Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Λίλιθ – η Μαύρη Σελήνη

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/11/shaiya-light-and-darkness-λίλιθ-μαύρη-Σελήνη-ζώδια-γυναίκα-Αστρολογία-Αστρολόγος.jpg

Η Lilith είναι η γυναίκα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό της χαρακτηριστικό. Αρχετυπικά (και με βάση την Ιουδαϊκή παράδοση) υπήρξε η πρώτη γυναίκα πριν καν την Εύα η οποία δεν φτιάχτηκε από τον Αδάμ, αλλά ισάξια από το χώμα όπως κι εκείνος. Μπορεί στις μέρες μας τα δυο φύλα να μην θεωρούνται τόσο διαφορετικά αφού συνεχώς η επιστήμη διαπιστώνει πως οι διαφορές είναι πραγματικά μικρές, όμως αρχετυπικά η έννοια της γυναίκας έχει τεράστια σημασία αφού αντιπροσωπεύει και την ιστορία της.

 

Η Λίλιθ είναι ένα άψογο παράδειγμα αυτής, αφού αρνήθηκε εξ’ αρχής να υποδουλωθεί στον Αδάμ κι επέλεξε να εγκαταλείψει τον Κήπο της Εδέμ έτσι ώστε να έχει ελεύθερη βούληση. Υπάρχουν ακόμα και μύθοι που την θέλουν ερωμένη του Εωσφόρου στη κόλαση, αλλά η Λίλιθ παρέμεινε και πάλι ανυπότακτη, όταν εκείνος προσπάθησε να την αναγκάσει.

 

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σημαντικό όμως, σε αντίθεση με άλλα Αστρολογικά αρχέτυπα για τα οποία γράφω, η Λίλιθ δεν είναι πλανητικό ή αστρικό σώμα αλλά μαθηματικό σημείο που υπολογίζεται από την απόσταση που διατηρεί η τροχιά της Σελήνης από τη Γη. Οπότε ναι, εξαρτάται από τη Σελήνη (συναίσθημα) αλλά είναι η σκοτεινή της εκδοχή, εκείνο το οποίο παραμένει μαύρο από τη τροχιά της γύρω από τη Γη. Η Σελήνη είναι αστρολογικά η θηλυκή αρχή, συμβολίζοντας τη ψυχή, το συναίσθημα και τη μητρότητα. Η Μαύρη Σελήνη συμβολίζει την έξοδο από τον κήπου της Εδέμ, την γέννηση στον κόσμο της ελεύθερης βούλησης, την αποκοπή του ομφάλιου λώρου και οποιοδήποτε άλλο νήμα μας κρατά στη μετέπειτα ζωής φυλακισμένο κι εγκλωβισμένο – ειδικά από πατριαρχικά πρότυπα.

 

Η Λίλιθ έχει γνώση της δύναμης και του ερωτισμού που διαθέτει. Ελέγχει το σώμα της και δεν υποκύπτει στην καταπίεση. Είναι ο λόγος που ιστορικά παρατηρούμε γυναίκες οι οποίες πολεμούν την πατριαρχική δομή και την υποβίβαση της γυναίκας. Γυναίκες με ισχυρή τη Λίλιθ στον γενέθλιο χάρτη τράβηξαν την προσοχή στην ιστορία της ανθρωπότητας ως ανήθικες, παράνομες, μάγισσες και φυσικά ανυπότακτες. Διαθέτουν το χάρισμα της φύσης για γέννα αλλά ξέρουν πως ουσιαστικά έχουν τον έλεγχο ακόμα και για αυτό. Μέχρι και σήμερα, άτομα (γυναίκες κι άντρες) τα οποία ζουν ανεξάρτητα, ιδιόμορφα και όχι ενάντια σε κάτι αλλά πραγματικά απεγκλωβισμένα, είναι άνθρωποι με έντονη τη Λίλιθ στο ωροσκόπιό τους. Πάνω σε κάποια από τις 4 γωνίες του χάρτη ή σε σύνοδο με κάποιον γενέθλιο πλανήτη.

