Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Αφροδίτη σύνοδος Δίας 2017

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2017/11/Αφροδίτη-Δίας-Σκορπιός-Κρόνος-Ουρανός-τρίγωνο-όψεις-ζώδια-αστρολογία-προβλέψεις.jpg

Την Δευτέρα 13/11 φτάνει στο αποκορύφωμά της μια από τις αγαπημένες συνόδους, εκείνη της Αφροδίτης με τον Δία. Η ετήσια συνάντησή τους πραγματοποιείται φέτος στο ζώδιο του Σκορπιού και αξιοσημείωτη είναι η επιρροή που ασκεί ο Ποσειδώνας, μα και φυσικά το τρίγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό που μόλις έφτασε στο ζενίθ του (και παραμένει) δυο μέρες νωρίτερα, το Σάββατο 11/11.

 

Ο Δίας και η Αφροδίτη θεωρούνται οι δυο κατεξοχήν ευεργέτες πλανήτες αν και αυτό δεν είναι πάντοτε αλήθεια. Όπως όλα στη ζωή, μπορούν να εκφράσουν είτε τα θετικά, είτε τα αρνητικά χαρακτηριστικά τους. Αλλά ναι, όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους οι δυο πιο φωτεινοί πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος, τα δυο πιο λαμπερά άστρα του νυχτερινού ουρανού, τότε το αποτέλεσμα συνήθως μας ανταμείβει. Οι δυο διελεύσεις τους στον Σκορπιό ξεχωριστά μπορεί να αποδειχθούν κερδοφόρες όπως κι αν έχει όταν αξιοποιηθούν σωστά.

Διάβασε για την διέλευση του Δία στον ΣκορπιόΕΔΩ

Διάβασε για την διέλευση της Αφροδίτης στον ΣκορπιόΕΔΩ

Η σύνοδος αυτή φέτος σχετίζεται με την αξία και την εστίαση. Γιατί αυτό στο οποίο εστιάζουμε, σε αυτό δίνουμε αξία και δύναται να αυξηθεί. Φυσικά αυτό από μόνο του δεν είναι θετικό ή αρνητικό. Όταν επικεντρωνόμαστε σε ευχάριστες καταστάσεις και συναισθήματα τότε εκείνα πολλαπλασιάζονται. Τι γίνεται όμως όταν κάνουμε το ίδιο με τους φόβους; Μια άσκηση που βοηθά είναι να καταγράψουμε θετικές δηλώσεις πχ. «αξίζω επαγγελματική αναγνώριση» και συνειδητά να τις επαναλαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της μέρας έτσι ώστε να κατευθύνουμε τις σκέψεις και κατά κάποιο τρόπο να προγραμματίσουμε τον εαυτό μας. Ένα εύκολο «κόλπο» που συνήθως ξεχνάμε και τώρα πραγματικά μπορεί να βοηθήσει! Ας μη ξεχνάμε πως ο Ποσειδώνας διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην εν λόγω σύνοδο.

 

Πράξεις και σκέψεις αγάπης που συμβαίνουν κάτω από την επιρροή αυτής της συνόδου (Αφροδίτη – Δίας) αναδύουν την αυθεντικότητά μας. Ο Σκορπιός έχει την ικανότητα να «πετάει» τα πράγματα προς τα έξω, τον φαντάζομαι σαν έναν πίδακα νερού, ενώ ο Δίας σχετίζεται με την Αλήθεια. Ας πράττουμε/λέμε όσα πραγματικά εννοούμε. Τότε πιο εύκολα θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε πνευματικά αυτές τις διελεύσεις. Όταν είμαστε προετοιμασμένοι να καταδυθούμε σε ψυχική ενδοσκόπηση.

 

Τα πιο βαθιά μας συναισθήματα λειτουργούν ως πυξίδα στην οποία αξίζει να δώσουμε προσοχή αυτές τις μέρες. Όσο εξασκούμε την αυτογνωσία που σχετίζεται με το ζώδιο του Σκορπιού και κρατάμε ανοιχτό το μυαλό (λόγω του τριγώνου Κρόνου – Ουρανού) μας δίνεται η δυνατότητα αυτές τις μέρες να καταλάβουμε το πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε στην πράξη τα μαθήματα που διδαχτήκαμε το προηγούμενο διάστημα με ουσιαστικό τρόπο. Έτσι ώστε να έχουν θετικό αντίκτυπο σε εμάς και τους γύρω μας.

 

Γιατί στη τελική είναι η ένταση των συναισθημάτων μας που στέλνει τα κατάλληλα σήματα – δονήσεις στη ψυχή, ανάλογα την κατάσταση που βιώνουμε. Ο πόνος μας αποκαλύπτει πως κάτι βρίσκεται εκτός ευθυγράμμισης. Η έκσταση, το πάθος, η βαθύτερη κατανόηση είναι σημάδια πως κάτι σημαντικό συμβαίνει. Όλοι έχουμε ένα μικρό σφάλμα όμως, έναν τομέα στον οποίον η ευθυγράμμιση είναι λανθασμένη. Μπορεί να είναι ένας άνθρωπος ή μια κατάσταση, σημασία έχει πως απαιτεί τεράστια ψυχική ενέργεια από μέρους μας ώστε να διατηρήσουμε  τις δομές εκείνες που καλύπτουν την δυσλειτουργία. Θα το ξαναπώ γιατί είναι πράγματι σημαντικό με αυτές τις διελεύσεις: Τα βαθύτερα συναισθήματά μας είναι πυξίδα που αξίζει να εμπιστευτούμε – μας καθοδηγούν σοφά.

 

Επειδή και ο Ήλιος βρίσκεται επίσης στον Σκορπιό, πολύ δύσκολα φέτος δυστυχώς μπορεί κανείς να διακρίνει τη σύνοδο στον νυχτερινό ουρανό. Είναι ορατή μόνο για λίγα λεπτά πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες αχτίδες του Ήλιου αν κοιτάξει κανείς χαμηλά στον ορίζοντα, με κατεύθυνση τα Ανατολικά (περίπου 6:00 – 6:30πμ).
Ευχαριστώ για την ανάγνωση κι ελπίζω η σύνοδος αυτή να φέρει αφθονία σε όλους όσους την αναζητούν 💛

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.