Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Πανσέληνος Φεβρουαρίου στον Λέοντα

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2020/02/Πανσέληνος-Λέοντας-Λέων-Φεβρουάριος-Φλεβάρης-2020-αστρολογία-προβλέψεις-ζώδια-Υδροχόος-αυτογνωσία-Φαίδρα-Θεολόγη.jpg

Στις 09 Φεβρουαρίου έχουμε την Πανσέληνο του Φεβρουαρίου στο ζώδιο του Λέοντα. Κάθε φορά που έχουμε Πανσέληνο η Σελήνη στέκεται ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο, με την Γη να βρίσκεται ενδιάμεσα. Έτσι, αφού είναι απέναντι, μπορεί να απορροφήσει όλο το Φως του Ήλιου και να λάμψει και η Σελήνη με την σειρά της! Η Πανσέληνος είναι ακριβείας στις 09:33 το πρωί της Κυριακής, άρα θα φαίνεται ολόλαμπρη και γεμάτη υπέροχη το βράδυ του Σαββάτου – αν υπάρχουν κι άλλοι ρομαντικοί σαν εμένα εκεί έξω να την απολαύσουν.

 

Αν ήταν να δώσω μια γρήγορη ερμηνεία στην ενέργεια της Πανσελήνου θα έλεγα πως παρά την σοβαρότητα ή την βαρύτητα των καταστάσεων μέσα στις οποίες βρισκόμαστε αυτή την περίοδο, υπάρχει επίσης μια ενέργεια που μας σπρώχνει προς την διασκέδαση! Δηλαδή ναι, υπάρχουν θέματα το οποία χρειάζονται να λυθούν και μας απασχολούν, θέματα στα οποία συχνά κιόλας αισθανόμαστε σχεδόν ανήμποροι – αν και δεν είμαστε. Όμως παρόλα αυτά, χρειάζεται να θυμόμαστε την όμορφη αίσθηση του παιχνιδιού και της ανεμελιάς που ουσιαστικά μας τρέφει, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

Μια έξυπνη αξιοποίηση της ενέργειας της Πανσελήνου είναι να θυμηθούμε να “παίξουμε” τις στιγμές που η ζωή φαίνεται εξαιρετικά σοβαρή. Αν καταφέρουμε να δούμε την κατάσταση πιο απλή, πιο αγνή και πιο αστεία, θα μπορέσουμε να διώξουμε το άγχος και τελικά να αλλάξουμε την ζωή μας προς το καλύτερο. Ας δώσω ένα παράδειγμα:

Ας πούμε πως βρίσκομαι σε μια δύσκολη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να ξεσπάσει πάνω μου με φωνές. Ο θυμός του μπορεί να κατευθύνεται σε εμένα, ή μπορεί και όχι (σπάνια κανείς θυμώνει με εκείνον που πραγματικά θέλει – δεν νομίζετε;). Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς έναν άνθρωπο που αποφασίζει να βγάλει τα νεύρα του πάνω μου. Το να γίνω καθρέφτης του και να ξεκινήσω κι εγώ τις φωνές ελπίζοντας να βρω το δίκιο μου δεν θα βγάλει μάλλον πουθενά – που ακούστηκε να ηρεμεί μια κατάσταση με περισσότερο θυμό; Η αγάπη, η αρμονία και η χαρά απαλύνουν τις πληγές. Ένας ταιριαστός τρόπος να απαλύνω την κατάσταση αξιοποιώντας την ενέργεια της Πανσελήνου είναι με το να συνειδητοποιήσω πόσο αστείο είναι αυτό το οποίο ο άλλος θεωρεί τόσο σημαντικό. Τις περισσότερες φορές καταπιανόμαστε με μικρά πράγματα και τα μεγεθύνουμε, ξεχνώντας τι πραγματικά έχει αξία στην ζωή. Ας δούμε πόσο αστεία είναι η φάτσα εκείνου που θυμώνει (που κοκκινίζει και ξεσπά σαν μικρό παιδί) αντί να συζητήσει ως ώριμος ενήλικας για ότι τον απασχολεί. Φανταστείτε τον να βγάζει καπνούς από τα αφτιά του σαν τρένο γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί τα πραγματικά του συναισθήματα. Δεν λέω πως όσοι θυμώνουν έχουν άδικο ή είναι ανώριμοι – προσπαθώ απλώς να περιγράψω με ένα παράδειγμα μια δύσκολη κατάσταση και πως μπορεί κανείς να την ελαφρύνει. Έτσι καταφέρνω να πάρω αποφάσεις με λιγότερο φόβο. Η πρώτη κίνηση δεν θα είναι να αντιδράσω ή να δηλητηριαστώ από την οργή του άλλου. Ανακτώ άμεσα την αυτοκυριαρχία μου και δεν μπορεί ο άλλος να με εξουσιάσει. Όταν καταφέρω να δω τα πράγματα πιο “αστεία” και πιο αντικειμενικά, καταφέρνω να πάρω το πάνω χέρι και να ελέγξω την κατάσταση με τους δικούς μου όρους. Όταν η αρνητικότητα των άλλων δεν με επηρεάζει, τους επηρεάζει η δική μου αρμονία. Και αν δεν καταφέρουν να το αντιληφθούν επί τόπου, συχνά το καταλαβαίνουν εκ των υστέρων και τελικά η αρμονία εξαπλώνεται.