 

Εάν θες να μάθεις σε ποιο Ζώδιο βρίσκεται η Lilith στον γενέθλιο χάρτη σου και αν σχηματίζει σύνοδο με κάποιον πλανήτη, μπορείς να στείλεις την ημερομηνία γέννησής σου στο mail fedra@astrologyhat.gr μαζί με το αίτημα «που βρίσκεται η Λίλιθ;» θα σου απαντήσω το συντομότερο δυνατόν στο mail σου με το Ζώδιο που συναντάται! Αυτή η διαδικασία είναι δωρεάν και επιπλέον στο mail θα λαμβάνεις και τις μηνιαίες προβλέψεις!

 

Η Λίλιθ δεν περιμένει να βρει τη σωτηρία της από τον Ουράνιο Πατέρα ή μέσω κάποιου αρσενικού. Και το σημαντικότερο – δεν πιστεύει πως αμαρτάνει γι’ αυτό. Είναι αυτή που είναι και στρέφει τη προσοχή μέσα της, να βελτιώσει η ίδια τον εαυτό της αλλά το λυπηρό είναι πως αρχετυπικά δεν τα καταφέρνει. Έτσι, η βασικότερη λέξη κλειδί της Μαύρης Σελήνης είναι το ανικανοποίητο. Πρόκειται για μια διαιώνιση  ενός συναισθήματος λήθης. Η πτώση, η εκδίωξη, η αντίληψη του κενού, όπως ακριβώς το σημείο στο οποίο βρίσκεται παραμένει πάντοτε ακάλυπτο και άδειο.

 

Ανάλογα με το ζώδιο το οποίο συναντάμε τη Μαύρη Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη μπορούμε να εντοπίσουμε σε ποιόν τομέα της ζωής μας αισθανόμαστε ανικανοποίητοι και φυσικά με ποιο τρόπο μπορούμε να νιώσουμε ανεξαρτησία, την αυτονομία που το πρότυπο προσπαθεί να μας διδάξει. Παρακάτω θα γράψω τις βασικές θέσεις της Λίλιθ ανάλογα το ζώδιο που συναντάται στον γενέθλιο χάρτη αν και θέλω να σημειώσετε πως εάν ενεργοποιείται από κάποιον πλανήτη, η ανάμειξη της ενέργειας είναι εξαιρετικά σημαντική. Αυτά τα αναλύω φυσικά στις προσωπικές γενέθλιες αναλύσεις του καθένα, απλώς εδώ θα ήθελα να δώσω τα πιο γενικά – τα βασικά σημεία που χαρακτηρίζουν την Λίλιθ στο κάθε ζώδιο. Για μια πιο ουσιαστική μελέτη (ειδικά εάν η Λίλιθ συναντάται πάνω σε κάποιον πλανήτη ή γωνία του Ωροσκοπίου) χρειάζεται ουσιαστική ανάλυση η οποία ανήκει στις υπηρεσίες που προσφέρω πάνω στον γενέθλιο χάρτη. Θέλω να έχετε στο νου σας πως καθώς η Μαύρη Σελήνη δεν είναι δείγμα των πιο χαρωπών και ευχάριστων καταστάσεων, αυτά που συμβολίζει ανήκουν αντίστοιχα σε πιο σκοτεινούς κόσμους- που όλοι όμως διαθέτουμε.

Εάν θες να μάθεις που βρίσκεται στον δικό σου γενέθλιο χάρτη, θα χαρώ να σου απαντήσω, στέλνοντάς μου την ημερομηνία γέννησής σου στο mail fedra@astrologyhat.gr μαζί με το αίτημα «που βρίσκεται η Λίλιθ;». Αυτή η διαδικασία είναι δωρεάν και επιπλέον στο mail θα λαμβάνεις και τις μηνιαίες προβλέψεις!

