Το Αστρολογικό Καπέλο φορτώνει!

 

Πανσέληνος Οκτωβρίου 2021

https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2021/10/Πανσέληνος-Κριός-αστρολογικό-Καπέλο-Οκτώβριος-αστρολογία-ζώδια-Πλούτωνας-ενέργεια-προβλέψεις-1280x800.jpg

Η Πανσέληνος θα συμβεί την Τετάρτη στο ζώδιο του Κριού. Έχει αρκετό ενδιαφέρον, αφού ο Ήλιος βρίσκεται ακόμα σε σύνοδο με τον Άρη, ενώ Ήλιος και Σελήνη τετραγωνίζουν τον Πλούτωνα. Άρα σχηματίζεται το λεγόμενο “Ταυ Τετράγωνο” με εξοδικό τον Πλούτωνα. Δηλαδή όλη η ενέργεια της πανσελήνου εκτονώνεται μέσω του Πλούτωνα.

Fb ποστ για το τετράγωνο Ήλιου – Πλούτωνα που μόλις κορυφώθηκε

 

Όταν υπερισχύει ο Πλούτωνας μιλάμε για μια εκδήλωση δύναμης. Και εδώ τι προσπαθεί να υπερισχύσει;

Περιμένω αυτές τις μέρες να δούμε μέσα από την ενέργεια της πανσελήνου μια “μάχη” μεταξύ της ειρήνης, της αρμονίας από την μία, και της επιτυχίας, κυριαρχίας από την άλλη.

Για να το εξηγήσω αυτό καλύτερα ας δούμε και τον sabian συμβολισμό της μοίρας που γίνεται η πανσέληνος. Όπως ξέρετε φροντίζω κάθε φορά να συμπεριλαμβάνω τον συμβολισμό της εκάστοτε μοίρας. Τώρα, η 27η του Κριού μας λέει: “Ένα μεγάλο κοινό έρχεται σε αντιπαράθεση με τον καλλιτέχνη που το απογοήτευσε”

Αντιπαράθεση λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε όσα δεν μας αρέσουν. Συχνά η απογοήτευση χτίζεται και όταν νιώσουμε πως τα όριά μας πιέζονται, είναι καιρός να χτυπήσουμε τη γροθιά μας και με πυγμή να ξεστομίσουμε το πως αισθανόμαστε. Να υπενθυμίσουμε τα όριά μας. Να κάνουμε κάτι. Ίσως απλά βρούμε το δίκιο μας. Ίσως όμως καταφέρουμε να διορθώσουμε και την κατάσταση. Όπως και να ‘χει, απαιτείται από εμάς μια δράση.

Αυτό είναι που η πανσέληνος μας καλεί να κάνουμε. Οτιδήποτε χρειάζεται, ενεργά να διεκδικήσουμε όσα θεωρούμε σωστά. Ακόμα κι αν δεν μας αρέσει η οποιαδήποτε “κόντρα”, είναι τελικά θέμα του τι θεωρούμε σημαντικότερο.

Και δεν λέω εδώ να θυσιάσουμε την καλοσύνη μας – σε καμία περίπτωση. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε εκείνο που είμαστε. Αλλά όταν απογοητευόμαστε με κάτι, είναι τελικά προτιμότερο να το εκδηλώνουμε. Σίγουρα με όμορφο τρόπο. Σίγουρα να μη το πνίξουμε.

 

Εδώ ο Πλούτωνας βέβαια πιθανό να βγάλει στην επιφάνεια πιο σκοτεινά μοτίβα και συναισθήματα. Δεν θα είναι μια εύκολη πανσέληνος. Όσους επηρεάζει, θα τους επηρεάσει με πιο δύσκολο τρόπο, αυξημένα συναισθήματα, εκρήξεις ή καυγάδες.

 

Μία ακόμα έκφραση της πανσελήνου είναι η τάση να μας παρασύρουν οι άλλοι σε έναν κόσμο μιζέριας και δυσαρέσκειας. Κάτι που χρειάζεται να αποτρέψουμε όσο είναι νωρίς. Αν δεν θέλουμε στην ζωή μας δηλαδή αυτή την κυνική συμπεριφορά, φροντίζουμε να μας προστατέψουμε από την αποθαρρυντική της επίδραση.

 

Δεν είναι και τυχαίο άλλωστε πως:

  • Η Πανσέληνος του Οκτώβρη ονομάζεται παραδοσιακά πανσέληνος του κυνηγού.
  • Η Πανσέληνος βρίσκεται στον δυναμικό Κριό, που κυβερνάται από τον Άρη.
  • Η Σελήνη βρίσκεται σε αντίθεση με τον πολεμιστή Άρη.
  • Ο Πλούτωνας (του οποίου η ενέργεια τονίζεται) βρίσκεται στον Αιγόκερω, στην έξαρση του Άρη.

 

Έτσι κι εμείς τώρα καλούμαστε να υμνήσουμε την ενέργεια που κυριαρχεί γύρω μας και να διεκδικήσουμε εκείνα που μας ανήκουν. Δεν μιλάω εδώ στο να πάρουμε κάτι που δεν είναι δικό μας. Ο Άρης γενικά ως αρχέτυπο, πολεμά για την τιμή. Πόσο μάλλον τώρα που τον βρίσκουμε στον Ζυγό.

Άρης στον Ζυγό (βίντεο)

Συνοψίζοντας: Ας μην φοβηθούμε να θυσιάσουμε την πλαστή αρμονία, προκειμένου να υπερασπιστούμε τις αξίες μας.

 

Αγάπη & Φως,
Φαίδρα Θεολόγη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού.

Οι μηνιαίες προβλέψεις στο e-mail σου!

Subscribe

Subscribe

* indicates required
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/02/hero_slider_03-1-640x576.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_01-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_02-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_03-1.png
https://astrologyhat.gr/wp-content/uploads/2018/04/planet_04-1.png

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της δημιουργού. 2021 © AstrologyHat | All Rights Reserved.