Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Η τελευταία Πανσέληνος του ’20

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/04/Πανσέληνος-στον-Καρκίνο-2020-Δεκέμβριος-προβλέψεις-ζώδια-Αιγόκερως-Φαίδρα-Θεολόγη-ωροσκόπος-Αφροδίτη-Χείρωνας-1014x487-1.jpg

Η τελευταία Πανσέληνος του 2020
…η οποία συμβαίνει στον Καρκίνο, στο ζώδιο δηλαδή που η Σελήνη κυβερνά. Η Σελήνη βρίσκεται στην 8η μοίρα του Καρκίνου και εκτός του ότι είναι Πανσέληνος (άρα ο Ήλιος βρίσκεται ΑΚΡΙΒΩΣ απέναντι, στην 8η μοίρα του Αιγόκερου), σχηματίζει (μαζί με τον Ήλιο) ένα ταυ τετράγωνο με τον Χείρωνα από τον Κριό. Και ένα εξάγωνο με τον Ουρανό από τον Ταύρο. Μην μπερδεύεστε, θα σας εξηγήσω τι σημαίνουν όλα αυτά:

Ο άξονας Καρκίνου – Αιγόκερου (που βρίσκονται τώρα η Σελήνη και ο Ήλιος αντίστοιχα) σχετίζεται με την ανάπτυξη, τους τρόπους που αναπτύσσουμε διάφορα συστήματα, όπως η οικογένεια, ο πολιτισμός κλπ. Και θέλουμε δεν θέλουμε, είμαστε διαμορφωμένοι όλοι μας, μέσα από αυτά τα συστήματα. Και συχνά εξακολουθούν να μας επηρεάζουν. Μερικές φορές ενισχύονται από τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε και άλλες φορές αισθανόμαστε πληγωμένοι από τα συστήματα αυτά. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να έχει διαμορφωθεί μέσα σε μία χώρα ειρηνική – δίχως πολέμους ή πείνα – και αυτό να ενισχύεται από τον τρόπο ζωής του. Και μπορεί επίσης να είναι πληγωμένος επειδή το οικογενειακό του σύστημα ήταν ένα αυταρχικό το οποίο ακόμα εξακολουθεί και τον πληγώνει. Πάντως κανένας μας δεν περνά την ζωή δίχως αυτού του είδους τις επιρροές. Είναι οι βάσεις μας, όσα μας καθορίζουν. Αυτό νομίζω άξιζε ως μια γενικότερη εισαγωγή, καθώς και τώρα η Πανσέληνος μπορεί να αναδείξει την προσωπική, οικογενειακή ή συλλογική μας “ιστορία” καθώς ταυτόχρονα προσπαθούμε να κατανοήσουμε τις συνέπειες που είχαν αυτές οι επιρροές στην ζωή μας. Κανένας δεν είπε πως θα είναι μια “ελαφριά” Πανσέληνος. Κοινώς, το 2020 θα φύγει όπως αξίζει σε μια τέτοια χρονιά.

 

Τι να περιμένουμε από αυτή την Πανσέληνο;

