Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/08/Μερική-Έκλειψη-Ηλίου-Λέοντας-Αύγουστος-2018-Αθηνά-Παλλάδα-προβλέψεις-Αστρολογία-Κύπρος.jpg

Η μερική έκλειψη Ηλίου στις 11.08 και ώρα 12:57 είναι μέρος μιας πλανητικής συστάδας στο ζώδιο του Λέοντα, ενώ σχηματίζει και η ίδια η συστάδα έναν σχηματισμό Γιοντ με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα! Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

 

Ο Ήλιος με τη Σελήνη ενώνονται σχηματίζοντας το φαινόμενο της Νέας Σελήνης, όμως πολύ κοντά τους (σε σύνοδο – stellium) βρίσκονται επίσης ο ανάδρομος Ερμής, ο αστεροειδής Pallas και ο Βόρειος Δεσμός. Το γεγονός πως η νέα Σελήνη σχηματίζει σύνοδο με έναν από τους δύο δεσμούς της Σελήνης σημαίνει πως έχουμε το φαινόμενο της έκλειψης. Όλα αυτά τα πλανητικά σώματα που αναφέραμε λοιπόν αναμιγνύουν την ενέργειά τους στον Λέοντα και μας επηρεάζουν από κοινού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μας κάνει ιδιαίτερα δημιουργικούς, υπάρχει η ανάγκη κάτι να γεννηθεί μέσα από την ενέργεια της Νέας Σελήνης/Έκλειψης. Όμως η θέση μας είναι στο να ανακαλύψουμε αρχικά τι είναι. Πάντως μιλάμε καθαρά για την γέννηση κάτι νέου.

 

Στο συναισθηματικό επίπεδο (καθώς μιλάμε για έκλειψη) αυτό έχει ως αποτέλεσμα συχνά να εντείνεται η σκιά του Λέοντα, τα αρνητικά χαρακτηριστικά του αν προτιμάτε. Παρατηρώ τις τελευταίες ημέρες στις αστρολογικές συνομιλίες το πώς υπογραμμίζονται θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάγκη για προσοχή και το πώς αυτή κυριαρχεί – ειδικά όταν δεν ικανοποιείται. Αν κάποιος αισθάνεται έντονα την σκιά του Λέοντα, συντετριμμένος που δεν λαμβάνει αυτό που θέλει, είναι σημαντικό να επιστρέψει στο Φως του ζωδίου, εκεί που επισημαίνεται η ζεστασιά, η γενναιοδωρία, το παιχνίδι και όλα τα θετικά συναισθήματα τα οποία μεταδίδονται και εμπνέουν τους γύρω μας. Πάντως δίχως τη προσοχή (στη περίπτωση της σκιάς) ή χωρίς τη δημιουργία (στην περίπτωση του Φωτός), δημιουργείται ένα αίσθημα κενού και θλίψης – κάνοντας για πολλούς αυτές τις μέρες στενάχωρες και δύσκολες. Η διέξοδος από τέτοια συναισθήματα είναι η διαδικασία της δημιουργίας. Το να είναι κάποιος δημιουργικός αποδεικνύεται καρποφόρο και ευχάριστο αυτές τις μέρες. Ας θυμόμαστε πως οι εκλείψεις φέρνουν αλλαγές όχι στιγμιαίες (ειδικά σε ένα ζώδιο με Σταθερή ποιότητα όπως ο Λέων), μα αντίθετα εμβαθύνουν  αυτό που προϋπήρχε έτσι ώστε να κρατήσει για καιρό μετά το γεγονός της έκλειψης.

 

Ο αστεροειδής Pallas πήρε το όνομά του από την Αθηνά Παλλάδα, μία από τις 4 αδελφές του Δία (όλο λέω να γράψω άρθρο για αυτόν τον τόσο σημαντικό και αγαπημένο αστεροειδή, όμως ακόμα δεν το έχω κάνει…). Είναι η θεά πολεμίστρια και φιλόσοφος που σχετίζεται επίσης με τη δημιουργική νοημοσύνη και τη δικαιοσύνη. Η Παλλάδα ως μέρος της πλανητικής συστάδας (stellium) στον Λέοντα επιθυμεί να εκφράσει τις φιλοδοξίες, τα όνειρά μας. Είναι πολύτιμος σύμμαχος αξιοποιώντας την εξυπνάδα και την αφοσίωσή μας στον στόχο όσον αφορά την κατανόηση και την επίτευξη αυτού. Έχεις ένα ιδανικό; Η Αθηνά δηλώνει πως η ελεύθερη βούληση είναι ισχυρή και όσο επιμένεις να το διεκδικείς, αν αυτό είναι αγνό και δίκαιο, μπορεί να υλοποιηθεί.

