Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/11/Δίας-στον-Αιγόκερω-προβλέψεις-τύχη-Κρόνος-ζώδια-αστρολογία-provlepseis-dias-aidiokeros-aigokerws-kronos-ploutwnas.jpg

Ο Δίας αφήνει το ζώδιο κυριαρχίας του, τον Τοξότη, και περνά στις 02 Δεκεμβρίου 2019 στο ζώδιο του Αιγόκερου. Ο Δίας θα παραμείνει στο Γήινο αυτό ζώδιο έως 19 Δεκεμβρίου του 2020, περίπου έναν χρόνο δηλαδή.

 

Λέγεται πως ο Δίας εδώ βρίσκεται στο ζώδιο της πτώσης του. Στην χειρότερή του θέση θα έλεγε κάποιος. Φυσικά έχω ξανατονίσει πως αυτές οι ορολογίες της “αδυναμίας” και της “πτώσης” δεν έχουν πρακτική εφαρμογή στην γενέθλια αστρολογία ή στις διελεύσεις. Όμως αξίζει να λάβει κανείς υπόψιν του πως ο Αιγόκερως κυβερνάται από τον Κρόνο, τον τιτάνα που αρχετυπικά έδιωξε και φυλάκισε ο Δίας, παίρνοντας στην συνέχεια τη θέση του. Οπότε σίγουρα, τα χαρίσματα του Δία μέσα στο βασίλειο του Κρόνου, περιορίζονται, δεν μπορούν να εκφραστούν σε όλο τους το μεγαλείο ή για να το πω ορθότερα, δεν εκφράζονται με τον τρόπο που τα έχουμε εμείς συνηθίσει.

 

Τώρα που ο Δίας εισέρχεται στο ζώδιο που κυβερνά ο Κρόνος, τον Αιγόκερω, οι κλασσικές ενέργειες του Δία, όπως η τύχη, η επέκταση, η μάθηση και η γενναιοδωρία (για να αναφέρω μερικές), γίνονται αντιληπτές και συμβαίνουν μέσα από το πρίσμα του Κρόνου και μόνο όταν εκείνος τις εγκρίνει. Αυτό σημαίνει πως η ακεραιότητα χαρακτήρα και η ηθική του καθενός, γίνονται ο μόνος τρόπος μέσα από τον οποίον ο Δίας μπορεί να εκφραστεί. Γι’ αυτό σε αρκετούς δεν αρέσει η θέση αυτή του Δία και λένε πως βρίσκεται στην “πτώση του”. Είναι επειδή τους βόλευε η ιδέα πως η τύχη απλώς έρχεται. Επειδή ορισμένοι δυσκολεύονται να δεχτούν πως τώρα η τύχη και η εξέλιξη περισσότερο κερδίζονται με το σπαθί, με την προσπάθεια, την ηθική και την αξία του καθενός. Για εκείνους όμως που έχουν καθαρή συνείδηση, η διέλευση αυτή του Δία θα τους ευνοήσει πραγματικά.

 

Δίας και Κρόνος είναι φαινομενικά αντίθετα αρχέτυπα και γι’ αυτό μου αρέσει πάρα πολύ όταν ο ένας πλανήτης βρίσκεται στο ζώδιο κυριαρχίας του άλλου. Δηλαδή όταν συναντάμε τον Κρόνο στον Τοξότη και τον Δία στον Αιγόκερω, όπως τώρα. Όμως για να μην μακρηγορώ, θα αναφέρω τις βασικές εκφράσεις του Δία για τον επόμενο χρόνο:

Ο Δίας ονομάζεται αλλιώς και “μεγάλος ευεργέτης”, είναι ο τυχερός πλανήτης και όλοι χαιρόμαστε όταν περνά πάνω από τον Ήλιο μας (βρίσκεται στο ζώδιό μας), Μπορεί η θέση του στον Αιγόκερω να μην θεωρείται η ιδανική, αλλά συμβαίνει την κατάλληλη στιγμή, μιας που εδώ βρίσκονται ο Κρόνος με τον Πλούτωνα που οδεύουν προς σύνοδο. Οπότε η ενέργεια του Δία ελαφραίνει την ατμόσφαιρα. Δίχως αυτόν, θα ήταν πιο δύσκολα ειδικά για όσους έχουν την επικείμενη αυτή σύνοδο σε οίκους γωνιακούς ή στον άξονα 6ου-12ου. Ο Δίας φέρνει μια νότα αισιοδοξίας, αποσυμφορίζει την ατμόσφαιρα και τελικά, δεν αφήνει τον Κρόνο με τον Πλούτωνα να εκδηλώσουν όλη την ένταση των δυσκολιών. Αντίθετα, απαιτεί να αισθανθούμε ένα μέρος της θετικότητας που τους περιβάλλει.

