Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/stephanie-Pui-Mun-Law-σύμβολα-εξήγηση-συμβόλων-ερμηνεία-γλυφή-αστρολογία-ζώδια.jpg

Σύντομη ερμηνεία των ζωδιακών συμβόλων

Για την ερμηνεία των πλανητικών συμβόλων δες εδώ

Κριός

Έμβλημα του ζωδίου είναι το κεφάλι και τα κέρατα του Κριού που συμβολίζουν το εγώ, και συγκεκριμένα το αρσενικό εγώ που ξεπετάγεται, σαν τα κέρατα, ως η πλέον χαρακτηριστική χειρονομία του χαρακτήρα του. Όπως θα ταίριαζε και με το προφίλ ενός πραγματικού άντρα Κριού, τα κέρατα είναι μια περήφανη δήλωση μιας αυστηρά αρρενωπής ταυτότητας, της ανδρικής κυριαρχίας, της δύναμης και της επιβολής. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την σεξουαλική ικανότητα και την έκφραση του υγιούς εγώ του. Λειτουργούν ως όπλο στον ερωτικό πόλεμο του αρσενικού εναντίον άλλων αρσενικών ανταγωνιστών και συμβολίζουν κυριολεκτικά την ενεργός δύναμη για τη δημιουργία ζωής.

Στη γυναίκα, το κεφάλι και τα κέρατα του Κριού υποδηλώνουν την έκφραση του νου και την ανάδυση της ταυτότητας. Εκ περιτροπής, ανακαλεί στη μνήμη τη γοργόνα που είχε φίδια στα μαλλιά, τη μέδουσα – την εκδικητική γυναικεία δύναμη (δεν είναι τυχαίο όταν λέμε να μην εκνευρίσετε αυτή την γυναίκα). Συμβολίζει επίσης την σοφία που κατακτιέται μέσω των ενστίκτων.

Εδώ φαίνεται και η μεγάλη διαφορά στον τρόπο που εκφράζεται η παρορμητική ποιότητα της φωτιάς του ζωδίου τους: ο ζωηρός άντρας Κριός, ο οποίος ορμά μπροστά να ανοίξει δρόμο στη ζωή του. Αντίθετα, η Κριός, ξακουστή για την ψυχραιμία της όταν χρειάζεται, πυροδοτεί τους άλλους να δράσουν.

Διάβασε περισσότερα για τους Κριούς:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Ταύρος

Το έμβλημα του ζώδιο του ταύρου, το κεφάλι και τα κέρατα, συμβολίζουν την έμφυτη δύναμη της παθητικότητας σε αυτό το ζώο, το οποίο θα πρέπει να το προκαλέσουν για να επιτεθεί καθώς είναι η “ανταπόκριση”. Ο Ταύρος είναι ένα ζώο που του αρέσει τόσο να κατέχει όσο και να διεκδικεί, βασικά γνωρίσματα όσων ανήκουν σε αυτό το ζώδιο. Μοιάζει πάρα πολύ με το σύμβολο της Αιγύπτιας θεάς Ίσιδος, η οποία όπως συμβολίζει και το ζώδιο του ταύρου, είναι μια θεοποιημένη ενσάρκωση της γυναικείας φύσης.

Διάβασε περισσότερα για τους Ταύρους:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Δίδυμοι

Η ζωδιακή γλυφή των διδύμων συμβολίζει τη διττότητα όλης της εμπειρίας και την ικανότητα να διαπραγματεύεται κανείς συγκρουόμενες δυνάμεις από μία εξωτερική προοπτική. Το έμβλημα των διδύμων απεικονίζει ουσιαστικά την κατανόηση της δυαδικότητας – ζευγάρια αντιθέτων ως η δυναμική όλης της εμπειρίας. Τα δίδυμα αντιπροσωπεύουν το αθάνατο (ψυχή) και το θνητό (σώμα) μέρος του εαυτού, τα οποία πρέπει να διαπραγματευτούν μέσω της ανθρώπινης συνείδησης (νους). Η εν λόγω διττότητα εμπεριέχεται σε όλους τους χάρτες αλλά σε διαφορετικό σημείο και τελικά εκφράζεται με ξεχωριστό τρόπο.

Διάβασε περισσότερα για τον Δίδυμο:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Καρκίνος

Το έμβλημα του Καρκίνου είναι τι άλλο; ένας κάβουρας! Η γλυφή θυμίζει δύο άτομα που πλέουν παράλληλα στο ίδιο δοχείο, σαν ένα ζευγάρι που επιβιώνει από κατακλυσμό, όπως αναπόφευκτα θα επιζούσε ο κάβουρας, κάτοικος της ξηράς και της θάλασσας μαζί. Το σύμβολο θα μπορούσε επίσης να παραπέμπει στους όρχεις ενός άντρα, τα στήθη ή τις ωοθήκες μιας γυναίκας που κυβερνιούνται όλα από το ζώδιο του Καρκίνου πηγή της ανθρώπινης ζωής, της τεκνοποίησης και της ζωοδότρας ιδιότητας του ζωδίου.

