Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/08/νεα-Σελήνη-λέοντας-Λέων-αστρολογικό-Καπέλο-ωροσκόπος-Σείριος-αστρολογία-ζώδια-Ουρανός-Χείρωνας-Φαίδρα-1280x800.jpg

Η νέα Σελήνη του μήνα στο ζώδιο του Λέοντα τετραγωνίζει τον πλανήτη Ουρανό, σχηματίζει τρίγωνο με τον Χείρωνα και μια απομακρυσμένη αντίθεση με τον Κρόνο από τον Υδροχόο. Οπότε δυνατά αρχέτυπα συμμετέχουν εδώ στο νέο ξεκίνημα του μήνα, το οποίο να σημειώσουμε θα “κλείσει” με μια Πανσέληνο σε σύνοδο με τον Δία (22.08).

 

Η νέα Σελήνη με απλά λόγια, εμποτίζεται από την ενέργεια του Ουρανού που μας προσκαλεί να γίνουμε μια νέα έκδοση του εαυτού μας. Δεν λέω εδώ να αλλάξουμε το ποιοι είμαστε εξ’ ολοκλήρου (αυτό θα ήταν πολύ δραματικό ακόμα και για τον Λέοντα!). Αν και σίγουρα θα μπορούσε να συμβεί για κάποιον που το θέλει και είναι έτοιμος, εδώ περισσότερο η αλλαγή αυτή επικεντρώνεται σε έναν συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας. Το που είναι αυτός για τον κάθε έναν μπορείτε να δείτε και από τις μηνιαίες προβλέψεις διαβάζοντας το ζώδιο του ωροσκόπου σας ΕΔΩ. (οι προβλέψεις ανανεώνονται κάθε πρωτομηνιά, οπότε θα είναι ορατές μέχρι τέλος Αυγούστου)

 

Βέβαια να αναφέρω πως οποιαδήποτε αλλαγή δεν συμβαίνει από την μια μέρα στην άλλη. Τα ζώδια που συμμετέχουν ανήκουν στην Σταθερή Ποιότητα και άρα χτίζεται με τον καιρό μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη (ίσως κάποιος δεν καταλάβει καν την απαλή αλλαγή των ημερών). Η ενέργεια είναι πιο αργή αλλά και πιο μόνιμη όταν φτάνει να εκφράζεται τελικά. Και μου αρέσει το πως φαίνεται να έρχεται ως απάντηση σε συναισθήματα περιορισμού που βιώσαμε αυτές τις μέρες τώρα που προηγήθηκαν (τέλος Ιουλίου – αρχές Αυγούστου).

Η Σταθερή Ποιότητα

 

Η νέα Σελήνη στον Λέοντα στοχεύει στην αίσθηση της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, του νοήματος, του στόχου στην ζωή ή απλά εκείνου που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Που θα βοηθήσει να στρέψεις την προσοχή σου προκειμένου να υλοποιήσεις κάτι εντελώς μοναδικό για εσένα;

Λαμβάνουμε έτσι την ηλεκτρική σπίθα του Ουρανού που μας φωνάζει να μεγαλώσουμε, να αλλάξουμε, να εξελιχθούμε, να ξεχωρίσουμε. Και συνολικά μου αρέσει ο Σεληνιακός κύκλος του μήνα που ολοκληρώνεται με την πανσέληνο στην αναιρετική μοίρα του Υδροχόου (την 29η). Παρά τις δυσκολίες που ίσως υπάρξουν τότε (θα βρείτε λίγες μέρες νωρίτερα άρθρο ή βίντεο), μου αρέσει γιατί ο μήνας ξεκινά δυναμικά, με προοπτικές.

 

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της νέας αυτής Σελήνης είναι πως συμβαίνει στις 08.08, στην Λεοντίσια πύλη του Σείριου. Ο Σείριος είναι ένα τεράστιο αστέρι, ο πνευματικός μας Ήλιος θα έλεγε κανείς, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο που συναντάμε τώρα την νέα Σελήνη! Άρα η ενέργεια του Σείριου μας βοηθά να έρθουμε σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό μας. Καθώς ο Σείριος πλησιάζει ολοένα και περισσότερο το Ηλιακό μας σύστημα, βλέπουμε το πως σταδιακά αυξάνεται και η σύνδεσή μας με τον ανώτερο εαυτό. Η νέα Σελήνη εδώ είναι μια σπάνια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την ημέρα για προσωπικό διαλογισμό, να αφουγκραστούμε τα μηνύματα που υπάρχουν μέσα μας. Που μας στρέφει την προσοχή;

 

O sabian συμβολισμός της μοίρας που συμβαίνει η νέα Σελήνη (16° – 17° του Λέοντα) έχει την ερμηνεία «μια εκκλησιαστική εθελοντική χορωδία τραγουδάει θρησκευτικούς ύμνους».

Ανεξάρτητα από το πως εκδηλώνεται η θρησκεία στις μέρες μας, εδώ βλέπουμε έναν ύμνο που ακούγεται με την μορφή προσευχής ή τραγουδιού από την πνευματική κοινότητα. Ο συμβολισμός της εθελοντικής χορωδίας μου αρέσει γιατί δεν βλέπουμε κάτι επίσημο, αλλά απλούς καθημερινούς ανθρώπους που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια κίνηση θρησκευτική, μια βοήθεια στην πνευματική κοινότητα. Άρα εδώ τονίζεται η αίσθηση της ένωσης, πως γίνεται μια ομαδική προσπάθεια να κάνουμε κάτι από κοινού. Ερχόμαστε κοντά οι άνθρωποι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον συγχρονισμένα (όπως σε μια χορωδία). Και να εξυψωθούμε μετά μαζί. Δείχνει την αφοσίωση σε ένα συλλογικό ιδανικό. Δεν σχετίζεται τελικά με την θρησκεία αυτή καθ’ αυτήν, όσο με όσα μας φέρνουν κοντά ατομικά αλλά και ως κοινότητα. Να βιώσουμε κάτι ανώτερο. Δυστυχώς οι ανάγκες των ημερών με τα απογοητευτικά γεγονότα που συνέβησαν με τις φωτιές σε πολλά μέρη της Ελλάδας, έστρεψαν την συλλογική ένωση προς τον εθελοντισμό για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους και ζώα από τις πληγείσες περιοχές. Σε μια άλλη έκφραση θα μπορούσε να εκφραστεί ως μια εθνική σύμπλευση και λόγω την Ολυμπιακών αγώνων (αν και είδαμε ευτυχώς την υποστήριξη του κόσμου στους αθλητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα) ή γενικά μια ένωση γιορτής. Όπως κι αν ερχόμαστε κοντά και συνεργαζόμαστε εθελοντικά με μια σπίθα “ύμνου” μέσα μας, σημασία πως όλοι μας συμμετέχουμε στην συλλογική προσπάθεια. Είναι σημάδι της ανθρωπιάς και της αγάπης του Λέοντα.

 

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ερχόμαστε κοντά για ενδυνάμωση και για γιορτές, παρά λόγω δραματικών καταστάσεων που μας αναγκάζουν να το κάνουμε.

Τέλος να αναφέρω πως σχετικά με το τρίγωνο του Ήλιου με τον Χείρωνα (και άρα και της νέας Σελήνης με τον Χείρωνα) δημοσίευσα ένα τρίλεπτο βίντεο χθες που μπορείτε να το βρείτε στο instagram και με την ευκαιρία να με ακολουθήσετε φυσικά αν δεν το έχετε ήδη κάνει @fedra.theologi

 

Ευτυχισμένη νέα Σελήνη σε όλους με Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.