Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Η Παρορμητική Ποιότητα

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/08/Παρορμητική-Ποιότητα-ζώδια-Κριός-Καρκίνος-Ζυγός-Αιγόκερως-Αστρολογία-γνώσεις-Φαίδρα.jpg

Κριός, Καρκίνος, Ζυγός & Αιγόκερως

 

Ίσως ορισμένοι ήδη γνωρίζετε πως τα 12 ζώδια χωρίζονται στα 4 στοιχεία (Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό). Λίγο πολύ γνωρίζουμε όλοι σε ποιο στοιχείο ανήκει το ζώδιό μας (προσοχή γιατί οι Υδροχόοι ανήκουν στον Αέρα παρά το «ύδωρ» του ονόματός τους💡). Επιπλέον, τα 12 ζώδια χωρίζονται και στις 3 Ποιότητες της Αλχημείας. Μπορούμε να τη φανταστούμε σαν την ενέργεια που ενεργοποιεί το στοιχείο τους. Έτσι καταλήγουμε με 12 μοναδικούς συνδυασμούς στοιχείου και ποιότητας. Η πρώτη Ποιότητα είναι η Παρορμητική η οποία εκκινεί τις εποχές, υποδηλώνει την εκκίνηση των κύκλων. Οπότε είναι το πιο προφανές σημείο να ξεκινήσουμε το πρώτο άρθρο (από τα 3) για τις Ποιότητες.

 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ξεκίνησες ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου; Θυμήσου εκείνο που αισθάνθηκες, τον ενθουσιασμό, το άγχος, τον συνδυασμό αυτοπεποίθησης και ανασφάλειας. Ίσως η μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι, νέο σχολείο… Ίσως ακόμα μια νέα γνωριμία, τότε που η σχέση είναι ακόμα φρέσκια και κάνετε τα πάντα μαζί για πρώτη φορά. Η νέα δουλειά που ξεκίνησες και προσπαθούσες να προσαρμοστείς, να καταλάβεις όλες τις νέες πληροφορίες τότε που η αγωνία συχνά νικούσε τον ενθουσιασμό του νέου. Η Παρορμητική ενέργεια είναι αυτό ακριβώς, μια ανάμειξη ανησυχίας και ενθουσιασμού καθώς κανείς βουτάει ολόκληρος σε νέες περιπέτειες! Είναι η στιγμή εκείνη που το βλαστάρι ξεπροβάλει από τον καρπό, όταν το αυγό εκκολάπτεται, η στιγμή που η εποχή αλλάζει.

 

Κάθε ένα από τα 4 Παρορμητικά ζώδια εκκινεί είτε με Ισημερία, είτε με Ηλιοστάσιο. Ο Κριός εκκινεί την Άνοιξη με τα κρύα πρωινά αλλά ζεστά απογεύματα. Ο Καρκίνος το Καλοκαίρι με την ξηρή ζέστη και τις πρώιμες συγκομιδές. Ο Ζυγός πάλι εκκινεί επίσημα το Φθινόπωρο που ξαφνικά αισθανόμαστε στα εύκρατα κλίματα τη πρωινή δροσιά και παρατηρούμε το κιτρίνισμα των φύλλων. Τέλος, ο Αιγόκερως είναι η έναρξη του Χειμώνα φέρνοντας μαζί του τις διακοπές των Χριστουγέννων που ξεκινάμε να χουχουλιάζουμε ενώ το χιόνι κάνει την εμφάνισή του (ασφαλώς αυτά αφορούν το βόρειο Ημισφαίριο αφού στο νότιο οι εποχές αντιστρέφονται)

 

