Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u881127237/domains/astrologyhat.gr/public_html/wp-content/themes/stellarium/single.php on line 33

Μερική Έκλειψη Ηλίου 06 Ιανουαρίου 2019

Καλή χρονιά, που μας υποδέχεται από την αρχή της κιόλας με μια Μερική έκλειψη Ηλίου στην 15η μοίρα του Αιγόκερου. Κάθε Ηλιακή έκλειψη είναι ταυτόχρονα Νέα Σελήνη η οποία τώρα (τόσο η έκλειψη όσο και η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 03:28 τα χαράματα της Κυριακής των Φώτων 06.01). Οπότε αφού είναι Νέα Σελήνη, Ήλιος και Φεγγάρι βρίσκονται μαζί στην ίδια μοίρα. Εκτός από αυτό, το χαρακτηριστικό της έκλειψης αυτής είναι πως «συμπιέζεται» αριστερά από τον Κρόνο και δεξιά από τον Πλούτωνα. Μία σύνοδος των δύο αυτών σωμάτων η οποία βρίσκεται ήδη ενεργή αν και δεν ολοκληρώνεται μέχρι το 2020.

Η Έκλειψη αυτή λοιπόν κάνει αισθητή την σύνοδο αυτή Κρόνου – Πλούτωνα ως μία προσωπική ψυχική εμπειρία. Η Νέα Σελήνη σχηματίζει εξάγωνο με τον οραματιστή Ποσειδώνα από τους Ιχθύες, ενώ ο Ωροσκόπος της από Ελλάδα και Κύπρο βρίσκεται στον Σκορπιό. Πως μας επηρεάζει;

 