Λίλιθ στο Ζώδια

 

Κριός

Εδώ η Λίλιθ διαθέτει το ανικανοποίητο από τον ίδιο της τον εαυτό και προσπαθεί να καλύψει το εσωτερικό κενό με τη σεξουαλική απελευθερωτική ενέργεια. Είναι επιθετική ερωτικά καθώς ζει αρκετά μέσα στον φόβο πως ίσως δεν είναι αρκετά ανεξάρτητη και ισχυρή. Δεν συγχωράει την συναισθηματική ταπείνωση και μάλιστα αν τη νιώσει μπορεί να μετατραπεί σε αδίστακτη γυναίκα ενάντια στον υπόλοιπο κόσμο. Τιμωρεί τον εαυτό της και τους άλλους για όσα της συνέβησαν και αυτό δεν σταματά εύκολα, όπως ακριβώς και η Λίλιθ βρίσκεται σε διαρκή λήθη. Ο τρόπος για να ξεφύγει είναι με το να αντιληφθεί την κατάστασή της. Η Λίλιθ μπορεί στον Κριό να γίνεται παρορμητική, αλλά η φύση της δεν είναι τέτοια κι έτσι μπορεί να την υπερβεί μαθαίνοντας να αγαπάει τον εαυτό της. Στην θετικής της έκφραση, η ενέργεια της Λίλιθ εδώ δημιουργεί μια περιπετειώδη ζωή και το άτομο είναι έτοιμο να κάνει το πρώτο βήμα πριν από τους άλλους. Κάθε δυσκολία είναι μια πρόκληση και οι κανόνες δεν έχουν θέση στις προκλήσεις.

Διάσημοι με Λίλιθ στον Κριό: Albert Einstein, Mahatma Gandhi, Pamela Anderson, Prince, Michael Jackson, Meryl Streep

 

Ταύρος

Η Λίλιθ στον Ταύρο αισθάνεται αδύναμη, πως οι άλλοι εύκολα μπορούν  να της κλέψουν την εξουσία και την αυτονομία. Αυτή η θέση της είναι αρκετά «φυσική» με την έννοια πως ανταποκρίνεται στο πρότυπο της πρώτης γυναίκας του Αδάμ η οποία δημιουργήθηκε από την πρώτη ύλη της Γης (ο Ταύρος είναι ζώδιο της Γης και συμβολίζει επίσης την θηλυκή Αρχή). Αν όμως κάποιος προσπαθήσει να της στερήσει την ελεύθερη βούληση που τόσο πάσχισε να κατακτήσει, τότε η Λίλιθ εδώ μπορεί να γίνει η γυναίκα που όλοι φοβούνται. Λόγω της κατά τ’ άλλα ευγενικής και συνεσταλμένης φύσης του Ταύρου, η Λίλιθ εδώ εκφράζει ευκολότερα τα θετικά της χαρακτηριστικά και είναι εξαιρετικά γοητευτική και ερωτική – δύσκολα μπορεί κάποιος να της αντισταθεί. Η σχέση της με το χρήμα είναι διαταραγμένη καθώς αισθάνεται πως το χρειάζεται ώστε να διατηρεί την αυτονομία και άρα την ευτυχία της. Αυτό είναι και το σημείο που χρειάζεται να δουλέψει, αφού η ευτυχία βρίσκεται τελικά μέσα της και σε όλα όσα έχει ήδη καταφέρει.