  1. Αρχικά είναι μια άκρως συναισθηματική Πανσέληνος, δηλαδή έχουμε αυξημένη ενσυναίσθηση και τα αισθήματα είναι έντονα. Άλλοτε επίπονα, άλλοτε ευχάριστα, πάντως έντονα.
  2. Μου βγάζει επίσης η Πανσέληνος αυτή την επιθυμία να συνδεθούμε και να “ενωθούμε” με τους άλλους. Είτε επειδή μας ξυπνά μια νοσταλγία (γιατί μας ξυπνά με την Πανσέληνο αυτή), είτε επειδή ενισχύονται όλη αυτή η ανάγκη του μαζί, της ομαδικότητας.
  3. Επίσης σε αρκετούς (ειδικά αν υπάρχουν πλανητικά σώματα στον γενέθλιο χάρτη με τα οποία η Πανσέληνος δημιουργεί όψεις) να θέλουν να αναλάβουν περισσότερη ευθύνη για μια κατάσταση. Να θέλουν να “ξεχωρίσουν”. Αυτό όμως συνεπάγεται και την ευθύνη να κατανοήσουμε καλύτερα τους ανθρώπους γύρω μας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ένας ηγέτης που κατανοεί τους ανθρώπους, είναι πιο αγαπητός από τον ηγέτη που δεν νοιάζεται. **
  4. Η ανάγκη αυτή της ευθύνης, η πιο ηγετική ενέργεια του χάρτη, μπορεί να είναι κυριολεκτική (π.χ. αναλαμβάνω περισσότερες ευθύνες στη δουλειά) αλλά μπορεί να είναι και η ευθύνη απέναντι στην ζωή μου, καθώς κάποιος φτάνει να ζει περισσότερο βάση του σκοπού του. Δηλαδή όταν κάποιος φτάνει να ωριμάσει, γίνεται ηγέτης της ζωής του αρχικά και παράδειγμα για τους άλλους στη συνέχεια. Είναι φυσικό. Δεν χρειάζεται οι άλλοι να τον μιμούνται άμεσα, αλλά βλέπουμε πως φτάνουν να επηρεάζονται και να εμπνέονται από το άτομο αυτό ώστε να γίνουν κι εκείνοι λίγο “καλύτεροι” με τον τρόπο που επιθυμούν.
  5. Πέρα από αυτά τα όμορφα που μιλούν για ωρίμανση και ανάληψη ευθυνών στην ζωή μας, η πανσέληνος αυτή μπορεί να είναι για αρκετούς “βαριά”, να αισθανθούμε σαν να μην αντέχουμε άλλο (είναι και η όλη κατάσταση με την πανδημία που δεν βοηθά), σαν να μας πλακώνει το κύμα και να πνιγόμαστε. Μπορεί να ακούγεται άσχημο, αλλά ας σας θυμίσω πως το κύμα είναι επίσης κάθαρση και πως η αίσθηση του πνιγμού υπάρχει μόνο όταν δεν αφηνόμαστε να μας παρασύρει το ρέμα (τα συναισθήματα και οι καταστάσεις). Τότε η αίσθηση είναι αυτή της ελευθερίας. Και πραγματικά, ανάλογα τον χειρισμό που κάνουμε, η Πανσέληνος επιτρέπει να αισθανθούμε μια ελευθερία γιατί δεν μας κρατά τίποτα στο παρελθόν και μπορούμε να αλλάξουμε κατεύθυνση, παραμένουμε ελεύθεροι και καθώς έχουμε την ευθύνη του εαυτού μας, ανεξάρτητοι.

 

Η Σελήνη και ο Καρκίνος σχετίζονται με την αίσθηση της ασφάλειας. Κάτι που νιώσαμε να κλονίζεται μέσα στο 2020. Και τώρα η έκλειψη είναι εδώ να μας θυμίσει πως παντού μπορούμε να δημιουργήσουμε τον χώρο για ασφάλεια, σιγουριά, αγάπη και οικειότητα. Παντού υπάρχουν ευκαιρίες. Δεν χρειάζεται να αγνοήσουμε τα τραύματα – δεν γίνεται κιόλας. Ο Χείρωνας παραμένει αιώνια πληγωμένος, αλλά παραμένει και θεραπευτής. Και εξακολουθεί να είναι όσο κοινωνικός του επιτρέπουν οι καταστάσεις.

 

Ενδιαφέρον έχει ο sabian συμβολισμός της μοίρας που η Πανσέληνος συμβαίνει η οποία έχει την ερμηνεία (σας την δίνω στα Ελληνικά) “ένα γυμνό κορίτσι απλώνει το χέρι στο νερό για να πιάσει ένα ψάρι”.

