Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/10/Πανσέληνος-στον-Κριό-Οκτώβριος-2019-Ζυγός-Πλούτωνας-Αιγόκερως-προβλέψεις-σχέσεις-έρωτας-ζώδια-Φαίδρα-Θεολόγη.jpg

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου πραγματοποιείται στο ζώδιο του Κριού, ενώ ο Ήλιος στέκεται ακριβώς απέναντι από την Σελήνη, στην 20η μοίρα του Ζυγού. Ήλιος και Σελήνη σχηματίζουν τετράγωνα με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, δημιουργώντας το λεγόμενο ταυ τετράγωνο, έναν σχηματισμό που δείχνει ραγδαίες και απότομες εξελίξεις, ειδικά σε ζώδια Παρορμητικά, όπως τώρα.

Τι επηρεάζει η Πανσέληνος αυτή;
Αρχικά τις σχέσεις.
Οι σχέσεις βρίσκονται στο μικροσκόπιο, καθώς φαίνεται πως όσους η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει έντονα ειδικά, σκέφτονται για τις επαφές που δημιουργούν και πως τις τρέφουν. Οι σχέσεις επηρεάζονται με τους εξής βασικούς τρόπους:

  1. Γίνεται πιο ξεκάθαρο το τι θέλουμε ως ανεξάρτητα όντα.
  2. Βλέπουμε πως γίνεται να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία/αυτονομία μέσα στις σχέσεις.
  3. Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε νέες σχέσεις. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στις ερωτικές. Καταλαβαίνω πως τώρα που η Αφροδίτη βρίσκεται πάλι στον Σκορπιό όπως πέρυσι που βρέθηκε εδώ πάλι ανάδρομη, καθώς και η όλη ενέργεια του Ζυγού μας κάνει να επικεντρωνόμαστε σε νέες συντροφικές επαφές, όμως οι σχέσεις εδώ αφορούν και τις φιλικές. Πως μπορούμε να διευρύνουμε τον κύκλο μας;Γιατί οι περισσότερες εφαρμογές γνωριμιών επικεντρώνονται στις σεξουαλικές/συντροφικές σχέσεις και λιγότερο στις φιλικές; αφού οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τόσο μόνοι που βασικά αναζητούμε παρέα.
  4. Το θάρρος που απαιτείται από εμάς να εμπιστευτούμε το άγνωστο ενός ανθρώπου και να δώσουμε μια ευκαιρία στις σχέσεις, επιτρέποντας να γίνουμε ευάλωτοι. Ναι, αυτό είναι πραγματικό θάρρος – ειδικά όσο τα χρόνια περνούν.

Η Πανσέληνος αυτή μιλά επίσης για θέματα ελέγχου. Πόση ανάγκη έχουμε να διατηρούμε τον έλεγχο στην ζωή μας και στις σχέσεις; Συχνά το αρχέτυπο του ελέγχου σχετίζεται με την Παρθένο ως κάτι που γίνεται σχεδόν υστερικά, όμως εδώ φαίνεται μέσα από την ανάμειξη των ενεργειών με διαφορετικό, πιο Πλουτώνιο τρόπο: Πως όταν δεν μπορούμε να έχουμε αυτό που θέλουμε και αναγκαζόμαστε να αφήσουμε τον έλεγχο ώστε να ακολουθήσουμε το ρεύμα, αφηνόμαστε σε μία κατάσταση θεραπείας. Και στον βαθμό που είμαστε ικανοί να ελέγξουμε μία κατάσταση, ίσως δούμε πως η προοπτική αυτή δεν είναι τελικά τόσο ικανοποιητική όσο φανταζόμασταν.

Μπορούμε να εξετάσουμε και να συγκρίνουμε την προσπάθειά μας να ελέγξουμε μία κατάσταση, με την προσπάθεια να ελέγξουμε ένα πρόσωπο. Ξέρω πως δεν είναι το ίδιο, αλλά δείτε λίγο την οπτική μου: Θέλουμε πραγματικά να εξαναγκάσουμε ή να χειριστούμε μια συμπεριφορά από κάποιον; να τον κάνουμε να κάνει και να λέει εκείνα που εμείς θέλουμε; Ή θέλουμε πραγματικά να μας αγαπήσουν από επιλογή; Εάν έχουμε συνηθίσει να ασκούμε έλεγχο στις καταστάσεις, καταλήγουμε να διαμορφώνουμε την ζωή μας ανάλογα. Αλλά… μας ικανοποιεί το προβλέψιμο αποτέλεσμα;Ή μήπως υπάρχει υπάρχει ένα βαθύτερο, ίσως και ερωτικό μυστήριο στην ζωή όταν σχετιζόμαστε και αντιδρούμε αντί για όταν χειριζόμαστε και πιέζουμε τις καταστάσεις; Η αγάπη και οι σχέσεις είναι επιλογές. Μέρος του θάρρους (Κριός) που εμπλέκεται σε όλα αυτά είναι να αναγνωρίζουμε πως δεν ανήκουμε και δεν μας ανήκουν ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι καταστάσεις και έτσι να κρατάμε ανοιχτή καρδιά μέσα σε αυτήν την ενδιαφέρουσα αβεβαιότητα.

Προτεινόμενο άρθρο: Κρόνος σύνοδος Πλούτωνας

Να πω εδώ, πως ο μη έλεγχος δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να δράσουμε με άλλους τρόπους. Άλλωστε η θέληση να αγωνιστούμε για εκείνο που θέλουμε είναι παρούσα και ενισχύεται από την ενέργεια της Πανσελήνου. Περιμένετε από την ζωή να… συμβεί; Ή έχετε μία αποκάλυψη σχετικά με το που να στρέψουμε την προσοχή μας, την καριέρα μας, τι χρειάζεται να κάνουμε και τι να προσελκύσουμε έτσι ώστε να αλλάξει ο κόσμος μας; Η προσωπική μας στάση διαμορφώνει όχι μόνο το πως αισθανόμαστε και πως αντιδρούμε, αλλά τελικά κι εκείνα που προσελκύουμε.

Η Πανσέληνος κορυφώνεται 14.10 στις 00:06, δηλαδή λίγο μετά τα μεσάνυχτα την νύχτα της Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας στις 20° 13′ του Κριού.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

Βασική εικόνα άρθρου: “Please tell me…” by Lukas Andel

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.