Διάσημοι με Λίλιθ στον Ταύρο: Adolf Hitler, Lady Gaga, Shakira, Charlie Chaplin, Joseph Stalin, Keira Knightley, Bob Dylan

 

Δίδυμοι

Η Λίλιθ των άκρων. Συχνά αμφιταλαντεύεται μέσα σε διλήμματα και το ανικανοποίητο στέκει όταν λαχταρά το αντίθετο από αυτό που βρίσκεται. Όταν η Λίλιθ βρισκόταν στον Κήπο της Εδέμ επιθυμούσε να φύγει. Με την έκφραση της ακρότητας κατέληξε στον κάτω κόσμο ερωμένη του Εωσφόρου, μόνο για να λησμονήσει το μέρος από το οποίο είχε έρθει. Τελικά η απάντηση που αναζητά η Μαύρη Σελήνη εδώ βρίσκεται στην επιδίωξη της ανεξαρτησίας κάπου ενδιάμεσα. Τίποτα από τα δυο δεν την ικανοποιούσε. Όπως και αστρολογικά βρίσκεται ανάμεσα στη Γη και την τροχιά της Σελήνης, έτσι και εδώ είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα σε δυο κόσμους, σε δυο αποφάσεις και το μυαλό φαντάζει σαν να φιλοξενεί δυο νοήσεις, όπως ακριβώς και το ζώδιο των Διδύμων. Η σεξουαλική ανάγκη είναι έντονη, η οποία λειτουργεί ως εργαλείο από τη μια και μοιάζει να μην αφήνει την ψυχή να χαλαρώσει. Χρειάζεται να υπάρχει εκτόνωση.

Διάσημοι με Λίλιθ στους Διδύμους: Amadeus Mozart, Marlon Brando, Kylie Minogue, Muhammad Ali, Abraham Lincoln, Frank Sinatra, Μαρία Κάλλας

 

Καρκίνος

Όταν η Λίλιθ επέλεξε να εγκαταλείψει τον Κήπο της Εδέμ, σύμφωνα με τον Ιουδαϊσμό, ο Θεός της έδωσε την επιλογή είτε να μείνει και να υποταχθεί στον Αδάμ, είτε να φύγει αλλά πολλά από τα παιδιά της θα πεθαίνουν. Το ανικανοποίητο της δημιουργίας και της γέννας (γιατί η Λίλιθ παραμένει γυναίκα) είναι πολύ έντονο στο ζώδιο του Καρκίνου που κυβερνά την μητρότητα και κυβερνάται από τη Σελήνη. Έτσι εδώ η Λίλιθ είναι σε μια από τις χειρότερες θέσεις της, με την έννοια πως δύναται να προκαλέσει αρκετά προβλήματα λόγω της έμφυτης ανάγκης η οποία παραμένει ανικανοποίητη. Είναι η Λίλιθ που απεικονίζεται Ιουδαϊκή λαογραφία ως ο δαίμονας που κλέβει παιδιά. Η Λίλιθ εδώ πρέπει να διδαχτεί την αυτονομία της ως άτομο και όχι ως γυναίκα – μητέρα. Προσοχή: Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως οι γυναίκες που έχουν τη Λίλιθ εδώ δε μπορούν να τεκνοποιήσουν, απλώς πρέπει να μάθει να μην προσδιορίζεται από οποιονδήποτε άλλον, να μην υποκύπτει σε απαρχαιωμένα κοινωνικά πρότυπα – μιας που η ίδια η Λίλιθ ποτέ δεν ακολούθησε αυτόν τον δρόμο ουσιαστικά. Δύσκολη θέση, αλλά όταν επιτύχει την αυτονομία της, είναι  η πιο αληθινή και ουσιαστική απ’ όλες.

Διάσημοι με Λίλιθ στον Καρκίνο: Princess Diana, Elvis Presley, Jennifer Aniston, Robin Williams, Paul McCartney, Hugh Grant, Margaret Thatcher

 

