Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u881127237/domains/astrologyhat.gr/public_html/wp-content/themes/stellarium/single.php on line 33

Πανσέληνος στους Διδύμους

Ο Ήλιος μόλις χθες πέρασε στον Τοξότη, ξεκινώντας τον μήνα στο πύρινο ζώδιο του Κενταύρου, με τον Δία, τον κυβερνήτη του, να βρίσκεται ήδη εδώ. Το αρχέτυπο του Τοξότη είναι γενικά πολύ ισχυρό ενεργειακά τώρα, γίνεται αντιληπτό με τον Ήλιο, τον Δία, τον ανάδρομο Ερμή, ακόμα και ο Ωροσκόπος από Ελλάδα και Κύπρο είναι Τοξότης! Όλα τα ζώδια είναι πολύ όμορφα και έχουν αρκετά να μας προσφέρουν, όμως οτιδήποτε στην υπερβολή του είναι ευκολότερο να εκφράσει τα αρνητικά του χαρακτηριστικά, να αναδυθεί δηλαδή η «σκιά» του Τοξότη στη προκειμένη περίπτωση. Γι’αυτό έρχεται η Πανσέληνος του Νοέμβρη, μόλις στη μηδενική μοίρα των Διδύμων, ώστε να εξισορροπήσει τις καταστάσεις. Δεν είναι πως θα τη χαρακτήριζα με απλοϊκά λόγια ως «καλή» Πανσέληνο. Μια Πανσέληνος μας ταρακουνά συναισθηματικά. Όπως στη γυναίκα είναι το αποκορύφωμα των ορμονών, έτσι και η Σελήνη φτάνει στο αποκορύφωμα του φωτός της.

Δες και το άρθρο για τις φάσεις της Σελήνης ΕΔΩ.

Η Πανσέληνος στους Διδύμους κυβερνάται από τον Ερμή που τώρα είπαμε βρίσκεται ανάδρομος στον Τοξότη. Άρα υπάρχει μια γενικότερη τάση να αναλογιζόμαστε το παρελθόν, τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά τώρα που γνωρίζουμε τα αποτελέσματα. Εκ των υστέρων, όταν συχνά μας τρώνε οι τύψεις, η αίσθηση του ανικανοποίητου μεγαλώνει. Ενώ ταυτόχρονα τώρα γεννάται και μια διάθεση αυτοτιμωρίας. Ας χαλαρώσουμε! Ό,τι συνέβη – συνέβη και το ζήτημα είναι να αφοσιωθούμε στο παρόν και το μέλλον. Το παρελθόν είναι εδώ ώστε να μας διδάσκει, όχι να μας ταλαιπωρεί.

Υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τώρα στον απόηχο της ανάδρομης Αφροδίτης και ενώ προσπαθούμε ακόμα να ισορροπήσουμε με όλη την πλανητική ενέργεια. Πως μπορεί η Πανσέληνος να βοηθήσει; Ο Δίδυμος είναι ζώδιο της επικοινωνίας. Και τώρα η επικοινωνία στρέφεται προς τα μέσα λόγω ανάδρομου Ερμή. Να τι μπορούμε να κάνουμε – είναι γνωστό αλλά συχνά το ξεχνάμε:

 

Βοηθά πάρα μα πάρα πολύ να κάνουμε συνέχεια ερωτήσεις στον εαυτό μας, ας αναρωτηθούμε για το κάθε συναίσθημα ως μια προσπάθεια να φτάσουμε στη βάση του, σε εκείνο που το δημιούργησε. Να είμαστε περίεργοι: «Γιατί το θέλω αυτό;» «Πως με έκανε να αισθανθώ αυτή η κατάσταση; την έχω μήπως ξαναβιώσει στο παρελθόν;» Στην προσπάθεια όμως να προσπεράσουμε διλλήματα ή να σκεφτούμε πιο καθαρά μπορεί να καταλήξει η σκέψη να κάνει κύκλους, να εγκλωβιστεί στα ίδια μοτίβα και τελικά να μπλεχτεί περισσότερο! Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο προτιμήστε να γράφετε τις σκέψεις. Είτε ως διάλογο με τον εαυτό σας – η μπερδεμένη εκδοχή να συνομιλεί με τον πιο έμπειρο ανώτερο εαυτό που πάντα προθυμοποιείται να συμβουλέψει είναι μια άριστη αξιοποίηση της ενέργειας των Διδύμων- , είτε ως λίστες φόβων, σκέψεων, υποχρεώσουν που θα μας βοηθήσουν να ξεκολλήσουμε.

Κάτι ακόμα: Συχνά καθώς αισθανόμαστε πως τα προβλήματα είναι ανυπέρβλητα ξεχνάμε κάτι πολύ βασικό. Τα προβλήματα φαντάζουν μεγαλύτερα όσο περισσότερο κανείς παραμένει ξύπνιος. Τείνουμε τότε να τα αντιμετωπίζουμε πιο συναισθηματικά παρά με τη λογική που συχνά απαιτούν. Η μέρα κυβερνάται από τον πιο ορθολογιστή Ήλιο και η νύχτα από την πιο ευαίσθητη Σελήνη. Οπότε όσο η ώρα περνά και νυχτώνει (οδεύουμε σε έναν μήνα και στη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου – το σκοτάδι ολοένα και αυξάνεται γύρω μας) είναι ευκολότερο να παρασυρόμαστε σε αποφάσεις που λαμβάνονται περισσότερο από παροδικά συναισθήματα. Αποφάσεις σημαντικές είναι καλύτερο να τις παίρνουμε όσο είμαστε ξεκούραστοι, όσο το μυαλό έχει μια σχετική κυριαρχία. Ναι, η Σελήνη κυβερνά το συναίσθημα αλλά βρίσκεται στον λογικό Δίδυμο. Έχει απέναντί της να στέκεται τον αντικειμενικό Ήλιο στον ρομαντικό Τοξότη. Τα διλλήματα που εμφανίζονται αυτό το διάστημα φαντάζουν να καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Άρης στους Ιχθύες 2018

Όμως η Πανσέληνος (Ήλιος αντίθεση Σελήνη) είναι μέρος ενός σχηματισμού ταυ – τετράγωνου με εξοδικό τον Άρη από τους Ιχθύες. Αυτό σημαίνει πως η ενέργεια εκτονώνεται μέσα από το ζώδιο του ψαριού με έναν δυναμικό τρόπο. Ο Άρης μας δείχνει πως χρειαζόμαστε αποφασιστικότητα και πυγμή. Χρειάζεται να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα ώστε να επιβιώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Να ζήσουμε με λιγότερο άγχος (γιατί είναι γενικότερα αυξημένο αυτές τις μέρες) και παραπάνω χαλάρωση, πιο πολλές επιτυχίες και αρκετή περισσότερη Αγάπη.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.