Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/Νέα-Σελήνη-Κριός-Ουρανός-Έριδα-Έρις-Πλούτωνας-αλλαγή-μάσκα-αυθεντικότητα.jpg

Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται στην ίδια μοίρα, την 26η του Κριού κι έτσι το φεγγάρι ξεκινά ξανά τον κύκλο του. Το πιο αξιοσημείωτο που παρατηρώ κοιτάζοντας τον χάρτη της στιγμής εκείνης, είναι το πώς τα δύο αυτά σώματα (ο Ήλιος και η Σελήνη) βρίσκονται ανάμεσα στον νανοπλανήτη Έρις και τον πλανήτη Ουρανό. Είναι σαν οι ενέργειες των δύο αυτών αρχετύπων να πιέζουν την δυναμική της Νέας Σελήνης και να τη φιλτράρουν τελικώς μέσα από τη δική τους οπτική. Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ στην πράξη:

Δίχως να θέλω σε αυτό το άρθρο να εμβαθύνω στο αρχέτυπο της Έριδος (Eris), αξίζει να σημειώσουμε τον ρόλο της ως αδίστακτης γυναίκας, μια άφοβη φιγούρα που ξεμπροστιάζει την αλήθεια και μας προκαλεί στα πιο βαθύτερα επίπεδα. Εδώ στον Κριό και σε συνδυασμό με τον Ουρανό και τη Νέα Σελήνη μου γεννά την εικόνα της αποκάλυψης του πραγματικού εαυτού. Με αυτό δεν εννοώ τόσο πως καταλαβαίνουμε για παράδειγμα πως κάποιος δεν ήταν πραγματικός φίλος. Η αποκάλυψη του αληθινού εαυτού είναι κάτι βαθύτερο, σαν να επανεξετάζουμε το ποιοι είμαστε, να θέλουμε να μας αντιληφθούν και οι γύρω μας για την αυθεντικότητά μας. Πετώντας μακριά τη μάσκα που φορέσαμε για εκείνους, μάσκα που εξυπηρετούσε κυρίως συμφέροντα άλλων, παρά δικά μας. Όλοι έχουμε μικρά ή μεγάλα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας που επιθυμούμε να κρατήσουμε φυλαγμένα, η Έρις δεν θέλει να ξεμπροστιάσει τα μυστικά μας παρά εκείνο που όντως είμαστε. Η ενέργεια των ημερών δεν ανέχεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

 

Η Νέα αυτή Σελήνη σφύζει από γέννηση, ζωή. Ναι, κάθε γέννηση όπως κάθε νέα αρχή εκκινεί μέσα από τον πόνο και την ένταση. Αλλά είναι η αρχική οπτική των επώδυνων ή περιοριστικών εμπειριών που μας οδηγεί σε συγκεκριμένες τροχιές, βάζει την ζωή μας σε εξελικτική κίνηση. Αρκετοί έχουν αισθανθεί πως βρίσκονται σε ένα μεταίχμιο το τελευταίο διάστημα. Αν η μπίλια δεν έχει ακόμα σταθεί στη ρουλέτα της ζωής είναι λογικό να αισθανόμαστε πως κάτι πρέπει οπωσδήποτε να συμβεί.

 

Πέρα από την Έριδα και τον Ουρανό, η Νέα Σελήνη σχηματίζει ⏩όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας εδώ έρχεται να εξασφαλίσει την αλλαγή κατά κάποιο τρόπο. Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση πως το νέο θα επικρατήσει ανεξαρτήτως του κόστους ή της δυσκολίας. Ανασύρει αποθέματα ενέργειας και προσφέρει ουσιαστικά κίνητρο να συνδεθούμε με την ψυχή, με το Φως μας. Ακόμα κι αν χρειαστεί να ενεργοποιήσει το ένστικτο της επιβίωσης, o Πλούτωνας, όπως ο Ουρανός και η Έριδα, δεν «ντρέπονται» γι’ αυτό που είναι. Που σημαίνει πως αν εμείς κάποιες φορές καλύπτουμε τις πλήρης δυνατότητές μας, τώρα αξίζει να δοκιμάσουμε να είμαστε ο εαυτός μας. Να μην παρεξηγούμε, να μην παρεξηγούμαστε. Να βιώσουμε την προσωπική αρχή που η Νέα Σελήνη μας ωθεί. Ποιος τομέας της ζωής σου είναι εκείνος που έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και καταπιέζεται; Ποιο σημείο της προσωπικότητάς σου εμποδίζεται να εκπληρωθεί; Αν μπορείς να σκεφτείς τουλάχιστον μία απάντηση, τότε οι μέρες γύρω από τη νέα Σελήνη του Απρίλη είναι η ιδανική περίοδος για αλλαγή.

 

Ο μόνος τρόπος για να μάθει κανείς να εκφράζει εξωτερικά την αυθεντικότητά του είναι με το να το κάνει. Η περίοδος είναι ιδανική για να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε εμπειρία με σκοπό να ωριμάσουμε (νέα Σελήνη ημιτετράγωνο Pallas). Και σε οποιοδήποτε στάδιο ωριμότητας κι αν κανείς ανήκει, το να καταφέρει να εκφράσει το Φως του είναι αναγκαία συνθήκη.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.