Καθώς τα ζώδια κάνουν την έναρξη της κάθε εποχής, τα Παρορμητικά είναι οι αρχηγοί, είναι εκείνα που την υποδεικνύουν. Βάζουν τον εαυτό τους μπροστά υπεύθυνο και δείχνουν τον δρόμο στους άλλους να ακολουθήσουν. Ο Κριός και ο Αιγόκερως είναι ευθύς, επιθετικοί και με τα κέρατά τους ξεχωρίζουν, οδηγούν με τον δικό τους τρόπο, κυριαρχούν στην ομάδα. Είναι ταυτόχρονα εξωστρεφείς και μπορούν εύκολα αν το θελήσουν να προσελκύσουν κοντά τους ανθρώπους ικανούς να τους ακολουθήσουν. Οδηγούν με απόλυτη βεβαιότητα – ακόμα κι αν συχνά δεν την αισθάνονται. Κάνουν πολύ καλούς ηγέτες για όσους είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν ισχυρές πεποιθήσεις. Ο Ζυγός και ο Καρκίνος από την άλλη διαθέτουν πιο λεπτούς τρόπους. Παίρνουν και πάλι αυτό που θέλουν όμως το κάνουν με τον δικό τους, πιο έμμεσο τρόπο. Οδηγούν με συμπόνια και η επιθετικότητά τους είναι το πάθος. Συμπεριλαμβάνουν συχνότερα τους άλλους στην διαδικασία λήψης αποφάσεων της ομάδας – είναι ηγέτες που ξέρεις πως ακούνε την φωνή των υπολοίπων. Όμως και οι 4 χαρακτηρίζονται από την τόλμη τους όπως επίσης και από… την απογοήτευση που βιώνουν όταν κάτι καθυστερεί ή καταντά βαρετό.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Κριός είναι το Παρορμητικό ζώδιο της Φωτιάς. Αυτός ο συνδυασμός εκφράζεται κάπως ηχηρά, έντονα, ενεργητικά και με μεγάλο δυναμισμό. Είναι χαρακτήρες που δεν σκέφτονται τόσο το μετά ή τις συνέπειες των πράξεών τους. Όταν όμως βρίσκεσαι μέσα στην αναταραχή και χρειάζεσαι κάποιον να αναλάβει δράση στη στιγμή ώστε να οδηγήσει την ομάδα προς τη νίκη, τότε εκείνος που άμεσα και δημιουργικά θα βρει τη λύση είναι ο Κριός. Επιθετικοί με την έννοια της αποφασιστικότητας να πάρουν εκείνο που θέλουν, ανεξάρτητοι, πιστοί, φλογεροί, γενναιόδωροι, περιπετειώδες, αυτά τα παιδιά ξέρουν να διασκεδάζουν! Οι Κριοί σε ένα ιδανικό περιβάλλον λειτουργούν καλύτερα με ανθρώπους που τους ακολουθούν αλλά δεν τους επιβραδύνουν.

Διάβασε περισσότερα για τους Κριούς:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Ο Καρκίνος είναι το Παρορμητικό ζώδιο του Νερού. Αρκετοί άνθρωποι που συναντώ δεν βλέπουν τους Καρκίνους ως αρχηγούς και αυτό γιατί ο τρόπος με τον οποίον βγαίνουν μπροστά είναι πιο ήπιος από εκείνον που ως στερεότυπο έχουν συνήθως στο μυαλό τους. Παίρνουν πρωτοβουλίες και είναι συχνά πρωτοπόροι σε ότι κάνουν με τον δικό τους τρόπο. Δεν θα αναλωθούν στο να πείσουν τους άλλους και σίγουρα δεν είναι τόσο ευθείς. Μπορούν βέβαια να «πείσουν» κατευθύνοντας ψυχολογικά ή ακόμα και χειριστικά σε μια αρνητική έκφραση της ηγετικής τους ικανότητας. Παρέχουν συμπόνια και ασφάλεια ενώ την ίδια στιγμή κατευθύνουν συναισθηματικά τους γύρω τους με τρόπο που βγάζει όλους κερδισμένους. Είναι ευαίσθητοι και διαθέτουν ενσυναίσθηση.

