Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Αστεροειδής Προσερπίνα

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2019/04/Προσερπίνα-Αστεροειδής-Περσεφόνη-Proserpina-αρχέτυπο-μυθολογία-αστρολογία-Πλούτωνας.jpg

Η Προσερπίνα (Proserpina) είναι ένας αστεροειδής της κύριας ζώνης των αστεροειδών, κι έλαβε το όνομά του από την Proserpina, την Ρωμαϊκή θεότητα, αντίστοιχη της Ελληνικής Περσεφόνης. Όμως προσοχή γιατί υπάρχει και αστεροειδής Persephone με αριθμό 399. Η Προσερπίνα ανακαλύφθηκε όμως νωρίτερα, κι έτσι το νούμερο που της αντιστοιχεί είναι το 26. Η μητέρα της είναι η Ceres (η αντίστοιχη της Ελληνικής Δήμητρας).

Διάβασε περισσότερα για τον Αστεροειδή Ceres ΕΔΩ

Η Προσερπίνα μυθολογικά είναι λοιπόν η Ρωμαϊκή εκδοχή της Περσεφόνης από την Ελληνική μυθολογία, κι έτσι αντίστοιχα γίνεται βασίλισσα του κάτω κόσμου και γυναίκα του Πλούτωνα. Αρχετυπικά σχετίζεται με την συνεχή αναγέννηση, τους κύκλους της ζωής. Έτσι, όταν ξεχωρίζει σε έναν γενέθλιο χάρτη, δηλώνει μια δυσκολία στην ενηλικίωση. Όπως η Προσπερίνα δυσκολεύτηκε στην αρχή να κατέβει στον κάτω κόσμο, να αλλάξει τις συνήθειές της, να αποχωριστεί το πατρικό της, έτσι και τα άτομα με έντονη την παρουσία του αστεροειδή, δυσκολεύονται να αφήσουν πίσω το γνώριμο, το οικείο της οικογένειας και της παιδικότητας. Γιατί αντιλαμβάνονται το βάρος όσων έρχονται μπροστά. Καταλαβαίνουν τις δυσκολίες που θα κλιθούν να αντιμετωπίσουν, κι έτσι όλο αυτό συνοδεύεται από ένα σχεδόν Πλουτώνιο τραύμα.

 

Η Προσερπίνα γεννήθηκε από την αρχή βασίλισσα και έτσι της αρμόζει να είναι, ακόμα κι αν εμφανίζεται πιο αδύναμη στα αρσενικά – είναι εκείνο που θέλουν να αντικρίσουν στο πρόσωπό της. Η διαφορά της Προσερπίνας από την Περσεφόνη είναι πως η δεύτερη συμβολίζει τη μορφή πριν την απαγωγή της από τον θεό του κάτω κόσμου. Η Περσεφόνη δηλαδή είναι η παρθένος θυγατέρα, ενώ η Προσερπίνα είναι μια γυναίκα που αν και γεννήθηκε ως “απλή” κόρη θεάς, κατέκτησε ένα βασίλειο κι έναν θρόνο. Οπότε η ενηλικίωση, όσο σκληρή κι αν φαίνεται, διαθέτει αρκετά δώρα τελικά. Της δίνεται ένα βασίλειο να κυβερνήσει.

 

Όσοι έχουν σύνοδο της Προσερπίνας με τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα (ή τα πολικά σημεία της Δύσης και του Ναδίρ αντίστοιχα), συνήθως προέρχονται από δυνατές οικογένειες, δημιουργούν έναν στιβαρό γάμο που τους επιτρέπει να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση, να παραμείνουν κύριοι και να ζουν βασιλικά. Το τι μπορεί να είναι η έννοια της βασιλικής ζωής διαφέρει από χάρτη σε χάρτη φυσικά. Για άλλους αυτό μπορεί να είναι τα χρήματα, για άλλους η φήμη, σε άλλους χάρτες η ευτυχισμένη ζωή κλπ., εξαρτάται κάθε φορά την όλη δομή που ο γενέθλιος παρουσιάζει.