 

Η πλανητική συστάδα (όλα αυτά τα Πλανητικά σώματα από τον Λέοντα δηλαδή) δημιουργούν μαζί τον σχηματισμό Γιοντ με τους Ποσειδώνα (από τους Ιχθύες) και Πλούτωνα (από Αιγόκερω). Ο σχηματισμός αυτός ονομάζεται επίσης και «δάκτυλος του Θεού». Βάση των ενεργειών που αναμιγνύονται αλλά και της έκλειψης, υπάρχει μια φυσική ένταση ή αντίφαση αν προτιμάτε, ανάμεσα σε αυτά που θέλουμε και στο όραμα του Σύμπαντος – σαν οι περιστάσεις να πηγαίνουν κόντρα στις επιθυμίες μας. Σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχουν δύο διέξοδοι: 1. Είτε αναθεωρούμε τα θέλω μας, προσαρμοζόμαστε δηλαδή ουσιαστικά σε όσα το περιβάλλον μας υποδεικνύει, είτε 2. ευθυγραμμίζουμε τα θέλω και τις ελπίδες μας με εκείνα του Σύμπαντος από την ανάποδη. Επιμένοντας αξιοποιώντας την ελεύθερή μας βούληση ώστε να υπάρξει ένας συμβιβασμός. Τι ζητά το Σύμπαν από εμάς; Που βρίσκεται η διαφορά; Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με όψη αντίθεσης που συμβαίνει το ένα ή το άλλο. Το Γιοντ προσφέρει περιθώρια για ενδιάμεσες λύσεις με τρόπο που οι ελπίδες μας ευθυγραμμίζονται, ενώ ταυτόχρονα και οι εξωτικές καταστάσεις ξεκινούν να χρησιμεύουν υπέρ μας.

 

Οι διαφορές της έκλειψης όπως αυτή πραγματοποιείται στην Ελλάδα (αριστερά) και στην Κύπρο (δεξιά) είναι ουσιαστικά στον οίκο του χάρτη, αφού παρατηρούμε πως για την Κύπρο η έκλειψη πραγματοποιείται πάνω στο Μεσουράνημα και άρα θα επηρεάσει τη χώρα αλλά και όσους μένουν σε αυτήν περισσότερο, αλλά μα έναν θετικό τρόπο αφού και ο Δίας βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο. Όσο δεν υπάρχει αλαζονεία, έρχονται επιτυχίες στη φήμη και τα οικονομικά της χώρας . Από την οπτικής της Ελλάδας πραγματοποιείται στον 10ο οίκο και δείχνει την ανάγκη να ξεχωρίσει με κάποιον ίσως πιο.. πονηρό σκοπό. Πολιτικά παιχνίδια εξουσίας που τελικά (εξακολουθούν να) ζημιώνουν τη χώρα.

Σε προσωπικό επίπεδο πάντως, η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ενέργειας της Ηλιακής αυτής έκλειψης είναι κατά μήκος μιας πνευματικής εξάσκησης συνεχίζοντας δηλαδή να κατευθυνόμαστε προς το Φως. Με αυτόν τον τρόπο ευκολότερα συνδεόμαστε με τα πιο φωτεινό στοιχεία μας και θρέφουμε τη ζωή την ώρα που η νέα αυτή Σελήνη αποτελεί πύλη ενίσχυσης της χαράς και ακτινοβολεί αυτή στα σημεία της ζωής μας που περισσότερο την έχουν ανάγκη.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

ΥΓ. Η ορατότητα της μερικής Έκλειψης στον Λέοντα φέτος είναι ορατή μόνο από τα μέρη κοντά στον βόρειο πόλο και κυρίως ΒορειοΑνατολική Ρωσσία και τα πιο ΒορειοΔυτικά σημεία του Καναδά όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.