Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Σταθερός Αστέρας Μεράκ (Merak)

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/08/Σταθερός-Αστέρας-Μεράκ-αστρολογία-Merak-astrology-Λέων-Μεγάλη-Άρκτος-γνώσεις-Φαίδρα.jpg

Το άστρο αυτό ανήκει στον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου, βρίσκεται μάλιστα στο κέντρο του! Ανήκει στη κατηγορία των σταθερών αστέρων (ή απλανείς όπως επίσης ονομάζονται) καθώς η κίνησή του είναι τόσο αργή, που πίστευαν πως έστεκε ακίνητο. Οι περισσότεροι ξέρουν να αναγνωρίζουν την Μ. Άρκτο στον νυχτερινό ουρανό. Όπως φαίνεται και από την παρακάτω φωτογραφία, ο Merak είναι 1 από τα 4 άστρα του παραλληλόγραμμου, συγκεκριμένα το κάτω δεξιά.

Γιατί επέλεξα να ασχοληθώ με τον Merak? Αρχικά πάντα με ενθουσιάζουν οι απλανείς αστέρες. Η ενέργειά τους είναι μόνιμη αλλά έντονη και φτάνει συχνά να ενεργοποιείται μέσα από τις διελεύσεις. Σήμερα Κυριακή 12.08.18, ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς στο σημείο του ζωδιακού που συναντάμε το άστρο αυτό!

 

Λέμε συχνά προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα την ενέργεια ενός τέτοιου αστέρα, πως διαθέτει τη φύση πλανητών, είναι δηλαδή η ενέργειά του, όταν ενεργοποιείται, παρεμφερή με την φύση του πλανήτη ή πλανητών που κάθε φορά τους περιγράφουμε για ευκολία. Ο Μεράκ συγκεκριμένα έχει τη φύση του Άρη, αν και ενός Άρης πιο κοντά στην ενέργεια του Λέοντα. Διαθέτει επίσης επιρροές από τον Κρόνο και τον Ερμή.

 

Όλα αυτά σημαίνουν πως μέρες όπως η σημερινή, που ενεργοποιείται ο σταθερός αυτός αστέρας, κυριαρχεί μια συνετή, συγκροτημένη ενέργεια. Είναι επίσης παρούσα η δυσπιστία, ο αυτοέλεγχος, η δύναμη που εκκινεί από την επίτευξη των στόχων και η αγάπη για τα ζώα. Θεωρείται γενικά τυχερός αστέρας, ειδικά αν βρίσκεται σε σύνοδο με κάποιον πλανήτη στον γενέθλιο χάρτη.

Πως αξιοποιούμε την ενέργειά του όταν ενεργοποιείται από τον Ήλιο, όπως σήμερα;

Με το να ηρεμήσουμε εσωτερικά, στη καρδιά μας. Καθόλου τυχαία τον Μεράκ συναντάμε στο ύψος της άρκτου (αρκούδας) της καρδιάς. Όσο η καρδιά παραμένει ήρεμη μπορεί να λάμψει ο αυτοέλεγχος και να παραμείνουμε συγκρατημένοι στις αξίες και στους στόχους μας. Όταν και η δική μας καρδιά τονίζεται αυξάνεται η αγάπη που εκπέμπουμε και άρα η διάθεση να περιποιηθούμε, να φροντίσουμε τόσο εμάς, όσο και τους πιο αδύναμους που το έχουν ανάγκη.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.