζουμε μονοπάτια όταν χρειαστεί. Να παρακολουθούμε τα ευαίσθητα αποτελέσματα ως προς τη ροή του Κάρματος, όπως αυτά ξεδιπλώνονται με το πέρασμα του χρόνου.

 

Αρκετοί ακούνε για τον Αιγόκερω ή για τον Κρόνο και σκέφτονται την πολύ δουλειά, την κούραση ή ακόμα και την κατάθλιψη την οποία αρχετυπικά το ζώδιο συμβολίζει. Έτσι τελικά ξεχνούν τις ανταμοιβές που φέρνει σε εκείνους που έχουν ήδη προσπαθήσει. Τι κατάφερες εσύ μέσα στο 2018; Δεν έχει σημασία πόσο ψηλά βρίσκεσαι κοινωνικά ή οικονομικά, αλλά να βρεις εκείνα που σε ανυψώνουν. Ο Κρόνος λίγο ενδιαφέρεται για την επαγγελματική ή κοινωνική ανύψωση, όσο την ψυχική και πνευματική. Ας επικεντρωθούμε σε όσα μας κάνουν ευτυχισμένους, βρίσκονται χαρά στο ίδιο το σκαρφάλωμα, ευχαρίστηση στο ταξίδι της επίτευξης του στόχου. Τότε θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε ευκολότερα το ντόμινο διάθεσης – αποτελέσματος που δημιουργείται στη ζωή μας. Ακόμα κι αν κάτι που κάνουμε και δεν θεωρείται τόσο «ανυψωτικό» ενεργειακά, όπως η χαλάρωση ή το παιχνίδι ή το να αφήνουμε πίσω μας αρνητικά συναισθήματα, όλα αυτά είναι μορφές ενεργειακής ανύψωσης που συχνά ξεχνάμε. Ας αναλογιστούμε τις επιπτώσεις στην υγεία και τη ζωτικότητά μας, τις επιπτώσεις στη δόνηση που εκπέμπουμε και την επιρροή που ασκεί η αγάπη προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Η «δουλειά» του Αιγόκερου έχει διάφορες μορφές και ελάχιστα τελικά καταλήγει να αφορά εκείνο που ονομάζουμε επάγγελμα. Η δουλειά είναι ψυχική και οι ανταμοιβή τότε είναι σημαντικότερη. Και ναι – τώρα ευκολότερα μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί της.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.