Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Ήλιος τετράγωνο Πλούτωνας

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/Τετράγωνο-Ήλιος-Πλούτωνας-ορμές-επιθυμία-λαχτάρα-ηθική-παρορμήσεις-συμβουλές.jpg

Μιλούσα με έναν φίλο μου πριν 3 ημέρες σχετικά με τις ορμές που συχνά μας κυριεύουν, πόσο μας βοηθά να ενδίδουμε σε αυτές και πόσο πρέπει ίσως να μάθουμε να τις ελέγχουμε οι ίδιοι. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση που κατέληξε να μας ξενυχτήσει και τους δύο, στην οποία ακούστηκαν διάφορες απόψεις. Καθόλου τυχαία βρισκόμασταν ήδη υπό την επήρεια του τετραγώνου Ήλιου – Πλούτωνα στα παρορμητικά. Το τετράγωνο κορυφώνεται την Τετάρτη 11.04 αλλά θα εξακολουθήσει να μας επηρεάζει τουλάχιστον έως την Κυριακή.

 

Οι ορμές λοιπόν που συχνά γίνονται πολύ έντονες και αφορούν την απόλαυσή μας, ενώ ανήκουν συνήθως σε μια γκρι γραμμή ηθικά μιλώντας, αυτές είναι που τώρα το τετράγωνο αναδύει. Μπορεί αυτό να είναι από κραιπάλες στο φαγητό μέχρι ανάγκη για σεξουαλική εκτόνωση εκτός της σχέσης, όπως και να ‘χει παρατηρείται ένα μοτίβο που σχετίζεται 1)με τη μεγάλη θέληση, 2)το δίλλημα του αν ζω μια φορά πρέπει να ζήσω σεμνά ή να το απολαύσω όσο μπορώ; και τέλος 3)έρχονται οι τύψεις.

 

Θυμίζω πως ⏩η προηγούμενη όψη που είχε σχηματίσει ο Ήλιος με τον Πλούτωνα ήταν το εξάγωνο πριν έναν μήνα, είχε σίγουρα τελείως διαφορετική ενέργεια. Τώρα τα αρχέτυπα του Φωτός και του Σκότους συγκρούονται και είναι φυσικό ορισμένοι να αισθανθούν το κλασσικό καρτουνίστικο σχέδιο πως στον έναν ώμο βρίσκεται ένας άγγελος και στον άλλον ένας δαίμονας. Οι δύο πλευρές του εαυτού μας προσπαθούν να μας πείσουν πώς να πράξουμε και η μάχη μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη.

 

Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη την ίδια στιγμή τάσσεται υπέρ των απολαύσεων από τη μία, από την άλλη βρίσκεται σε Γήινα λογικά ζώδια που σκέφτονται τις συνέπειες. Το τρίγωνο των δύο αιώνιων εραστών είναι σαν να ξεκλειδώνει την απάντηση στα ερωτήματα που θέλει το τετράγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα. Δεν θέλει να στερηθούμε την ευχαρίστηση, μα σίγουρα θα χρειαστεί να βεβαιωθεί πως παραμένουμε εξασφαλισμένοι στο μετά. Αφροδίτη και Άρης δεν σκέφτονται βραχυπρόθεσμα όπως οι ορμές.

 

Συχνά συμβαίνει όταν τέτοιου είδους ορμές παρουσιάζονται να προτείνω σταδιακή εκτόνωσή τους. Για παράδειγμα αν κάποιος θέλει να φάει πολλά γλυκά, μπορεί ίσως να τρώει από λίγο κάθε μέρα, διατηρώντας την υγεία του, ικανοποιώντας ταυτόχρονα την ανάγκη. Όμως ο ιδανικότερος τρόπος να αξιοποιήσει κανείς το τετράγωνο αυτό είναι βρίσκοντας μια μόνιμη λύση ξεκινώντας από το να αναγνωρίσει την πραγματική ανάγκη που κρύβεται πίσω από τις προσωρινές απολαύσεις. Για παράδειγμα, μήπως ζητάμε περισσότερο φαγητό γιατί βοηθά να καλύψει τη στεναχώρια; εντοπίζοντας το αληθινό αρνητικό συναίσθημα που τροφοδοτεί τις ανεξέλεγκτες ορμές, είναι το πρώτο βήμα ώστε να τις κατευνάσουμε για πάντα.

Μια λύση, αφού συνειδητοποιήσουμε την αυθεντική αιτία, είναι να αντικαταστήσουμε την ορμή με μια διαφορετική κίνηση. Για παράδειγμα: αντί να φάμε ένα ολόκληρο σοκολατένιο Πασχαλινό αυγό, να πιούμε ένα ποτήρι νερό ή να κάνουμε μια ελαφριά σωματική άσκηση. Αντικαθιστώντας την αρνητική συνήθεια με κάτι θετικό για τον οργανισμό μας το οποίο όμως ευχαριστιόμαστε, είναι πιθανότερο να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την εναλλακτική εκδοχή της «ορμής». Αποφύγετε το αλκοόλ ή άλλες ουσίες που αλλοιώνουν την αντίληψη γιατί τα εξάγωνα του Ποσειδώνα με την Αφροδίτη και τον Άρη μας κάνουν ιδιαίτερα ανίσχυρους υπό την επήρεια.

 

Ας θυμόμαστε πως κάθε όψη -και ειδικά τα τετράγωνα- είναι ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε μόνιμα αντιδράσεις που εμφανίζονται ξανά και ξανά. Τώρα αυτές αφορούν συναισθηματικές ανισορροπίες που εκδηλώνονται μέσα από διλήμματα στα οποία η πρώτη μας αντίδραση είναι να πράξουμε παρορμητικά και δίχως σκέψη. Ίσως δεν χρειάζεται τελικά να βάλουμε καν τον εαυτό μας στη διαδικασία, με το να ξεπεράσουμε τις ίδιες αυτές συναισθηματικές ανισορροπίες.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.