Διάβασε περισσότερα για την σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα στον Αιγόκερω ΕΔΩ

Ο Δίας στον Αιγόκερω σχετίζεται με την εικόνα που προβάλουμε προς τα έξω. Αν υπάρχει ένα κομμάτι μας που θέλουμε να εκφράσουμε κοινωνικά αλλά δεν το έχουμε τολμήσει, ο Δίας μας παροτρύνει να δώσουμε την άδεια στον εαυτό μας, να του επιτρέψουμε να λάμψει. Ο χαρακτήρας που πηγάζει από την ψυχή μας είναι ένα μοναδικό μας κομμάτι και οφείλει να εκφραστεί. Δεν είμαστε ρομπότ να πράττουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο, τον συνηθισμένο. Από τρελά χρώματα στα μαλλιά, μέχρι τολμηρές μόδες και τρόπο ζωής που ενθαρρύνει την μοναδικότητα, ας σκεφτούμε: πόσο επιτρέπεις εσύ στον εαυτό σου να είσαι αυθεντικός δημόσια;

 

Η περίοδος που ο Δίας θα παραμείνει στον Αιγόκερω μας καλεί να είμαστε πιο ειλικρινής στους “ρόλους” που παίζουμε και στις “μάσκες” που φοράμε για να συμμορφωθούμε με όσα υποδυόμαστε στην καθημερινότητά μας. Από τα ακραία παραδείγματα σεξουαλικών σκανδάλων που θα ξεσπάσουν και θα αφορούν ανθρώπους γνωστούς (που μπορεί ακόμα και να συνηθίζουν να καταδικάζουν τέτοιες συμπεριφορές), μέχρι τις πιο απλές εκφράσεις όταν στον χώρο εργασίας (ένα από τα μέρη που συνηθίζουμε οι άνθρωποι να φοράμε προσωπεία) κάποιος φέρεται ξεκάθαρα ύπουλα, έφτασε ο καιρός να μην του απαντάμε με χαμόγελο, αλλά τουλάχιστον με απόρριψη, αν όχι με ξεκάθαρη ειρωνεία και επιθετικότητα ώστε να μπει στην θέση του. Ο Δίας στον Αιγόκερω φέρνει αποκαλύψεις (ειδικά όταν θα είναι ανάδρομος 15.05-12.09) αλλά είναι και μαθημένος αρχηγός. Γνωρίζει την αξία του και δεν δέχεται εύκολα να τον υπονομεύουν. Εμείς;

 

Όλο αυτό το διάστημα αυξάνεται η ανάγκη μας για άμεσα αποτελέσματα. Χρειάζεται στην πράξη να παρατηρήσουμε πρόοδο. Είτε γενικά, στην πολιτική σκηνή να εφαρμοστούν νόμοι ισοτιμίας, είτε προσωπικά, να έρθουμε σε βαθύτερη επαφή με την αυτογνωσία και την ψυχική μας εξέλιξη. Ο Αιγόκερως λέγεται πως είναι το ζώδιο της καριέρας, μιας που ο 10ος οίκος που ο Αιγόκερως κυβερνά είναι ο οίκος εκείνων που εκφράζουμε προς τα έξω. Και κακά τα ψέματα, όταν κάποιος έχει μια επιτυχημένη καριέρα, αυτό είναι το μόνο που οι άλλοι αντικρίζουν. Όμως η βάση του Αιγόκερου λίγο σχετίζεται με την επαγγελματική επιτυχία. Αν και είναι γεγονός πως το αρχέτυπο του Κρόνου πετυχαίνει τον σκοπό της ακόμα κι αν προσπαθεί για χρόνια, ο Δίας στον Αιγόκερω δεν θέλει να μας κάνει να δουλεύουμε παραπάνω, αλλά να κατανοήσουμε περισσότερο τον ίδιο μας τον εαυτό. Οποιαδήποτε μέθοδος αυτογνωσίας, όπως ψυχανάλυση, διαλογισμός, αστρολογία κλπ, ευνοείται και έχει θετικά αποτελέσματα. Η αστρολογία εκτός του βοηθά στην αυτογνωσία μέσα από μελέτες όπως η γενέθλια ανάλυση, προσφέρει και εναλλακτικούς τρόπους για βαθύτερη εξερεύνηση του εαυτού μέσα από άλλες μεθόδους. Μπορεί δηλαδή να δώσει κατεύθυνση προτείνοντας άλλα μονοπάτια ταιριαστά με τον κάθε γενέθλιο χάρτη.

Ο επόμενος χρόνος είναι εποχή που απαιτείται εξέλιξη της αυθεντικότητας που εκφράζεται προς τα έξω. Έρχονται μήνες που χρειάζεται κοινωνικά να βελτιωθεί το σύστημα δικαιοσύνης. Που ανταμείβονται εκείνοι που προσπαθούν. Όσοι είναι τίμιοι και ακέραιοι.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Για τις προηγούμενες διελεύσεις του Δία:
από τον Τοξότη
από τον Σκορπιό

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.