Λέων

Το ανικανοποίητο της ίδιας της ζωής εκφράζεται με την Λίλιθ στο Λιοντάρι, μια θέση που κάνει τους άλλους είτε να την αγαπάνε, είτε να τη μισούνε πολύ. Έχει για μότο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και περιτριγυρίζεται από πολλούς ανθρώπους. Επιζητά συνέχεια περισσότερα από τη ζωή και απολαμβάνει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Το χειρότερο συναίσθημα είναι όταν ο εγωισμός πληγώνεται, τότε η Λίλιθ εκφράζει οργή και αισθάνεται εγκλωβισμένη σε μια άχαρη ζωή. Αξιοσημείωτο πως άτομα με τη Λίλιθ εδώ συνήθως προτιμούν μια κόμμωση με κοντά μαλλιά, σε μια έμφυτη ανάγκη να εναντιωθούν στο πιο χαρακτηριστικό του λιονταριού, τη χαίτη. Η Μαύρη Σελήνη εδώ πρέπει να ωριμάσει συναισθηματικά και σε αυτό απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ ότι συνήθως. Η ηγετική ικανότητα όμως παραμένει και θα πρέπει να μάθει να μην κάνει κατάχρηση εξουσίας παρά τις ευκαιρίες που σίγουρα παρουσιάζονται. Φλογερή και απελευθερωμένη σεξουαλικά, επιθυμεί να τη θαυμάζουν και να τη λατρεύουν.

Διάσημοι με Λίλιθ στον Λέοντα: Charles de Gaulle, Catherine Zeta-Jones, Marilyn Monroe, Vladimir Putin, Pablo Picasso, Isaac Newton, Frédéric Chopin

 

Παρθένος

Η Λίλιθ εδώ υπόσχεται εξυπνάδα, διαθέτει ένα κοφτερό μυαλό το οποίο παρακινεί και τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Αισθάνεται όμως πως δεν την αναγνωρίζουν για όσα πραγματικά είναι και προσπαθεί συνεχώς να αποδείξει την αξία της από πολύ μικρή ηλικία. Σίγουρα βοηθά στην αυτοπραγμάτωσή της το να βρει έναν τομέα να επικεντρώσει το ενδιαφέρον – το πάθος της. Διαφορετικά υποδύεται διάφορους ρόλους προκειμένου να κρατά ικανοποιημένους τους άλλους και τον ίδιο της τον εαυτό, η δική της προσωπική λήθη. Και εδώ η Μαύρη Σελήνη πρέπει να μάθει στη ζωή της πως η ευτυχία πηγάζει από την ίδια καθώς διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, τις ικανότητες και τις ευκαιρίες ακόμα να αναδειχθεί και να ανεξαρτητοποιηθεί. Γνωρίζει πως κάθε πρόβλημα έχει μια λύση και πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι θησαυρός που πρέπει να χρησιμοποιούμε δίχως φόβο. Η σεξουαλικότητα της Λίλιθ εδώ είναι περιορισμένη, λόγω καταπίεσης όμως που δημιουργείται από την ίδια.

Διάσημοι με Λίλιθ στην Παρθένο: 14th Dalai Lama, Thomas Edison, William Shakespeare, Victor Hugo, Alfred Hitchcock, Meg Ryan, Fidel Castro, Michelangelo

 

Ζυγός

Εδώ η Λίλιθ προσπαθεί να ικανοποιήσει συνεχώς τους άλλους και φυσικά επειδή αυτό δε γίνεται, μένει συχνά με το αίσθημα αυτό του ακόρεστου. Αφήνει τους άλλους να ορίζουν το πώς αισθάνεται στερώντας ουσιαστικά η ίδια την ανεξαρτησία από τον εαυτό της. Επειδή η Λίλιθ όταν εγκατέλειψε τον κήπο της Εδέμ έμεινε μόνη της, υπάρχει αυτό το αίσθημα σε αυτή τη θέση πως περιπλανάται εγκαταλελειμμένη, ένας από τους μεγαλύτερους φόβους της. Λόγου του φόβου αυτού είναι εύκολο να χρησιμοποιήσει τον ερωτισμό και την σεξουαλικότητά της ως όπλο να αποφύγει τέτοιες καταστάσεις, να αποπλανήσει άλλους ανθρώπους να μείνουν μαζί της. Περνάει αρκετό χρόνο προσπαθώντας να αποδιώξει την οκνηρία που σχετίζεται με τη θέση της Μαύρης Σελήνης εδώ. Απελευθερώνεται όταν μπορέσει να ενεργεί με μεγαλοψυχία για τους άλλους και να κατευνάζει τις ιδιοτροπίες της. Έτσι ανακαλύπτει την γαλήνη μέσα της χωρίς να αποζητά από τους άλλους να την επικροτούν και να την ποθούν. Χρειάζεται να μάθει να εκφράζει τα συναισθήματά χωρίς τον φόβο της απόρριψης.

