Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Πανσέληνος Μαρτίου στην Παρθένο

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2022/03/πανσέληνος-στην-Παρθένο-Μάρτιος-2022-Αστρολογικό-Καπέλο-προβλέψεις-Ποσειδώνας-Πλούτωνας-ενέργεια-sabian-1280x800.jpg

Η Πανσέληνος του Μαρτίου συμβαίνει την Παρασκευή 18.03 το πρωί (09:17πμ ώρα Ελλάδας). Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να την απολαύσουμε ολόγιομη τόσο το βράδυ της Πέμπτης, όσο και εκείνο της Παρασκευής! Σημαίνει επίσης πως νιώθουμε την ενέργειά της από την Τρίτη έως και την Κυριακή 20 Μαρτίου.

Η Πανσέληνος σχηματίζει αντίθεση με τον Ήλιο (απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε πανσέληνο) και με τον Ποσειδώνα. Η Ποσειδώνια ενέργεια είναι έντονη τις τελευταίες εβδομάδες, αφού πραγματοποιήθηκε και το αντίστοιχο Καζίμι. Το οποίο σαν ενέργεια ακόμα παραμένει και μάλιστα το φεγγάρι το φωτίζει ξανά. Η πανσέληνος σχηματίζει επίσης τρίγωνο ακριβείας με τον Πλούτωνα και με τον ωροσκόπο από την οπτική της Ελλάδας.

Καζίμι Ποσειδώνα 2022

Η τελευταία πανσέληνος πριν το νέο ζωδιακό έτος, που ξεκινά με την Εαρινή Ισημερία (20.03.22), είναι μια πανσέληνος ανασκόπησης. Βλέπουμε τι πετύχαμε από πέρυσι την Άνοιξη. Κατά πόσο νιώθουμε μέσα μας καλύτερα. Κατά πόσο είμαστε περισσότερο ευθυγραμμισμένοι με τον αληθινό μας εαυτό. Κατά πόσο κρίνουμε ή αποδεχόμαστε αυτό που όντως είμαστε.

 

Είναι πολύ εύκολο να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Συχνά λέμε “μέχρι τα 40 θέλω να έχω…..” και τελικά όταν φτάνουμε την ηλικία εκείνη και δεν έχουμε αυτό που θέλαμε, απογοητευόμαστε, πως δεν είμαστε άξιοι αφού δεν τα “καταφέραμε”. Και φτάνουμε να πιέζουμε τον εαυτό μας κάτω, να τον αντιμετωπίζουμε σαν όντως να έχει αποτύχει. Αλλά σε τι απέτυχε πραγματικά; Σε μια φιλοδοξία που είχαμε πριν 20 χρόνια; Πως να ήξερε ο 20χρονος εαυτός πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα; Η ζωή συμβαίνει και είναι αστείο να μας θεωρούμε υπαίτιους για πράγματα που δεν είναι στον έλεγχό μας.

 

Κάνουμε κάθε στιγμή το καλύτερο που μπορούμε με αυτά που έχουμε. Και αυτό είναι αρκετό. Για να έχει νόημα η ζωή και για να είμαστε ευτυχισμένοι δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο πέρα από το να ΕΙΜΑΣΤΕ. Να υμνούμε την ύπαρξη που έχουμε. Να βρισκόμαστε στο τώρα.

Το άγχος δείχνει πως επικεντρώνομαι στο μέλλον. Η στεναχώρια πως εστιάζω στο παρελθόν. Μόνο στο παρόν μπορώ να είμαι ευτυχισμέν@. Και το μόνο που μπορεί να το χαλάσει και πάλι, είναι οι προσδοκίες που είχα ή έχω. Είναι δηλαδή εκείνο το ψεύτικο. Ο τρόπος να γειώσουμε την ενέργεια αυτή (η Παρθένος είναι ζώδιο της Γης άλλωστε) είναι με το να νιώσουμε την ενέργεια αυτού που είμαστε και να μείνουμε στα ρεαλιστικά που υπάρχουν.

 

Κι αν και ο ίδιος ο ρεαλισμός προκαλεί ανησυχία;

Αν πιέζεις τον εαυτό σου να παραμένεις παραγωγικ@ και τέλει@ αυτό το διάστημα, σιγουρέψου πως αναγνωρίζεις πως βιώνουμε τραυματικές στιγμές. Ανεξάρτητα από το αν πιστεύεις πως κάποιοι άλλοι “είναι χειρότερα”. Τα πράγματα τώρα δεν είναι το φυσιολογικό που είχαμε συνηθίσει. Οπότε δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένεις να αντιδράς κι εσύ όπως συνήθως θα αντιδρούσες φυσιολογικά. Δεν είναι πως “τεμπελιάζεις”. Είναι πως μάχεσαι πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Όσο κι αν έχεις προσαρμοστεί στην πανδημία/καραντίνες/ακρίβεια/πόλεμο, είναι καταστάσεις που υπάρχουν και δεν είναι φυσιολογικές για εμάς. Και είναι αποδεκτό το να μην είμαστε καλά.

Δεν λέω πως θα γίνουμε θύματα των καταστάσεων. Λέων πως δεν χρειάζεται να μας πιέζουμε παραπάνω για να αποδείξουμε πως δεν μας επηρεάζει η πραγματικότητα. Αυτό θα ήταν σαν να εθελοτυφλούμε. Θα ήταν σαν να βυθιζόμασταν σε έναν ψεύτικο κόσμο. Και δεν είναι υγιές να το κάνουμε παρατεταμένα.

 

Οπότε με την πανσέληνο αυτήν, ας δούμε τι έχουμε καταφέρει αυτόν τον χρόνο που πέρασε. Όχι για να κρίνουμε την πρόοδο, αλλά για να αναγνωρίσουμε πως παρά την αντιξοότητες, εμείς προχωρήσαμε σε κάτι.

Δεν μπορώ να ελέγξω όλα όσα συμβαίνουν ή συνέβησαν. Είναι λοιπόν άσκοπο να ανησυχώ για αυτά.

 

O Sabian συμβολισμός της μοίρας (27-28 Παρθένου) λέει: ένας καραφλός άνθρωπος αναλαμβάνει εξουσία.

Δηλαδή σε στιγμές που σταματάμε να αποδεχόμαστε τα πράγματα όπως είναι, νιώθουμε την παρόρμηση να δράσουμε ακόμα και αν αυτό σημαίνει να θυσιάσουμε κάτι πολύτιμο για εμάς. Η μοίρα της πανσελήνου μιλά για αλλαγή εκείνου που πλέον δεν λειτουργεί. Γιατί αργά ή γρήγορα, δεν θα αντέξουμε άλλο το σάπιο.

Δείχνει το πως αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία – παίρνουμε την εξουσία στα χέρια μας. Την εξουσία της δικής μας ζωής. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε όσα συμβαίνουν έξω. Αλλά έχουμε έλεγχο του εαυτού μας. Του πως φαινόμαστε. Του τι σκεφτόμαστε. Του τι νιώθουμε. Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με αυτά.

 

Ευτυχισμένη πανσέληνος στην Παρθένο σε όλους!

με Αγάπη & Φως,
Φαίδρα

ΥΓ. Αν θέλεις να δουλέψουμε μαζί ώστε να αντιμετωπίζεις ευκολότερα όλα όσα συμβαίνουν, μην διστάσεις να μου στείλεις μήνυμα να κανονίσουμε τηλεφωνική συνομιλία να δούμε τι επιλογές υπάρχουν!

 

 

.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.