Διάβασε περισσότερα για τους Καρκίνους:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Ο Ζυγός είναι το Παρορμητικό ζώδιο του Αέρα και είναι οι λεγόμενοι δημοκρατικοί ηγέτες. Ακούνε τις ιδέες όλων (όσων ξέρουν πως έχουν κάτι να προσφέρουν δηλαδή), τα ζυγίζουν όπως υποδηλώνει και το όνομα του ζωδίου τους και το σκέφτονται αρκετά πριν καταλήξουν σε κάποιο αποτέλεσμα. Πρόσεξε όμως: ένας Ζυγός μπορεί να σε κάνει να νομίζεις πως πήρατε μια απόφαση μαζί, όμως στην πραγματικότητα σε έχει κατευθύνει έντεχνα στο αποτέλεσμα που ήθελε. Από αυτή την έννοια μοιάζουν με τους πολιτικούς, είναι εύγλωττοι, έξυπνοι και ξέρουν να κυβερνούν χωρίς να φαίνονται αυταρχικοί. Στη πραγματικότητα οι Ζυγοί είναι πολύ δίκαιοι – σε αυτό τα στερεότυπα πέφτουν μέσα. Έχουν ισχυρά πιστεύω σχετικά με τη δικαιοσύνη και την ισοτιμία και κάνουν ότι μπορούν για να αναγνωρίζουν τα δικαιώματα στους άλλους.

Διάβασε περισσότερα για τον Ζυγό:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Ο Αιγόκερως είναι το Παρορμητικό ζώδιο της Γης. Η Γη μέσα από τον παρορμητισμό εκφράζεται από τους στόχους, το μέλλον και τους ανθρώπους τελικά που τους ενδιαφέρουν τα σημαντικά πράγματα στη ζωή. Πέρα από τα υλικά, τους ενδιαφέρουν οι αξίες, η ψυχή, η ειλικρίνεια, η καλοσύνη. Έχουν έτσι μια πιο αργή – υπομονετική μέθοδο προσέγγισης των στόχων. Είναι ισχυροί χαρακτήρες (δεν λυγίζουν στην πίεση) και κυβερνάνε αξιοποιώντας τους σίγουρους δρόμους επιτυχίας του παρελθόντος. Δεν είναι τόσο πρωτοπόροι, αλλά σχεδόν πάντα καταφέρνουν στο τέλος να βγαίνουν νικητές. Η θέληση και η δέσμευσή τους στον στόχο που έχουν είναι αξιέπαινη. Όμως μη γελιέσαι. Παραμένουν παρορμητικοί. Πράττουν συχνά δίχως αρκετή σκέψη και μπορούν να αλλάξουν στόχο με μεγάλη ευκολία αν νιώσουν πως ένα νέος θα τους εξυπηρετεί καλύτερα ή θα τους προσφέρει αυτονομία.

Διάβασε περισσότερα για τον Αιγόκερω:

για τη Γυναίκα

για τον Άντρα

 

Υψηλή Παρορμητική Ποιότητα στον γενέθλιο

Κοίτα τον γενέθλιο χάρτη σου και μέτρα πόσους πλανήτες έχεις σε αυτά τα 4 ζώδια. Αν έχεις πάνω από 6, η Παρορμητική ποιότητα είναι αυτή που λογικά υπερτερεί στον χάρτη σου ακόμα κι αν το ζώδιό σου (ο Ήλιος) δεν ανήκει σε κάποιο από τα 4 αυτά ζώδια. Τι σημαίνει αυτό;

 