Διάσημοι με Λίλιθ στον Ζυγό: Μητέρα Τερέζα, Oprah Winfrey, Whitney Houston, Robert Redford, Bob Marley, Sigmund Freud , Nelson Mangela, Nikola Tesla

 

Σκορπιός

Η Λίλιθ βρίσκεται στη καλύτερή της θέση, στο βασίλειό της όταν συναντάται στον Σκορπιό. Η ενέργεια του Σκορπιού είναι ότι πιο κοντινό στη δυναμική αλλά θλιβερή αυτή φιγούρα. Λόγω των αρκετών ομοιοτήτων, η Μαύρη Σελήνη εδώ δύναται να εκφράσει στην υπερβολή κάθε θετικό, μα και κάθε αρνητικό στοιχείο της. Η έντονη σεξουαλικότητα της Μαύρης Σελήνης ενισχύεται ακόμα περισσότερο στον σεξουαλικό Σκορπιό και έτσι μπορεί να περνάει μεγάλες περιόδους απολαμβάνοντας τις σαρκικές απολαύσεις και μετά -μετανιώνοντας, οδηγείται στο άλλο άκρο εξίσου εύκολα και αυτοτιμωρείται που αντιμετώπισε τον έρωτα εγωιστικά και τελικά παρέμεινε ανικανοποίητη. Η Λίλιθ περιπλανιέται, χάνεται στη μοναξιά και τη λήθη του Σκορπιού, προσπαθεί να ξεγυμνώσει την ψυχή, τα συναισθήματα και το υποσυνείδητό της ψάχνοντας κατανόηση και την ικανοποίηση της αγάπης. Γιατί μπορεί γύρω της να υπάρχει σκοτάδι, αλλά μέσα της διαθέτει το ταλέντο του Φωτός και της καλοσύνης. Εάν ξεπεράσει την ανάγκη για δόξα, δύναμη και επιρροή σε άλλους ανθρώπους μπορεί πραγματικά να καταφέρει πολλά. Τότε θα μπορέσει πραγματικά να ανεξαρτητοποιηθεί και να βιώσει την αυτονομία που τόσο έχει ανάγκη.

Διάσημοι με Λίλιθ στον Σκορπιό: Johnny Depp, Steve Jobs, Jude Law, Nostradamusm, Pope Francis, George Michael, Walt Disney

 

Τοξότης

Η Μαύρη Σελήνη στον Τοξότη δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως χρειάζεται κάποιον άλλον να την καθοδηγήσει στη ζωή, να την επικροτεί και τέλος να τη «σώσει». Καθώς είναι χαμένη σε μια αιώνια λήθη, αδυνατεί να καταλάβει πως μπορεί να βρει εύκολα μόνη της την έξοδο από τις καταστάσεις. Επιζητά μόνιμα την επιβεβαίωση αν και θα σας πει πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Ναι, η Λίλιθ εδώ μοιάζει λίγο με μικρό παιδί, είναι ένα ελεύθερο πνεύμα που φαντάζει να μην νοιάζεται για τον νόμο (αυτό συχνά δημιουργεί προβλήματα), να αμφισβητεί τις κοινωνικές δομές και να υποκύπτει εύκολα σε πειρασμούς. Φυσικά ο εσωτερικός κριτής συχνά φωνάζει μέσα της, σαν να της θυμίζει πως ακόμα κι ενώ εγκατέλειψε τον κήπο της Εδέμ, παραμένει φυλακισμένη σε μια πατριαρχική κοινωνία. Η Λίλιθ προσπαθεί όμως εδώ να βρει την έξοδο, να ασχοληθεί με κάτι ανώτερο από την ίδια, να αναζητήσει βαθύτερη γνώση μέσα από την αυτογνωσία. Όταν καταφέρει να βρει έναν σκοπό ζωής τότε πλέον μπορεί να αποδεσμευτεί από την ανάγκη της συγκατάθεσης των άλλων, βιώνοντας πληρότητα.

