Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Αστεροειδής Αθηνά

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/04/αστεροειδης-αθηνά-pallas-αστρολογία-ζώδια-οίκοι-αστεροειδείς-athena-Παλλάδα-Φαίδρα-Θεολόγη-1280x800.jpg

Ο δεύτερος αστεροειδής που ανακαλύφθηκε είναι ο Pallas (ο πρώτος ήταν ο Ceres). Ο Ceres είναι το Λατινικό όνομα της θεάς Δήμητρας και το Pallas βγαίνει από το προσωνύμιο της Αθηνάς “Παλλάδας”. Οι επόμενοι 2 αστεροειδείς που ανακαλύφθηκαν, επίσης τεράστιοι, έχουν τα ονόματα από τις 2 άλλες αδελφές του Δία, η Ήρα (Juno) και η Εστία (Vesta). Αυτοί οι 4 αστεροειδείς είναι σημαντικοί σε κάθε γενέθλιο χάρτη.

Ας δούμε όμως λίγο για την Αθηνά (Pallas) μυθολογικά. Δεν θα κάνω μάθημα, θα είμαι σύντομη! Που λέτε, ο Δίας ήταν ο γιος του Κρόνου που κατάπινε τα παιδιά του γιατί είχε ακούσει μια προφητεία πως κάποιο από αυτά θα τον έδιωχνε από την εξουσία. Όπως και έγινε τελικά, αυτό έκανε ο Δίας. Εεεεε λοιπόν ο Δίας, αφού ήταν στην εξουσία, πριν παντρευτεί την Ήρα, ήταν παντρεμένος με την Μήτις  – θεά της σοφίας. Και καθώς η Μήτις έμεινε έγκυος, μαθαίνει ο Δίας μια προφητεία πως θα γεννήσει η Μήτις παιδί που θα του ανατρέψει την εξουσία (και το οικογενειακό κάρμα θα επαναληφθεί) οπότε όπως και ο Κρόνος κατάπινε τα παιδιά του, έτσι και ο Δίας πήρε παράδειγμα και κατάπιε την Μήτις ενώ ήταν έγκυος η γυναίκα στην Αθηνά. Αλλά μιλάμε για θεούς εδώ, όχι αστεία, οπότε η Αθηνά θα γεννιόταν ακόμα και μέσα στον Δία. Ο Δίας λοιπόν μετά από κάτι μήνες είχε πονοκέφαλο πολύ, ήρθε ο Ήφαιστος, του έδωσε μία στο κεφάλι με το σφυρί και του το άνοιξε(!) και έτσι γεννήθηκε η Αθηνά, έτοιμη φορώντας τον εξοπλισμό, την περικεφαλαία, κρατούσε ασπίδα και όλα! Αλλά εντάξει, όταν είδε τον Δία, υποκλίθηκε, αναγνώρισε πως εκείνος είχε την κυριαρχία. Τρελό αλλά εντάξει, η μυθολογία έχει πολλά τέτοια.

Pallas Athena του Rembrandt

Η Αθηνά είναι, μας λέει ο Μποσουέ, «η στρατιωτική τέχνη και η ανδρεία, καθοδηγούμενες από το πνεύμα». Όμως υπάρχει και μια δεύτερη μορφή, καθαρά ειρηνική. Γιατί μπορεί η ξυλουργική, η σιδηρουργεία, τα πολεμικά άρματα, η κατεσκευή πλοία κλπ να είναι εφευρέσεις που επινοήθηκαν σε καιρούς πολεμικών αναγκών, αλλά από την άλλη μεριά, η γλυπτική, η ζωγραφική, ο αυλός κλπ είναι καθαρά ειρηνικές επινοήσεις που δεν δημιουργήθηκαν από πόλεμο.

Η Αθηνά λοιπόν είναι η θεά της Σοφίας και του πολέμου, αλλά ενός πολέμου με ήθος και ευγένεια, όχι όπως ο βάρβαρος Άρης. Το θέμα νομίζω με το Αρχέτυπο της Αθηνάς είναι πως της ξερίζωσαν την θηλυκότητα. Μέσα από την εξέλιξη της πατριαρχικής κοινωνίας, η Αθηνά σχετίζεται με την δικαιοσύνη, τον νόμο και την σοφία (που κυρίως οι άντρες είχαν). Η Αθηνά όμως είναι πάνω απ’ όλα προστάτιδα. Δεν είναι τυχαίο πως έγινε και προστάτιδα της Αθήνας, της πόλης που έδωσε και το όνομά της καθώς της έδωσε το δώρο της ελιάς. Η προστασία της Αθηνάς στο Αρχέτυπο προέρχεται τόσο από την γνώση, όσο και από την διαίσθηση. Και αυτό το βλέπουμε και από το όλο θέμα της γέννας της καθώς βγαίνει από το κεφάλι του Δία (γνώση/νόηση) ενώ προηγουμένως γεννήθηκε από την μήτρα της Μήτις (διαίσθηση, σοφία). Που απλά αυτά τα κατάπιε η πατριαρχία του Δία και τα έκρυψε καλά μέσα του.