Από τη στιγμή που βλέπουμε πως σε έναν χάρτη υπερτερεί η παρορμητική ποιότητα, μπορούμε να συμπεράνουμε πως το άτομο είναι ελεύθερος επαγγελματίας, αυτοαπασχολούμενος γενικά ή σε κάποια υψηλή διοικητική θέση. Εάν δεν είναι, τότε εργάζεται φιλόδοξα προς την κατάκτηση αυτού του στόχου. Πρόκειται για έναν φυσικό ηγέτη, οπότε το φυσικό του περιβάλλον, εκεί που μπορεί να λάμψει όλα τα θετικά του χαρακτηριστικά είναι όταν δεν καταπιέζεται από άλλους, μα τους καθοδηγεί. Δεν γίνεται να αφήσουν κάποιον άλλον να ελέγχει τη ζωή τους! Μπορεί να τα βρουν σκούρα προσπαθώντας μόνοι, όμως έχουν την αποφασιστικότητα να τα καταφέρουν τελικά. Ξέρουν πως μπορούν να φέρουν εις πέρας ότι τους ανατεθεί.

 

Στις σχέσεις αισθάνονται «στα νερά τους» όταν έχουν το πάνω χέρι και την κατευθύνουν προς τα εκεί που γνωρίζουν πως χρειάζεται. Σίγουρα, όπως όλοι οι συνδυασμοί ίδιας ποιότητας, τα ζώδια που την απαρτίζουν σχηματίζουν συνήθως ένας φυσικό τετράγωνο ή αντίθεση μεταξύ τους και άρα συχνά δυσκολεύονται να ταιριάξουν. Δύο πολεμιστές μαζί άλλωστε είναι γνωστό πως ακόμα κι αν αγωνίζονται για την ίδια ομάδα μπορούν εύκολα να στρέψουν τα όπλα τους ο ένας στον άλλον.

 

Πάντως μια έντονη Παρορμητική ποιότητα χαρίζει ιδέες και πολλά φυσικά ταλέντα. Την τάση να αναλάβει κανείς τον έλεγχο σε περιόδους κρίσεων ή να αντιμετωπίζει προβλήματα όταν εκείνα εμφανίζονται. Αν η Παρορμητική ποιότητα είναι έντονη αλλά καταπιέζεται (δεν έχει τρόπο να εκφραστεί δηλαδή) τότε το άτομο μπορεί να γίνει αλαζονικό με έλλειψη σεβασμού και να υπερβεί τα όριά του εξαντλώντας τον εαυτό του. Στα θετικά όμως, όταν ακολουθούν τον δικό τους δρόμο τέτοιοι χαρακτήρες, ακόμα κι αν τελικά αποτύχουν, ξέρουν το πώς να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για τις αποφάσεις που πήραν. Δεν τους αρέσει το σενάριο της αποτυχίας φυσικά, αλλά καλύτερα από το να τους στερούσε κάποιος την ευκαιρία να δοκιμάσουν.

Ο μετασχηματισμός του Παρορμητικού

Όταν ο ενθουσιασμός και η νευρικότητα του νέου ξεκινήματος καταλαγιάζουν, εγκαθίστανται μέσα μας η άνεση και η εξοικείωση. Έτσι το Παρορμητικό μετατρέπεται σε Σταθερό (η επόμενη από τις 3 ποιότητες). Ο Κριός στον Ταύρο, από τον Καρκίνο στον Λέοντα, ο Ζυγός στον Σκορπιό και από τον Αιγόκερω στον Υδροχόο. Είναι η εργασία που ακολουθεί το ξεκίνημα ενός νέου έργου. Η δράση τότε έχει λιγότερο να κάνει με την πρωτοβουλία και περισσότερο με την οικοδόμηση και την συντήρηση. Γίνεται έτσι η ενέργεια πιο σταθερή, λιγότερο μεταβαλλόμενη και άρα πιο.. συνεπής θα λέγαμε. Ο σπόρος τώρα έχει φυτρώσει. Το αυγό έχει εκκολαφτεί και η νέα ζωή, τα νέα έργα και οι νέες περιπέτειες ακολουθούν!

 

Διάβασε για τις άλλες 2 Ποιότητες:
την Σταθερή
την Μεταβλητή

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.