  1. Λόγω των ενεργειών που περιπλέκονται (αργοκίνητοι/συλλογικοί πλανήτες), η Έκλειψη αυτή δεν είναι παίξε – γέλασε. Δεν αφορά τόσο επίγειες απολαύσεις όπως τα χρήματα, η ικανοποίηση του εγωισμού ή η καριέρα. Ασχολείται με έννοιες που αφορούν εμάς ως σύνολο και το πώς όλοι συνδεόμαστε. 
  2. Στο παρελθόν ο άνθρωπος ήταν περισσότερο συνδεδεμένος με τη Γη και την ενέργειά της. Ο Αιγόκερως διαθέτει έντονη την Γήινη αυτή ενέργεια και μας τραβά προς την ένωσή μας με την μήτρα της φύσης από την οποία ο μοντέρνος άνθρωπος πλέον αποτραβήχτηκε. Και αυτό είναι λογικό, ασφαλώς και για να χαράξουμε τη δική μας πορεία χρειάζεται να «γεννηθούμε», να ξεχωρίσουμε τους εαυτούς μας από το Αρχέτυπο της Μητέρας. Έτσι καταφέραμε να αποκτήσουμε ελευθερία και να εξελιχθούμε σε διάφορους τομείς. Αλλά ταυτόχρονα έχουν προκύψει ορισμένες παθολογίες που αφορούν την σκληρή εκμετάλλευση της φύσης από τον άνθρωπο. Έχουμε αντικειμενοποιήσει την φύση και την χρησιμοποιούμε δίχως να υπολογίζουμε τις επιπτώσεις, σαν σιγά σιγά να κόβουμε μέρη από το σπίτι μας για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας αγνοώντας πως σύντομα δεν θα έχουμε πλέον το στιβαρό σπίτι για να ζήσουμε μέσα. Η Γη δεν είναι κάτι αποκομμένο από εμάς και σύντομα η ανθρωπότητα θα καταλάβει (ήδη κάνει βήματα προς αυτό) ότι η σχέση μας με τη Γη και τον Κόσμο χρειάζεται αν είναι αρμονική και να μην λειτουργούμε παρασιτικά. Ας σκεφτούμε: ποιο το αποτυπώματα των ρύπων μας; Πόσο εξαρτόμαστε στα ζώα ώστε να τραφούμε/ντυθούμε/βαφτούμε στερώντας τους τη ζωή; Η έκλειψη αυτή είναι μόνο η πρώτη μιας σειράς εκλείψεων των επόμενων χρόνων που θα έχουν αυτή τη βάση της αφύπνισης.
  3. Η ενέργεια της Γης είναι άκρως αισθησιακή και αυτό τώρα εκφράζεται έντονα με έναν τρόπο όπως αυτός ορίζεται από την φιλοσοφική ματιά του λεγόμενου «ecosexuality», μια ιδέα που ορίζεται πως ο άνθρωπος είναι έτοιμος να δεχτεί πλέον την ενέργεια της φύσης όχι ως μητέρας, αλλά ως εραστή. 
  4. Η δόνηση της έκλειψης που ξεδιπλώνεται είναι Συλλογική – μία πραγματική μεταμόρφωση του πώς η ανθρωπότητας εξαρτάται από το οικοσύστημα. Αυτό σημαίνει πως ο κάθε ένας από εμάς αναλαμβάνει το δικό του μερίδιο ευθύνης. Ας αισθανθούμε για μια στιγμή την βαρύτητα της ευθύνης αυτής. Έχει ο καθένας μας μια μοναδική αξία στην διαδικασία και οφείλουμε όλοι μαζί να πάρουμε μέρος στην Αλλαγή και μόνο επειδή υπάρχουμε στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 
  5. Η πρώτη αντίδραση των περισσότερων είναι η άρνηση της κατάστασης και της ανάμειξης στη λύση, καθώς δεν θεωρούν πως την προκάλεσαν οι ίδιοι. Όμως η έκλειψη μας δείχνει το πώς είμαστε κι εμείς πλάσματα του οικοσυστήματος, συμμετέχουμε στην πραγματικότητα της ροής τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική μας εμπειρία.
  6. Η έκλειψη και η μεγάλη αυτή πλανητική συστάδα πραγματοποιείται από την οπτική της Ελλάδας και της Κύπρου στον 2ο οίκο. Αυτό σημαίνει πως εκτός όλων των άλλων, η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω βοηθά στο να θέσουμε στόχους βελτίωσης του γενικότερου τρόπου ζωής. Η πρωτοχρονιά μόλις πέρασε και είναι περίοδος που αποφασίζουμε όσα θέλουμε να αλλάξουμε για να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας. Καλύτερη διατροφή, μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα, ελαχιστοποίηση των πόρων που εκμεταλλευόμαστε. Αυτό σχετίζεται τόσο με τις φυσικές πηγές ενέργειες που καταναλώνουμε, όσο και τα χρηματικά/συναισθηματικά έξοδα που σπαταλούμε. Πως θα γίνει να αισθανθούμε πιο άνετοι μέσα στο σώμα μας; Ποιες αρνητικές συνήθειες χρειάζεται να ξεφορτωθούμε; Ας θέσουμε όλοι στόχους που ταιριάζουν με την ενέργεια της έκλειψης αυτής, όπως για παράδειγμα «να καταναλώνουμε περισσότερους ξηρούς καρπούς και φρούτα» ή «να ελαχιστοποιήσουμε τον χρόνο που σπαταλάμε στο διαδίκτυο». Η ενέργεια του Αιγόκερου μας καλεί να στραφούμε σε έναν πιο απλό τρόπο ζωής. Όχι πως εθελοτυφλεί στην εξέλιξη της επιστήμης, όμως αντιλαμβάνεται πως κάπου χάσαμε τον δρόμο και στηριζόμαστε αποκλειστικά στα φάρμακα και γενικά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, παρά στην καταπολέμηση της πηγής από την οποία αυτά εκκινούν.

 

Είθε να αξιοποιήσουμε την αρμονική αυτή έκλειψη ώστε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας και να μπορέσει πάλι να λάμψει μέσα μας και γύρω μας το Φως. Ας αναλογιστούμε την βάπτιση που η μέρα των Θεοφανείων συμβολίζει και το πώς το Χρίσμα είναι ένα νέο ξεκίνημα, μία σφραγίδα που πλέον αποτυπώνεται πάνω μας, αλλάζοντάς μας. Τόσο εσωτερικά, όσο κι εξωτερικά, στο πως δηλαδή μοιράζουμε και ακτινοβολούμε πλέον την Αγάπη.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.