Διάσημοι με Λίλιθ στον Τοξότη: Donald Trump, Brad Pitt, Bill Gates, Monica Bellucci, Freddy Mercury, Che Guevara, Carl Jung

 

Αιγόκερως

Η θέση αυτή της Λίλιθ είναι αρκετά διφορούμενη, σαν μια ομίχλη να καλύπτει τα χαρακτηριστικά της Μαύρης Σελήνης και αυτή η ομίχλη ονομάζεται Κρόνος. Καθώς ο Κρόνος κυβερνά τον Αιγόκερω, μια τόσο ισχυρή και πατριαρχική μορφή αρχετυπικά, είναι ίσως αναμενόμενο η Λίλιθ εδώ να είναι αρκετά αδύναμη. Φυσικά και θέλει να αντιδράσει σε αυτή τη καταπίεση αλλά συναντά συχνά άτομα εξουσίας στη ζωή της (ο πατέρας, το αφεντικό ή άλλες αντρικές φιγούρες). Όταν καμιά φορά οι επιθυμίες της δεν πραγματοποιούνται, η πικρία και η στεναχώρια μπορεί να είναι τόσο μεγάλες ώστε να οδηγήσει σε ψυχικά προβλήματα. Σέβεται εξίσου τα αντίθετα όμως, τη ζωή και τον θάνατο, το καλό και το κακό, την ανάγκη της ύπαρξης του ενός για να στέκει το άλλο. Τα μπλοκαρίσματα στη ζωή και οι περιόδους επανάληψης και αναμονής είναι οι χειρότερες και μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια την πεσιμιστική πλευρά της Λίλιθ. Καθώς διαθέτει μεγάλη ευφυΐα μπορεί να φτάσει να αντιληφθεί πως ειδικά στα πρώτα στάδια της επανάστασης ενάντια σε κάτι, αλληλεπιδρά κανείς άμεσα με αυτό το οποίο επιθυμεί να αλλάξει.

Διάσημοι με Λίλιθ στον Αιγόκερω: Paulo Coelho, David Bowie, Hillary Clinton, Leonardo da Vinci, Grace Kelly, Tom Hanks, J. K. Rowling

 

Υδροχόος

Η Λίλιθ στον Υδροχόο βλέπει την αδικία και την κακία που κυριαρχεί στον κόσμο και κατηγορεί… τους πάντες! Δεν θα την χαρακτήριζα επικριτική αλλά αισθάνεται πως γνωρίζει την αλήθεια, μια βαθύτερη πραγματικότητα της ψυχής εκεί που βασιλεύει η αρμονία κατά κύριο λόγο. Μια αρμονία που μπορεί να επιτευχθεί πραγματικά μόνο με την ελεύθερη βούληση. Ένας Δημιουργός που έσπειρε την σπίθα της κακίας είναι αιώνιος αντίπαλος και προσπαθεί να ενώσει τη φωνή της με άλλους ώστε να τη δυναμώσει. Έτσι βρίσκεται συχνά σε ομάδες ανθρώπων αρκετά ανόμοιων, προσπαθώντας να κερδίσει η ίδια κάτι. Μιας που όμως η Λίλιθ από τη φύση της είναι μοναχική φιγούρα, ποτέ δεν ικανοποιείται από τις μαζικές κοινωνικές επαφές. Αισθάνεται πως δεν ανήκει πουθενά και δυσκολεύεται να δεθεί συναισθηματικά με τους άλλους. Αν όμως καταφέρει κάτι τέτοιο – προσωπική επαφή και μάλιστα με αρκετούς ανθρώπους- τότε η Λίλιθ εδώ έχει την ικανότητα να κινηθεί σε τόσο υψηλές δονήσεις, μεταμορφώνοντάς την σε προφήτη, ανεξάρτητη όχι μόνο από τους άλλους και τις κοινωνικές δομές τους, αλλά και από τους όρους μέσα στους οποίους εκείνοι κινούνται.