Η Αθηνά σε έναν γενέθλιο χάρτη δείχνει και διαίσθηση ας μην το ξεχνάμε. Μια διαίσθηση βέβαια κρυμμένη κάτω από την πανοπλία της θέας, την νόηση που η πατριαρχία της φόρεσε. Αλλά δεν παύει να είναι αγνή και αληθινή διαίσθηση με σκοπό την προστασία.

Για πολλά χρόνια η γυναικεία διαίσθηση θεωρούταν γνώση και πολλοί την φοβόντουσαν (βλ. μάγισσες). Ενώ η πατριαρχία έκανε τα πάντα για να την ελέγξει και να την βάλει στα δικά της κουτάκια, όπως έβαλε και στην Αθηνά την ασπίδα του πολέμου.

Αλλά η Αθηνά Παλλάδα στον πυρήνα της αντιπροσωπεύει την περιφρόνηση του ελέγχου αυτού. Η Αθηνά λέει ΟΧΙ και ασχολείται με την εκπαίδευση ώστε να γίνει και σοφή, να αναγνωριστεί από τους άντρες και τις γυναίκες εξίσου. Συνδυάζει έτσι άριστα την διαίσθηση με την γνώση και το κάνει αυτό για να δώσει σοφία και να προστατέψει τους ανθρώπους.

 

Όπως και η Εστία (Vesta), δεν ενώθηκε ποτέ με άντρα, μα παρέμεινε μια σοφή πολεμίστρια με αρκετή ενσυναίσθηση (απόδειξη πως απέφευγε να σκοτώνει αν οι αντίπαλοι έδειχναν μετάνοια – προτιμούσε να διδάσκει).

Σε έναν προσωπικό χάρτη μας δείχνει πού έχουμε την ικανότητα να λύνουμε προβλήματα, πού είμαστε πιο σοφοί, σε ποιον τομέα μπορούμε να συνδυάζουμε την σοφία της γνώσης, με την διαίσθηση. Αυτό φαίνεται πιο καθαρά ανάλογα τον οίκο που συναντάμε την Αθηνά, αλλά σίγουρα καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψιν μας το ζώδιο καθώς και στενές συνόδους ή αντιθέσεις με προσωπικούς πλανήτες, αν σχηματίζει.

 

Δες περισσότερους αστεροειδείς στο tag του Αστρολογικού Καπέλου ➡ΕΔΩ (συνεχώς προστίθενται περισσότεροι)

 

Δες που βρίσκεται στον γενέθλιο χάρτη σου η Αθηνά Παλλάδα μέσα από μια ιστοσελίδα όπως ΕΔΩ αναζητώντας τον αστεροειδή Νο.2(Pallas) ή αν δυσκολεύεσαι στείλε μου μήνυμα με θέμα «Αθηνά» με τα στοιχεία γέννησής σου (ημερομηνία, μέρος, και ώρα) να σε βοηθήσω 💛

 

Έχω την Αθηνά στον…

1ο οίκο
Εδώ η Αθηνά προσφέρει μεγάλη καθαρότητα σκέψης στην αναγνώριση μοτίβων και άρα μπορεί να λύνει προβλήματα εύκολα και μεθοδικά. Όπως και σε όλους τους οίκους, είναι ισχυρότερη όσο πιο κοντά στην ακμή του βρίσκεται (δηλαδή όσο πιο κοντά στον ωροσκόπο για την περίπτωση του 1ου οίκου)

Διάσημοι: Barack Obama, Leonardo da Vinci, J. K. Rowling

 

2ο οίκο
Η Αθηνά προσφέρει καλή οργάνωση για τα οικονομικά και τα αποκτήματα. Δίνει επίσης και την ικανότητα (ανάλογα και το ζώδιο που βρίσκεται φυσικά) να αναγνωρίζει κανείς τις οικονομικές τάσεις ώστε να ξέρει που να επενδύσει.

Διάσημοι: Christina Aguilera, Prince Harry, Ellen DeGeneres, Joseph Stalin

 

3ο οίκο
Ένα άτομο που ξέρει πως να επικοινωνεί την διαίσθηση ως λογική και το ανάποδο ανάλογα με τις ανάγκες που εμφανίζονται. Η Αθηνά εδώ βοηθά στο να λύνονται καθημερινά προβλήματα που εμφανίζονται σε όλους – έτσι το άτομο δεν καταλήγει να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.

Διάσημοι: Steve Jobs, Princess Diana, Stephen Hawking

 

4ο οίκο
Όσο πιο κοντά στο ναδίρ του ωροσκοπίου ειδικά, η Αθηνά Παλλάδα εδώ γεμίζει με σοφία ολόκληρο τον χάρτη. Αναγνωρίζει μοτίβα όταν μένει στην σιωπή, την βοηθά να γνωρίζει ιστορία γιατί ξέρει πως αυτή επαναλαμβάνεται και τείνει να γίνεται ολοένα και σοφότερη όσο περνούν τα χρόνια. Είναι καλάγαθη, συμπονετική και εξαιρετικά προστατευτική.