Διάβασε περισσότερα για τους Καρκίνους:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Λέων

Το έμβλημα του Λέοντα μπορεί να ερμηνευτεί με δύο διαφορετικούς τρόπους. Από τη μία απεικονίζει τη χαίτη του λιονταριού, η οποία αντιπροσωπεύει την αρσενική εξουσία, την αρρενωπότητα, τη ζωτικότητα και την αναπόφευκτη επιβίωση του ισχυρότερου. Από την άλλη, η γλυφή κατανοείται ως η ουρά του λιονταριού, βαρόμετρο του συναισθήματος ενός αιλουροειδούς που λειτουργεί σαν τιμόνι , δίνοντας ισορροπία στα περιβόητα κυνήγια και στα μεγάλα ταχύτητας κυνηγητά της μεγάλης γάτας. Ο κύκλος συμβολίζει τον θεϊκό νου, που συνδέει το δυνατό συναίσθημα που νιώθει για την αποφασιστική θέληση σε έναν συγκεκριμένο στόχο.

Διάβασε περισσότερα για τον Λέοντα:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Παρθένος

Η γλυφή της Παρθένου είναι το Μ που συμβολίζει τη «μάζα», κυριολεκτικά αυτή της Μητέρας Γης. Το σταυρωτό μπράτσο της γλυφής υποδηλώνει παρθενική αγνότητα, μετριοφροσύνη και την ανάγκη για ενδοσκόπηση, αυτοανάλυση και αυτοκριτική. Το έμβλημα της Παρθένου αντιπροσωπεύει την απόλυτη μεροληψία, τον περιβόητο σκεπτικισμό και την ανάγκη να κρυφτεί μακριά από την κοινωνική τάση.

Το σταυρωτό χέρι συμβολίζει επίσης το δρεπάνι της Δήμητρας, η οποία στη παρθενική της μορφή, τη Κόρη, είναι η Παρθένος. Έτσι ο Παρθένος θα πρέπει να αναρωτηθεί, σαν τη θεά της συγκομιδής, με ποιο τρόπο θα θερίσει και θα σπείρει τον κόσμο.

Διάβασε περισσότερα για την Παρθένο:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Ζυγός  

Το έμβλημα του Ζυγού υποδηλώνει την ισορροπία μεταξύ μέρας και νύχτας, καλοκαιριού και χειμώνα – ο φθινοπωρινός ισημερινός εισάγεται άλλωστε στο σύμβολο του Ζυγού. Καθώς ο Ζυγός είναι το μοναδικό ζώδιο με άψυχο σύμβολο, δίνει κατά τον ίδιο τρόπο την εντύπωση ότι δεν είναι πραγματικός ή απλά πολύ καλός ή ταλαντούχος για να ‘ναι αληθινός: εξαρτάται ποιόν ρωτάς.

Η Ζυγαριά συμβολίζει αναμφίβολα την ισότητα των φύλων καθώς ο Ζυγός είναι ζώδιο με αρσενική πολικότητα αλλά κυβερνάται ταυτόχρονα από την θηλυκή Αφροδίτη. Η γυναίκα Ζυγός «μετράει» τους άλλους με τη ζυγαριά της κρίσης της, ο άντρας Ζυγός γυρεύει την ισορροπία μέσα του.

Διάβασε περισσότερα για τον Ζυγό:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Σκορπιός  

Το γράμμα Μ του ζωδίου του Σκορπιού, όπως και με την Παρθένο, υποδηλώνει τη Μητέρα Γη. Το βέλος προς τα επάνω, φέρνοντας στο νου την ουρά του σκορπιού ή του διαβόλου θα μπορούσε κάποιος να πει, απεικονίζει ουσιαστικά το ενδιαφέρον του ζωδίου να ξεσκεπάσει ό,τι βρίσκεται από κάτω. Ο Σκορπιός έχει έναν μεγάλο αριθμό συνειρμικών συμβόλων – το ερπετό απεικονίζει την εξερεύνηση του υπεδάφους από το ζώδιο. Ο δράκοντας ένα ενδιαφέρον για τα πλούτη. Ο φοίνικας την ικανότητα να ορθώνεται από τις στάχτες της ζωής και ο σκορπιός υποδεικνύει την τάση να παραλύει τους υπόλοιπους με τον έλεγχό του.

Εδώ, σε αντίθεση με την Παρθένο, η έκφραση, η κριτική και η ανάλυση έχουν τη τάση να εκφράζονται προς τα έξω, γι’ αυτό και το βέλος γυρίζει κοιτάζοντας μακριά από τον εαυτό του, εκεί που επιθυμεί να εμβαθύνει τη συνείδησή του.