Διάσημοι με Λίλιθ στον Υδροχόο: Amy Winehouse, Sean Connery, Cyndi Crawford, Salvador Dalí, Christian Bale, James Dean, Neil Armstrong

 

Ιχθύες

Άπειρη. Έτσι φαντάζει η λήθη που κινείται η Μαύρη Σελήνη εδώ. Η πραγματικότητα δεν την ικανοποιεί και προσπαθεί να αποδράσει συνεχώς, όπως εγκατέλειψε τον Κήπο της Εδέμ. Χάνεται έτσι εύκολα στον δικό της κόσμο και δυσκολεύεται να ξεφύγει μετά κι από εκεί. Θα προσπαθήσει, αλλά η Λίλιθ εδώ παλεύει να ξεπεράσει τις αδυναμίες της με τους λάθος τρόπους. Με τη σιωπή, τη δημιουργικότητα και την έντονη σεξουαλικότητα που διαθέτει, οδηγείται βαθύτερα στο κενό. Δύσκολα την καταλαβαίνουν οι άλλοι και η ίδια υποφέρει από έντονους φόβους οι οποίοι επιδεινώνονται από τη χρήση ναρκωτικών, φαρμάκων και άλλων ψυχοτροπικών ουσιών. Η Μαύρη Σελήνη στους Ιχθύες έχει επίσης την συνήθεια να λαμβάνει ευχαρίστηση όταν υποδύεται ρόλους θύματος στη ζωή όπως και μέσα στις σχέσεις της με τους άλλους. Το οποίο φυσικά έχει ως αποτέλεσμα οι σχέσεις της να είναι συχνά «χαοτικές». Απελευθερώνεται και ανεξαρτητοποιείται πραγματικά όταν απεγκλωβιστεί από τον φαύλο κύκλο της υποδούλωσης και εκφράσει τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα χαρακτήρα σε συνδυασμό πάντα με άλλα αστρολογικά χαρακτηριστικά.

Διάσημοι με Λίλιθ στους Ιχθύες: Madonna, John Lennon, Charlize Theron, Sharon Stone, Leonardo DiCaprio, Angelina Jolie, Cristiano Ronaldo

 

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση! Ήθελα εδώ και χρόνια να δημιουργήσω ένα συνοπτικό άρθρο για την Μαύρη Σελήνη αλλά δυσκολευόμουν καθώς είναι τόσα αυτά που θα μπορούσα να γράψω! Θεωρώ την θέση της Λίλιθ ανά ζώδια σημαντική, αλλά ακόμα σημαντικότερη την ανάμιξής της με πλανητικές ενέργειες. Κάτι τέτοιο όμως είναι αρκετά συγκεκριμένο και απαιτεί συνήθως συνολική μελέτη του γενέθλιου χάρτη.

Με Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Αν πάντως θέλεις να μάθεις περισσότερα για το σκοτεινό αυτό αρχέτυπο και το πως επηρεάζει τη ζωή και τον γενέθλιο χάρτη μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στο fedra@astrologyhat.gr ώστε να αντιληφθείς πόσο πολύ τελικά μας επηρεάζει 💙

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.