Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2019

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/12/Πανσέληνος-Δίδυμοι-Χριστούγεννα-2019-προβλέψεις-σχέσεις-οικονομικά-Ελλάδα-Κύπρος-Τοξότης-Αφροδίτη-Φαίδρα-Θεολόγη.jpg

Sometimes we are less unhappy in being deceived by those we love, than in being undeceived by them.

–Francois La Rochefoucauld, Maxims

Η τελευταία Πανσέληνος του χρόνου και της δεκαετίας είναι εδώ και συμβαίνει την Πέμπτη 12.12 στους Διδύμους! Η επόμενη σημαντική φάση της Σελήνης, η νέα Σελήνη, θα είναι ταυτόχρονα και ολική έκλειψη Ηλίου στις 26 Δεκεμβρίου.

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στην 19η μοίρα των Διδύμων, που σημαίνει πως επηρεάζει ιδιαίτερα όσους έχουν πλανήτες στις μοίρες εκείνες στα Μεταβλητά ζώδια. Αλλά η ενέργεια είναι εκεί για να την αξιοποιήσουμε όλοι. Γιατί η ενέργεια των Διδύμων έχει την τάση άλλωστε να μοιράζει τα καλά, με τον τρόπο που τα μοιράζεται με τον Δίδυμό του. Αλλά και τα δύσκολα επίσης.

Η Πανσέληνος αυτή κρύβει μια τάση εξαπάτησης από τα αγαπημένα μας (ή και όχι μόνο) πρόσωπα. Αλλά προσοχή! δεν γίνεται όλους να μας εξαπατούν. Αυτό σημαίνει πως από την στιγμή που η ενέργεια υπάρχει, αρκετές φορές καταλήγουμε κι εμείς να μην φερόμαστε τόσο σωστά στους άλλους – οπότε είναι απαραίτητο να ελέγχουμε την ακεραιότητά μας.

 

Αλλά είναι επίσης και αυτό που όλοι κάνουμε λίγο – πολύ, να πιστεύουμε οικειοθελώς στο παραμύθι, να εθελοτυφλούμε γιατί μας αρέσει το όνειρο, γιατί θέλουμε πάρα πολύ να ισχύσει η ελπίδα μας. Αυτό τώρα λοιπόν καταλήγουμε να το κάνουμε εντονότερα. Ευτυχώς οι Δίδυμοι είναι ζώδιο λογικό, αλλά η Αφροδίτη (σχέσεις) είναι στριμωγμένη ανάμεσα στον Κρόνο και τον Πλούτωνα (που ετοιμάζονται για σύνοδο πολύ σύντομα!) στον Αιγόκερω, οπότε θέλουμε τις σχέσεις με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Έχουμε σχεδόν απαιτήσεις από τους γύρω μας που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν και έτσι καταλήγουμε με δύο επιλογές:

  1. είτε να απογοητευτούμε
  2. είτε να το αγνοήσουμε, πιστεύοντας πως αυτό που ζούμε ταιριάζει στις επιθυμίες μας.

 

Για όσους βρίσκονται Ελλάδα:

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον 7ο οίκο των σχέσεων – ισχύουν όλα τα παραπάνω και υπάρχει έντονη η τάση να βιώσουμε απογοήτευση.

Η Αφροδίτη είναι ιδιαίτερα ενεργή κατά την διάρκεια της Πανσελήνου, η οποία βρίσκεται στον 2ο οίκο των οικονομικών από την οπτική της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει πως η Πανσέληνος προκαλεί οικονομικό στρίμωγμα λόγω και της τριπλής συνόδου που σχηματίζει εκεί στον Αιγόκερω.

 

Για όσους βρίσκονται στην Κύπρο:

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον 6ο οίκο της αυτοβελτίωσης, της καθημερινότητας και της υγείας. Αυτό δείχνει πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη να κάνουμε απολογισμό της χρονιάς που τελειώνει, να εκτιμήσουμε όσα καταφέραμε υμνώντας τον κύκλο που ολοκληρώνεται πριν ένας νέος, αυτός του 2020 ξεκινήσει.

Η Αφροδίτη βρίσκεται ανάμεσα στον Κρόνο και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και στον 1ο οίκο, που δείχνει πως θέλουμε να πιστεύουμε σε ένα παραμύθι από την εναλλακτική που είναι να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Η ελπίδα είναι αρκετά σκληρή, και το πιο σκληρό της χαρακτηριστικό είναι πως επιμένει “πεθαίνοντας” τελευταία.

 

Η Πανσέληνος συνολικά μιλά για το τέλος, το τέλος της χρονιάς, της δεκαετίας, μιας συνήθειας ή μιας σχέσης. Και μπορεί υπό “φυσιολογικές” συνθήκες να μην το σκεφτόμαστε δεύτερη φορά να βάλουμε τέλος σε καταστάσεις, αλλά όταν είμαστε ταυτόχρονα αντιμέτωποι με το εορταστικό κλίμα που όλοι σαν να μας πιέζουν να είμαστε “ευτυχισμένοι”, “χαρούμενοι”, “γιορτινοί” και αγαπημένοι, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Γιατί θέλουμε να τα ζήσουμε όλα αυτά, θέλουμε να ζήσουμε την αγάπη των Χριστουγέννων, αλλά η Πανσέληνος έχει συχνά για αρκετούς μια σκληρή ενέργεια.

 

Κάτι ακόμα: Οπουδήποτε στον κόσμο κι αν βρίσκεται κανείς, η Πανσέληνος φέρνει μια τάση υπερκατανάλωσης. Τείνουμε να ξοδεύουμε πολλά χρήματα. Κι ενώ αυτό είναι υπέροχο για κάποιον έμπορο, για τους περισσότερους σημαίνει πως καλό είναι να βάλουμε ένα μέτρο στα έξοδα. Φυσικά και το να δίνουμε είναι χαρά και είναι πραγματικά υπέροχο να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας! Δώρα (ακριβά ή πιο φθηνά αρκεί να έχουν κάποια σημασία). Προσφέρετε φέτος ένα δώρο που σημαίνει κάτι ουσιαστικό για τον άλλον και για εσάς. Το αγαπημένο σας βιβλίο, μαγειρέψτε την πιο λαχταριστή τούρτα που ξέρετε πως τους αρέσει, ένα δώρο εμπειρίας ίσως, και φυσικά πείτε ευγενικές κουβέντες, δώστε μεγάλες και ζεστές αγκαλιές!

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.