 

Ο Ήλιος βρίσκεται στον Υδροχόο, που κυβερνάται από τον Ουρανό. Οπότε αξίζει να δώσουμε μια επιπλέον βάση στο πλανητικό αυτό σώμα κατά την διάρκεια της Πανσελήνου, και παρατηρούμε πως σχηματίζει σύνοδο με τον αστεροειδή Προσερπίνα (Proserpina Νο.26). Η Προσερπίνα είναι η αντίστοιχη Περσεφόνη της Ρωμαϊκής μυθολογίας. Είναι αξιοσημείωτο πως το αρχέτυπο της Περσερφόνης τώρα τονίζεται ως “η κόρη”, αφού ο Ήλιος βρίσκεται επίσης σε σύνοδο με τον αστεροειδή “Περσεφόνη” (Νο.399). Δεν έχω δημοσιεύσει ακόμα άρθρο για την Περσεφόνη, αλλά υπάρχει διαθέσιμο για την Προσερπίνα και σας προτείνω να το διαβάσετε για πιο ολοκληρωμένη εικόνα πάνω στην Πανσέληνο αυτές τις μέρες πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο (ανοίγει σε νέο παράθυρο).

Αστεροειδής Προσερπίνα (Νο.26)

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στην 20η μοίρα του Λέοντα. Η μοίρα αυτή έχει την έννοια “μεθυσμένα κοτόπουλα ζαλισμένα χτυπούν τα φτερά τους προσπαθώντας να πετάξουν”.

Αρχικά, τα κοτόπουλα δεν μπορούν να αντέξουν το αλκοόλ. Έτσι κι εμείς καλό είναι να αποφεύγουμε ουσίες οι οποίες δεν είναι συμβατές με την φύση μας γιατί προκαλούν κακό στο σώμα και στην ψυχή μας.

Κατά δεύτερον και πιο σημαντικό, η μοίρα αυτή διαθέτει μια πνευματικότητα, καθώς αναφέρεται στα “φτερά” και στο “πετάξουν” και άρα υπάρχει μια πνευματική εξέλιξη εδώ. Η κότα από μόνη της δεν είναι πτηνό που πετάει, αλλά έχει φτερά. Έτσι κι εμείς, έχουμε πιο θεϊκές ικανότητες δημιουργού, που όμως δεν ξέρουμε πως να αφυπνίσουμε. Αισθανόμαστε πως διαθέτουμε τα εργαλεία, αλλά μας είναι “άχρηστα” όσο μένουν ανενεργά. Κι όμως συχνά, μέσα στην ζαλάδα μας, ονειρευόμαστε πως θα ήταν αν αξιοποιούσαμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Και είμαστε άνθρωποι. Που με την εκγύμναση της πνευματικότητας, μπορούμε να την δυναμώσουμε και να εξελιχθούμε ψυχικά.

 

Η Πανσέληνος μας σπρώχνει πιο κοντά στην “Δημιουργία”, ή στο “Σύμπαν” αν προτιμάτε, μας δείχνει πως μπορούμε κι εμείς μέχρι ενός σημείου να γίνουμε δημιουργοί – τουλάχιστον της δικής μας ζωής. Αν σκεφτούμε τον εαυτό μας ως έναν γονέα του παιδιού -κατώτερου εαυτού- μέσα μας, υπάρχει κάτι πολύ μεγαλειώδες όταν μπορούμε να του προσφέρουμε βοήθεια και ασφάλεια, να το προστατέψουμε. Ας σκεφτούμε πως μένουμε σε επαφή με το παιδί μέσα μας, με τις ανάγκες του κατώτερου εαυτού, αλλά ας τις αντικρίσουμε με έναν πιο γονεϊκό τρόπο, ας αντιληφθούμε πως διαθέτουμε μια ανώτερη σπίθα όλοι μέσα μας που είναι ανεξάρτητη της ύλης. Έχει την δόνηση ενός δημιουργού, ενός παντοδύναμου γονέα που μπορεί να θρέψει και να προστατέψει το παιδί μέσα μας που έχει να αντιμετωπίσει τον συχνά άδικο και σκληρό καθημερινό κόσμο.

 

Συχνά μια Πανσέληνος φέρνει ένα “τέλος”, έχει αυτή την ενέργεια σε αντίθεση με την νέα Σελήνη που σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Ας είναι το τέλος τώρα το τέλος του να παίρνουμε τόσο σοβαρά όσα συμβαίνουν. Υπάρχουν σίγουρα πολύ σοβαρά πράγματα και καταστάσεις που απαιτούν ωριμότητα και συγκέντρωση. Όμως οι περισσότερες είναι πιο απλοϊκές που εμείς τις κάνουμε να φαίνονται μεγάλες. Εύχομαι να καταφέρνουμε να τις βλέπουμε για αυτό που πραγματικά είναι, να ξεχωρίζουμε την σημαντικότητα κάθε φορά. Και να δρούμε με βάση την Αγάπη.

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.