 

Όπως πάντα, η ανοχή σε μοίρες στους αστεροειδείς είναι μία μοίρα και αξίζει την προσοχή μας ένας από αυτούς τους μικρότερους αστεροειδής όταν βρίσκεται σε σύνοδο με μία από τις γωνίες του χάρτη, τον Ήλιο, την Σελήνη ή κάποιο από τα υπόλοιπα πλανητικά σώματα. Τότε επηρεάζει την προσωπικότητα, προσφέροντας συνοδευτικές πληροφορίες που αξίζει πάντα μα πάντα, να εξετάζονται μέσα από το πρίσμα του γενέθλιου.

Δες που βρίσκεται στον γενέθλιο χάρτη σου η Προσερπίνα μέσα από μια ιστοσελίδα όπως ΕΔΩ αναζητώντας τον αστεροειδή Νο.26 (Proserpina) ή αν δυσκολεύεσαι στείλε μου μήνυμα με τα στοιχεία γέννησής σου να σε βοηθήσω. Επιπλέον στο mail θα λαμβάνεις και τις μηνιαίες προβλέψεις! 💛

Η έννοια του διαχωρισμού είναι επίσης ορατή σε περιπτώσεις με έντονη την παρουσία του αστεροειδή. Η Προσερπίνα αποχωρίζεται από την μητέρα της χωρίς καν να καταλάβει το πως και το γιατί. Ο Πλούτωνας την απαγάγει και ζει πλέον μόνιμα μαζί του. Έτσι παρατηρείται πως παιδιά με έντονη την Προσεπρίνα δίνονται συχνά για υιοθεσία, αποχωρίζονται από νωρίς, δίχως ίσως καν να το καταλάβουν παρά όταν είναι πλέον πιο μεγάλα. Επίσης η μητέρα τους είναι πάντα μια σημαντική φιγούρα, φαίνεται πως λαμβάνουν απεριόριστη αγάπη από εκεί και θαυμασμό με τον ίδιο τρόπο που η Δήμητρα θρηνεί για την Περσεφόνη, περιμένοντάς την με θρήνο, σπέρνοντας τον Χειμώνα όταν λείπει και το Καλοκαίρι όταν επιστρέφει σε εκείνη.

 

Κάτι τελευταίο. Η μυθολογία της Προσερπίνας δείχνει πως ο Πλούτωνας την πήρε στο βασίλειό τους και για να την κάνει “δική του”, δεν την ανάγκασε απλώς να καταναλώσει από την τροφή του κάτω κόσμου όπως συμβαίνει με την Ελληνική Περσεφόνη, αντίθετα πήρε σεξουαλικά και το σώμα της. Αυτή η δίχως συναίνεση επαφή περιτριγυρίζει τον μύθο της – είναι μάλιστα το σημαντικότερο κομμάτι αυτού που ενέπνευσε επίσης γλύπτες και ζωγράφους στην αποτύπωση της θεάς όπως φαίνεται και στις εικόνες που δίνονται παρακάτω.

 

Αυτό δεν σημαίνει πως τα άτομα που έχουν έντονη την Προσερπίνα στον χάρτη τους θα πέσουν θύματα βιασμού. Θέλω να το τονίσω αυτό, καθώς αρκετοί διαβάζουν για τον αστεροειδή, τον μύθο της ή και άλλες αστρολογικές ιστοσελίδες και τρομοκρατούνται – λογικό, κι εγώ θα τρόμαζα αν δεν ήξερα! Φυσικά αυτό το τόσο αρνητικό γεγονός μπορεί να συμβεί στον καθέναν, αλλά ας μην ξεχνάμε πως η Προσερπίνα συμβολίζει την Περσεφόνη μετά την αρπαγή της, όταν είναι πλέον βασίλισσα του Κάτω Κόσμου. Δεν είναι η μικρή ανυπεράσπιστη Περσεφόνη της Ελληνικής μυθολογίας. Ο Πλούτωνας μοιράζεται τον θρόνο μαζί της. Η Προσερπίνα Αρχετυπικά διοικεί και έχει δύναμη πάνω στον Πλούτωνα. Είναι ισάξιά του.

 

Δες περισσότερους αστεροειδείς στο tag του Αστρολογικού Καπέλου ➡ΕΔΩ (συνεχώς προστίθενται περισσότεροι)

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.