Τι συμβολίζει αυτή η ερμηνεία; Την ανάγκη μας να αναζητάμε απαντήσεις. Να ρωτάμε, να αναρωτιόμαστε σχετικά με το τι συμβαίνει. Δείχνει επίσης την ανάγκη της επιβίωσης στην πιο ωμή της μορφή. Το κορίτσι (ο πιο εύθραυστος και ανήμπορος εαυτός μας) είναι γυμνό (δίχως τις ανέσεις που έχουμε συνηθίσει) αλλά παρόλα αυτά σκύβει πάνω από το νερό, προκειμένου να πάρει εκείνο που θέλει. Ακόμα και δίχως τίποτα, μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλία. Αυτό είναι κάτι που δεν το χάνουμε ποτέ.

Μου βγάζει επίσης και κάτι πιο παιχνιδιάρικο η μοίρα αυτή. Το μικρό κορίτσι δεν νοιάζεται ίσως καν για τα ρούχα. Βλέπει απλώς ως παιχνίδι το πως τα ψάρια ξεγλιστρούν. Εδώ υπάρχει κάτι που σχετίζεται με την αυτοέκφραση και το πως το έχουμε μέσα μας, στον πυρήνα μας, να κυνηγάμε στόχους, ειδικά αν μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε ως παιχνίδι. Η Πανσέληνος σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό για να μας θυμίσει πως η ψυχή είναι πάντα παρούσα και αιώνια και αυτό που την παρακινεί είναι ο ενθουσιασμός, τα πάθη, το παιχνίδι. Δεν την συγκινούν τα υλικά αγαθά – αυτά είναι απλώς ένα απαραίτητο μέσο που χρειάζεται να το έχουμε ή να το αποκτήσουμε. Η ψυχή συγκινείται με την ευχαρίστηση, το χαμόγελο, την επίτευξη των στόχων. Συχνά όταν έχουμε μια λίγο πιο “παιδική” στάση στην ζωή μας, καταφέρνουμε ευκολότερα να συνδεθούμε με το “εδώ και τώρα” που λίγο (για να μην πω πολύ) ως ενήλικες το χάνουμε.

 

Την ίδια μέρα κορυφώνεται και το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα, άρα ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες σχετικά με τους ανθρώπους καθώς και τα όνειρα, σχέδια που κάνουμε, τείνουν να μας απογοητεύουν. Θέλει γενικά μια προσοχή γιατί είναι και έντονο το συναίσθημα και μπορεί εύκολα να “μας πάρει από κάτω”. Είχα γράψει προς το τέλος σε ΑΥΤΟ το άρθρο περισσότερα για το τετράγωνο αυτό (τόσο τα αρνητικά του όσο και τα θετικά), σας παροτρύνω να του ρίξετε μια ματιά για πιο ολοκληρωμένη εικόνα (ο σύνδεσμος ανοίγει σε άλλη καρτέλα).

 

Η Πανσέληνος αυτή έχει επιρροή από Κυριακή 27.12 έως το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Θα είναι μια ταραχώδης πρωτοχρονιά λοιπόν, αλλά όπως κάθε ενέργεια Πανσελήνου, είναι περαστική και μπορεί πάντα να αποδειχθεί εξαιρετικά διδακτική.

Εύχομαι ολόψυχα να έχουμε ένα ΠΟΛΥ καλύτερο 2021 με Υγεία, Αγάπη και γενικά ευδαιμονία! Σας ευχαριστώ που ήσασταν εδώ μαζί μου και φέτος (ακόμα κι αν με “ανακαλύψατε” πρόσφατα), και στην υγεία των καλύτερων που έρχονται! Εδώ θα είμαστε να τα …λέμε! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

 

**Διάβασα πρόσφατα σε ένα βιβλίο πως “υπάρχει ένα είδος πραότητας, υποταγής, που βγάζει το χειρότερο στον άνθρωπο, ενώ ο ίδιος άνθρωπος, όταν αντιμετωπίζεται με προσωπικότητα και αποφασιστικότητα, μπορεί να αποδειχθεί ολότελα διαφορετικό πλάσμα” Του τι είδους “ηγέτης” είναι ο καθένας μας λοιπόν, αντικατοπτρίζεται και στους ανθρώπους που έχει γύρω του.

 

Η φωτογραφία του άρθρου είναι του Friedrich Frühling

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.