Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ήλιος Αντίθεση ανάδρομος Ποσειδώνας

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/09/Ήλιος-αντίθεση-Ποσειδώνας-ανάδρομος-Παρθένος-Ιχθύες-Φαίδρα-αστρολογία-διελεύσεις-πρόβλεψη-όνειρα-ψευδαισθήσεις-1280x800.jpg

Στις 02 Σεπτεμβρίου, ο Άρης βρέθηκε σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Ήταν δύσκολες μέρες εκεί στην αρχή του μήνα που μας πλήγωσαν, βιώσαμε αναποδιές, είδαμε πως κάτι χρειάστηκε να θυσιάσουμε ώστε να έχουμε εκείνο που επιθυμούμε.

Τώρα με τον Ήλιο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, αυτό που συμβαίνει είναι μια κρίση στον στόχο. Δηλαδή αποσυντονιζόμαστε, σαν να ξεχνάμε τι θέλουμε ή να αποθαρρυνόμαστε. Η αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα είναι μια δύσκολη διέλευση (και γενέθλια όψη) κυρίως γιατί σχετίζεται με το τι ζωή φανταζόμαστε και ελπίζουμε. Τώρα υπάρχει μια αστάθεια εκεί. Γιατί αυτό που ελπίζουμε, βλέπουμε πως δεν είναι δυνατό ή μπορεί απλά έτσι να νομίζουμε. Και αυτό οδηγεί σε απογοήτευση.

Η φαντασία είναι απαραίτητη στην καθημερινότητά μας, όπως και η ελπίδα. Το να ζει κανείς χωρίς ψυχή, είναι να ζει χωρίς φαντασία. Αυτές τις μέρες που δυναμώνει η ενέργεια της αντίθεσης, παρατηρούμε λοιπόν κρίση στον στόχο αλλά και κρίση στην φαντασία.

 

Η ενέργεια της αντίθεσης Ήλιου -Ποσειδώνα (και γενικά η επαφή των δύο αυτών αρχετύπων από οποιαδήποτε όψη) μας δείχνει τι κάνει την ζωή μας μοναδική. Είναι αυτή η αίσθηση που έχω πως κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει και ξεχωρίζω. Οπότε αυτές τις μέρες αναρωτιόμαστε: ποιος είναι ο σκοπός μου σε αυτή την ενσάρκωση;

 

Η αντίθεση επίσης σχετίζεται συχνά με εφιάλτες και ψευδαισθήσεις. Ουσιαστικά, ο Ποσειδώνας από την φύση του παραμορφώνει οποιαδήποτε ενέργεια με την οποία έρχεται σε επαφή. Αν μέσα μας κυριαρχούν οι φόβοι, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τους εφιάλτες. Αν όμως υπάρχει η Αγάπη, τότε το αποτέλεσμα είναι καλύτερα, μαγικά όνειρα.

Επίσης, η διαίσθηση θολώνει, μας μπερδεύει αυτές τις μέρες, δεν έχει μεγάλη ακρίβεια (εκτός αν κάποιος γεννήθηκε με όψη Ήλιου – Ποσειδώνα στον γενέθλιο χάρτη του, οπότε έχει πέσει στην μαρμίτα και ξέρει να το διαχειρίζεται). Γενικά πάντως, δεν θα βιαζόμουν να συμβουλέψω “άκου το ένστικτό σου” αυτές τις μέρες.

 

Η αντίθεση κορυφώνεται στις 14 Σεπτεμβρίου, είναι αισθητή όμως όλη την εβδομάδα από 10 έως 17. Για να την αξιοποιήσει κανείς στην αυτοβελτίωσή του, αξίζει να παρατηρήσει το πως προκαλούνται τα όρια του κατώτερου εαυτού. Με αυτό εννοώ το πως αντιμετωπίζουμε τώρα προκλήσεις και αισθανόμαστε χαμένοι, μπερδεμένοι σχετικά με το ποιοι είμαστε, πως δεν είμαστε αρκετοί, έχουμε ανασφάλειες. Όλα αυτά είναι σημάδια πως δεν είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τον εαυτό μας. Όταν παρατηρήσουμε και αναγνωρίσουμε τις προκλήσεις αυτές, τότε ευκολότερα μπορούμε να τις υπερβούμε. Ο Ποσειδώνας σε αντίθεση με τον Ήλιο δεν είναι εδώ για να μας μπερδέψει περισσότερο. Είναι για να μας δείξει ΠΟΥ μπερδευόμαστε, ώστε να καταλάβουμε το γιατί και να το εμποδίσουμε από το να συμβαίνει εφόσον το επιθυμούμε.

 

Αν κάποιος δεν έχει συνηθίσει να βασίζεται και τόσο στις ελπίδες και στα όνειρα, αυτές τις μέρες αφήνεται ευκολότερα να πιστέψει. Και θα το ξαναγράψω: Η φαντασία είναι απαραίτητη στην καθημερινότητά μας, όπως και η ελπίδα. Το να ζει κανείς χωρίς ψυχή, είναι να ζει χωρίς φαντασία. Όταν βρίσουμε κάτι να ελπίζουμε, όσο απατηλό ή όχι κι αν αποδειχθεί, εξακολουθεί να μας δίνει κίνητρο και αισιοδοξία. Προσωπικά θεωρώ πως αξίζει.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

Το άρθρο για το τετράγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα τον Ιούνιο 2021

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.