Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Νέα Σελήνη στους Διδύμους

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/06/Νέα-Σελήνη-Δίδυμος-Διδύμους-Φακτ-Αστρολόγος-Αστρολογία-Ερμής-Φαίδρα-Κύπρος-Ελλάδα.jpg

Να μια αυθεντική Νέα Σελήνη! Ένα παράδειγμα του φαινομένου, Ήλιος και Σελήνη ενώνονται την Τετάρτη 13.06 στην ίδια μοίρα του ζωδιακού (στην 22η των Διδύμων συγκεκριμένα) ώστε να λάμψουν μαζί, να μας ωθήσουν στο καινούργιο. Πιο καινούργιο; Εκείνο της σκέψης κατά κύριο λόγο, όταν μιλάμε για τον άκρως εγκεφαλικό Δίδυμο. Όμως ας μην πιστέψει κανείς ούτε στιγμή πως επειδή ο Δίδυμος κυβερνά την λογική, υστερεί στα συναισθήματα. Το αντίθετο μάλιστα – αντιλαμβάνεται πως εκείνα μπορούν να τον πάνε στα σημεία που ο ορθολογισμός του αποτυγχάνει.

 

Άρα η Σελήνη εδώ διαθέτει μια λάμψη μοναδική και με αυτόν τον τρόπο καλεί κι εμάς να λάμψουμε. Να ξεχωρίσουμε. Ο κυβερνήτης της Πανσελήνου είναι ο Ερμής ο οποίος βρίσκεται στον Καρκίνο, σε όψη τετραγώνου με τον Χείρωνα από τον Κριό. Εδώ βλέπω μια τάση του συναισθήματος να υπερτερεί, να ενσωματώνεται το ίδιο μέσα στην λογική σκέψη με τον ίδιο τρόπο που πολλές φορές ερμηνεύουμε την νόηση ως ένστικτο, την βαθιά μας κατανόηση ως διαίσθηση. Οι έννοιες περιπλέκονται αλλά παραμένουν ξεχωριστές, τα όριά τους διακριτά.

 

Πολύ ταιριαστά συναντάμε τον Πλούτωνα πάνω στον ωροσκόπο της Πανσελήνου από την οπτική της Ελλάδας και τον Άρη – από την οπτική της Κύπρου. Οι δύο κυβερνήτες του Σκορπιού μιλάνε για πλήρη εσωτερική ανανέωση, για δύναμη ψυχής που εκδηλώνεται μέσα από αλλαγές και νίκη υπέρ του γνώριμου. Βαθιά μέσα μας (ή όχι και καθόλου βαθιά πολλές φορές), γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι εκείνο που πρέπει να αλλάξουμε, να ανανεώσουμε στη ζωή μας. Ένστικτο; Λογική; Ένας συνδυασμός ίσως; Το σημαντικό είναι πως τώρα όλα μας σπρώχνουν στο να μην καθυστερούμε άλλο.

 

Η αίσθηση αυτή του νέου που ο χάρτης γεννά επαληθεύεται και από την ερμηνεία της μοίρας στην οποία συναντάμε την ένωση του Ήλιου με τη Σελήνη: «3 νεογνά πουλιά βρίσκονται μέσα στη φωλιά τους ψηλά στο δέντρο». Και πόσο ταιριαστό με τον Ερμή στον Καρκίνο που έχει ανάγκη την φροντίδα, έτσι αισθανόμαστε κι εμείς συχνά ως μικρά πουλιά, εύθραυστοι και ευαίσθητοι να προσπαθούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο. Όμως γνωρίζουμε πως σύντομα θα πετάξουμε. Η αλλαγή είναι ήδη καθ’ οδόν. Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο εκείνο πριν ανοίξουμε τα δικά μας φτερά. Είναι η φυσική μας κατάσταση να προχωράμε, όπως βρίσκεται στο DNA των πουλιών να πετάνε ακόμα κι αν δεν αισθάνονται τη στιγμή αυτή πανέτοιμα να το κάνουν.

 

Δεν ξέρω αν κάποιοι από εσάς θυμάστε πως διάβασα βιβλία του Herman Hesse, είχα δημοσιεύσει κι ένα απόφθεγμα σε παλαιότερο άρθρο μου σχετικά με την αντίληψη του αστρολόγου για τα ζώδια. Σημείωσα ένα ακόμα ταιριαστό με τη νέα αυτή Σελήνη. Ερμηνεύστε αν θέλετε τη παρακάτω φράση βάζοντας στη θέση των δύο πόλων που χορεύουν, εσάς και ένα άλλο πρόσωπο. Ερμηνεύστε την ακόμα όμως αν μπορείτε τοποθετώντας από τη μία τη λογική και από την άλλη το συναίσθημα:

“We are sun and moon, dear friend; we are sea and land. It is not our purpose to become each other; it is to recognize each other, to learn to see the other and honor him for what he is: each the other’s opposite and complement.”

― Hermann Hesse, Narcissus and Goldmund (στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη)

 

Μια δική μου μετάφραση (για όσους δεν γνωρίζουν Αγγλικά): «Είμαστε ο Ήλιος και η Σελήνη, αγαπητέ μου φίλε· είμαστε η θάλασσα και η στεριά. Δεν είναι το πεπρωμένο μας να γίνουμε ο ένα σαν τον άλλον· είναι να αναγνωρίσουμε ο ένας τον άλλον, να μάθουμε να βλέπουμε τον άλλον και να τον τιμούμε για εκείνο που είναι: ο κάθε ένας του άλλου το αντίθετο και συμπλήρωμα.»

H Πανσέληνος βρίσκεται σε στενή σύνοδο με τον αστέρα Φακτ, του φωτεινότερου αστέρα του αστερισμού Περιστερά που συμβολίζει το περιστέρι του Νώε. O σταθερός αυτός αστέρας διαθέτει την φύση του Ερμή και της Αφροδίτης, προσδίδει ευγένεια, καλοσύνη, αθωότητα και καλή τύχη. Παρατηρείτε εδώ το μοτίβο της αθωότητας (όπως διαθέτει επίσης η μικρή ηλικία των πτηνών); Ή τη μεγαλειώδες πολλαπλή παρουσία του ίδιου του πουλιού; Τι όμορφα που ο Δίδυμος είναι ζώδιο του αέρα, συχνά συμβολίζεται από διάφορα φτερωτά πλάσματα. Η νέα Σελήνη μας προκαλεί ξεκάθαρα να ανοίξουμε τα φτερά μας και να απελευθερωθούμε προς τα εκεί που συμφωνούν συναίσθημα και λογική. Όταν και οι δύο εσωτερικές μας πυξίδες συμφωνούν ορίζοντας το ίδιο μονοπάτι, έχουμε κάθε επιβεβαίωση πως είναι το σωστό.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.