Διάβασε περισσότερα για τον Σκορπιό:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Τοξότης

Το βέλος της έμπνευσης είναι το σύμβολο του Τοξότη, εκτοξευμένο από τη βαλλίστρα της ύλης. Μοιάζει με σταυρό μέσα από τον οποίον εκβάλει ένα βέλος. Στην Αστρολογία ο σταυρός συμβολίζει την ύλη, ενώ το βέλος είναι γέφυρα μεταξύ της Γης και του Παραδείσου. Έτσι και ο Τοξότης έχει την ικανότητα να προβάλλει επιθυμίες και να επιφέρει έντονη αλλαγή.

Είναι το σύμβολο των Κενταύρων, οι οποίοι ήταν μάγοι ή σαμάνοι, γνωστοί επίσης ως μαγνήτες ή «μέγιστοι» (σοφοί). Ιερά αδέλφια του Δία, μπορούσαν να αλλάζουν με μαγικό τρόπο μορφή – η μορφή του μισού αλόγου/μισού άντρα ήταν εκείνη που προτιμούσαν. Εξάλλου αν ένας άντρας μπορεί να επιλέξει πως θα είναι από τη μέση και κάτω, η αλογίσια εκδοχή δεν είναι και τόσο άσχημη επιλογή…

Διάβασε περισσότερα για τον Τοξότη:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Αιγόκερως

Η αμφίβια-κατσίκα συμβολίζει τους αρχαίους πολιτισμικούς θεούς που έφεραν την πανάρχαια γνώση στην ανθρωπότητα εμπλουτίζοντας τη ζωή τους. Καθόλου τυχαίο που ο Αιγόκερως κυβερνάται από τον Κρόνο, έναν «παλιό» αλλά ισχυρό θεό της μυθολογίας. Το θαλάσσιο τμήμα του Αιγόκερου υποδηλώνει τα αρχέγονα ένστικτα και την κατανόηση του νόμου της φύσης, ενώ η κατσίκα συμβολίζει τη μεθοδική εφαρμογή της γνώσης αυτής.

Θα μπορούσαμε επίσης να πούμε πως συνολικά η αμφίβια αυτή κατσίκα αντιπροσωπεύει την παγκόσμια φιλοδοξία όπως τροφοδοτείται από πνευματικές πηγές. Είναι ένα σύμβολο επίσης της θεάς Ρέας (σύζυγος του Κρόνου), ως Μεγάλης Μητέρας της γης και της θάλασσας που διαχώρισε τη φύση της σε στέρεα (αμβροσία) και υγρά (νέκταρ). Έτρεφε τη θεία χάρη (Δία) με αυτές τις τροφές των θεών έτσι ακριβώς όπως και -ειδικά η γυναίκα – Αιγόκερως συχνά εμφανίζεται σαν μια πηγή πνευματικής τροφής.

Διάβασε περισσότερα για τον Αιγόκερω:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Υδροχόος

Η γλυφή του Υδροχόου αναπαριστά τη ροή των κυμάτων, το σύμβολο του ουράνιου μάννα, είτε με τη κλασσική έννοια της αμβροσίας, που κάνει το θνητό αθάνατο, είτε με τα νερά της βάπτισης που επίσης επιτρέπουν στον άνθρωπο να μπει στο βασίλειο των ουρανών. Η σύνδεσή του με την αμβροσία εμφανίζεται και μέσα από το αρχέτυπο της Ήβης το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο ειδικά με τη γυναίκα του ζωδίου.

Θυμίζει επίσης τα ηλεκτρομαγνητικά ή τα φωτεινά κύματα που εκπέμπουν νέες ιδέες της ανθρώπινης εφευρετικότητας – η επιδίωξη του Υδροχόου.

Διάβασε περισσότερα για τον Υδροχόο:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Ιχθύες

Τα ψάρια που κοιτάζουν σε αντίθετες κατευθύνσεις είναι το μυθικό σύμβουλο του Έρωτα και της Αφροδίτης. Συμβολίζουν το Άλφα και το Ωμέγα, κάθε αρχή και τέλος. Είναι το Γιν και το Γιανγκ (αρσενική-θηλυκή) ορμή του σύμπαντος ως ένα επανασυνδεδεμένο πρωταρχικό ανδρόγυνο. Οι Ιχθύες συμβολίζουν τον κόσμο ως μήτρα, εμβρυϊκό σύμβολο του διττού συστήματος της εισερχόμενης τροφής και του εξερχόμενου καθαρισμού. Και καθώς είναι η αρχή και το τέλος μαζί, ένας Ιχθύς μπορεί να περικλείει στη προσωπικότητά του κάθε ενδιάμεση κατάσταση της ζωής.

Διάβασε περισσότερα για τους Ιχθύες:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.