Διάσημοι: Freddie Mercury, Isaac Newton, Edith Piaf

 

5ο οίκο
Η σοφία και η προστασία εκφράζεται εδώ υπέροχα μέσα από τα παιδιά. Οπότε βλέπουμε άτομο που μπορεί να συνεννοηθεί καλύτερα με παιδιά, αρκετά δημιουργικό και ιδανικά μπορεί να αξιοποιήσει την δημιουργικότητά του με λογική ώστε να διαπρέψει.

Διάσημοι: Selena Gomez, Elvis Presley, Paul McCartney

 

6ο οίκο
Στις δουλειές της καθημερινότητες εκδηλώνεται κυρίως ο αστεροειδής της Αθηνάς. Είναι πολύ καλή θέση για να λύνονται προβλήματα που εμφανίζονται και μας δυσκολεύουν την ζωή. Η Αθηνά δίνει επίσης μια σοφία για την φροντίδα του σώματος και του πνεύματος, μια ισορροπία που αναζητάμε να βρούμε ούτως ή άλλως στον οίκο αυτόν.

Διάσημοι: Bill Gates, Mahatma Gandhi, Mark Zuckerberg, Queen Elizabeth II

 

7ο οίκο
Εδώ εξαρτάται κατά πολύ το πόσο κοντά είναι ο αστεροειδής στην ακμή του 7ου οίκου ή απλά πλανάται μέσα σε αυτόν. Αν απλώς βρίσκεται εκεί συνήθως δείχνει πλώς πως μας ελκύουν άνθρωποι ικανοί να λύνουν προβλήματα και να αναγνωρίζουν μοτίβα. Σοφοί, πειθαρχημένοι, αλλά καλόψυχοι. Αν βρίσκεται πολύ κοντά στην ακμή δείχνει πως εμείς το βρίσκουμε ευκολότερο να λειτουργούμε έτσι όταν έχουμε άλλους ανθρώπους γύρω μας. Σαν να μας βοηθάνε να ισορροπούμε το μυαλό με την διαίσθηση.

Διάσημοι: Uma Thurman, Whitney Houston, Carl Jung

 

8ο οίκο
Ιδανική τοποθέτηση του αστεροειδή και αρκετά συνηθισμένη σε ανθρώπους που βοηθάνε σωματικά ή ψυχικά άλλους (δαφόρων ειδών θεραπευτές). Είναι επίσης ταιριαστό να δουλεύουν με ομάδες ανθρώπων ή και να επεξεργάζονται/διαχειρίζονται οικονομικά άλλων.
Διάσημοι: Kurt Cobain, Emma Watson, Oprah Winfrey

 

9ο οίκο
Πολύ ταιριαστός οίκος για την Αθηνά, αφού είναι από μόνος του οίκος της σοφίας. Εδώ το πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω και βρίσκουμε ανθρώπους που διακρίνονται σε πανεπιστημιακές θέσεις ή και γενικά ξεχωρίζουν για τις γνώσεις και την διάθεσή τους να την μεταδώσουν.
Διάσημοι: Adolf Hitler, Emmanuel Macron, Prince William, Angela Merkel

 

10ο οίκο
Στον οίκο της δημόσιας εικόνας, βρίσκουμε ανθρώπους που λύνουν προβλήματα ως δουλειά. Τους ενδιαφέρει να βρουν μια καλή δουλειά και μπορούν εύκολα να το κάνουν καθώς αναγνωρίζουν τα μοβίτα. Όταν λέω “καλή” δουλειά, εννοώ ταιριαστή για εκείνους όχι απαραίτητα που θα φέρει αναγνώριση.

Διάσημοι: Albert Einstein, Martin Luther King, Billie Eilish, Bob Marley

 

11o οίκο
Τα μοτίβα γύρω μας αναγνωρίζονται εύκολα αν η Αθηνά βρίσκεται στον 11ο οίκο. Υπάρχει επίσης η τάση να προσελκύει έξυπνους φίλους και να είναι προστατευτικοί απέναντι στην ανθρωπότητα και το γενικότερο καλό – κάτι που τους κάνει αρεστούς όταν κανείς τους γνωρίσει καλύτερα.

Διάσημοι: Brad Pitt, Bruce Lee, Che Guevara, Frida Kahlo

 

12ο οίκο
Καθώς ο 12ος οίκος δείχνει όσα καταπιέζουμε και κρύβουμε, η Αθηνά εδώ δεν εκφράζεται και δεν αναγνωρίζεται εύκολα για την ικανότητά της να λύνει προβλήματα αν και έχει πολύ μεγάλη διαίσθηση. Αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των άλλων και θέλει να βοηθήσει, είναι προστατευτική και γι’αυτό θεωρείται καλή θέση και πάλι για θεραπευτές.

Διάσημοι: Marilyn Monroe, Halle Berry, Lionel Messi, Bob Dylan

Δες περισσότερους αστεροειδείς στο tag του Αστρολογικού Καπέλου ➡ΕΔΩ (συνεχώς προστίθενται περισσότεροι)

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

 

Βοήθησε το Αστρολογικό Καπέλο να ανυψώσει τη δόνησή του μοιράζοντας το άρθρο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.